d790d798d7a8d799d795d7aa d791d798d798d794 d7a1d791d7aad790 - פשטידת אטריות סבתא ובטטה

פשטידת אטריות סבתא ובטטה

בטטה סבתא - פשטידת אטריות סבתא ובטטה

נשארו אטריות? יש בטטה? הנה פתרון מדליק וטעים.
פשטידה בחושה מפולפלת וטעימה ופרווה.
הניגוד בין הפלפל השחור לבטטה המתקתקת יוצר לנו הרמוניה נפלאה.
תבנית משומנת עגולה 24

שמים בקערה:
3 כוסות אטריות סבתא מבושלות ושטופות במים זורמים.(אפשר כל סוג של אטריות)
בטטה בינונית כ-500 גרם , מגוררת על מגררת גסה.
3 ביצים שלמות
כף סלט חומוס
בצל גדול קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן
מלחd790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a0d795d7a0d799 300x225 - פשטידת אטריות סבתא ובטטה
פלפל שחור
לערבב ולצקת לתבנית בגודל 24 או 26
להבריש מעט מרגרינה מומסת שהאטריות למעלה לא יתייבשו
לקשט בתבלין פטרוזיליה יבשה
לאפות בחום 175 כשעה
תהנו

88 תגובות על “פשטידת אטריות סבתא ובטטה

      • למעשה אפשר להמיר את הבטטה לכל דבר אבל זו כבר פשטידה אחרת בסגנון אחר.
        תודה.

        • פירגה שלום,
          אני מחפשת מתכונים לפשטידה ללא ביצים וללא חלב (האחיין שלי אלרגי).
          ניסיתי להכין פשטידה עם שבבי תפו"א אבל זה לא תפס..
          יש לך רעיון?
          תודה רבה ושבוע טוב,
          הדס

    • ברכות על האתר המקסים,
      רק גיליתי אותו כעת, ואני בטוחה שאעזר בו רבות…
      שאלה לי – מה זה אטריות סבתא??

      • מיכל חמדתי
        הוספתי את התמונה של האטריות מתחת למתכון.
        תיעזרי בתמונה ,תכיני,תהני ותשתפי אותי בטעם smile

  1. פירגה יקירתי!
    פשטידה בדיוק לטעמי ועוד יותר טוב שהיא בדיוק לטעם הילדים. אבל מה החומוס נותן פה? אפשר להחליף אותו במשהו אחר?
    smile smile smile

    • נורית ערב טוב
      את לא תרגישי את החומוס בטעם.
      אבל הוא נותן את העסיסיות למאפה.
      לדעתי לא לוותר. אם יש לך טחינה, שימי טחינה גם גולמית טוב.
      תהנו ולא לשכוח את המלפפון החמוץ ליד ;) smile

    • אילנה בקר אור
      אני הכנתי את כל החבילה.
      הפרשתי 3 כוסות לפשטידה ואת היתר למרק.
      לפי זכרוני זה היה בערך 1/2 מהכמות הכללית.
      smile

  2. פירגוש, כרגיל נשמע נפלא.
    בדיוק אתמול קניתי בטטות.
    הכנתי מרק כתום, אבל נשארו עוד והתחלתי לחשוב מה לעשות אתן,
    ובווום… כרגיל, נחלצת לעזרה אפילו לפני שביקשתי!!!
    אבל אין לי איטריות סבתא – ולעומת זאת, יש לי המון פסטה מכל מיני סוגים.
    אפשר להחליף?
    אני אנסה בכל זאת, כי הפשטידה ממש קורצת לי.
    יישר כוחך, יקירה.

    • רותי יקירתי שלום רב
      תמיד אם נשאר לך מלאי ממשהו במזווה או במקרר רשמי את המילה בחפש באתר.
      כמו למשל המילה : בטטות
      ואז יעלו לך המון מתכונים טעימים שהמרכיב הוא בטטה ותוכלי לבחור משהו לטעמכם.

      אגב, נראה לי שבאטריות סבתא יש משהו מיוחד אבל אם תכיני אחרת,שתפי אותי.
      תהנו וחיבוק ליום נפלא smile

  3. היי פירגה!
    כבר הרבה זמן שבני ביתי ואני נהנים ממטעמיך. עד עכשיו פשוט לא היה לי מה להגיד מאחר שרוב המתכונים הם פשוט נהדרים וכשהכל בסדר אז הכל בסדר ותמשיכי כך. היום הכנתי את פשטידת איטריות סבתא עם בטטה ומעל הכל פיזרתי אבקת זעטר עם שומשום מאחר ולא היתה לי פטרוזליה יבשה. יצא פנטסטי בטעם. תמשיכי בדרכך הנפלאה והמשך יום טוב לך ולבני משפחתך. smile smile

    • רחל יקרה
      זו אני פירגה למרות שכתוב משתמש אנונימי.(אין לי מושג למה?)
      בכל אופן,תודה שאת באתר שלי ושאת נהנית מהמתכונים.
      תודה על התגובה לפשטידה.
      מאחלת לנו המשך טעים וביחד smile

      • פירגה יקירה

        כנראה שזה אחד מפלאי הטכניקה וזה כנראה לא בשליטתך או בשליטתי. גם לי אין מושג למה כתוב משתמש אנונימי. אך ננצח גם את זה. המשך ערב מהנה smile smile smile

        • רחל יקרה
          אני אתקשר לבן שלי שיסביר לי מה לעשות? בטוח שזו פעולה קטנה אלא שאני לא מתמצאת.
          בינתיים,קבלי ממני בקר אור וזו אני עדיין פירגה ;)

    • דניאלה הי זו אני פירגה ולא משתמש אנונימי..חהחהחהחה
      בכל אופן,גם בלי גבינות יוצא עסיסי ונהדר.
      יום נפלא גם לך smile

  4. כרגע הכנתי את המעדן "סבתא ובטטה", יצא פשוט מדהים. טיגנתי במחבת טפלון בשתי נגלות=2 פשטידות
    שעוד מעט נדבר עליהן בגעגועים… תודה רבה על המתכונים המדוייקים ועל האתר המשפחתי והחמים.

    • שרה,מעולה ששיתפת על הטיגון במחבת הטפלון.
      נפלא ותודה רבה רבה ששיתפת אותנו
      הכל בתענוג שלי smile

  5. שלום פירגה
    לא נשארו לי אטריות ואני מכינה חדשים כמה לשים גם 3 כוסות? :twisted: :twisted: :twisted:

  6. הכנתי אתמול לכבוד שבת אך לא נראה לי שהפשטידה תחזיק מעמד.מהמםםםםם!ואני ממש לא אוהבת פשטידות.הכנתי עם טחינה גולמית ובצל מטוגן קנוי.רוב האפייה כיסיתי עם ניר אלומיניום.רב תודות.אצלנו המתכון הזה הולך לחזור על עצמו,,,,שבת שלום וחג פורים שמח לך ולשלך ולכל עם ישראל. smile smile

  7. הכנתי אתמול יצא כ"כ טעים
    שביקשו שאכין גם היום

    תודה אין עלייך smile

    • תודה סמדר יקירתי
      שמחתי לקרוא שאת מכינה אותה גם להיום. יופי שהגבת :lol:
      smile

  8. הכנתי לערב פגישה עם חברות. ;)
    כל כך טעימה שחוסלה כולה במקום. :lol:
    הכנתי בדיוק על פי המתכון.
    אכין שוב לפגישה משפחתית.
    מתכון מנצח smile

    • רחל יקירתי
      תודה על ההמלצה והמחמאות לפשטידת אטריות בטטה
      יום נפלא וטעים smile

  9. פירגה המקסימה,
    איזה כיף ! עוד מתכון מוצלח.
    עשיתי עם אטריות בצורת צדפים שהיו לי …
    וכל השאר בדיוק פי שכתבת.

    יצאה פשטידה רכה, טעימה ומטריפה… :P

    מחכה לבעלי שיבוא מהעבודה…
    אבל בינתיים כל שניה מיישרת ומיישרת.. ;)

    מווואההההההההההה smile

    • ענבר ערב טוב
      אני מקווה שיערב גם לבעלך ותקבלי את המחמאות שמגיעות לך

      אני ממליצה לאמץ ת'פשטידה ;) :lol:

  10. :lol: מתכון מעולה. הכנתי עם אטריות רגילות (זה מה שהיה לי בבית) וחילקתי לשתי תבניות- והכל חוסל ע"י הילדים שלי!
    גיליתי את האתר לא מזמן ועכשיו נתחיל לחרוש על המתכונים פה! תודה!

    • הי קרן,תודה רבה
      אני מקווה שתמשיכי להכין ולהנות ובין לבין תבואי לשמח ולשתף אותי :lol:

  11. היי פירגה,

    הכנתי את הפשטידה לכבוד שבת והיא לא נאפתה, היו חסרים נוזלים כנראה,

    אז הוספתי מים ורק אז היא נאפתה laugh

    יש לך מושג מה יכול היה לקרוא – כי באמת אין לפשטידה שום נוזלים אפילו לא שמן :?

    • נאוה יקירתי :lol:
      כנראה טעית בהכנת הפשטידה.
      קראי שוב בבקשה,אולי התפקשש לך מצרך אחד.
      יש חומוס ויש שמן . שימי לב…….
      הפשטידה בחושה כך שאין פה משהו מעבר לזה.
      תכיני שוב,הצמדי להוראות ותהני מפשטידה נפלאה
      שלך,פירגה smile

      • פירגה מתוקה –

        יכול להיות שפיקששתי במשהו – אבל אין שום הוראה להוספת שמן במתכון,

        אולי שכחת? laugh

        לכמה שמן התכוונת? smile

        נשיקות – נאוה

        • נאוה חמדתי
          ראי פה…
          האם שכחתי את השמן? ממש לא.

          שמים בקערה:
          3 כוסות אטריות סבתא מבושלות ושטופות במים זורמים.
          בטטה בינונית כ-500 גרם , מגוררת על מגררת גסה.
          3 ביצים שלמות
          כף סלט חומוס
          בצל גדול קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן
          מלח
          פלפל שחור
          לערבב ולצקת לתבנית בגודל 24 או 26

          smile בהצלחה לפעם הבאה ובטוח שתהני מפשטידה מעולה

          • מתוקה שלי,

            הכוונה ל-4 כפות השמן שמטגנים בהם את הבצל? :x דווקא אותם סיננתי laugh

            הפשטידה בכל זאת יצאה טעימה מאוד.

            אפשר לדעתך להוסיף לה גם טונה וגבינת טוב טעם ;)

  12. פירגה יקרה,
    השבוע יש לנו ארוע בעבודה, ואחת העובדות אינה אוכלת מאכלי חלב. כך שפשטידה זו מתאימה לי בול.
    אני מעוניינת להכין אותה בתבנית אלומניום בגודל 26.
    האם כמות האטריות = 1/2 חבילה ??? או יותר.
    למה הכוונה אטריות סבתא ? אני יודעת שיש 2 סוגי אטריות: רחבות מאוד וגם סוג של אטריות צרות.
    חשבתי גם להכניס קצת פטריות. מה דעתך ? האם זה מיותר ?
    המשך שבוע יצירתי עם חיבוק חזק. smile smile
    תודות לך, אני מקבלת המון מחמאות על כל התבשילים.

    • מירי,לדעתי הכנתי עם בינוניות כמו בתמונה
      לא צריך פטריות.לפטריות תכיני פשטידה אחרת.
      לבריאות ותהני. smile

  13. הכנתי עם אטריות דקיקות, פעם עם בטטה ופעם עם תפוח אדמה ויצא מעולה!! תודה!!

  14. האם הפשטידה יוצאת רכה??? כך שתתאים לתינוק בן שנה??
    כי היא נראית מעולה ואני חייבת לנסות!!!
    וה – 3 כוסות איטריות הן לפני הבישול, נכון???

  15. וואו וואו וואו הכנתי אותה עכשיו אפילו הילדה הקטנה שלי שלא סובלת בטטות אהבה. סוף סוף אוכלת את הירק החשוב הזה.
    בעת ההכנה באמת התפלאתי שאין נוזלים אבל מכיוון שמעולם לא התאכזבתי מהמתכונים כמובן שעשיתי כפי שכתוב בדיוק ויצא נפלא כולם אהבו.
    תודה רבה לך פירגה על מתכון נהדר!!!
    ממליצה בחום.

    • אסנת,שוב,כיף לראות אותך אצלי באתר.
      תמשיכי להביא לי כאלה מחמאות שגורמות לי נחת רב.
      תודה על ההמלצה הטעימה לפשטידה וחיבוק לקטנה שאהבה.

  16. פירגה יקרה בוקר טוב!
    הכנתי אתמול את הפשטידה לכינוס משפחתי של חנוכה וכולם התלהבו ונהנו
    יישר כוח 'שמור לך מקום בגן עדן בשורה הראשונה v.i.p על כל פועלך המבורך שעוזר לכל כך הרבה אנשים.
    חג שמח
    זהר :lol:

    • זהר,הצחקת אותי, אבל נהניתי מהתגובה. תודה רבה.
      הכל תמיד בהמון אהבה.
      רק להמשיך להכין לפנק ולהתפנק.

  17. היי פירגה ,
    רציתי לעדכן ,ולספר ,לכול מי שטרם הספיקו להכין,
    שבהחלט ממולץ בחום להכין פשטידה זו, כול כך קלה להכנה ,
    ממש בצי'ק- צ'ק,
    למען האמת, המתכון בהתחלה לא עורר בי חשק להכין,
    ולשמחתי ,,
    בהמשך הייתה לי הפתעה,כשיצאה פשטידה ריחנית וכול כך טעימה.,
    היא כול כך טעימה, שבהחלט אכין אותה שוב ושוב.
    אחלה מתכון, פירגה ,
    את נהדרת ומתכונייך בטעימים מגוונים את הארוחה,
    ומפתיעים בכול פעם מחדש.
    יישר כוח,
    רויטל.

  18. היי פריגה

    מס' שאלות לגבי בפשטידה… האם ניתן להוסיף פטריות מטוגנות או טונה?
    איך הפשטידה משתלבת עם החומוס?
    האם לא יוצא יבש מידי?
    מה לגבי פיזור של גבינה צהובה מעל?

    • יש פשטידות אחרות לתוספות שכתבת. ראי בקטגוריה :פשטידות.
      לא יבש,לא יודעת למה צריך לצאת יבש.
      המלצה שלי: תנסי פעם אחת להוסיף את החומוס ותראי אם זה טעים לכם.
      גבינה צהובה תוסיפי ב-5 דקות האחרונות אחרת סתם יישרף.
      בהצלחה smile

    • דפנה,תבשלי הכל ותכיני ממה שנשאר לביבות או תשמרי לעוד פשטידה. smile

    • נמי הי,
      פשוט תיעזרי בתמונות. יש דקות ויש עבות. סבתא הן יותר עבות. אין חובת דיוק.
      חג שמח smile

  19. ערב טוב רצתי לשאול האיטריות 3 כוסות אחרי
    בישול ואיך אפשר למדוד לפני הבישול או כמה גרם
    תודה לך

    • ערב טוב סוזי,
      אני חושבת 300 גרם.
      תנסי פעם אחת ותראי.תמיד אפשר להכין עוד משהו מאטריות מבושלות,כמו להוסיף לפשטידה או להכין לביבות.
      בהצלחה והנאה smile

  20. הי פירגה,
    אז לא מצאתי משהו שנקרא "אטריות סבתא".. מה שכן יש לי זה אטריות ביצים-
    נראה אותו דבר.. זה זה?
    אם כן אני רצה להכין (:

  21. היי פירגה
    חיפשתי מתכון של פשטידה לפיקניק ונתקלתי במתכון הזה.
    עלי לציין שהמתכון לא נראה בעיני מפתה בתחילה אך לאחר קריאת התגובות החלטתי
    להכין את הפשטידה laugh
    יצאה פשטידה מעולה!!! כמה ממשתתפי הפיקניק החמיאו לי והופנו לאתר שלך laugh
    אז תודה רבה smile smile smile smile
    דרך אגב, במקום מרגרינה השתמשתי בתרסיס שמן אשר עשה עבודה טובה..

    • מיכל,שלום רב, תודה על החברים שהופנו לאתר.
      שמחתי לקרוא שבחרת להכין את הפשטידה ושהיתה טעימה לכולם.
      תודה על הטיפ להמיר בתרסיס שמן,נפלא. smile

להגיב על יונית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *