d79ed797d79ed7a81 - מעקודה ממרוקו

מעקודה ממרוקו

d79ed797d79ed7a81 - מעקודה ממרוקופשטידה מרוקאית בסגנון מחמר/מעקודה – מעולה לפיקניק/מעולה לפסח כי אין בה קמח
הפשטידה המרוקאית הכי טיפוסית שמופיעה באופן די דומה אצל כולם.
השינויים הם בכמויות ובכתישה של הירקות
יש כאלה שמקציפים את הביצים (אני לא ראיתי צורך בכך)
יש כאלה שמבשלים את תפוחי האדמה בלי קליפה (אני כן)
לדעתי הטעם יצא אותו טעם.
התמונה היא תקריב לכן הכל נראה גדול מהמציאות.
אפיתי בתבנית עגולה משומנת מספר 24
אפשר ב-2 אינגליש קייק או מלבנית בינונית

מצרכים:
6 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה (לא גדולים במיוחד)
4 גזרים מבושלים עם הקליפה
1/4 1 כוסות אפונה ירוקה קפואה – הפשרתי במעט במים רותחים וסיננתי
6 ביצים מספר 1 – טריות
2 ביצים קשות
1/2 כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כורכום לצבע ולארומה- שמתי בערך 1/2 כפית
כוס פטרוזיליה טרייה
שמתי כף גדושה תבלין פטרוזיליה יבשה
מלח הוספתי רק אחרי טעימה

אופן ההכנה:
לקלף את תפוחי האדמה והגזר ולמעוך היטב
מעכתי עם מועך ה"פירה" ולא יצא כל כך חלק נשארו גושים קטנים
הוספתי ביצים טריות ביצים קשות קצוצות ותבלינים. לערבב היטב ואם יש נוזלים אז לסנן.
שימנתי תבנית עגולה מספר24 פיזרתי עליה קצת פירורי לחם
יצקתי את העיסה
חום תנור 175 כ-50 דקות . נועצים סכין לבדוק שהפשטידה מוכנה.
כיביתי את התנור והשארתי בתנור המכובה עוד 10 דקות
תהנו אחלה של פשטידה.

"טיפ לפסח"

בפשטידות שלי ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח מצות ולהנות מהן גם בחג הפסח.

רוצים פשטידה מתוקה בטעמי שוקולד גבינה לפסח?

http://pirge.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%94

107 תגובות על “מעקודה ממרוקו

    • שושנה בקר אור
      כפי שאת רואה הכנתי בלי שמן.
      חושבת להבא להוסיף 3 כפות.
      תודה ויום נפלא smile

  1. איזה יופי של מתכון- נראה בהחלט משהו שאנסה בקרוב…
    תודה רבה!
    אין בפשטידה קמח..?
    :shock:

  2. נראה מעולה אומץ ב 2 ידיים
    רק שאלה להוסיף גם פטרוזליה חיה וגם תבלין בפטרוזליה יבשה?
    שיהיה לך יום נפלא ומלא ביצירה

  3. פירגה דומה לפשטידה שסבתא שלי הייתה מכינה ממש נוסטלגיה
    אני תמיד מחפשת מה להכין במוצאי שבת
    אז עכשיו אני יודעת
    תודה smile
    ושיהיה לכם סופש מוצלח smile

  4. פשטידה נהדרת.
    הירקות כבר על הגז מתבשלים וזאת תיהיה ארוחת הערב שלנו לצד שקשוקת
    תרד וחומוס.
    ובמקום לחם יהיו לחמניות פטה למי שירצה.
    תודה אישה מקסימה ויקרה שסדרת לי את ארוחת הערב המושלמת.
    כמובן יהיו תגובות.
    יום נפלא
    יהודית

    • ארוחה נפלאה יהודית יקרה,ואם ירצו עוגה מהירה אז ב-9 דקות ממליצה:
      עוגת המיקרו שהבאתי השבוע
      שיהיה לכם ערב נפלא וטעים smile

  5. פירגה שוב באתי למרות השעה המאוחרת.
    אכן הייתה פשטידה נהדרת וטעימה מאד.
    העוגה יצאה פצצה טעימה.
    והלחמניות פטה טעימות להפליא.
    אז כל המחמאות והתשבחות מעבירה אותם אליך
    באהבה גדולה .
    תבורכי אישה יקרה .
    סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך.
    יהודית
    smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • יהודית בקר טוב
      חיכיתי לשמוע את חוות דעתכם על הארוחה.
      כל הכבוד.הכל הצליח לך ואני שמחה שנהניתם smile
      סוף שבוע נפלא :lol: גם לכם.

  6. פירגה יקרה
    הכנתי במוצש ויצא מעולה וטעים
    הזכיר נוסטלגיה
    תודה ושתמשיכי בפועלך
    ממש כיף להיות פה
    smile smile smile

  7. פירגה ערב טוב!
    הכנתי לשבת.השתמשתי בלקט ירקות של סנפרוסט,שהכיל גם שעועית ירוקה וויתרתי על
    הביצים הקשות.הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק.יצא טוב מאוד.תודה לך! smile

  8. הפשטידה – מתכון מנצח. טעימה וערבה לחך. טעם של עוד….תבורכי.

    אגב הכנסתי אבקת מרק בצל במקום אבקת מרק עוף וזה הטיב עם הפשטידה.

    חן חן. :lol: :?

    • ערב טוב ישראלה
      כמה נפלאה התגובה הטעימה ואיזה שידרוג נהדר עם המרק.
      לבריאות ושימשיך להיות תמיד טעים ;)

  9. תודה, תודה.
    הכנתי אתמול, הורדתי 2 בצים, שטחתי בצק עלים מרודד ועל זה את כל מה שלימדת .
    יצא עשר.
    ואת- מיליון דולר.
    שבת שלום :lol:

    • רחלי זה נקרא נהדר וטעים בטוח . חן חן לך ששיתפת בשידרוג. חן חן על המחמאות . ;)
      שבת שלום smile

  10. פירגה יקרה, שידרגתי את הפשטידה באמצעות הוספת 3 בצלים מטוגנים (פרוסים לעיגולים). לפי דעתי זה מוסיף המון. תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.

    • אנושקה,מצויין יקירתי
      כיוון שכולם רואים את התגובות של כולם כל אחד יחליט לטעמו. לי זה נשמע מעולה.
      בשמחה ותודה על השיתוף smile

  11. פירגה המקסימה,

    הכנתי היום בצהרים את הפשטידה, לא נשאר פירור, היא ניטרפה

    המון תודה, ודרך אגב גירדתי גבינה צהובה ופיזרתי מלמעלה ויצא מצויין

    רחלי.ג.

  12. שלום פריגה
    ראשית :כל הכבוד על האתר המקסים,אנ נהנית כל פעם מחדש,ישר כח. smile smile smile smile
    וכעת שאלה:האם ניתן להכין את הפשטידה יום קודם וטעמה עדיין ישאר טעים כאילו נאפתה באותו יום?
    תודה .

    • דינה הי smile
      תודה רבה על הפירגון והמחמאות לאתר.

      מטבען הפשטידות משתבחות אחרי יום.
      תהנו smile

  13. פריגה חג שמח
    פשטידה נראת נפלא הולכת להכין אותה עכשיו לצהרים.
    שיהיה לך יום נפלא.
    smile smile smile smile smile

    • יפה חמדתי
      מסוג הפשטידות שאחת אף פעם לא מספיקה…… ;)
      תהנו ובהחלט שימשיך להיות יום נפלא smile

  14. פירגלה חג שמח
    אני מחפשת בצק ממולא בבשר טחון ולא יודעת איך לחפש את יכולה לאמר לי?
    smile smile smile smile

    • ראי בבצקים ובחרי בצק.כל בצק מתאים.

      בורקס אישי בבשר וצנובר ברוטב פטריות

      פורסם בתאריך 17 במאי 2008 @ 02:56
      מופיע בקטגוריות: בשר

      מנה ראשונה חגיגית ומרשימה
      הכנתי את הבורקס יותר גדול כיאה להגשת מנה אישית

      המצרכים:
      חבילת ריבועי בצק עלים מעדנות מופשרים כשעה לפני ההכנה.
      כל 2 ריבועים ישמשו למנה.
      50 גרם צנובר.
      למלית בשר:

      1/2 כמות מהמלית תספיק את היתר אפשר להקפיא.
      1/2 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף
      3 בצלים קצוצים
      מלח
      פלפל שחור
      פפריקה
      קינמון, כמון ומעט כורכום לצבע וניחוח.
      1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה

      אופן ההכנה:
      לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים להזהיב ולהוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת פירורים. להוציא לקערה.

      באותה מחבת ללא תוספת שמן, לטגן את הצנובר בהקפצה מהירה עד להזהבה ולערבב עם הבשר. להוסיף פטרוזיליה. לקרר.
      להניח ריבוע בצק עלים השיש ולמלא בנדיבות. לכסות בריבוע נוסף ולהתחיל להדק את 2 הריבועים זה לזה בצביטות עד שמהודק היטב .
      מניחים את הריבוע על ניר אפיה ומברישים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
      אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים

      מצרכים והכנה לרוטב הפטריות:
      מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים.
      מוסיפים 300 גרם פטריות טריות קצוצות גס
      מטגנים ביחד עד שהפטריות מזהיבות מעט
      מתבלים במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית אבקת מרק פטריות
      מערבבים ורק במידת הצורך מוסיפים טיפונת מים.
      מיד כשהבורקס יוצאים מהתנור יוצקים עליהם מהרוטב החם ומגישים.

      "טיפים"
      1. אם שאלתם לגבי הכנה בפטריות מקופסה? אז בהחלט אפשר רק לשטוף אותם היטב,לקצוץ גס, לטגן עם הבצל עד שאין נוזלים והם טיפונת מזהיבים.
      2. אפשר להכין 10 בורקס גדולים או 20 בורקס קטנים בגודל רגיל
      תהנו

      UA:F [1.2.3_© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  15. פיששששששששששש איזה אתר מקסיםםםםם :lol:
    פירגה את גדולה מהחיים נשמה תבורכי smile

    • לאה יקרה
      תודה רבה על המחמאה לאתר שלי.
      אשמח אם תכיני ממטעמיו ותשתפי אותי smile

  16. פירגה יקרה, שאלה לי אלייך אוהבת מאוד פשטידות ולא מצליח לי מאמי ,
    הפעם לוקחת סיכון חיבבת לנסות את מחמר שלך בלי קמח מקווה להצליח ,
    smile יום קסום ושמח ותודה על הכל smile

  17. לא כל כך קשור למתכון הזה ספציפית….
    יש לי תינוקת מקסימה בת שנה שמתחילה לקבל עצמאות קולינארית, עם אלרגיה קשה לחלבון ביצה, בננות, בוטנים ואגוזים. האלרגיה לחלבון ביצה מאוד קשה ולכן בהמלצת הרופאה אני גם לא נותנת לה חלמון מחשש לשאריות חלבון. אשמח לקבל טיפים ומתכונים, אני מבשלת הרבה ונאלצת להביא לה את כל האוכל לצהרון מהבית. מתחילים להגמר לי הרעיונות והיא מתחילה למרוד בקציצות שאני מכינה לה יום יום בקיצור רוצה גיוון.
    אנא עזרה….
    laugh

    • ליאורה יקרה
      מה שאת צריכה לעשות זה לפנות לפורמי האוכל של תפוז ושם יעזרו לך ויתנו לך כיוון
      או לגשת לדיאטנית של קופת חולים
      בריאות עם חיבוק smile

  18. היי פירגה

    ברוב המתכונים שמוסיפים ביצה היא משמשת כחומר מאחד, רציתי רק לדעת מנסיון הבישול שלך מה יכול להחליף ביצה כחומר מאחד מבחינת המרקם. לא ביקשתי תפריט של דיאטנית…

    • ליאורה,אני שמה בנוסף לביצה אחת בף או לפי הצורך,סלט חומוס/טחינה או טחינה גולמית.לא ניסיתי לגמרי בלי ביצה ואני לא בטוחה במירקם
      smile

  19. שלום פירגה אני צריכה לציין שאני המון זמן נמצאת באתר הזה ואני שמחה מאוד שזכיתי להכיר אתר נפלא עם מתכונים נפלאים אני הכנתי אתמול את הפשטידה ובעלי אמר שהפשטידה הכי טעימה מכל מה שהכנתי עד היום זה נתן לי תמריץ להכין עוד מטעמים מהמתכונים שלך. תודה רבה
    נ.ב הוספתי למתכון רק 4 ביצים במקום 6 ויצא טעימה

    • ליז יקרה
      אני מקווה לראות עוד תגובות שלך באתר. איזה כיף לי.
      תודה לבעל שאהב ופירגן.
      תודה לך על כל המחמאות וגם על השידרוג של הביצים
      המשך ושיתוף טעים smile

  20. עדכון!!!

    יצא ממש ממש טעים!!!
    בדר"כ לא הולך לי…אבל הפעם זה יצא פצצה!

    תודה רבה רבה!!

  21. פירגה,
    שוב אני צצה פה ;)

    אני מבקשת כמויות לתבנית גדולה של תנור –
    יש סיכוי שתעזרי לי בהמרות?

    המון תודה,
    מירב.

  22. הייי הכנתי ומישום מה הפירורים שלמטה לא יצאו טוב כאילו עכשו יצא מהשקית של פירורי הלחם. :cry:

  23. בטיפ שלך את מדברת על קמח אולם במתכון אין קמח. האם יש או אין צורך בקמח בפשטידה?

    • הי אלי
      אני כל כך שמחה שהצליח ושיצא לך כמו בבית אמא.
      כך אני אוהבת שהמתכונים שלי יהיו. ביתיים ומתאימים לכל אחד.
      חיבוק תודה והמשך ביחד smile

  24. היי,נשמע טוב,מתאים במקום אפונה קפואה לשים אפונה וגזר משימורים?
    תודה מראש.

  25. :cry: כל כך רוצה פשטידה כזאת. שואלת פעם נוספת (עד לתשובה חיובית ;) ) יש סיכוי להמיר את תפוחי האדמה בדלורית או ירק אחר שהמרקם והטעם יתאימו?!
    תודה.

      • ברור,האתר שלי משדרג את כל האוכל האותנטי.
        ברור שטעים לנו,מיוחד,חדשני ומתקדם.

        מכינים גם נוסטלגיה מקורית וגם חדשני,זו דעתי. smile

  26. חחחחח כל כך מצחיק ומרשים כאחד שהמתכון פורסם ב 2009 ואת עדיין עונה לשאלות , זה מקסים בעניי.
    רק רציתי להוסיף שקראתי תגובות מ 2009 ושם את ממליצה להוסיף 3 כפות שמן לבלילה, מי שלא יקרא תגובות ישנות לא ידע!! אני הולכת לנסות להכין את הפשטידה לראש השנה, בעלי מתחנן שאני אלמד להכין מחמאר.. בהצלחה לי ותודה על המתכון.. :lol:

    • עפרה הי חמודה

      גם מי שלא ישים שמן,לא ירגיש שצריך.

      אני מכינה בלי שמן.

      המתכון קל וטעים כל כך,תכיני תתפנקי ותפנקי את המשפחה

      חג שמח smile

  27. על תחתית המחמר ניתן להסיף במגש שומשום קלויי מעט,או אגוזים כתושים דק,זה לשדרוג
    רחלי
    :shock:

    • פירגה טו בשבט שמייח
      אם אני שמה אפונה וגזר משימורים לוותר על ה4 גזרים / להשאיר אותם / להוריד בכמות ?
      מחכה לתשובה רוצה להכין

  28. פירגה טו בשבט שמייח
    אם אני שמה אפונה וגזר משימורים לוותר על ה4 גזרים / להשאיר אותם / להוריד בכמות ?
    מחכה לתשובה רוצה להכין

  29. תודה על המתכון! רציתי לשאול – את כותבת למעוך חלק את תפו"א ואת הגזר אבל בתמונה רואים חתיכות של גזר. אז..?

  30. תודה על התגובה גם תפו"א אמור להשאר גושים? אפשר פשוט לחתוך הכול קטן?

  31. פירגה הכנתי את זה יצא טעים מאד מאד אבל לא עעשיתי בדיוק בכמויות כי היו לי רק 3 תפוחי אדמה אז שמתי 3 ביצים טרופות וזה יצא טעים אבל לא התגבש גם אחרי קירור. האם הייתי צריכה למעוך עם הביצים? או לערבב? איך את עשית? ללחוץ על התפו"א אחרי בישול להעיף נוזלים? למה לא יצא מוצק?

    • קוקלי שלום לך,

      הסיבה היחידה שנראית לי היא , שלא סיננת את האפונה אחרי שהפשירה היטב.
      אפונה קפואה מוציאה המון נוזלים. שימי לב להבא.
      כמובן לערבב הכל ביחד היטב ואם בכל זאת יש נוזלים מיותרים אז לסנן אותם.
      בהצלחה והמשך הנאה smile

  32. שבוע טוב פירגה לסוף שבוע הכנתי שוב את המעקודה והפעם סיננתי את האפונה והגזר הקפואים אחרי ששמתי קצת במים חמים העברתי למסננת והצליח לי יצא גם יציב וגם טעים מאד מאד אחלה טעם!

    • הי קוקלי
      שימחת אותי ששידרגת ושהכנת ובעיקר שיצא טעים ;) :lol:
      תודה רבה לך.

להגיב על קוקלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *