d7a7d798d7a0d799d79d d7a9d79cd79ed799d79d d791d7a9d79ed79f d796d799d7aa - תפוחי אדמה בדבש וחרדל

תפוחי אדמה בדבש וחרדל

תכינו תבנית עמוסה בעונג הזה  שלמים בשמן זית - תפוחי אדמה בדבש וחרדל

מצרכים:
תפוחי אדמה קטנים עם קליפה חצויים – או איזה שאתם רוצים בכל שיטת חיתוך שאתם אוהבים.
4 כפות רוטב סויה
כפית שום כתוש
מעט צ'ילי גרוס
2 כפות חרדל
רבע כוס דבש
6 כפות שמן זית או יותר
מלח ופלפל לפי הטעם

לערבב את המצרכים ולעסות איתם את תפוחי האדמה
לטעום על קצה הזרת ולשפר טעמים.
לאפות שעה מכוסה ושעה לא מכוסה.
חום 180 מעלות.
לבדוק במהלך האפייה שלא יישרפו.

"טיפ" לקיצור דרך:
אפשר לבשל תפוחי אדמה חצי זמן ואז לא לכסות ורק לאפות עד השחמה.

אפשר להכין עם ירקות כתומים:  בטטות גזרים ודלעות.
תהנו.

המתכון צולם על כל שלביו ע"י אבי שקדי ביו טיוב ולהלן הקישור:

http://www.youtube.com/watch?v=_1DRkkzz8eQ+

17 תגובות על “תפוחי אדמה בדבש וחרדל

  1. שלום פירגה
    בכמה שיני שום מדובר והאם את מתכוונת לשקית שלמה של תפוחי אדמה קטנים
    תודה smile

    • שימי כמה תפוחי אדמה שאת רוצה (שקית או בודדים או יותר…..) ואת התיבול בהתאם.

      לגבי שום כמה שאת רוצה מ-1 עד ………טעם אישי

      המשך יום טוב smile

  2. לא קשור למתכון למעלה
    אם אני צריכה לאפות עוגת שוקולד פרווה
    במקום חמאה אפשר שמן?
    ובמקום חלב אפשר מים?

    המתכון של העוגה כמו שכתוב
    120 גרם חמאה להמיס במיקרו עם כוס חלב
    שתי כוסות קמח תופח שוקולד
    4 ביצים ושתי כוסות סוכר
    :|

    האם אפשר להמיר את החלב למים והחמאה לשמן?

    • דינה,יש לי עשרות עוגות כאלה בקטגוריה עוגות שוקולד.
      לדעתי רובן פרווה,רובן עם מים ועם שמן.

      תיכנסי לקטגוריה של עוגות שוקולד: ותבחרי מה שבא לך.כולן מדהימות…

      זו הקלאסית וממנה "נולדו" כל היתר" והיא מתאימה לתבנית 24
      יש גם את הענקית שמתאימה לתבנית הגדולה של התנור והיא מתאימה לימי הולדת לגנים.המתכון כמובן גם באתר שלי.

      קבלי את הסטנדרטית:

      שמים בקערה:
      2 ביצים
      כוס שמן
      מערבבים ומוסיפים:
      כוס אבקת שוקולית
      כוס סוכר
      2 כוסות קמח תופח
      מערבבים לעיסה "קשה" ומוסיפים:
      2 כוסות מים רותחים.
      צריך לערבב היטב והרבה זמן עם מרית מסיליקון ידנית (לא במיקסר)
      עד שמתקבלת בלילת קרם שוקולד אחידה וללא גושים.

      יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות.

      ניתן גם לחלק את הבלילה ל-2 תבניות עגולות חצי כמות בכל אחת (לעוגות נמוכות) ולהכין עוגות קרם ממולאות לאירועים.

      ה"סוד"
      כשהעוגה חמה הישר מהתנור…יוצקים עליה גנאש שוקולד חם.
      מיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה ומוסיפים חבילה 100 גרם שוקולד מריר ובוחשים לקרם.

      עוד "טיפ"

      נפלא להכין מהבלילה מאפינס

      תהני ושנה נפלאה ומתוקה.

    • אולי בלי,או מה שאת חושבת שמתאים כי לתפוחי אדמה כמעט הכל מתאים במידה ואוהבים

      smile

  3. פירגה יקרה,
    הרבה זמן שלא שולחת תגובות אך עדיין מוציאה מתכונים נהדרים ונהנת מהאתר.
    שאלה… אני רוצה להכין את התפוחי אדמה מראש … להקפיא ולהפשיר ביום המסיבה (4 ביולי , יום העצמאות בארהב)
    מה דעתך? האם זה יקלקל את הטעם?
    המון תודה
    נאוה

    • נאוה יקרה,תודה רבה לך
      אי אפשר להכין אותם מראש.
      תכיני באותו יום ותהנו smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *