d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d7a4d799d7a7d7a0d798d799 d797d793 - קישואים ברוטב עגבניות פיקנטי

קישואים ברוטב עגבניות פיקנטי

 

d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d7a4d799d7a7d7a0d798d799 d797d7931 1 - קישואים ברוטב עגבניות פיקנטי
מדי פעם שואלים אותי על הקישואים האלה ואני מפנה אתכם למתכון של החצילים ברוטב אדום כדי שתכינו את אותו רוטב.
למה שלא יהיה לקישואים רוטב משל עצמם? הרי לכם מתכון משובח שטעים קר או חם.  תהנו.

מצרכים:
עדיף להכין את כל המצרכים מ ר א ש על השיש מוכנים להוספה לסיר.
סיר רחב ושטוח
1/2 1 קילו קישואים חתוכים באלכסון או עגול או איך שאתם רוצים (אני מקלפת את הקישואים).  עובי הפרוסות לפחות 1/2 ס"מ. אני אוהבת שהם נשארים שלמים ויפים אחרי הבישול.
2 כפות קטשופ
3 עגבניות מגוררות (בלי קליפה)
1/2 קופסה טומטו מקס או רסק עגבניות (200 מ"ל)
2 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
כף סוכר חום
כפית פפריקה
כף רוטב צ'ילי (אפשר להוסיף פלפלון חריף אבל בלי הגרעינים שלא יצא מדי חריף)
1/2 כפית טימין יבש – הטעם דומיננטי כך שמי שלא אוהב לא יוסיף.
כף אבקת מרק עוף (מלח אחרי טעימה)
פפריקה
פלפל שחור
כפית תבלין שמיר יבש
2 כוסות מים ולהוסיף לפי הצורך תוך כדי בישול הרוטב. עדיף שיהיה רוטב סמיך ועסיסי.
אם מוסיפים ירק טרי קצוץ כמו כוסברה,להוסיף אותו ר ק בבחישה הא ח ר ו נ ה ולהגיש (1/2 כוס)

אופן הכנה:
מטגנים בכף אחת של שמן זית את השום הקצוץ והקישואים כ-10 דקות עם מכסה ס ג ו ר ומנערים מדי פעם שלא יידבקו לתחתית הסיר. תיעזרו בגם במרית עץ לגרד ב ע ד י נ ו ת מדי פעם את התחתית.  מוציאים את הקישואים לקערה.
ממשיכים לטגן באותו סיר עם עוד כף שמן זית את הבצלים כ-2 דקות
מוסיפים את יתר המצרכים ומטגנים כדקה
מוסיפים את המים ומרתיחים כ-10 דקות על להבה ק ט נ ה בסיר מכוסה.מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את הקישואים וממשיכים לבשל כ-5 דקות . אין צורך לבשל יותר כי הקישואים כבר רכים.(בודקים ומשפרים תיבול)
לפני שסוגרים להבה, זה הזמן להוסיף את הירק לבחישה קצרה וזהו.

תהנו

49 תגובות על “קישואים ברוטב עגבניות פיקנטי

  1. חיכיתי למתכון שכזה, בעלי מת על קישואים.
    פירגה היקרה, האם ניתן להוסיף לתבשיל הנ"ל עוף?
    תודה,
    שרי – מעריצה שרופה

  2. :eek: :eek: איזה הפתעה היום הכנתי יש הצלחה laugh
    גם טעים ובריא האמת אני אף פעם לא יודעת מה לעשות עם הירק הזה :cry:
    בזכותך יש לי תמיד רעיונות יוצאים מין הכלל
    לב יו

    • הרוטב יתאים בהחלט: לדגים,כדורי בשר , קציצות דגים, פילטים, ספגטי ועוד כיד הרצון והטעם הטוב שלכם.

      smile

  3. נ-ה-ד-ר
    אוהבת מאד קישואים, ועם עגבניות במיוחד
    הוספתי קישואים לרשימת הקניות

    תודה פירגה smile

    • שיר יקרה בקר טוב
      אשמח לקרוא תגובות על מתכונים שאת מכינה מהאתר שלי
      תודה ויום נפלא smile

  4. בטח, בכיף….

    השבוע הכנתי את עוגת התפוזים עם הקוקוס. יצא מ ע ו ל ה!
    חוסלה כל כך מהר שאפילו לא הספקתי לצלם…

    • ואואווו שיר תודה
      חבל שההמלצה לא בתגובות של העוגה עצמה :| .
      שימחת אותי smile

      • במתכון של העוגה עצמה יש כבר תמונה שלי מפעם…. אני חושבת שהתמונה מדברת בעד עצמה. אני יכולה להוסיף גם שם תגובה….

        • נכון.התמונה שלך שם מהממת ועושה בהחלט חשק לקום ולהכין מ י ד ;)
          אשמח לתגובות ממך. חשוב לי מאד שיהיו בתגובות של המתכונים עצמם. שיראו ויחליטו אם כדאי להכין או לא.
          גם אם התגובות לא מחמיאות חשוב לי לדעת. תודה :lol:
          smile

  5. אוי זה נראה כ"כ מגרה, אתמול הייתי בסופר, ראיתי קישואים והחלטתי שלא צריך.
    איזו טעות.
    חייבת להכין!!!! יאמי

  6. בדיוק עכשיו הכנתי

    יאם יאם

    בישול קצר, אידיאלי ליום לוהט כמו היום! :lol:

  7. וואו פירגה, נראה מעולה. אמא שלי היתה עושה את זה.
    האם אפשר במקום השמיר היבש לשים שמיר טרי?
    תודה :lol:

  8. בדוק חפשתי מה לעשות עם הקשואים, בהחלט ינוסה ואגיב אח"כ..
    תודה בינתיים :x

  9. יופי של מתכון smile אולי את יכולה לציין גם לכמה מנות זה מיועד? וגם כמה זמן ניתן לשמור במקרר? תודה.

    • דיתה שמרי 3 ימים במקרר.
      כמות זה תלוי כמה כל אחד אוכל אצלי אחד אוכל כף ואחד 8 כפות.
      הכמות שיוצאת די גדולה. smile

  10. פירגה ..המתכון ממש נוסטלגיה .אוכל מבית אמא.

    תודה יקירתי ינוסה אצלי במטבח .

  11. היי
    אימי עושה משה דומה לזה וזה ניקרא שיטירינגה וזה עם חצילים תפוחי אדמה…… זה פשוט יוצא טעם של גן עדן אם במיקרה זה יעניין אותך אשמח לעדכן אותך

  12. אני הוספתי לקישואים כרובית, יצא סוף הדרף.
    ליקקתי את האצבעות, כל הזמן ניגשתי לסיר ו"טעמתי " , בקיצור היה מעולה
    צ'טערת,
    אצלי לא מוכנים לאכול מזונות בריאים.

    • פיביס
      נקרא נפלא
      תוכלי להוסיף כל פעם ירק אחר /חדש ולגוון לכם את הארוחות.
      הרוטב מחמיא וטעים מאד לכל ירק smile

  13. פירגלה,
    מתכון מצוין,ממש ללקק את האצבעות,ושוב אני חייבת לציין ככ' פשוט וככ' טעים
    תודה,
    מיכל

  14. אמנם הגעתי והכנתי רק זמן רב לאחר פרסום הרשומה, אבל מכיוון שמאד נהניתי מהתוצאה אני רואה חובה לעצמי לספר ולהודות לך מקרב לב על המתכון הכה מוצלח

    שבת שלום

    גגג האחת

    • גגג האחת שלום ותודה מעומק ליבי.
      פשוט נפלא מצידך שקפצת לשתף.
      לבריאות והמשך הנאה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *