dscf8828 - לזניה ענקית מלאה גבינות מהירת הכנה

לזניה ענקית מלאה גבינות מהירת הכנה

DSCF8828 - לזניה ענקית מלאה גבינות מהירת הכנהכמה שאני אוהבת שזה מהר וטעים. בלי התעסקות מיותרת. בלי בישולים וכאלה….נפלא במיוחד יום אחרי ששוהה במקרר.
מצרכים:
תבנית ענקית חד פעמית

24 דפי לזניה זה חבילה אחת של 500 גרם (נשארים כמה בודדים,שמרו אותם לכל מאכל אחר שתכינו)
דף גדול של ניר כסף
בקערה אחת:
קןפסה עגבניות מרוסקות – 500 גרם – ללא תוספים משמרים.
1/2 1 כוסות מים מהברז
1/4 כוס שמן זית
מי שרוצה: פלפל ירוק חריף או פפריקה חריפה או סחוג לחריפות
כפית מלח או כמה שאוהבים. כדאי לטעום ולהחליט.
כפית פלפל שחור שוב, לטעום ולהחליט לגבי הטעם.
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית סוכר
1/2 כפית אבקת מרק עוף ללא תוספים משמרים
3 שיני שום כתושות או כפית שום כתוש קפוא
לערבב,לטעום ולשבח טעם מהתבלינים הקיימים.
קערה שנייה:
1/2 קילו גבינת כנען או טוב טעם או טובורג גבינה רוסית
1/2 קילו גבינה צהובה מגוררת לפיצה
100 גרם קשקבל או פרמז'ן להעשרת טעמים
לערבב עם מזלג

אופן הכנה:
מרססים על תבנית ענקית של התנור (חד פעמית) שכבה נאה של שמן.
מסדרים שכבה של דפי לזניה ללא בישול מוקדם (8 דפים קצת אחד על השני, שימלאו את התבנית)
יוצקים 1/3 מכמות הרוטב שייגע בכל הדפים.
מכסים בחצי כמות הגבינה
מסדרים מעל לגבינה שכבה שניה של דפי לזניה באותו אופן 8 דפים חופפים אחד על השני.
יוצקים עוד 1/3 מהרוטב ומיישרים שייגע בכל.
מפזרים את יתר הגבינה.
מסדרים שכבה שלישית ואחרונה של דפי לזניה
מכסים אותה היטב בכל הרוטב שנשאר (1/3 אחרון.)
קורעים יריעה גדולה של ניר כסף ומכסים היטב את התבנית באטימה מוחלטת.
אופים שעה בחום 170.מכבים את התנור.
משאירים בתנור כשהדלת פתוחה,פותחים את ניר הכסף ולפני הארוחה מחממים שוב מספר דקות.
נהדר גם יום אחרי. אפילו יותר קל ונאה לפרוס.
תהנו.

16 תגובות על “לזניה ענקית מלאה גבינות מהירת הכנה

  1. נשמע 10!
    כמה בשר כבר ניתן לאכול והמקרר מלא בגבינות שונות .
    אכין בשמחה!! תודה ושבת שלום!

  2. גם אני כמוך חשבתי על גיוון והכנתי לזנית גבינות ביום שישי.
    המתכון דומה מאוד לשלך ויצא טעים מאוד.
    יישר כוח

  3. אמא שלי, מרים חרוץ מאד אוהבת אותך ואת האתר עם המתכונים שלך!
    תודה שנתת זמן מהנה לאימי הנפלאה מרים! smile

    • תודה יאיר smile
      אני מאד מעריכה ששיתפת אותי ואני ממש שמחה שאמא אוהבת את המתכונים באתר שלי ואני בטוחה שגם אתה.
      שנמשיך להכין מטעמים לכולם,שיהיה טעים ונפלא ביחד.
      לבריאות ועם המון אהבה,ממני פירגה

  4. האם אפשר גם עם גבינה לבנה רגילה ? אין לי כרגע בבית את הכנען או טוב טעם.

  5. תודה רבה על המתכון .
    מדוע לא ניתן להשתמש בגבינות הרגילות של 5% . גבינת כנען עולה כמעט פי 3 מגבינה רגילה .
    האם הן מכילות יותר מים ?
    אודה לתשובתך

    • עליזה הי,
      זה באמת סוג יותר יקר אבל יבש יותר מהגבינה הרגילה.

להגיב על מלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *