d799d7a8d7a7d795d7aa d79bd793d795d7a8d799 d79ed7aad795d7a7 d79cd7a7d795d7a1d7a7d795d7a1 - קציצות מתקתקות על קוסקוס

קציצות מתקתקות על קוסקוס

 

d799d7a8d7a7d795d7aa d79bd793d795d7a8d799 d79ed7aad795d7a7 d79cd7a7d795d7a1d7a7d795d7a12 1 - קציצות מתקתקות על קוסקוסבטעמים של דבש וחרדל שמתאימים לאורז או לקוסקוס

מצרכים והכנה:
6 תפוחי אדמה לקלף ולחתוך לקוביות גדולות
בטטה גדולה לקלף ולחתוך לקוביות גדולות
4 גזרים קלופים וחתוכים גס
4 קישואים חצויים
5 פטריות שמפיניון ענקיות חתוכות ל-4
אפונה ירוקה סנפרוסט- כמה שרוצים
2 כוסות או יותר גרגרי חומוס מבושל
כוס צימוקים או חמוציות
2 בצלים חצויים פרוסים
2 שיני שום פרוסות
פטרוזיליה קצוצה מוסיפים בסוף הבישול

בסיר גדול ורחב שמים:
4 כפות שמן
מטגנים את הבצל ומזהיבים
מוסיפים
5 כפות סילאן
5 כפות רוטב סויה קיקומן
שום לטעם
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון
את כל הירקות חותכים גס וממלאים קצת יותר מ-
1/2 גובה הסיר במים
מבשלים על להבה קטנה כשעה (כל הזמן רותח)

בינתיים מכינים קציצות:
1/2 קילו בשר טחון
1/2 כוס פתיתים לא מבושלים (מכל סוג)
בצל מגורר
מעט חרדל
כפית דבש
שן שום קצוצה
מלח,פלפל,פפריקה ומעט כמון,פטרוזיליה קצוצה
ביצה וקצת פירורי לחם
בעזרת ידיים לחות מכינים קציצות אובליות ומטגנים על קצת שמן מכל הצדדים
מניחים במרום הסיר ומנערים את הסיר
סוגרים מכסה ומבשלים עוד 20 דקות
תכינו את הקוסקוס-מהיר לפי הוראות היצרן כ- 5 דקות לפני הארוחה
תהנו

44 תגובות על “קציצות מתקתקות על קוסקוס

  1. בוקר טוב פירגה,

    נראה נפלא!
    מתאים לי לשבת….
    איך את קונה את גרגרי החומוס?
    תודה

    • שיר חמדתי
      רק לא חומוס מקופסאות.
      את יכולה לקנות חומוס סנפרוסט גרגרים גדולים מוכנים בשקיות.
      אישית אני קונה חומוס במעדניה ומשרה לילה למחרת מבשלת עד שמוכן ושומרת לי בשקיות קטנות בפריזר.כך,ניתן לי רק לשלוף ולהוסיף לתבשילים או לסלט חומוס.
      תכיני ותהנו smile סוף שבוע נפלא לכם.

  2. היי פירגה
    זו פעם ראשונה שאני נתקלת ברעיון כזה להכניס לתערובת הקציצות פתיתים לא מבושלים.
    נשמע מאוד מעניין
    אני חייבת לנסות, רק שאלה קטנה האם אפשר לדעתך לזרוק את הקציצות לסיר עם רוטב
    ללא טיגון?
    תודה

    • איריס יקרה
      יש לי כמה מתכונים שאני מוסיפה לקציצות אטריות או פתיתים לא מבושלים.ראי בקטגוריה:בשר

      אם את רוצה כדורים לא מטוגנים…..תניחי קציצה אחת ואחרי כמה דקות תראי אם היא יציבה .אם כן,תמשיכי הלאה.
      את הקציצות מוסיפים למרום הסיר ואם הן לא מטוגנות יש להרטיבן מדי פעם ברוטב מהסיר.
      תהנו חמודה smile

  3. טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ,
    לא הצליח להגיע לקוסקוס .נאכל בצהרים עם סלט והרבה פתיתים ליד ,

    עם הרבה מאד מחמאות ,

    כמו שאמרת כל אחד ותעמיו ואני רק הוצאתי את הקינמון תנסו כדי .

    • סיגל יקרה
      תודה רבה על התגובה הטעימה.
      נשמע טעים עם פתיתים וסלט.יאמי.
      סוף שבוע נעים וטעים smile

  4. לפירגה שלום רב, ברצוני לציין את האתר שלכם אשר בדרך מקרה מצאתי אותו במחשב של כלתי הצעירה בעת שמירה על נכדתי הקטנטונת וכבר מימשתי שני מתכונים נפלאים מהאתר שלכם היום יום שישי שלחתם לי עוד מתכונים שראים מעוליםץ המשיכו ושילחו לי את מתכוניכם הנפלאים ותודה לכם על זאת. smile

    • תלמה בקר אור
      מאחלת לך המשך פורה טעים ומהנה באתר שלנו
      יישר כח לשתינו.
      smile

  5. אם אני מכפילה את כמות הבשר הטחון, אני חייבת להכפיל את כמות הירקות? את כמות הרוטב?

    שכחתי לקנות גרגירי חומוס…למה לא חומוס מקופסאות?

    • ברבורה יקרה
      בקר אור
      רק קחי סיר יותר גדול ומעבר לזה לא צריך לשנות כלום.
      החומוס אופציה ולא חובה. חומוס מקופסאות יוצא מצ'וקמק ולא נראה יפה.
      תהנו smile

  6. יצא מעולה
    הקציצות נחטפו (מזל שעשיתי כמות כפולה ;)

    לא יכולתי לוותר על החומוס בקופסא (פולניה שכמוני laugh סתם קניתי למתכון הזה?)
    בכל אופן הכנסתי את זה חצי שעה לקראת הסוף ויצא עגול יפה וטעים – שטפתי לפני)

    • ברבורה יקרה ערב טוב
      נפלא ששלחת לנו חוות דעת שנחטף משמע טעים ;)
      מאחלת שבוע כייפי ונפלא smile

  7. במקום קציצות השתמשתי בחלקי עוף: שוקיים וירכיים וללא חומוס בכלל.
    העוף יצא כל כך רך ומתובל והירקות ספגו את כל הטעמים-
    אין מילים , פשוט מעדן.
    יישר כוח ;)
    יעל :idea: :idea: :idea:

    • יעל תודה חמודה
      השידרוג נקרא נהדר smile
      אמממממממממממ תמשיכי להכין ולהנות את בני הבית ;)

  8. בוצע לקראת השבוע. שבחים והלל המתכון קוצר.
    רק כדאי לכתוב משהו אחר ( להדיוטות שביננו)- שמן מרודד? אנחנו החלטנו שהוא פשוט כמות קטנה…
    כל הכבוד מתכון מעולה
    נגזר ונשמר

    • שניצל יקרים
      תודה וכיף לשמוע שוב שנהניתם
      כמובן ששיניתי לקצת שמן והבנתם נכון.
      בשמחה smile ובקר נפלא לכם

  9. הי פירגה

    כפי שאת כבר יודעת, הכנתי את הירקות וכדורי הבשר לארוחת הצהריים היום
    כולנו (כולל ילד בן 4) נהנינו מ א ו ד!

    תודה רבה לך על (עוד) מתכון מעולה!

  10. הי פירגה
    גם אצלנו המתכון זכה להצלחה, בדיוק כמו שהוא על קוסקוס מלא. בעלי אפילו ציין שהשבת הזו האוכל היה טעים יותר מתמיד. ומה הכנתי? את הקציצות עם הקוסקוס, לזניה מחצילים וגבינות ולביבות שמנת ובננה- כל המתכונים מהאתר.
    אז תודה רבה ושבוע טוב
    טלי :P

    • טלי יקרה
      מסרי תודה ענקית גם לבעל וחיבוק בשבילך שאת טורחת לכתוב לנו את חוות דעתכם על התבשילים שאת מכינה.
      המשך טעים ושבוע טוב גם לכם smile

  11. פירגה היקרה

    הכנתי אתמול את הקציצות, יצא מעולה!!!!!!!!!
    מומלץ להוסיף יותר בטטות וגזר כי הירקות סופגים את הרוטב והטעם שמתקבל פשוט נהדר!!!!
    (אני ויתרתי על החומוס והאפונה) :lol:

    שבת שלום
    יעל

  12. ושכחתי להוסיף שזה גיוון נפלא לרוטב עגבניות שגם קצת נמאס וגם הבן שלי לא אוהב .
    ואיך מוסיפים הפתיתים-ממש כיף.

  13. ראשית אני חייבת לציין שהאתר נפלא… במיוחד עבורי שעושה את צעדיה הראשונים בבישול .
    שאלתי האם אין להוסיף מים לתערובת הירקות? :|
    כבר אמרתי שאני חדשה בתחום הבישול.. ומאחר שהאתר שלך ממכר.. החלטתי להפסיק ולקרוא ולהתחיל ולעבוד…
    אביטל

    • אביטלי,ברור שצריך וגם כתוב. קראי שוב.

      האתר שלי נפלא למתחילות ולמתקדמות. הכל זמין,פשוט ובטעם גן עדן.

      מקווה לקבל ממך חוות דעת ושתהני ממעשה ידייך.
      בהצלחה smile

  14. אופססס.. אכן כתוב..
    אז עכשיו נשאר לי רק להתחיל ולבשל.
    הרבה תודה, אעדכן בהמשך..

  15. הכנתי בלי לטגן, יצא פשוט מעולה!!!! שמתי אורז בתערובת הקציצות והן יצאו רכות ומתקתקות…..מממממ…..מעדן. בעלי אמר שאני לא מפסיקה לגוון ולהפתיע אותו עם הטעמים.
    תודה רבה רבה בשם כל המשפחה!!! smile

    • בכיף סיגל בעונג שלי.
      אני ממש מאושרת לקבל כאלה תגובות.
      תמשיכו להנות ולשתף אותי

      smile

    • לימי,כתבתי 12/ מגובה הסיר ככה שלא מכסה את הירקות . smile לשים מכסה ולתת להתבשל על להבה קטנה.

  16. בוקר טוב
    יצא ממש טעים
    דבר אחד לא מצליח לי הקציצות האורז לעיתים נשאר קשה
    מה לעשות? :eek:

    • מאיה הי,
      תנסי כך:

      שימי רק 1/4 כוס אורז מבושל 10 דקות ותסנני ותוסיפי לתערובת גם כף סלט חומוס
      בהצלחה ותהנו smile

  17. היי פירגה,

    נשמע מתכון מעולה! רק שאלה קטנה:
    אף פעם לא הכנתי קוסקוס. האם צריך לתבל אותו בתבלינים? ואם כן אז איזה?

    תודה,

  18. הכנתי את התבשיל, יצא טעים עם הרבה נוזלים. האם אפשר להוסיף פחות מים ממה שרשום ? מה לעשות על מנת שיצא יותר סמיך?

    • הנוזלים צריכים להיות אבל אם את לא אוהבת,תשפכי חלק. להבא,שימי לכם פחות מים ממה שרשום.

להגיב על קרן מירושלים לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *