d7a4d7a8d799d798d798d794 d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d791d798d798d794 d795d7a9d7a7d793d799d79d 800x600 - פריטטה תפוחי אדמה שקדים וגבינה

פריטטה תפוחי אדמה שקדים וגבינה

 

1 - פריטטה תפוחי אדמה שקדים וגבינה

פריטטה נפלאה ששידכתי לה גבינה ושקדים טחונים שעושים את ההבדל

מצרכים ל-2 פריטטות גדולות:
2 בצלים
4 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
5-6 ביצים טרופות
3 כפות שקדים טחונים
1/4 כוס קמח מכל סוג או קמח מצות דק לעוגות (יש בפסח)
כוס גבינה צפתית מגוררת (אפשר כל גבינה אחרת למעט רכה)
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:
מטגנים בצלים קצוצים עם כף שמן
מבשלים תפוחי אדמה ובטטה עם הקליפה עד שרך.
מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה ומועכים גס במועך "הפירה".
מערבבים הכל ביחד.
מתחילים עם 5 ביצים ומוסיפים לפי הצורך עוד ביצה ועוד קמח לבלילה רכה.
טועמים על קצה הזרת ומשפרים טעם.
מטגנים לביבה גדולה עם מכסה על להבה בינונית קטנה, עד שישחים.
הופכים על צלחת ומחזירים לטיגון הצד השני.
מגישים חם.
ניתן לאפות עם מחבת מתאימה לתנור.
תהנו

72 תגובות על “פריטטה תפוחי אדמה שקדים וגבינה

  1. :cool: ערב טוב פירגה, זו הולכת להיות הארוחת ערב שלי ו… איזה כייף שחזרת ברוכה הבאה. את מספר 1!!!!

  2. היי פירגה
    ברוכה השבה. במשך החופשה המאולצת שלך, לא נטשתי אותך ובישלתי במרץ רב את מתכונייך הנפלאים וכל הזמן חשבתי והתפללתי שתחזרי אלינו במהרה, בריאה, את וכל משפחתך המורחבת.
    שולחת לך חיבוק, ושמחה שאת שוב אתנו….. smile smile smile

    • מירי מקסימה
      כמה טוב לחזור לשגרה ברוכה שלא תמיד מובנת מאליה.
      שולחת חיבוק חם ואוהב ומאחלת יום נהדר.

  3. פירגה יקרה – ברוכה השבה -כייפ לקבל ממך שוב מתכונים –
    יום טוב עם הרבה שמחה כייפ וכל טוב. smile smile

  4. ברוכה הבאה שמי מלכה מתכון הקציצות ברוטב חמוץ מתוק היו מאד מאד טעימות ולכן שלחתי מייל שלי להמשך מתכונים כל טוב תודה ותהי בריאה הכל טעים מה שניסיתי יצא מעולה בריאות והצלחה בי

    • מלכה,המשך עשייה טעימה וברוכה.
      שימשיך להיות טעים ומוצלח ותמיד תשתפי אותי.
      חיבוק.

  5. היי פירגה
    טוב שחזרת וב"ה, ברוך רופא חולימ'
    מתכוונת לנסות ולהכין…אספר על התוצאה
    תוטדה על המתכון
    רק טוב, אור ואהבה
    חווה smile :P

  6. כמה טוב לראות על הבוקר שחזרת אלינו. שבוע נפלא!
    ואת המתכון אכין מיד לאחר שאקנה שקדים טחונים וגבינה… smile

  7. כמה טוב לראות על הבוקר שחזרת אלינו עם מתכונייך.
    למרות שאני לא שולחת הרבה תגובות על המתכונים שלך אבל הם מככבים אצלי הרבה.

    הרבה בריאות.
    יפה

    • יפה חמדתי,שימחת אותי מאד לקרוא שאת מנויה על האתר שלי. תודה לך.
      שיהיה המשך נפלא ביחד.

  8. הי יקירה,
    לוויתי אותך במחשבותי מאז סיפרת על החופשה המאולצת, כ"כ שמחתי לשובך בבריאות מלאה, כמה נפלא
    שחזרת לשיגרה, שלא תופר אצלך לנצח , זה כמו לפגוש שוב אחות אהובה, נשיקות, מליסנדה.

  9. פירגמה אהובה,
    גם אני מצטרפת לאיחולים ולברכות. חשבתי עליך והתפללתי ש/תחזרי בבריאות ונמשיך להנות ממתכונותיך שאין להם מתחרים. אני נחפשת מתכון לקיש פרווה . בינתים נשיקות וחיבוקים ומי יתן ונמשיך להנות ממתכונותיך כל smile smile smile smile smile בוקר.

    • רחל מקסימה
      תודה על התפילות שממש עזרו. יישר כח.
      קיש פרווה…כנסי לפשטידות או קישים (בצד שמאל יש קטגוריות) איפה שיש גבינות אפשר לוותר ואיפה שיש שמנת מתוקה ניתן להמיר לפרווה. בבצק במקום חמאה/מרגרינה וכו'……
      המשך טעים ונפלא ביחד.

  10. ברוכה השבה. טוב ונעים לפתוח את המחשב ולגלות עוד אחד ממתכוניך המוצלחים.
    :lol:

  11. :ברוך שובך פירגה היקרה,
    שמחה לראותך חזרה,
    המשך עשיה ברוכה
    הרבה בריאות והצלחה.
    מתכון נראה מקסים :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  12. פירגה יקרה צהריים טובים אני כל כך שמחה שחזרת והכל בסדר היית ממש חסרה … smile ובכן אני רוצה לעדכן אותך שהכנתי את הפריטטה ויצא מאוד טעים בעלי חיסל כמעט את כל המנה ושאל יש עוד חהחהחהחה :P :P :P :P

    • יופי שחזרת לשתף אותי. תודה גם לבעל והמשך עשייה טעימה.
      תודה שירה.

  13. שלום פירגה ,
    לא מזמן הכרתי את האתר שלך, הכנתי את הפיצה מהירת ההכנה, מאוד מוצלח, אני שמחה לקבל ממך את המייל,
    שמחה שחזרת, כל טוב והמשך עשייה ברוכה,
    חנה

    • חנהצ שלום וברכה.
      תודה שהצטרפת לאתר שלי,ברוכה הבאה.
      תמשיכי להכין ולשתף אותי. חיבוק.

  14. מאוד טעים ;) ואיזה יופי שאת שוב איתנו ברוכה הבאה והכי חשוב : רק בריאות . smile

  15. נראה טוב וקל
    שמחה לראות את המייל טועמים עם פירגה
    וטוב שחזרת אלינו עם הרבה פירגון smile smile

    • בטי יקרה,תודה על הפירגון.
      שמחה שכולם חיכו לי ולא ברחו.חהחהחהחהחה.נשיקות.

  16. הי פירגה , ברוכה השבה , כמה שמחה ליראות את המיילים שלך ,
    מאחלת לך רק טוב והמשך מוצלח כפי שהיה עד עכשו ,
    עם המון חיבוקים ותודה על כל המתכונים הניפלאים ,
    פנינה. :lol: :lol: :lol:

    • פנינה חמדתי
      תודה רבה לך וכיף לחזור להיות אתכם.
      יום נפלא ומתוק לך.

  17. פירגה יקרה שלום אין מאושרת ממני שחזרת, אין (כמעט ) יום שאני לא מכינה משהו מהאתר שלך ותמיד כל מתכון יוצא מושלם, אני לא מהמגיבות אבל החלטתי לעשות מעשה … כי אין מה לעשות פשוט מגיע לך את כל כך נהדרת ומקסימה שפשוט אין מילים … בקשר לפריטטה הכנתי ויצא נפלא . הגבינה והשקדים אכן עושים את כל ההבדל …מאוד טעים ומיוחד … אז תודה לך פירגה על עוד מתכון מנצח! ואאחל לך עוד הרבה שנים של עשייה ובריאות טובה ושתבוא עלייך רק ברכה, חיים טובים ומאושרים לך ולבני ביתך. נשיקות smile ממני, דלידה.

    • דלידה הי חמדתי,
      שמחתי שהגבת ואפילו פעם אחת.
      תמשיכי להכין שכולם יהנו.
      נשיקות וחיבוק לבריאות והמשך עשייה.

  18. :P :P :P :P ברוכה הבאה :P :P :P ברוכה השבה :P :P :P התגעגעתי מאוד מאוד :P :P :P חסרת לי :P :P :P איזה כיף :P :P :P תבורכי :P :P

  19. laugh :P פירגלה איזה יופי שחזרת כולנו התגעגענו מקווים שאת נשארת לתמיד באהבההההה משפחת :cool: אשכנזי :lol: :| ;)

  20. וואווווווווווו הכל פה נראה כל כך טעים פעם ראשונה שאני באתר הזה ואני עומדת להתעלף חחחחחח גברת פירגה -דליה את רוצה להגיד לי שהכנת את כל המתכונים שאת מפרסמת לבד?????? איזו השקעה חבל על הזמן את צריכה לכתוב ספר דחוף ובמקרה שלך אנציקלופדיה ממש כל הכבוד לך את אלופת המטבח שאין לתאר! וממש עושה חשק לבשל! אז כל מה שנותר לי זה ליבחור מתכון -משימה מאוד קשה -יש לציין! במה אתחיל יש רעיונות?!? ולהיכנס למטבח … אז אנא אחלי לי בהצלחה כי אני בשלנית גרועה laugh laugh laugh laugh laugh laugh ו… נשואה טרייה שבעלה מתחנן!!! לאוכל ביתי אז ;) ;) ;) ;) ;) נראה לי שחסל סדר מסעדות … פה יש laugh הכל מהכל ….בייייייי פיצית :P

    • בקר אור יקירתי
      תתמידי בהוראות ותהיי בשלנות מעולה ומוצלחת.
      הכל כתוב בגובה העיניים ומתאים גם לבשלנים מתחילים.
      שלך,פירגה

  21. גם אני מצטרפת לשמחה ששבת להעביר לנו את המתכונים הטובים שלך.
    הם תמיד ברורים טעימים ומעניינים.ברוך שובך

  22. :cool: לילה טוב פירגה, חזרתי לעדכן אותך שהפריטטה יצאה מאוד טעימה אחלה ארוחת צהריים קלילה ובהחלט גם משביעה ממליץ לכולם!!!

  23. :cool: לילה טוב שוב פירגה קודם כל תיקון טעות את הפריטטה הכנתי בשעות הערב אבל גם לצהריים זה מתאים. ושנית רציתי לשאול אולי את יודעת האם אפשר לאפות מלוואח במקום לטגן כי מדום מה אימי הכינה בתנור וזה יצא יבש מה הסיבה? בנוסף, רציתי את עצתך אני צריך להכין קינוח לאורחים וחשבתי בכיוון של עוגה קרה /עוגת גלידה על מה את ממליצה? בתודה מראש, אסף.

  24. laugh אני עדה כי בזכות פירגה ביתי היקרה ורק בזכות פירגה והאתר שלה הנהדר התחילה באהבה רבה לבשל וגם לאפות………….נהפכה לפריקית של עוגות :? אך מהאתר של פירגה :? :? תודה רבה וחמה לך פירגה :? :?

    • ציפי, הכל באהבה ענקית ותודה לך ולבת שלך.אתן מקסימות.
      בריאות ואהבה.

  25. זה עתה הבחנתי שחזרת. אז אני נושמת עמוק לרווחה – ממש חסרת לי!
    עכשיו אתפנה לעיין במתכון ואולי אף להכינו.

    • הי טובה
      כיף לחזור להיות אתכם. אושר גדול.
      עשייה טעימה ותשתפי אם תכיני.

  26. ברוכה השבה כיף לראות שוב את המתכונים שלך
    הפריטטה תנוסה היום בערב לארוחת ערב
    הרבה בריאות וכוח
    עינתוש

  27. כמה טוב לראות שחזרת לאיתנך ואת ממשיכה להפתיע עם מתכונים נהדרים !
    הכנתי את הפריטטה בתבנית עגולה אחת גדולה בתנור. שמתי פטה עזים כי אנו מעדיפים לא לאכול גבינות מחלב בקר. המאפה יצא נפלא. טעים ומעודן. כולם ליקקו את האצבעות.
    תודה רבה שוב והרבה בריאות smile

    • דקלה תודה חמדתי
      כיף לחזור לשתף ולהשתתף בחוויות.
      הרעיון לאפות כמו פשטידה מעולה.תודה לך.
      בריאות לכולנו,זה הכל והכי חשוב.

  28. שבת שלום
    לאחר העדרותי, אני רואה שגם את נעדרת, תקווה שאת בריאה והכל כשורה, כי את חייבת להיות בריאה ולהעדר רק לחופשות הנאה, המתכונים חשובים אך לקרוא את תשובותיך ומסבירת פנים שכמותך גורמת לי ולאנשים שאני מכירה להרגיש כאילו הכרנו אותך אישית
    שבת שלום עם כל איחולי הלב
    אסתי

    • תודה אסתי מקסימה.
      הכל כשורה,כפי שאת רואה. החיים נדנדה,פעם למטה ופעם למעלה. בריאות זה המוטו.
      אוהבת את כולכם ואמשיך להיות אתכם פה כמה שרק אוכל.
      שלך,פירגה.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *