d79bd7a2d79bd799d79d d7a9d79e - בייגלה שק"מ

בייגלה שק"מ

d79bd7a2d79bd799d79d d7a9d79e 1 - בייגלה שק"מ

אחת ההצעות המפתות שיש לי להציע לכם
בייגלה מהירים וטעימים כל כך
למעשה אמא שלי מכינה אותם כבר עשרות שנים
יש לה את הסבלנות להכין אותם קטנטנים
אבל לנו שמכינים אותם בגודל "טבעי" זה הרבה
לא משנה כי הטעם אותו טעם והם "נחטפים" באותה מהירות.
ממליצה להכין מיד כמות כפולה או משולשת. כדאי.
בצק שק"ם להכנה בקערה:
מיכל שמנת חמוצה
מרגרינה רכה במשקל 200 גרם ,אפשר עם מלח
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מלח לטעם
מכינים בצק לא דביק ונוח ללישה (כמובן שהלישה הסופית היא על משטח שיש
מקומח).
בוצעים מהבצק חתיכות בגודל ביצה ומגלגלים שרוכים ארוכים חותכים כל שרוך לרצועות וכל רצועה סוגרים לעיגול
ו מ ה ד ק י ם.
מברישים ביצה ("טיפ" נהדר למטה) ומפזרים שומשום
מניחים על ניר אפיה.
מחממים תנור מראש לחום 175 ואופים עד שישחימו.
אמא אוהבת אותם כהים ושחומים,אני פחות.
"טיפ" לטבילת הבייגלה בביצה.
בקערית קטנה טורפים ביצה.
מעבירים כפית מהביצה לצלחת שטוחה ומפזרים אותה על פני הצלחת
מעבירים את הביגלה לצלחת השטוחה וכך הביגלה סופג כמות זעירה של ביצה בלי טיפטופים וניעורים מיותרים.
משם לצלחת השומשום ולתבנית.
תהנו

13 תגובות על “בייגלה שק"מ

  1. פירגה יקירתי
    עכשיו סיימתי לאפות אותם
    מדהימים אני מקווה שישארו עד שבת
    תודה מכל הלב

  2. יצא ניפלא,
    עוד מתכון מוצלח מבית היוצר שלך….

    יאומץ גם בעתיד בחום, רק כנראה שלא לעיתים קרובות מדי כי לקח די הרבה זמן ההכנה של צורות הבייגלה.
    שיהיה סופ"ש מקסים

  3. פירגה היקרה,

    הכנתי אתמול את הבייגלה שק"מ, יצא מדהים וטעים.
    אני אוהבת קצת יותר צלוח אז בפעם הבאה אני אוסיף יותר מלח.
    הילדים, בעלי, וחמי היקר ממש אהבו את הבייגל (הזכיר להם עוגיות עבאדי).
    נהניתי מאוד להכין אותם וגם לאכול אותם כמובן ליד הקפה.

    תודה יקירה,

    רחלי smile

  4. פירגה, העוגיות האלה כמו שציינתי נהדרות ואוטוטו ניגמרות.
    אני כבר מתכוננת לנגלה נוספת וגדולה יותר.

    תאמרי לי, ישנה אפשרות להכין אותן יותר פריכות (קשות) כמו בעוגיות עבאדי?
    למרות שהן נהדרות וטעימות מאוד גם ככה.

    רחלי

  5. תודה פירגה,

    היום אני הולכת לעשות עם הילדים מאפינס, ראיתי שלל גיוונים למאפינס………….רק לבחור.
    גם העוגיות הפריכות והטעימות של בייגלה שק"מ אני הולכת להכין, כי שמתי לב הבוקר שנישארה עוגייה אחת בקופסא.
    כל כך טעים לאכולת את העוגיות האלה ליד הקפה.

    smile :lol:

    רחלי.ג.

  6. ניסיתי את העוגיות האלה והם יצאו רכות.האם כך הם צריכות לצאת או שלא.ואם יש לך מתכון למשהו דומה לעוגיות של עבאדי אשמח לקבל את המתכון בתודה מראש

    • גולן שלום רב
      העוגיות יצאו רכות בגלל שאפית 5-7 דקות פחות מהזמן. הם לא רכות הםאמורות להיות ממש פריכות עד כדי התפצפצות בפה.
      הצבע צריך להיות חום. כדאי להוציא עוגיה אחת לקרר טיפה ולטעום. אם רך להמשיך לאפות עוד מספר דקות.
      לגבי עבאדי אין לי את העוגיות הקשות. העוגיות שלי רק עד פריכות.
      בהצלחה ותרשום ב"גוגל" כעכי עבאדי אולי תגיע ליעד.
      שבת שלום smile

  7. פירגה שלום.ראשית ,תודות ותשבוחות על האתר הניפלא.נעזרת בו רבות.
    שנית,שאלה :האם את יכולה לתת איזה שהוא קנה מידה לגבי כמות המלח?(כפית?יותר?פחות???)
    תודה.

    • טובית,תודה חמודה. שימחת אותי שאת נהנית מהאתר.
      שימי 1/4 כפית. אם את מסוגלת הכי טוב לטעום ממש טיפונת מ ה ב צ ק, כדי להתאים את כמות המלח שלא יצא תפל מדי.
      smile

  8. נוסה היום וכבר כמעט חוסל…….דרך אגב האם אני צריכה לשמור בקירור או בחוץ?

  9. שלום פירגה יקרה
    האם אפשר להמהיר את המרגרינה לשמן תודה מראש מזל כהן אוסטרליה

להגיב על טובית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *