d7a4d7a9d798d799d793d794 d79ed7a9d795d799d799d7a9d7aa44 - פשטידת גבינה

פשטידת גבינה

 

 

משוישת חדש - פשטידת גבינהלערבב בקערה ללא הקצפות:
2 חבילות גבינה לבנה 5% = 500  ס"ה
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים שלמות
2 כפות קורנפלור או קמח לפסח
מערבבים עם כף.
1/2 כמות יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת
את החצי השני מערבבים עם כף שוקולית לבלילה כהה ויוצקים על הבלילה הלבנה
מערבבים קלות ליצירת דוגמת השיש.

לאפות בחום 175 כ-שעה.
לבדוק אחרי 35 דקות ואם משחימה יש לכסותה ברפיון בניר כסף (רק מלמעלה לא מהצדדים) ולהמשיך לאפות.אני אפיתי כ-שעה.
הפשטידה נשארת "רוקדת" אחרי האפייה ומתקשה אחרי מספר שעות במקרר.
מגישים עם סירופ שוקולד/מייפל.   לפינוק תכינו גנאש משוקולד מריר .

ניתן להמיר את השוקולית לממרח שוקולד השחר. הפשטידה נאפתה יותר משעה.

 

 

תהנו

כדאי לקרוא את התגובות כי יש שם עוד הצעות טעימות.

שידרוג של תהילה בתגובות למטה:

מאת תהילה:

היי פריגה…

העוגה יוצאת נפלאה…
לשידרוג אני מוסיפה מעל כל עוגת גבינה שאני מכינה 2 כפות שמנת חמוצה מעורבבות עם כף סוכר ומורחת מעל לעוגה כרבע שעה לפני שמוציאים מהתנור…וזה מוסיף טעם נפלא… icon lol - פשטידת גבינה

שבת שלום!!!!! icon biggrin - פשטידת גבינה" />

80 תגובות על “פשטידת גבינה

  1. הי פירגה יקרה smile
    נראית מצויין! נראה לי שאנסה בהקדם.
    אבל יש לי שאלה, אנחנו לא חובבים את השילוב של גבינות ושוקולד… יש לך אולי רעיון אחר לשילוב, או שפשוט להשמיט את השוקולית ולהכין בלי?…
    חשבתי אולי על קינמון, או ממרח תמרים… מה דעתך? ילך יחד?…
    נשיקות,
    אני.

    • קרסניצקה יקירה
      את יכולה לערבב עם כל מה שאת אוהבת.את יודעת שאני בעד שידרוגים והרבה טעמים.
      גם אני אכין כל פעם בעירבוב אחר.
      לבריאות ותהנו smile

  2. עוד משהו טעים,טוב עכשיו לשאלה אפשר להכין רוטב שוקולד.
    המשך כוח של מתוקים יום טוב :cool:

    • נירית,לי יש קנוי. אם את נוהגת להכין לבד,יותר טוב.
      smile יום טוב גם לך

  3. נהדר אהבתי

    2 חבילות את מתכוונת ל500 גרם גבינה לבנה?

    אין לי שוקולית ,אולי אוותר ואשים גרידת לימון.
    ותבנית אינגלייש החד פעמי?

    • אילניתי הי חמודה

      500 גרם ס"ה.
      אני אפיתי בחד פעמי,כן.

      את לא חייבת כלום , כלומר לא לשייש ולהשאיר עוגה לבנה.

      ואת יכולה לשייש עם כל דבר שאת רוצה . כל ממרח או קרם או ריבה.הכל טעים.
      בהצלחה ותהני smile

    • פייגי,לא סתם קראתי לה פשטידה
      אחרי שתכיני תראי את הגובה שלה והמירקם.
      תהני smile

  4. פירה שלום,
    האם אפשר לאחר כמה שעות במקרר לקחת את העוגה ברכב במשך כמה שעות?
    אני רוצה להכין בתור עוד תוספת לשולחן החג…
    העוגה לא תיהרס מחוץ למקרר?
    תודה!

    • עופרה הי
      את לוקחת אותה בתבנית כמו שהיא.היא נראית כמו פשטידה. אין סיכוי שתהרס לך.

      זכרי,תבנית אינגליש קייק אחת והתוצאה : נמוך ועסיסי . smile

  5. אז אחלה… עוד רעיון נחמד מה להביא למארחים…
    אביא גם בקבוק מייפל וזה יוכל להתאים לשעות שלפני הארוחה.
    מה שכן, אולי אקפיא את הפשטידה לפני הנסיעה וכך היא תישאר קרה זמן רב יותר…
    תודה! smile

    • עופרה,אל תקפיאי כי היא יותר טעימה בטמפרטורת החדר/מקרר .
      היא יציבה מאד וטעימה מאד.מייפל זה מעולה גם סירופ שוקולד מתאים.
      מקווה שיאהבו אותה. ;)

  6. זה ניראה לי יותר נכון עוגת ביתמלון החמות שפתחים את המגש הכסוףףףףףףף היאמי ויוצא לך אדים מהעוגה הזו אלא אם כן יש לך במתכונים עוגת בית מלון פירגוש

    • חגית יקרה
      זה אפילו לא דומה לעוגת בתי המלון שיש לי אותה אגב, באתר.
      עוגת בתי מלון חמה ורכה ועדינה מאד.
      זה במירקם של פשטידה מצויינת.
      צריך להכין כדי לדעת במה מדובר
      תודה smile

  7. פירגה בוקר טוב,
    הפשטידה נראית לי אחלה, ואני מעוניינת להכין עוד היום. האם התבנית 30X5 לא צרה מדי? יש אפשרות להכינה בתבנית עגולה 24 או שהיא
    תהיה גדולה מדי לעוגה זו??? באיזו גודל אפשר להכינה בתבנית עגולה??
    חן חן

    • י.כ. זה לא עוגה. יוצא מאד נמוך כמו בראוניס.
      התבנית העגולה היחידה שעולה לי לראש היא מספר 20.
      בהצלחה ותהנו smile

  8. ואוווווו ברור שאני מכינה נישמע מעולה ותודה . אפילו שאני בדיאטה כמה חודשים אכין את הפשטידה . חן חן לך יקירתי. smile

    • חמדה יקרה
      תכיני ומקווה שלא תצטערי.כלומר,שיערב לך ;)
      אחר כך תמשיכי בדיאטה ובהצלחה מכל הלב smile

  9. זו עוגה שמאוד הוכלת היום בתחום עוג :lol: ות הגבינה, השילוב עם השוקולד. מעולה!!!

  10. היי פירגה,
    אם אני רוצה לשייש את זה עם ריבת חלב במקום שוקולית – מה הכמות לריבת החלב?

    • לירון,
      שימי בהתחלה כף מלאה.
      אם תרצי ל"הגדיל את העוגה אני אסביר לך איך……
      בהצלחה.
      smile

  11. פ ירגה יקרה.

    הערתך במקום.להבא אקפיד על מיקום נכון.
    אנסה מתכונים אחרים ואדווח לך.
    תודה.
    לכל הקוראות-פשטידה זו מצויינת ומומלצת.

    • הי סימה
      את הראשונה שהכנת ושלחת המלצה לפשטידה/עוגה
      שמחתי לקרוא אותך פה במקום שכולם רואים.
      תודה רבה.את נהדרת smile

  12. פירגה חג שבועות שמח!
    רציתי לספר שהכנתי את הפשטידת עוגה הזו- הצצתי ונפגעתי!! היא פשוט מושלמת! צריך להציב ליד העוגה שומר, כי מהרגע שיצאה מהתנור היא נעלמת במהירות האור..
    לא הייתה לי שוקולית אז השתמשתי בכפית קקאו במקום. חשבתי שניתן לקצץ בכמות הסוכר אבל לא עשיתי זאת כי סמכתי על המתכון שלך- וצדקתי. היא מתוקה בדיוק במידה הנכונה וטעימה חמימה וגם קרירה מהמקרר.
    זאת עוגה שתמיד אחזור אליה בגלל קלות ההכנה והתוצאה היפהפיה והטעימה, אז תודה רבה על המתכון!
    יערה

    • יערה הי חמדתי
      תודה על התגובה.כמו שאני אוהבת. יצא פצצה ויש המלצה ;)
      ברור שנכין אותה עוד ועוד.היא מעולה גם לטעמינו smile
      תודה smile

  13. נראה לי שזאת תנוסה השבת אולי גם הגבינה עם הצימוקים שהיא מעוחה
    כך נגמור את הגבינות-פשוט היה בשופר דיל מבצע גבינה 600גרם ב5 שח
    תודה ולילה טוב smile

    • בחירה מעולה עירית. שתיהן נהדרות ומשאירות טעם של עוד.

      בכל אופן,שתהיה לכם שבת נהדרת וטעימה

      לילה smile טוב

  14. שלום,

    הכנתי אתמול ויצא טעים לאללה… הולכת לתת חצי לחמתי- היא חולה על עוגות גבינה…. :P

    אין עליך !

    שבת מקסימה

    • שחר ע smile רב טוב
      אני מקווה שגם חמתך תאהב . באמת טעים טעים smile
      שבוע נפלא לכם

  15. בוקר טוב פירגה היקרה
    הכנתי את הפשטידה כבר פעמיים. פעם אחת עם שוקולד השחר ופעם שנייה עם שוקולית. אני אהבתי יותר עם השוקולית.
    הפשטידה טעימה טעימה מאוד קשה להפסיק לאכול אותה.
    תודה תודה
    יום טוב smile smile

    • לאה,נהדר ותודה רבה.
      המחמאות על המתכון עושות לי טוב. כיף שאת משתפת אותי.
      תודה ענקית smile

  16. היי פירגה
    הבוקר הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה.
    בעלי ביקש יותר מתוקה. כך שבפעם הבאה אוסיף עוד כ-1/4 כוס סוכר.
    יישר כח על המתכונים שנשלחים מדי יום.
    שבת שלום וסוף שבוע נעים. :lol: smile

    • ערב טוב מירי
      אנחנו זוללים אותה עם סירופים.תוסיפי סוכר לטעמכם ותהנו smile

    • יו,כמה טעימה,אני הולכת להכין היוםםםםםםםםם
      עשית לי חשק עז.
      תהנו חמודה.
      smile

  17. פירגוש יקירתי,
    אחרי שאתמול סיפרתי לך איך בני החייל טרף את הקציצות הצבעוניות שלך, חזרתי לספר .
    אתמול בערב הכנתי גם פשטידת הגבינות שלך.
    היום בבוקר הילד , לפני שחזר לבסיס , חתך לו פרוסה עבה של הפשטידה וטרף אותה בעמידה (כאשר התיק הענק כבר על גבו )
    אחר כך אמר: אמא, זאת עוגת גבינה הכי טעימה שאכלתי….
    תודה לך שוב…..
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • יו,גילההההההההההה smile
      את עושה לי נחת בצהרי היום ;)
      חיבוק לילד המקסים שאוהב את המתכונים מהאתר שלי :lol:
      תמשיכי להכין שיהיה לו תמיד טעים ותחזרי לשתף אותי שגם אני אהנה ;)

  18. למה הכוונה חצי כמות גבינה טוב טעם? בשקית יש 250 גר' (אני חושבת) -הכוונה לחצי מהגבינה שיש בשקית?

  19. מקווה שהבנתי נכון להשתמש בגבינה לבנה או גבינת טוב טעם, לא בשתיהן. נכון?

    • בשלנית בקר טוב
      עדיף רק גבינה לבנה רכה.
      אם את בכל זאת רוצה לשלב טוב טעם אז כמה שאת רוצה. זה ממש לא חשוב.
      smile

  20. היי פירגה,
    הפשטידה נראית מעולה והייתי שמחה להכינה.
    מאחר ואני שוחרת אורח חיים בריא ודיאטטי ושומרת מאוד בקפדנות, מס' שאלות:
    ניתן להשתמש בכמו סוכר/סוכרה דיאט במקום הסוכר? אם כן, מניסיונך, מהי הכמות המהווה תחליף ראוי?
    ראיתי שמישהי פה שמה קקאו במקום שוקולית- צריך לחפות על זה בתוספת סוכר, סוכרה דיאט במקרה שלי?

    • לחגיגית שלום
      אותה כמות של סוכר להמיר ב"כמו סוכר"
      לטעום ולהחליט עם להוסיף עוד סוכר , בגלל הקקאו אני לא בטוחה …..
      אם תכיני בלי סוכר,תעדכני אותי,תודה smile

  21. הכנתי עם 3/4 כוס סוכרה לייט, 2 סוכר וניל וקקאו ולצערי יצא מתוק מדי, ממש לא אכיל.
    ממש חבל כי המרקם פשוט מעולה..
    כנראה שסוכרה לייט מתוק בהרבה בצורה משמעותית…

    • חגיגית בקר טוב
      אם אני לא טועה ההמרה זהה לסוכר רק ב"כמו סוכר"
      יתר תחליפי הסוכר הם תוספים ב ג ר מ י ם ולא בכוסות.
      אני מקווה שלהבא תשימי את המינון הנכון ותהני מהעוגה

      סוף שבוע נפלא לכם smile

  22. פירגה היקרה,
    הבטחתי ואני מקיימת.
    הכנתי את העוגה (אני לא יודעת, כנראה מקובעת על פשטידה=מלוח) לשבירת הצום בתשעה באב.
    הכנתי כמות קצת יותר גדולה כדי שתספיק ל-2 א' קייק.
    וציפיתי למעלה בגנאש שוקולד מריר.
    יצא מ ע ל ף!!! פשוט מהמם. אי אפשר להפסיק לטרוף.
    באמת רציתי לשאול אותה למה היא עלתה לגבהים בלתי נתפסים ואחר כך ירדה למעמקים.
    (חשבתי שאולי החום אצלי בטוסטר אובן גרם לכך), אבל נרגעתי כשקראתי שהיא אמורה להיות נמוכה.
    תודה רבה על המעדן הנפלא הזה. ועל יתר המעדנים שהכנתי בזכותך♥

    • רותי יקרה
      חיכיתי לתגובה שלך ושימחת אותי מאד smile
      בגלל זה קראתי לה פשטידה ולא עוגה. היא יוצאת נמוכה אבל נ פ ל א ה ביותר.
      כיף שנהניתם ממנה ובעיקר שהיה אחרי הצום,אז עד כמה וכמה.

  23. היי פריגה…

    העוגה יוצאת נפלאה…
    לשידרוג אני מוסיפה מעל כל עוגת גבינה דאני מכינה 2 כפות שמנת חמוצה מעורבבות עם כף סוכר ומורחת מעל לעוגה כרבע שעה לפני שמוציאים מהתנור…וזה מוסיף טעם נפלא… :lol:

    שבת שלום!!!!! laugh

  24. היי פירגה smile
    הכנתי את העוגה אתמול בערב והיא נשארה לילה במקרר, היא יצאה במרקם קצת "מושי" מדי, כאילו היא לא מוכנה עד הסוף… יש סיכוי שהיא אמורה לאפות בתנור אצלי יותר משעה? השארתי אותה שעה וחמש דק' בתנור שחומם מראש ל175 מעלות smile
    תודה! laugh
    ענת

    • ענת כתבתי במפורש שאחרי האפיה העוגה עדיין "רוקדת"ולא מוכנה.
      אחרי שהות במקרר הכל יהיה בסדר.
      מקווה שלא אפית מעבר למה שצריך ושהעוגה טעימה לכם. smile

  25. שתי גבינות שעוד שנייה וחצי נגמר התוקף
    ישר אני רצה אלייך ומקווה שיש לך משהו לא מסובך כי אין לי עוד חומרים ולא חשק להסתבך עם הפרדות והקצפות

    קראתי את זו ואמרתי "איך יכול לצאת מזה משהו מעלף?" אבל בגלל שאת חתומה על זה הלכתי אחרייך…. :P ….וגם בגלל שזה תבנית אחת שלא מאיימת על הדייאטה ;)

    יצאה פשטידה (וזו המילה המתאימה למרקם) וממש ממש ממש טובה
    סימון :lol: גדול

    • ברבורה יקרה טוב שרצת ;) אלי ומצאת את העונג הזה.
      מעולה ונפלא ששיתפת אותי והוסתפת עוד תגובה נהדרת smile

  26. היי פירגה!!
    זאת פעם ראשונה שאני באתר ואני פשוט מוקסמת מהמבחר!!!איזה כייף שיש אותך!!
    הכנתי השבת את העוגה הזאת והיא נגמרה…ואצלינו לא מתים על עוגות גבינה…
    מדהימה!!!!
    תודה ונהיה בקשר… :lol:

    • מור ברוכה הבאה לאתר הביתי שלי.
      אני אוהבת בקר כזה עם מחמאות טעימות ;) ולפתוח איתו שבוע. תודה לך.
      אני מקווה שתמשיכי להכין מהמבחר העשיר שבאתר וברור שנשמור על קשר smile .
      שבוע נפלא וטעים smile

  27. לכל האופות והאופים.
    ניפלא , פשוט טעים.
    מאוד מאוד טעים.

  28. פשוט נפלאה , קלה ויחסית וכ"כ טעימה. "שיישתי" עם רבע כוס ריבת חלב במקום השוקולית ויצא מעולה.
    תודה רבה על המתכון :lol:

  29. אחת הפשטידות גבינה הכי מוצלחות!!! וויתרתי על השוקולית..והוספתי כף פודינג וניל..
    תודה רבה על המתכון… smile

  30. פירגה יקרה
    האם אין טעות בגודל התבנית שרשום במתכון?
    יום נפלא
    smile

  31. תודה פירגה על תשובתך, אבל התכוונתי לשאול: האם זה הגודל? 30×5 ?

  32. היי פירגה הכנתי אותה בתבנית גדולה ..חד פעמית ,כמות כפולה,יצאה בגובה מעולה ושמנת מתוקה עם אינסטנט וניל מעל ..פיגוז

  33. היי פירגה כמו כל שנה..חג שבועות שמח..גם השנה היא תהיה על השולחן smile

להגיב על מור לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *