d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd7935 - לחמניות  רכות בשוקולדה

לחמניות רכות בשוקולדה

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd7935 1 - לחמניות  רכות בשוקולדהלחמניות וקרואוסנים במירקם רך ממולאים בשוקולדה

בחרו את השוקולד שאתם אוהבים  ושבצו אותו בתוך הלחמניות.

חשוב: חובה להקפיא מיד אחרי שמתקררים ולפני ההגשה לחמם בתנור/אובן. לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או שטיבל 1
3 כפות סילאן
3  כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים חמימים (הבצק צריך להיות דביק) .
5 כפות שמן
מעט מלח אופן ההכנה:

ניתן להכין במיקסר או:
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות (הבצק קצת דביק) .
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר להתפחה . בערך ל-8 שעות.
מקמחים היטב את הידיים ומעבירים את הבצק לשיש מקומח (מעט מאד קמח)
מכינים קערה עם קמח ובעזרת כפות ידיים טיפונת מקומחות מכינים לחמניות רגילות/ממולאות/צורות וכו'…
הכנת הלחמניות:
יוצרים מכל הבצק נקניק שמן באורך כ-60 ס"מ.חותכים ל-10 חלקים.מכל חלק מכינים כדור גדול ומטביעים בתוכו 2-3 קוביות שוקולד .
מניחים על ניר אפיה במרווחים ג ד ו ל י ם. אפשר להכין בתבניות מאפינס אישיות.
טורפים במזלג ביצה ומוהלים אותה בכפית סילאן וכפית שמן ומברישים היטב את הלחמניות. בוזקים שומשום
מתפיחים שוב כחצי שעה.
אופים בחום 180 כ-25 דקות או בסבלנות עד שמקבלים גוון חום

הכנת קרואסוני שוקולד:
מרדדים עיגול גדול ומחלקים אותו ל-6-8 משולשים
מורחים שוקולד מומס ומגלגלים מהצד הרחב לצר.

ניתן להכין כדורי בצק ולמלא אותם בקוביות שוקולד שלמים,ואז בביס מתמוגגים מההפתעה.
תהנו

72 תגובות על “לחמניות רכות בשוקולדה

  1. היי פירגה מה שלומך?
    הבטחתי לעצמי שלפחות פעם בחודש, אגיב על המטעמים שלך שמענגים את משפחתי ובני ביתי. כל מתכון , קודם נראה טעים (ותאמיני לי, שעל הצילומים האלה אפשר להגיד-נראה טעים) ואחרי שאני מכינה ממטעמיך, כבר אין בפי, מה להגיד.
    אז תמשיכי לענג אותנו במרשמיך ואני אפנק את משפחתי בטעמים לרוב
    המון המון תודה smile smile smile smile smile :lol: :lol: :lol:

    • רחל יקרה
      אני מברכת את שהותך באתר שלי. אני שמחה שאת מחוברת אליו ומכינה ממנו מטעמים שמשמחים את בני ביתך.
      תמשיכי לפנקם. האושר גם שלי והסיפוק רב.
      חיבוק

      • הי פירגה,
        מעונינת להוסיף על דבריה של רחל. אני מקבלת יום יום את המתכונים היומיים. ממש ממתינה לקבל . על הבוקר ב 7 שאני פותחת את המייל כבר מוכן לי מתכון. תמיד כולי תקווה שהנה עכשיו יהיה לי רעיון חדש ליצירה. וכך יוצא שלפחות פעמיים בשבוע אני מחדשת לבני משפחתי. דודתי דליה היא זו שהמליצה לי להתחבר לאתר ואני מאוד שמחה על כך.

        השבוע עשיתי את עוגת השיש שחוסלה לאחר 24 שעות. ואת פשטידת הבצל שעובר ביוטיוב עם הסבר מדוייק כיצד עושים. פשוט , קל וטעים.
        כה לחי!!1
        לימור

        • לימור יקרה,תודה ענקית לדודתך דליה שהביאה אותך אלי לאתר.
          מאחלת לכולנו המשך נפלא ביחד. נשיקות.

  2. פירגה שלום שמתי בטעות את כל הקמח בקערה והשמטתי כוס אחת של קמח ברגע האחרון הבצק דרש יותר מים מהרשום במתכון אני מקווה שיצא טוב הבצק במקרר

    • רחל שלום
      בדיוק כך היה צריך לעשות.
      לשים בקערה את כ ל הקמח ואת המים.כדי ליצור בצק דביק כמו שרשמתי את צריכה להוסיף לאט לאט עוד מים וכל הזמן ללוש.
      בהצלחה

  3. התכוונתי ששמתי את כל הקילו קמח במקום 5 כוסות כמו שציינת אך הורדתי כוס קמח ברגע האחרון ואני מקווה שיחס החומרים יהיה תקין

  4. בוקר טוב פירגה,אני מצטרפת לברכות של כולן,גם אני כבר פתחתי את המייל שלי ודבר ראשון אני עוברת על המתכונים,סוג של הנאה בלתי רגילה והתמונות…………ממש מגרות.אני אומנם לא מגיבה מיד על כל מתכון אבל מכינה בכבוד הרבה מאוד והמחמאות מגיעות מיד.תמשיכי כך ואלפי תודות. :lol: :lol: :lol:

    • תודה שושי מתוקה
      אתם התמריץ שלי . קשה לתאר במילים כמה שזה ממלא אותי. ההתעסקות באתר היא בריאות בשבילי. מרפא מחלות ומכאובים.
      אוהבת מכל הלב

  5. פירגה בוקר טוב,
    אחחחחחחחח זה פשוט פשע מה שאת עושה! חחחח
    אפשר פשוט לשלוף ישר מהתמונה ולאכול? תבורכי, כל הכבוד
    ותודה רבה, בהחלט ינוסה ואגיב.
    יום נפלא
    smile smile

    • רותי בקר טוב עם פשע טעים וטוב. חהחהחהחה
      אחכה בסבלנות שתכיני לשמוע אם אהבתם כמוני.
      תודה וחיבוק

  6. אני אוהבת שוקולד ממולא במנטה ושוקולד בטעם תפוזים. לדעתי שני הטעמים הקלאסיים לשוקולד.
    אבל נראה לי שזה לא כל כך מתאים ללחמניות האלה (אולי בטעם תפוז) והכי טוב להשתמש בשוקולד מריר מעולה.
    שכן, מתכון מעולה ראוי לשוקולד מעולה.
    תודה פירגה, :P אני מפ(י)רגנת.

  7. נראה נהדר מחר אני הולכת לעשות יחד עם נכדי בקייטנת סבתא.
    מה נגיד לך אילו רק הייתי רזה הייתי אוכלת הכל. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  8. פירגה היקרה!
    אני רק רואה את התגובות וחושבת בלבי איזה זכות יש לך
    כמה את משמחת ומעסיקה אנשים, כל הכבוד לך.
    המתכון נראה חבל"ז ובע"זה אני מחר אכין אותו…
    יש קליינטים טובים בבית שיטרפו אותם ,לא יספיקו להגיע למקפיא.

    האם אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס?
    תודה מראש ותמשיכי להנות את נשות ישראל………….. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • חנה הי
      הבעיה עם שוקולדצ'יפס שהוא נעלם בבצק והכוונה שיישארו חתיכות.תנסי להכין חלק עם וחלק בלי,ותראי איך יוצא לכם יותר טוב ויותר טעים.
      בהצלחה

  9. פירגה, תודה על המתכון, ניראה טעים

    לאחר האפיה מחכים שיתקרר ומקפיאים.

    לפני ההגשה מוציאים מהמקפפיא וכמו שזה קפוא מכניסים לתנור?
    על איזה חום ? וכמה זמן ?

    אם זה לצורך הפשרה, למה לא מקרוגל ?

    • ברלה שלום
      שום מאפה לא מפשירים במיקרו.יוצא עייף.

      שיטה נכונה לחימום לפני הגשה:
      1. מחממים תנור לחום 180 מעלות ומורידים את חום התנור ל-50
      2. מכניסים את המאפים מכוסים בניר כסף/אפייה ומפשירים לאט.
      אפשר גם בטוסטר אובן.

  10. פירגה מה שלומך?….
    אממ רציתי לדעת האם המתכון מתאים גם
    לעוגות שמרים בתודה מראש והמשך ערב טוב
    נטלי ציפורה smile

  11. שלום פירגה יקרה
    האם אפשר להכין כמו לחמניות "פוך" במאפינס, או להקטין את הלחמניות הללו?
    תודה רבה

  12. פירגה שלום
    1
    הכנתי את הלחמניות אתמול והכל נזלל. מאד מליצה.
    כרגיל כל המתכונים שלך מעולים
    תמשיכי כך

    • הי עדה יקרה.מקסים לקרוא את המחמאה שלך,כולי ממוגגת חהחהחהחהחהח תודהההההההה
      המשך טעים ונפלא ביחד

  13. פירגה שלום,

    אני פה פעם ראשונה וכבר הדפסתי את המתכון של העוף ליום שישי.
    שאלה: אין לי שמרים יבשים האם ניתן לעשות את זה עם בסוג אחר של שמרים ואם כן מה היחס?

    תודה

    ורד

    • הי ורד בקר אור
      את יכולה לשים 40 גרם שמרים טריים או שמרית
      אשמח לקבל ממך חוות דעת על המתכונים שתכיני מהאתר שלי.
      ברוכה הבאה וחיבוק ענק להצטרפותך לאתר שלי.

  14. פירגה לילה טוב,

    לפני כשעה יצאו הלחמניות מהתנור והן יצאו נהדרות. המתכון ברור וקל להכנה תודה רבה.

    שאלה: האם במקום להכין 10 לחמניות גדולות (הן יצאו מאד גדולות) אפשר לחלק את הבצק ל-20 לחמניות ועדיין הן יצאו פריכות וטעימות ?

    • תמי תודה
      בקר אור
      אפשר להכין לחמניות קטנות ועדיין יצאו נהדרות.
      כאמור,אחרי קירור מיד להקפיא,זה הסוד שתמיד יהיו לך לחמניות טריות ונפלאות.
      בהצלחה

    • נאוה שלום
      הכי טעים עם שוקולד,לא הכנתי אחרת. במאפינס אני מגוונת לממרחים שונים. ראי במאפינס.

  15. פירגה מדהימה,

    וואו איזה בצק נפלא, טפח וטפח ועל גדותיו הוא כבר עלה…..

    האם אפשר לשים קוביית שוקולד מריר בכל לחמניה, או שמא שוקולד נוטלה???????????

    תני לי רעיון… איך את הכנת?????????

    אני מכינה כלחמניות…

    דחוף ליאתי smile

    • ליאתי יקרה
      תשימי גם וגם ותחליטי לפעם הבאה.הכל נפלא ונהדר וטעים מאד.
      תהנו

  16. מעולה, פשוט כך…..

    תקצרנה המילים להודות לך על כל המתכונים הנפלאים…

    פירגה אהובה,

    מה מחליף שאדע, להבא, 1 וחצי כפות שמרים יבשים?????

    האם שקית שמרית???
    smile

      • נטע שלום

        ראיתי למה התכוונת.

        אז אחרי שהבצק תופח במקרר,נותנים לו מכה כדי שהנפח ירד וממשיכים להתפיח כ ן במקרר עד ששוב הבצק יתפח. כלומר פעמיים במקרר.

        יש התפחה שלישית בתבנית לפני האפייה.
        בהצלחה

  17. היי פירגה!
    תודה על מתכונים נפלאים!!! אני מכורה לאתר שלך!
    אני גרה בחו"ל ואין כאן סילאן… במה ניתן להחליף?
    תודה!

  18. פירגה יקרה
    לפני רגע,רשמתי את תגובתי במתכון אחר (עוגת ביסקוויטים) ועכשיו אני נכסנת כדי להגיב כאן.
    הכנתי את הלחמניות ביום שישי, האמת לא שמתי לב שצריך להתפיח פעמיים במקרר. השתמשתי
    בשוקולוד מריר, שוקולד משובח, הלחמניות יצאו רכות, טעים טעים טעים, אחרי שאכלתי לחמניה אחת,את השאר הקפאתי. זה יחכה לבן שלי החייל ואשתו כשיבואו לשבת.
    תודה רבה!
    חיבוק,רותי

    • רותי,יקרה,כך גם אני עושה.מיד מקפיאה ואז אחרי חימום הלחמניות יוצאות טריות ומהממות.
      חיבוק והמשך טעים טעים.

  19. פירגה שלום
    למה הכוונה, להכניס למקרר להתפחה כפולה?
    למרות שכמו שרשמתי בעבר, כבר הכנתי את הלחמניות, ורשמתי שלא שמתי
    לב שצריך התפחה כפולה, אני מעוניינת להכין שוב לכן אודה לך אם תוכלי
    להסביר לי כדי להכין נכון.
    עוד שאלה, אני רוצה להכין הפעם קרואסונים, איך להכין את המילוי?
    תודה
    יום נעים

  20. שלום לפירגה ולכל מעריצותיה. חייבת לשתף:

    הכנתי לחמניות, לא כמו שהצעת (לחתוך נקניק שמן), אלא פשוט קרצתי כדורים קטנים. הכנתי מקמח מלא, ומשמרים טריים., קוביה של 50 גר', כי התעצלתי לחתוך בדיוק 40 גר' כמו שהמלצת למישהי. יצא פגז : מי מקפיא בכלל? 11/2 תבניות תנור גדולות נטרפו כמעט כליל, בקושי מצליחה לשמור משהו לבעלי שעוד לא חזר מהעבודה…

    אני חושבת לנסות לעשות מהבצק הנפלא הזה חלה לשבת, או, אולי מוטב, מס' חלות קטנות.

    תודה, תודה על המתכונים שלך, (זו לא פעם ראשונה שאני מנסה משהו שלך, ותודה גדולה גם על האהבה הרבה שאת מרעיפה עלינו, הגולשים באתר היפה שלך.

    אהבה גדולה –
    נירה

  21. ערב טוב פריגה,

    שאלה לי אלייך:
    האם ניתן להמיר את הסילאן למרכיב אחר או אולי לוותר עליו?

    ותודה לך על כל המתכונים הנפלאים

  22. פירגה שלום
    נראה מתכון מעולה כמו שאר המתכונים שלך..
    אני רוצה להכין בצורת קרואסונים.. לא גדולים מידי.. לכמה אפשר לחתוך?
    2. האם בצורת הקרואסונים גם אפשר לשים קוביות שוקולד.. ואם כן כמה בערך?

    תודה ושבת נפלאה
    רונית

    • רונית,תודה
      תחלקי את הבצק בדיוק אותו מדבר ובמקום כדורים תכיני משולשים .
      ניתן לרדד לעיגול ולחתוך משולשים או לרדד מלבן ולחתוך משולשים.
      את גודל הרידוד את תקבעי לפי הגודל של הקרואסונים שאת רוצה.
      תנסי למלא 2 קוביות שיהיה טעים.
      בהצלחה והמשך שבת מתוקה smile

  23. הי פירגה. הכנתי היום את המתכון הזה ממש לפי ההוראות חוץ מזה שהתפחתי פחות זמן (כמו בצק שמרים רגיל) ולשתי אותו המון. הבצק היה מאוד נוח והלחמניות יצאו אווריריות ורכות אבל מה? די תפלות :? בלי טעם כזה…מה לדעתך קרה? הכנתי לפי הכמויות שכתבת.

    • גלית,מה זה לחמניות תפלות?
      פשוט להבא שימי מלח או סוכר לטעמך :| אם הם יצאו בלי טעם,תשפרי אותם.
      אני מכינה לפי רצון בני ביתי ומעבירה הלאה אליכם.
      מציעה לך לנסות שנית ולתבל לפי טעם אישי שלכם.
      בהצלחה smile

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *