d7a4d7a8d7a2d7a6d79cd799d79d d7a7d798d7a0d799d79d d7a4d799d7a8d792d794 - ביגלה שמרים - שמיניות  -  קל הכנה

ביגלה שמרים – שמיניות – קל הכנה

 

d7a4d7a8d7a2d7a6d79cd799d79d d7a7d798d7a0d799d79d d7a4d799d7a8d792d7941 1 - ביגלה שמרים - שמיניות  -  קל הכנה

ביגלה מבצק שמרים
נוח להכנה מוצלח וטעים בכל ארוחה

מצרכים:
5 כוסות כוסות קמח לבן – או שטיבל מספר 1
2 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים פושרים
כף חמאה מומסת
כפית מלח
לשים בקערה את החומרים היבשים.
לצקת לאמצע הקערה את הרטובים וללוש היטב.
למי שיש אופה לחם את השלב הזה יכין באופה.
הלישה אורכת 5 דקות. או ביד כ-8 דקות
בודקים שהבצק לא דליל ונוזלי מדי . ניתן להוסיף קמח תוך כדי לישה
עד שהבצק מתקבל טיפונת ד ב י ק.
מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר לתפיחה של 6 או יותר שעות. אחרי שהבצק מכפיל את הנפח
מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר.
בעזרת קמח (לא הרבה) מכינים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ .
בוצעים ממנו פיסות ומכינים מה שבא לכם
בייגלה בגדלים שונים,או לחמניות או בצק לפיצה

אם אתם מכינים את הביגלה שבתמונה תכינו שרוכים לפחות 1 ס"מ עובי (לפני התפחה) כי זה לא כעכים,להבדיל,זה ממש ביגלה.
מניחים את המאפים על ניר אפיה בתבנית שטוחה
חשוב:   מתפיחים שוב לפני האפייה
מברישים בביצה טרופה– מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב.
מפזרים שומשום או מעט מלח עבה.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
אופים בערך 15 דקות.

הערה:  שימו לב ללא להגזים בהוספת קמח. אפשר להכין מהבצק מגוון מאפים כולל לחמניות.

למרות הסילאן והסוכר הבייגלה לא מתוק.
"טיפ"
המאפים נהדרים מהקפאה.חימום בתנור/אובן
תהנו

42 תגובות על “ביגלה שמרים – שמיניות – קל הכנה

  1. פירגה ,
    קודם כול אני מאוד אוהבת את האתר שלך וכול מתכון שניסיתי היה מוצלח ויותר מזה ,
    רציתי לשאול האם ניתן לעשות מעין תחתיות לפיצה ולהקפיא לפני האפיה ?
    תודה אורית

  2. פירגה,
    נראה נהדר.
    יופי של חידוש.
    אכין היום או מחר את הבייגלה ואדווח לך איך יצא.
    תודה לך
    אירית smile

    • אירית יקרה,תודה
      תכיני אותם מעט עבים כי זה לא כעכים…..זה ממש ביגלה.
      אשמח לשמוע איך יצא ואם אהבתם smile תודה :lol:

      • פירגה שלום,
        הכנתי אתמול את הבייגלה, הבצק יצא לי נהדר, קל לעבוד איתו ולגלגל לבייגלה.
        הבייגלה יצא טעים מאד, במיוחד כשהוא חם מהתנור, אכלנו עד ששבענו.
        תודה לך
        אירית :lol:

        • אירית יקרה
          תודה על חוות דעתך ושמחה שאהבתם את הבייגלה.את חרוצה.חהחהחהחהחה.
          אל דאגה , גם אחרי הקפאה וחימום מחודש יצא כאילו זה עתה נשלפו מהתנור.טרי ונהדר.
          חג שמח smile

  3. נראה מעולה.
    בייגלה – כלומר יבש? מחפשת מתכון כזה זמן רב. אם כך איך יוצאות הלחמניות?? :P
    האם במקום חמאה ניתן לשים כף שמן קנולה?

    • כרמלה שאלה נפלאה שאלת ואענה לך עליה בהרחבה.

      הביגלה יבש מבחוץ אבל בפנים עסיסי.
      את מחליטה איזה ביגלה את רוצה.
      אם את עושה שרוך דקיק הביגלה יצאו פריכים ויותר דקים
      אם את עושה בעובי עפרון יצאו לך כמו בתמונה שזה הכי הכי מומלץ. לפחות בעיני.
      אם את עושה עבים מאד יצאו לך ביגלה תחנה מרכזית.
      לחמניות:
      את מכינה מהבצק צורות של לחמניות כדוריות או חלות שבת ויצאו לך לחמניות ש מ נ ו ת מ ה מ מ ו ת.
      אשמח לשמוע תגובה אם תכיני.
      שלך,פירגה

      לשים חמאה.

  4. :x :| :twisted: :x בוקר טוב פירגה ברצןני לבקש אם יש לך מתכון לסופגניות עם חור באמצע ומצופןת סוכר כמו שמוכרים במכולת תודה על תשובתך בברכה :lol: :| :cool:

    • ויקי יקרה
      נתתי השבוע וכבר קיבלתי תשובה שיצא מעולה

      דונטס ללא שמרים
      36 דונטס

      2 ביצים
      4\1 1 כוסות סוכר
      1 כוס חלב
      5 כפות חמאה מומסת
      4 כוסות קמח
      4 כפיות אבקת אפיה
      4\1 כפית קינמון – או –1 כפית גרירת לימון
      2\1 כפית מלח
      4\1 כפית אגוז מוסקט
      מערבלים ביצים במיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר
      מנמיכים מהירות ומוסיפים חלב וחמאה
      מערבלים לעיסה אחידה
      בקערה נפרדת מערבבים חומרים יבשים
      מוסיפים את היבשים לבלילת החלב
      לשים בצק ומרדדים
      קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ
      בעזרת עיגול בקוטר 4 ס"מ צרים חור במרכז העיגול
      מחממים את השמן
      מטגנים מ-2 הצדדים כל צד לפחות 2 דקות
      גוון הדונטס חום
      לטעם תפוז משתמשים במקום כוס חלב ב- 2\1 כוס חלב ו-2\1 כוס מיץ תפוזים
      במקום גרירת לימון – להשתמש בגרירת תפוז
      בטעם של עוד-תנובה
      חג שמח smile

  5. פירגוש,אפשר לילה שלם במקרר?
    אם אני רוצה לשבת ובשבת אני לא מפעילה מיקסר laugh

    • לימורי יקרה
      למיטב הבנתי אפשר . להפשיר היטב לטמפרטורת החדר
      בהצלחה
      חג שמח וטעים smile

  6. בסוף הכנתי פאי שתפס לי את כל הזמן…
    אבל אני יכין בטוח…
    חג אורים שמח….. :lol:

  7. פירגה שלום ותודה לך על המתכונים
    בקשר לכפית את מתכוונת לכפית קטנה או כפית גדולה

  8. היי פירגה,
    תודה על המתכונים הנהדרים.

    אני רוצה לדעת פעת אחת ולתמיד האם שמרי שמרית נחשבים ליבשים ?????
    אנא תשובתך

    • חנה הי smile

      אני לא משתמשת בשמרי שמרית אבל נכנסתי לאתר שלהם וקראתי שמתייחסים אליהם כאל יבשים
      כלומר,מטמיעים אותם בתוך הקמח וזהו.

      חןחן על המחמאות החמות.שולחת חיבוק מהלב :lol:

      • השמרים של שמרית הם שמרים טריים אבל השימוש שלהם כמו שמרים יבשים כלומר פשוט מכניסים יחד עם כל החומרים לקערה. ההבדל הוא שהם מכילים מים (כי הם טריים) ולכן צריך לשלש את הכמות אם המתכון כתוב שמרים יבשים (כלומר פי 3 גרגרים של שמרית)

        • עדינה הי חמודה

          בהרבה מתכונים כתוב: 2 כפות שמרים יבשים

          כמה שמרית לשים במקום????
          תודה smile

  9. אני חדשה אצלך אבל שמעתי עליך מחברה שמכינה את רוב המתכונים שלך ויוצא לה נפלא
    אנסה היום את הבייגלה הללו האם אוכל להכינם עכשיו ולהכניס למקרר לתפיחה לכל הלילה ולאפות בבוקר את הבייגלה?

  10. היי פריגה
    הכנתי היום את הביגלה הנהדרים האלה. יצא מאוד מוצלח והבצק נוח לעבודה.

    תודה לך על מתכונים נהדרים.
    ד.א. הפרגיות של יום שישי נטרפו עד תום וכולם שיבחו ואהבו אותם והכי מצחיק שבעלי יוסי
    כל ביס אומר הוי תודה לפריגה כל הכבוד לפריגה. היה צחוקים חבל על הזמן. כיכבת אצלנו
    השבת. ואני מקווה כל שבת חג ויום חול.
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • יפה,אוי כמה צחקתי מבעלך.חהחהחהחה
      הרס אותי.
      הלוואי שנמשיך לצחוק מההנאות הקטנות של החיים. באמת…..
      מסרי לו תודה על הפירגון בגדול…..באמת.
      המשך טעים וביחד smile

    • שושן ערב טוב ותודה ענקית למחמאות
      ללא ספק ביגלה שמיניות מעולים שבמעולים.
      ניתן להקפאה ולחימום כחדש smile

  11. מתכון שאני מאוד אוהבת.
    אי אפשר להפסיק לאכול, לפי דעתי הוא ישאר לנצח .
    מי שטועם אותם אצלי לא יוצא בלי מתכון.
    תודה פירגה.

    • פנינה חמדתי
      הבייגל הזה הוא הצלחת החודש לדעתי. באמת משהו משהו…
      הלאה למתכון…לכל בית בישראל ;) תודה smile

  12. הי פירגה
    הכנתי, וכרגיל יצא מעולה.
    רק מה, יצאו לי גדולים, כמו לחמניות…
    כנראה לא עשיתי אותם קטנים מספיק.
    אבל זה ממש לא משנה, כי זה כל כך טעים.

    • אורלי תודה חמודה
      העובי של השרוך יקבע את עובי הביגלה אחרי האפיה וכמובן את הפריכות שלו. כמה שיותר דק ייתן את הבייגלה הדק והקריספי.
      תכיני שוב ותבדקי למה הכוונה.
      לבריאות וכיף שיצא טעים ושנהניתם smile

  13. אני רוצה לנסות להכין אך ללוש את הבצק במיקסר. כמה זמן לישה צריך להערכתך?
    תודה smile

  14. מדהים! הכנתי ויצא מעולה! כרגיל, מקמח 70% מלא, והחלפתי את החמאה בקצת שמן ויצא פיצוץ!
    תודה ושבת שלום. smile

    • אנא,איזה כיף.שמחתי לקרוא את התגובה הנהדרת. תודה על השידרוג של הקמח והשמן.
      תהנו ושבת שלום smile

  15. פירגה יקרה,
    כבר כתבתי לך היום בבלוג על הארוחה הנהדרת שיצאה לי בזכותך בחג השבועות.
    עם הפשטידות הבלינצס וכדומה…..
    הביגלך יצאו נהדר, כל כך טעימים. אנשים פשוט לא הפסיקו לאכול ומה שנשאר לקחו הביתה.
    למחרת ניסיתי לעשות את הביגלך באותה צורה רק עם קוואקר טחון ופשטן טחון במקום קמח (חצי חצי). הוספתי אבקת קימל. קצת יותר קשה לעבוד עם זה אך שזה אפוי יוצא טעים.
    אני מודה לך מכל הלב.
    נאוה מלוס אנגלס smile

    • נאוה יקרה
      למרות שכל המתכונים באתר שלי אחד אחד נהדרים,יש לך טביעת עין טובה לבחור את המעולים שבמעולים.
      כל הכבוד. ותודה על השידרוג לבייגלה.
      באמת עשית לי את היום.איזה יופי smile חיבוק תודה.

  16. לפירגה שלום רק הים ואתמול ישבתי ליד המחשב וקראתי את המתכון שלך של הביייגלה אנסה היום או מחר ונמשיך לענות לתגובתתודה ויום נפלא ממני עוזי חמודי מרמלה ,,,,,,,,

    • הי עוזי
      אחכה בסבלנות ואני בטוחה שתהנה מאד גם מהעשייה וגם מהטעם.
      לקרוא וליישם את הוראות ההכנה .זה הסוד להצלחה
      בהצלחה smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *