d79cd798d7a7d7a2d7a1 d798d795d7a0d794 - לביבות תפוחי אדמה וטונה - גם אפוי

לביבות תפוחי אדמה וטונה – גם אפוי

d79cd798d7a7d7a2d7a1 d798d795d7a0d794 1 - לביבות תפוחי אדמה וטונה - גם אפוי

לביבות (לטקעס) תפוחי אדמה בנגיעות טונה

מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים. מגוררים במגררת גסה וסחוטים היטב
קופסה טונה סחוטה מפוררת גס (טונה בשמן)
עלי בצל ירוק טרי קצוץ
ביצה או יותר – להחליט בסוף אם להוסיף
כף שמנת חמוצה
3-4 כפות קמח/פירורי לחם ,קמח מצות או פתיתי תפוחי אדמה
מלח ופלפל שחור
לטגן בשמן נמוך מאד בחום בינוני מ-2 הצדדים עד להשחמה.
להוציא על ניר סופג.

שיטת האפייה:
להניח את הלביבות  צ פ ו ף  על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן  ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.

תהנו

17 תגובות על “לביבות תפוחי אדמה וטונה – גם אפוי

  1. הי פירגה,
    פיתחתי כמה הרגלים קבועים חדשים, וכולם קשורים בך:
    קודם כל, אני תמיד פותחת את הבוקר בכניסה לאתרך המופלא- כדי לראות אם משהו התחדש…
    כך גם כשאני מחפשת מתכונים חדשים שירעננו לי את המטבח.
    חוצמזה, אני כמעט תמיד כותבת לך תגובה… פשוט לא מסוגלת שלא…
    על כן: הנה תגובה גם על לטקעס טונה: מעולה! :!:
    הוספתי גם חצי בצל מגורר והחלפתי (מטעמי מחסור) תפו"א אחד בבטטה.
    הגשתי לשולחן עם שמנת חמוצה.
    אפילו הבנזוג, שעשה בהתחלה פרצופים עקומים וטען שהוא לא אוהב את השילובים המוזרים שלי (כלומר שלך… אבל אל תגלי לו…) laugh ;) הסתובב אח"כ בבית ומילמל לעצמו (?) "טעים… טעים"
    שיהיה יום מקסים

    • קרסניצקה יקרה,הי
      אוהבת את ההרגלים ;) שלך.
      לטקעס טונה,אחחחחחחחחחחח זה טעים כל כך.
      אי אפשר להגיד להם לא smile תודה לבעל שאהב ומילמל טעים…טעים…
      חהחהחהחהחה smile

  2. היי פריגה ושבוע טוב במקום בצל ירוק אפשר או עירית/כוסברה. תודה

      • פריגה ערב טוב :lol: הקציצות יצאו פשוט מעדן במקום בצל ירוק הוספתי גם עירית וגם טיפת של כוסברה קצוצה כל בני הבית ממש אהבו. :lol:
        :lol:

  3. היי פירגה.
    האתר שלך פשוט נפלא.
    אין לי בבית כרגע שמנת חמוצה וממש בא לי להכין את הלביבות…
    אפשר להריח אותם מהמסך….
    יש אפשרות להמיר כף שמנת חמוצה במשהו אחר? יש לי בבית גבינה, יוגורט…
    תודה smile

  4. טעים טעים טעים
    אנחנו את השמנת החמוצה השארנו לטבילה אחרי הטיגון.

    תודה גדולה

  5. הי פירגה
    ניסיתי יצא טעים מאוד, וגם ממש קל להכנה ובדרך כלל עם מצרכים שתמיד יש בבית.

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *