d797d7a6d799d79cd799d79d d797d79cd7942 - תבשיל חצילים פטריות ובטטה

תבשיל חצילים פטריות ובטטה

d797d7a6d799d79cd799d79d d797d79cd7942 1 - תבשיל חצילים פטריות ובטטה
להכין את זר חלות השבת שלי ולהתענג פעמיים.

קישור לחלות: http://www.pirge.co.il/לחמים-ולחמניות/לחמניות-זר-מתוקות-לשבת-וחג

מצרכים:
בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות גדולות
חציל ג ד ו ל מקולף חתוך לקוביות גדולות
200 גרם פטריות שמפיניון קטנות שלמות – טריות
רוטב:
2 בצלים חצויים ופרוסים
6 שיני שום פרוסות
קופסה עגבניות מרוסקות 260 גרם
כף חומץ
2 כפות דבש
כף רוטב צ'ילי מתוק
פלפל חריף קצוץ דק
פחות מ-1/4 כפית טימין יבש
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה
מים

אופן הכנה:
בסיר שטוח ורחב מטגנים בכף שמן את קוביות הבטטה תוך כדי הקפצה עד שישחימו (ברגע שאפשר להעביר בהם קיסם הם מוכנות). להוציא אותם לצלחת הצידה ושם יחכו בסבלנות.
באותו סיר להזהיב בצלים+שום
לשים את קוביות החצילים בכלי שמתאים למיקרו לכסות במכסה תואם ולבשל 4 דקות
להוציא את החצילים מהמיקרו ולהוסיף אותם לסיר . לבחוש ממש עד שהחלק התחתון של הסיר מתחיל להיחרך. צבע החצילים נהיה חום והם רכים .
להוסיף בערך כוס מים ואת התבלינים.
מבשלים על להבה קטנה 15 דקות .בוחשים מדי פעם. צריך להישאר רוטב אם חסר מוסיפים מים.
מוסיפים את הפטריות והבטטה
בוחשים כדקה או שתיים . משפרים טעם.
להגיש ח ם עם החלה.

תהנו

32 תגובות על “תבשיל חצילים פטריות ובטטה

  1. חיפשתי בנירות תוספת מגניבה לשבת.
    זה ניראה לי נהדר לצד פרוסות בשר.
    :lol: :lol:

  2. היי פירגוש
    נראה מעולה , בהחלט ילקח בחשבון לשישי …
    הכנתי היום עוגיות מרוקאיות לתה של סמדי ממאסטר שף . יצאו מעולה . אולי בא לך מתכון ? את תמיד נותנת לנו , גם אנחנו יכולים להמליץ לא ?

    smile

    • גלית ערב טוב
      אין בעיה לרשום מתכון פה בתגובות.
      smile תכיני את התבשיל הוא מעולה :lol:

  3. יופי , את תהני מהן , כל כך פריכות וטעימות . מושלמות עם שתייה חמה .

    המצרכים

    3 שקיות סוכר וניל
    2 שקיות אבקת אפייה
    3 וחצי כוסות קמח
    3 ביצים
    3/4 כוס סוכר
    3/4 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    1. שמים בקערה את הביצים, הסוכר והשמן ומערבבים טוב טוב.

    2. מוסיפים את הקמח, סוכר וניל ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ליד (כמו פלסטלינה).

    3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכסים את תבניות התנור בנייר אפייה.

    4. לוקחים חתיכה מהבצק בגודל פקק של קולה, ויוצרים עוגייה. אפשרות אחת היא ליצור מהבצק נקניק על משטח העבודה, ואז לסגור אותו לעיגול (כמו בתמונה). אפשרות שנייה היא לגלגל את הבצק למקלות באורך 6 ס"מ ועובי ס"מ אחד. בכל מקרה, יש לזכור שהעוגיות תופחות באפייה.

    5. מסדרים את העוגיות על נייר האפייה במרחק של ס"מ זו מזו, ואופים 15 דקות, או עד שצבען זהוב (זה יכול לקחת קצת יותר).

    6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן, אחרת הן יתפרקו. כשהן קרות מאחסנים בקופסה אטומה.

    • תודה מתוקה
      אגב,כל המתכונים של כל המועמדים מפורסמים באתר מאסטר שף באינטרנט.
      תהנו smile

      • ריקה . אני לא יודעת . עשיתי עיגולים , אפשר לעשות גם ירח , לטבול בשוקולד …
        רק לשים לב לזמן האפייה . מלמעלה הן נשארות בהירות ורק מלמטה תופסות קצת צבע . לא להשאיר הרבה בתנור אחרת הן יהיו קשות .
        בהצלחה

  4. העתקתי את המתכון מאתר מאקו . יש שם את המתכונים של משתתפי התוכנית .
    :lol:

  5. שלום פריגה
    גם אני חיפשתי משהו שונה לשבת…. :P
    האם אפשת להמיר את הדבש בסילאן? אם כן מה הכמות?

  6. בוקר אור :P איזה כיף לקבל מתכון משגע על הבוקר. המתכון מזכיר גיב'ץ, ;) תוספת נהדרת לבשר או עוף ותבשיל מעולה לצמחוניים. :lol: והיום פטריות טריות נמצאות בשפע במחיר הגיוני – אז מתכוונת לייסמו לקראת שבת . :lol:

    יום נפלא לך….ךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך :P ….

  7. פירגה שלום,

    האם חייב לשים את החצילים במיקרו? האם אפשר ישר להכניס לסיר או לטגן עם הבצל והשום?
    (אני לא מתלהבת להשתמש במיקרו).

    רחלי.ג. smile

  8. פירגה , קניתי את המצרכים להכין השבת את המתכון הזה.
    כף שמן זה לא מעט כדי לטגן את הבטטות ?

  9. תודה על כל המתכונים בינתיים אני ממש נהנית…
    למי שלא אוהב פטריות-
    יש לך הצעה לחלופה?
    תודה!

  10. פירגה יקרה, הכנתי אתמול ויצא מדהים!! בעלי לא רצה שאשים חצילים אבל התעקשתי והוא ממש אהבsmile תודה רבה לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *