d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d797d79cd791 d7a8d795d7a1d7953 800x600 - לחמניות חלב

לחמניות חלב

חלב רוסו3 800x600 - לחמניות חלב

מקור:נירה רוסו

הלחמניות חלביות ולמרות שהוספתי מעט סוכר וסוכר וניל הן עדיין לא מתוקות ומפתיעות בטעמן מאד.

מצרכים בקערה:
1/2 1 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1/2 1 כוסות חלב רגיל או רזה 1%
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
3 ביצים
3 כפות מלאות שמן
1/4 כפית מלח
מערבבים לבלילה קצת סמיכה אבל מאד חלקה
ממלאים קנקן עם פיה ויוצקים 3/4 גובה התבנית
ל-13 תבניות אישיות מאפינס מסיליקון

להלן גיוונים להעשרה:
לפזר לפני האפייה מעל כל לחמניה גבינה צהובה מגוררת
להטביע חתיכת גבינה צהובה/פטה – הגבינה תימס במהלך האפייה
להטביע קובית שוקולד רצוי מהסוג האוורירי כדי שיימס
לפזר בייגלה שבורים לפני האפייה

הערה :  את הנגלה שהכנתי אתמול,הקפאתי .  לפני ההגשה לחמם כ- 20  – 30  שניות במיקרו ויוצא כמו חדש. תענוג.

הלחמניות לא מתוקות למרות הסוכר.  אני הטבעתי חתיכה מפרוסת גבינה צהובה בגודל של 3 ס"מ (חלק ממנה נשאר בחוץ ואחרי האפיה היא פשוט נמסה לה לתוך הלחמניה) ,  בנוסף פיזרתי בייגלה למעלה.

מחממים תנור לחום 175 ואופים כ-25 או עד שיזהיבו יפה .

שימו לב :  כל אחד וזמן האפייה בתנור שלו. עדיף להוציא לחמניה אחת ולבדוק שהיא מוכנה.
תהנו

76 תגובות על “לחמניות חלב

  1. יש לי המון גבינה לבנה. האם יש לך מתכון ללחמניות מגבינה לבנה? המתכון נראה סוךךךך

  2. מצוין, קל ומהיר.
    נפלא לאירוח של הרגע האחרון.
    האם הן גם טובות להקפאה?
    תודה פירגה :P

  3. יש לנו יום חג מקומי היום ונראה לי שאפתיע את החבר'ה שלי עם ריח לחמניות כאלה……….. :lol:

  4. שלום לך פירגה
    לא הבנתי מזה בייגלך שבורים? האם לוקחים בייגלך רגילים עגולים ושוברים אותם?
    תודה על תשובתך
    תמר

    • פשוט מפוררים גס או אפילו הנחתי בייגלה שטוחים שלמים למעלה. כל סוג של בייגלה או כעכים מתאים.

  5. פירגה המקסימה שכפ פעם מפתיע מחדש!

    אפשר ללחמניות פרווה תחליף מיץ או ריצ'?
    תודה יקירתי מראש .
    חנה

  6. אפיתי עם אחיינית שלי והן נחטפו. היא לא אכלנית גדולה והיא אמרה שזה טעים.
    קבלי smile smile

  7. פירגה זה נראה מ ע ו ל ה!!!!!!

    רק שאלה קטנטנה- באיזה כוס מדידה את משתמשת?

    תודה ושיהיה לנו סוף שבוע טעים! ;)

  8. הכנתי אותן- הלחמניות פשוט נהדרות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
    מלמעלה שמתי שברי בייגלה מעורבבים עם זעתר+שומשום+מלח גס- יצא טעים משהו משהו!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. פירגה, התמכרתי למתכונים שלך!
    הכנת היום ויצא לי נורא רך. כמו בלינצ'ס או פנקייקים ולא פריך ואוורירי כמו לחמניה. ככה אמור לצאת? לא אפיתי מספיק?
    תודה smile

  10. גם לי זה יוצא משהו כמו פנקייקס, אבל טעים!

    הפעם הוספתי גם גבינה צהובה מגוררת ויצא משהו משהו!

    • טוב שזה טעים אבל זה יוצא סוג של לחמניות חלב עם גבינה .לי לא יצא כמו פנקייקס,גם רואים בתמונות. אנחנו בצענו אותם לשניים ומרחנו סלט טונה.טעים טעים.
      תודה רבה על התגובה ולילה נפלא.

  11. הכני ויצא מגעיל בטירוף.
    הכנתי ממש לפי ההוראות והטעם היה ממש לא משהו – יותר נכון ללא טעם , בצקי וללא טעם…..
    חבל…. דווקא אני מצליחה מתכונים שלך ונהינת מהם מאוד.
    מזה ממש התאכזבתי sad

    • אופס.חבל, הכנתי אתמול שוב והם פשוט נטרפו. הם נהדרים ויוצאים ממש כמו לחמניות אבל יותר מיוחדות.
      מוזר לי שלחלק מצליח והם ממש מתלהבים ולחלק לא. אבל זה קורה לפעמים ולאלוהים הפתרונות. בכל אופן, תמשיכי הלאה….לא הכל מגעיל בטירוף כמו שכתבת.
      תודה על התגובה.

      • אגב, תגדילו את התמונה.כך הלחמניות נראות מבפנים.ממש כמו לחמניות ולא כמו בלינצ'ס כמו שנכתב.
        בהצלחה לכל מי שיעיז ויכין.
        תהנו. ;)

      • סליחה אם נפגעת , התכוונתי רק למתכון זה שיצא לי מגעיל…
        ספר המתכונים שלי משודרג בזכותך smile

        • מגעיל זו בטח לא המילה להשתמש. לא הצליח לך? את רואה בתגובות שלהרבה זה כן הצליח? אני עשיתי את המתכון הזה לפחות כבר 4 פעמים ואנחנו מאד אוהבים אותו.
          אז פשוט תחפשי איפה הבעיה אצלך או שפשוט תמשיכי הלאה……הלאה…..והלאה……

      • למי שלא מצליח שפשוט יוותר ולמי שמצליח שיהנה ויכין עוד פעם.
        פשוט מאד,לא?

  12. מתחת למתכון כתבת שכן הקפאת והפשרת 30 שניות
    כי אני עושה אבל זה נראה הרבה אז אפשר להקפיא או לא :lol:

    • הי יהודית
      ככה ברור יותר?

      הערה : את הנגלה שהכנתי אתמול,הקפאתי . לפני ההגשה לחמם כ- 20 – 30 שניות במיקרו ויוצא כמו חדש. תענוג.

  13. הלחמניות יצאו מהתנור הם נהדרות אבל כמו שאמרת כל תנור את הזמן שלן לי לכך חצי שעה
    אולי בגלל שם יותר גדולים ושוב תודה :lol: :lol:

  14. פירגה יקירתי,

    האם ניתן להכין בתבניות חד פעמיות של מאפינס???? ואם כן האם יש צורך לשמן???. או לשים נייר אפייה???

    תודה,

    ליאתי smile

    • הי ליאתי,אני הכנתי אותם בתבניות סיליקון בלי לשמן. כבר שנים אני לא משתמשת בתבניות אחרות.

    • תמר,זה משתלב נפלא עם הסוכר.לא מרגישים אותו. הגבינה מוסיפה המון שמים רק קצת גבינה כמו שאת רואה בתמונה.
      אני ממליצה לך לפחות בפעם הראשונה להכין כמו שכתבתי.בפעם הבאה תחליטי לגבי הסוכר.
      תמיד אפשר להוריד כמות.
      יום מתוק לך

  15. לחמניות מעולות. זאת הפעם השלישית שאני מכינה אותן השבוע. יצאו עכשיו מהתנור רק שהפעם החלפתי את החלב במיץ תפוזים והוספתי עוד 1/4 כוס קמח. יצא מעולה.

    • אילנית צהריים טובים לך
      תודה על השידרוג הנהדר שבוודאי הרבה ישמחו איתו.
      אני שמחה שהצליח לך ושחזרת לשתף אותנו.
      המשך טעים ביחד.

  16. פירג יקרה,
    ניתקעתי עם כמויות חלב לא הגיוניות, אני והאיש לא תיקשרנו וקנינו שנינו. חיפשתי מה לעשות עם החלב ושבת בבוקר בשילוב עם המון חלב הזכיר לי שפעם נתקלתי במתכון הזה אצלך. קראתי את התגובות והחלטתי לקחת את הסיכון. התוצאה היתה מדהימה , הייתה כי בדיוק סיימנו לאכול והלחמניות נחטפו. עשיתי בשתי הצורות מלוחות עם גבנ"צ ומתוקות עם שוקולד קצרו הצלחה גדולה!!!!!!!!!!!!
    לקח להן יותר זמן אפיה מבמתכון והיה שווה כל רגע של המתנה.
    תודה רבה ושבוע טוב!!!!!!!!

  17. אני עושה את הלחמניות המון. אבל הפעם החלפתי את החלב בחלב סויה (פרווה) ויצא טעים מאוד.לא הרגשתי שינוי בטעם בין חלב רגיל לחלב סויה .

  18. פירגה היקרה!
    הכנתי ובהמלצתך בחלק הטבעתי חתיכת גבינה צהובה ובחלק קוביית שוקולד- ויצא מעולה!
    תודה רבה רבה!
    ואני ובעלי זללנו אותן אחת אחרי השניה…

  19. היי פירגה,לאחר שהכנתי חזרתי לשתף,
    הלחמיות יצאו מעולה ,(13 במספר,בתבניות למאפינס מסיליקון,
    הכנסתי לחלק מהבצק קצת גרגרי קימל ,
    ולחלק מהמאפינס הוספתי מעט גבינה צהובה,
    אפיתי 30 דקות בתנור בחום בינוני,
    והיה בבית ריח מאפה נפלא,וכולם נהנו מהטעם.
    בנפרד הכנתי מופלטות,כך שגם השכנים ,על הדרך, נהנו מהריחות של המאפים.

    • תודה רבה דניאל,איזה יופי.
      תמיד כיף לקרוא את התגובות שלך.
      תמיד נקרא מוצלח וטעים :lol: פשוט נפלא.

  20. פירגה ,
    רציתי להוסיף טיפ.
    להכנת להחמניות חלב, ניתן להשתמש בקמח מלא+קמח לבן:
    אני השתמשתי בחצי כמות של קמח אוסם מלא ,
    וחצי כמות נוספת הוספתי של קמח חיטה לבן.
    השילוב היה טוב, והטעם נפלא.
    יצאו מעולה.

  21. היי פירגה הלחמניות יצאו לי אוריריות אבל יש בעיה עם הטעם הן לא מתוקות מספיק או מלוחות מספיק לכן לדעתי אם רוצים שיהיו מתוקות צריך להוסיף סוכר ולוותר על המלח ולהיפך אם רוצים שיהיו מלוחות לוותר על הסוכר כי הכנתי לילדי ושמתי מעט גבינה צהובה והם שאלו אותי זה אמור להיות מתוק או מלוח ?

    • הי אירית,
      זו שאלת טעם אישי שלכם.
      תחליטי את מה להוסיף או לגרוע שיהיה לכם טעים.
      בהנאה smile

  22. נשמע מעניין, ינוסה בקרוב : נראה לי עדיף להוסיף קצת יותר מלח, ללא סוכר כדי שיהיה נייטרלי, וכל אחד ימרח מה שבא לו.

להגיב על מירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *