dscf4104 - בורקס פיצה

בורקס פיצה

dscf4104 2 - בורקס פיצהניתן להכין עם בצקים אחרים כמו:בצק עלים,בצק פילאס,בצק פילו וגם בבצק של כיסוני שמרים מהירים.

מצרכים לבורקס הבית שלי:
חבילה חמאה = 200 גרם בטמפרטורת החדר
חצי כוס מים ק ר י ם
מלח לטעם
1/2 2 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפיה (לא יותר)
ללוש עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים , לא דביק ונוח לרידוד
(אני מעדיפה להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ואת חצי הכוס הנוספת להוסיף תוך כדי לישה).
משהים את הבצק שעה במקרר.
מרדדים עלה על משטח מקומח עם טיפונת קמח בעובי כ- 3 מ"מ וקורצים עיגולים.
המלית חייבת להיות סמיכה.
לסגור ולהדק היטב שלא ייפתח באפייה. מורחים את פני הבורקס בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים שומשום.
מלית בטעם פיצה:
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב פיצה
זיתים קצוצים
תירס/פטריות קצוצות/טונה סחוטה
אורגנו – הכמויות ניתנות לשינויים של טעמכם האישי.
אפיה בחום 175 עד שמשחים.
תהנו

24 תגובות על “בורקס פיצה

  1. בוקר טוב פירגה ושנה טובה
    נראה בצק טוב גם למלית תפוא או טונה כמנה ראשונה מה את אומרת?
    תודה smile smile smile smile

  2. זה מאוד דומה לבצק בוריקטיס תנסי עם גביע יוגורט במקום המים הבצק יוצא ממש נימוח :P

  3. ניסיתי את המתכון שהיה מוצלח מאוד תודה על מתכונים נפלאים שנה טובה ומתוקה לך smile

  4. פריגה שלום
    פעם היה במתכון גם רוטב פיצה שהיה טעים מאד. איפה הוא? האם את יכולה להעלות אותו שוב?
    תודה ויום נפלא

  5. פירגה היקרה
    זה היה באתר שלך. אני חושבת שמרסקים עגבניות ובצל ואז מוסיפים תוספות משהו כזה? את נזכרת

    • הי מירי חמדתי
      לדעתי ולפי סגנוני,אני לא שמה על בצק רוטב, אלא עם זה מלית בשר או כבד.
      זה לא שלי. בטוח smile

  6. שלום פירגה, באתילעשות ואז הסתבר לי שאני מבולבלת, חבילת חמאה זה 100 גרם. את כתבת 200 גרם. אפשר הסבר? תודה.

    • קרן ערב טוב
      בחבילה חמאה יש 200 גרם.
      בקטנות יש 100 גרם.
      בהצלחה smile

  7. שלום פירגה, תודה רבה על התשובה. חבל מאוד, לא נשאר כמעט כלום לשבת… טרפו הכל! (נחת!!)
    תודה על המתכון ומתכוונת לבקר באתר הזה הרבה הרבה.
    שבת שלום

    • לבריאות קרן,בפעם הבאה תכיני כמות כפולה ותקפיאי (אם אפשר ;) :lol: )
      חיבוק לשבת שלום smile

להגיב על לא צריך לחכות אנ לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *