d7a7d799d7a9d7a4d799d7a6d794 - קיש פיצה

קיש פיצה

d7a7d799d7a9d7a4d799d7a6d794 - קיש פיצהפשטידת /קישפיצה מאפה פיצה בלי שמרים

מפיצה פשוטה תכינו פיצה פצצה בצורת קיש או פשטידה
הקישים שלי באתר…מכירים?? אנחנו בבית פשוט "מתים" עליהם
ומכאן לי הרעיון. די דומה…..
מקורי נפלא מגוון ו ט ע י ם ויש גם שם לעניין: "קישפיצה".

הכנתי בתבנית ה ע נ ק י ת של התנור כי אין טעם להכין כמות
קטנה יותר. וגם אם במקרה נשאר , מקפיאים ונהנים פעמיים.

בצק פיצה מהיר נפלא מיוחד בטעם של חלה:
מערבבים בקערה:
3 מיכלי יוגורט/אשל
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
קורט או שניים מלח
מערבבים עם כף לעיסה דביקה
מעבירים גושים גושים מהבצק לתבנית ע נ ק י ת משומנת/מוברשת היטב גם בדפנות
בעזרת ידיים  מ שומנות  מיישרים את הבצק ומהדקים אותו לתחתית גם קצת לדפנות
אופים בחום 175 כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב ומקררים.

לבצק ממש דק יש לדקור את פניו במזלג.

מפזרים על הבצק 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר כמובן יותר)

הכנת המלית:
בסיר בינוני מזהיבים
2 בצלים חצויים ופרוסים דק דק
מוסיפים:
2 -3 עגבניות לקוביות -ללא ליבה רק המעטפת החיצונית הבשרית
קופסה תירס
2-3 כוסות פטריות חתוכות קטן
זיתים ירוקים+שחורים קצוצים
גמבה אדומה/ירוקה קצוצה לקוביות
טונה בשמן- סוחטים מהשמן
בטטה קטנה מקולפת ובעזרת קולף הירקות פורסים ממנה רצועות
קופסה עגבניות מרוסקות בטעם שום או נטרלי- 260 גרם
4 כפות קטשופ
אורגנו,מלח,פלפל,כפית סוכר חום

מבשלים בבחישה מספר דקות עד שרצועות הבטטה מתחילות להתרכך
חובה לטעום ולשפר טעמים.
ל א להוסיף נוזלים
מעבירים לבצק הקריר ומיישרים

ציפוי ללא בישול מוקדם
לערבב בקערה:
200 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג
2 ביצים
כף תבלין פטרוזיליה
3/4 כוס מיכל שמנת מתוקה
מעט מלח ופלפל
כפית קמח
כפית תבלין פטרוזיליה יבשה
מערבבים ויוצקים בצורה אחידה

מורידים חום תנור ל-150 מעלות ואופים כ-30 דקות עד הזהבת החלק העליון.
מחכים כמה דקות ומגישים
תהנו

42 תגובות על “קיש פיצה

  1. נראה מעולה !!~! אני רצה לנסות…..
    פירגה, במחשב שלי נתקע בעת הגלישה בעמוד והדירוג על-ידי בוצע בטעות (ועוד 2????…?), חלילה, לא התכוונתי…. אנא בטלי. אשוב ואדרג לאחר שנטעם smile

    תודה smile

    • עדי ערב טוב
      בדרך כלל נהוג להצביע אחרי המלצה אחרי טעימה. לא מלראות את התמונה.חהחהחהחה
      בכל אופן תודה רבה על הנקודות. מקווה שתכיני,תטעמי ואז אני מקווה שגם אזכה להמלצה חמה ממך smile

  2. הבצק מועלה, סיפרתי לכל החברות, גיסות, שכנות ומהרגע שהכרנו אותו אין יותר בצק פיצה עם שמרים!!!
    אני מכינה את הבצק, אופה עד שכמעט מוכן ואז שופכת רוטב פיצה, גבינה ותוספות.

    פשוט מ ע ד ן :lol:

    • מרי חמודה
      ידעתי שמי שכבר הכין,יגיב. הפעם הציפוי עושה את ההבדל…..גם לעין וגם ל"בטן"
      תודה על המחמאות.אין עליך :lol:

  3. פירגה בוקר טוב,

    אני במשרד ביום הגשום והמקסים הזה , מחפשת כמידי יום חמישי כאן אצלך מתכונים לשבת ורוצה כבר להגיע הביתה להכין לילדים ולבעל,

    בנוגע לפיצה בתמונה האם הבחנתי נכון בגרגרי תירס?

    אז שיהיה לכולנו סופ"ש גשום חורפי וכייייפי
    ולך פירגה מוסיפה תודות לאלו שכבר אמרו לפני ובוודאי גם יאמרו אחריי

    שבת שלום

    • איריסקה יקרה
      אכן כיף שסוף סוף סוף גשום וסגרירי ;) הלוואי יותר.חהחהחהחהחה
      הבחנת בתמונה בתירס . במתכון רשום במלית גם קופסה של גרגרי תירס .יאמי.
      המלית שהכנתי מאד עשירה ומגוונת טעמים .כמובן לכם האפשרות לגרוע או להוסיף לפי טעמכם.
      יצאה פיצה ב-3 שכבות כמו ה"קישים" שלי. מעדן חסר תקדים לדעתי…..תנסי ותהני smile

  4. פירגה , אני רוצה לשאול על מתכון החמין המעולה שלך. הטיפ עם החיטה .. משהו משהו , האם יש לך טיפ לגבי הוצאת החיטה מהתרמוס ? נתקלתי בקושי להוציא.

    • רות
      מנערים והיא יוצאת.מקסימום תוסיפי מים ותנערי.תוציאי לתוך מסננת בניעור חזק.אין בעיה smile

  5. יצא טעים מאודדד (חזרתי לדווח)….
    אם הייתי יכולה הייתי מדרגת שוב והפעם – לא בטעות ;)
    תודה רבה :P

  6. מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
    מאד מאד טעים
    קל להכנה
    הוספתי גנית פטה … לפני שתתקלקל
    מיד שלחתי "מעשר" לחמותי – התקשרה לשבח
    המשיכי כך :lol:

    • ליאתי בקר אור חמודה ותודה ענקית ששיתפת אותנו.
      אתמול התקשרה גם חברה שהכינה והתלהבה מאד.
      כיף לשמוע שטעים וכיף לקבל מחמאה ראשונה על הבקר smile

  7. פירגה הרגע הכנתי, יש לזה טעם מעולה והבצק נפלא!
    קר אצלנו עכשיו וזו ארוחה מושלמת מחממת את הלב (ואת הבטן… :P )
    תודה על המתכון

    • אלה יקרה בקר טוב
      ולי חיממת את הנפש והבטן מלקרוא את התגובה הטעימה על הפיצה.
      באמת קליל ונפלא לימים קרים של חורף .תודה.
      יום נהדר לך smile

  8. דחוף!!!
    אין לי בכלל אשל /יוגורט וכד' וממש רוצה להכין, אפשר מהבצק של פיצת הבית?

    תודה וערב טוב smile

  9. היי פירגה
    הכנתי בכיף, יצא מעולה (הוספתי גם לבצק קצת אורגנו, הרגל מבית אמא שלבצק של הפיצה מוסיפים אורגנו בלישה….) היה טעים ותבנית חוסלה על כל גודלה הענק אבל הבצק יצא רטוב אחרי ששמתי את כל התוספות והחזרתי אותו שוב לתנור. כנראה משהו עם הרוטב למרות שהורדתי את הנוזלים שנשארו בסיר אחרי הבישול…..
    איזה רעיון יש לך כדי למנוע את ה"רטיבות" ולהשאיר אותו פריך…..
    תודה

    • מירי הי חמודה
      כמה דברים:
      רשמתי לפזר על הבצק 100 גרם גבינה צהובה. האם פיזרת? זה אמור למנוע את ה"רטיבות"
      דבר נוסף, תערבבי את המלית עד שלא יישארו נוזלים.
      בנוסף, לפני הגבינה הצהובה, תשימי על הבצק שכבה דקה של פירורי לחם ומעל את הגבינה והמלית.
      פירורי הלחם אמורים אף הם למנוע "רטיבות"
      תודה על חוות הדעת הטעימה שלך. smile

      • היי פירגה
        פיזרתי על הבצק לפני הרוטב גבינה צהובה מגוררת.
        נראה לי שבפעם הבאה (שבטח תהיה בשבוע הקרוב) במקום גבינה מגוררת אני אשים פרוסות שלמות של גבינה צהובה, כך הרוטב לא יחדור לבצק.
        נראה לך שזה פיתרון טוב או שבכל זאת עדיף גבינ"צ מגוררת???
        תודה

  10. פירגה, יצא מעדן ! פשוט מעולה ! smile
    מתכון קל ומדוייק , מחמם בערב קריר וגשום. :lol:
    תודה, מאיה (גיברלטר).

  11. שלום פירגה…
    כל פעם שאני מכינה את הפיצה הבצק נדבק לתבנית (אפילו שאני שמה הרבה שמן בשימון התבנית)
    כשהפיצה מוכנה קשה מאוד להוציא אותה מהבנית וזה הורס את הצורה של הפיצה.
    יש לך רעיון איך למנוע את זה?

    תודה!

      • יש תגובה חדשה לפוסט #14685 "מאפינס עם הפתעה"
        מאת : אלן‏ (IP: 84.109.149.166 , bzq-84-109-149-166.red.bezeqint.net)
        תגובה:
        בקר טוב פירגה!
        -רציתי לשתף אותך בהצלחות האדירות של שבועות…לא מאוחר מדי כי אנחנו עדיין נהנים! הפיצקיש היה מאוד מאוד טעים לככככולם!ארחתי אנשים שאינם רגילים לאוכל מחוץ לעדתם ובקשו עוד ועוד-ילד ומביגר כאחד.גם נשאר להקפאה וכל הילדים הגדולים דרשו לקחת הביתה.כל זה קורה אחרי שחממתי את המעדן על הפלטה והתחתית קצת נשרפה!לא הפריע לאף אחד…העוגת קסטה גם הייתה הצלחה.במקום שוקולד למעלה פזרתי על שני רבעים מייפל ועל עוד שניים קצת רוטב שוקולד.לא חיכו לצלחות-אפילו המנומסים מביננו חטפו כפיות ואכלו כולם ביחד……ושמרים.הפכתי את המתכון לשמרים פרווה לחלבי.מחצית
        הבצק הלך לעוגות גבינה ומחציתו לקרואסוני שוקולד או פירות יער עם שקדים.יש עדיין בפרייזר עד שהבן יגלה ויקח הביתה.
        היו עוד דברים אך שלושת המתכונים שלך היו להיט אמיתי.זאת הייתה השנה הראשונה שלא עשיתי דוקטורט כדי לחפש מתכוני שבועות.אני יודעת שאצלך אין אפס…שבת שלום.בזמנים משוגעים כאילו כיף להתעסק במשהו שנותן בטחון.לגביי זה תפילה והכנת אוכל לאוהביי……

        אפשר לראות כאן את כל התגובות לפוסט הזה:
        http://pirge.co.il/כללי/14685#comments

  12. שבוע טוב פירגה.
    הכנתי את הפיצה ויצא נהדר אך משום מה הבצק נידבק לתבנית קראתי שאת ממליצה לשים טחינה גולמית האם הכוונה על התחתית?
    ד"ש חם ברמת אפעל ותודה זיוה

  13. כן זיוה
    מרחי טחינה גולמית ואפילו הייתי ממליצה מעל לטחינה לפזר פירורי לחם.
    תעדכני שוב במידה ותכיני smile תודה.

  14. הי פירגה
    ראשית כל – לאחרונה גיליתי שיש לך בפורום עוד הדס אז מהיום אני הדס 2
    ועכשיו לפירגונים –
    אתמול עשיתי את הקיש פיצה. וכמובן, כמו כל המתכונים שלך – יצא מדהים!!!
    טעים וכל כך מזין. מסוג הדברים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    ואגב, ראיתי שיש כאלו שהגיבו שנדבק להם הבצק לתחתית אז סתם הצעה – אני מרחתי מרגרינה ועל זה קימחתי את התבנית ולא נדבק הבצק בכלל!
    יום טוב

    • הדס 2 תודה רבה לך ובהחלט טוב ששינית את השם.
      תודה על המחמאות לקישפיצה.העונג שלי ואני שמחה לשתף אתכם.
      תודה על ההארה לגבי הפתרון לתחתית הנדבקת.
      המשך יום נפלא.

  15. התלהבתי מאד מהמתכון ואני רוצה להכינו אבל הכמות ענקית.
    לתבנית מרובעת בינונית- מהן הכמויות הנדרשות?
    המון תודה על מתכונים נפלאים :lol: :lol: :lol:

  16. שלום פירגה המדהימה
    שתי שאלות:
    האם במלית הראשונה לא צריך לאפות כלל עם המלית – פשוט לשים על הבצק האפוי?
    כמו כן יש לי כמות של יוגורטים שהתאריך שלהם עבר, האם ניתן לאפות את הבצק ולהקפיא ולאחר הפשרה להכין מלית?
    תודה רבה

    • הי עדית יקירתי, תאפי את הבצק.
      מבשלים את המלית ומניחים על הבצק האפוי לא אופים.. אופים הכל ביחד עם כל השכבות.

      תטעמי את היוגורטים ,כמובן אם הם לא חמוצים אפשר להכין את הבצק ולהקפיא.
      לבריאות smile smile

        • סליחה על הבלגן, עכשיו הבנתי: אופים את הבצק 15 דק' ונותנים לו להתקרר. בינתים מכינים מלית מבושלת ומעליה ציפוי ואופים הכול יחד עם הבצק. תודה!

להגיב על עדי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *