d7a9d7a7d79dd7a9d79ed79f - בצק שק"מ בשמן במגוון מליות

בצק שק"מ בשמן במגוון מליות

 

d7a9d7a7d79dd7a9d79ed79f1 1 - בצק שק"מ בשמן במגוון מליות
תראו כמה יפים המאפים.הייתם מאמינים?

מצרכים לבצק:

3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח תופח  מ נ ו פ ה   ולהשאיר בצד עוד קמח לזמן לישה
מיכל שמנת חמוצה (אפשר גם יוגורט ביו 3%)
מעט מלח
ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה כל פעם עוד כף קמח מ נ ו פ ה.
הבצק צריך להיות נוח מאד וגמיש.

לחלק את הבצק ל-3  כדורים
לקמח את השיש ולרדד כל כדור בעזרת מערוך לעלה.

כדור ראשון למרוח א ת כל העלה בנדיבות במלית ולגלגל לכרוכית
להבריש ביצה טרופה ולפזר שומשום. לסמן מנות לפני האפיה לא עד הסוף.
אחרי האפיה לחתוך לפרוסות.

כדור שני לרדד לעלה ע ג ו ל
לחתוך משולשים שווים
בכל משולש לשים כפית מלית ואפשר גם זית מגולען ולגלגל מהצד הרחב לצר.
גם פה למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום.

כדור אחרון להכין כרוכית כמו בחלק הראשון.
לחתוך את הכרוכית לפרוסות .
להניח את הפרוסות בשכיבה בצורת שבלול על ניר אפיה.
למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום. (ראו תמונה)

אפשר להכין צורות כיד הדמיון.
אפשר למלא עם כל מלית.
את המאפים מניחים על ניר אפיה.

אופים בחום 175 עד שהמאפים מתחילים לקבל גוון זהוב חומי.

בקערה מלית 1:
חבילה גבינה "טוב טעם" 200 גרם
150 גרם בולגרית מפוררת או "פטינה" בהמלצה.
150 גרם גבינה צהובה מגוררת איזה שיש בבית.
ביצה שלמה
ואפשר להוסיף קורט מלח – תלוי במליחות הגבינות.
במידה והמלית מאד קשה, להוסיף מעט שמנת מתוקה או שמנת חמוצה.
המלית צריכה להשאר סמיכה לא דלילה.

ב ק ע ר ה מלית 2:
200 גרם קופסה קוביות גבינה בולגרית –  לפורר ביד
300 גרם גבינה צהובה רצוי כמה סוגים אבל לא חובה
ביצה
לערבב.

עוד מליות תמצאו בקטגוריה:  מליות שונות
תהנו

99 תגובות על “בצק שק"מ בשמן במגוון מליות

  1. פירגה יקירתי
    נפלא כבר עושה בעלי אמר שאני צריכה לישון במטבח חחחחחחחח
    שאלה לי אליך אצלי בתנור אין 175 מעלות אז לאפות ב170 או 180 וטורבו?
    תודה smile smile

    • ריקה יקרה ערב טוב
      תנור על 175 ותבדקי אחרי כ-30 דקות.תאפי פשוט לפי הצורך והצבע של המאפים.
      חיבוק לערב נפלא smile

  2. פירגה שלום,
    נראה נפלא ומגרה.
    האם ניתן להכין מהבצק הזה גביניות? או רוגלך?אם כן, כמה זמן בערך יחזיקו העוגיות טריות?
    אכין אותם מחר.
    תודה לך,
    אירית smile :lol:

    • אירית,תכיני כל מה שבא לך.
      תקפיאי מיד אחרי שמתקרר ותוציאי כל פעם לחימום בתנור.

      חימום בתנור או בטוסטר:
      לחמם תנור לחום 180 מעלות ולסגור את החימום.
      להכניס את המאפים שהפשירו מעט מכוסים בניר אפיה ומשאירים עד שמתחממים.
      בבקשה.

      • פירגה,
        הכנתי את העוגיות , עם שוקולד וקינמון, יצאו טעימות משהו משהו.
        יצאו לי כמו עוגיות מיני כאלה קטנות וחמודות שבאמת עושות חשק לזלול עוד ועוד ועוד.
        יופי של מתכון.
        אשרייך שאת מעשירה אתנו במתכונים מוצלחים וקלים לעשייה . :lol:
        כל הכבוד לך,

        אירית smile

        • אירית,שמחה שהצליח ושאהבתם את העוגיות. תהנו מהם בסוף השבוע.
          בדיוק מישהי שאלה עכשיו לגבי המתקת הבצק במליות המתוקות, האם יש צורך. האם המתקת וכמה?
          נשמח להתעשר בתשובה שלך smile

          • אין צורך להמתיק את הבצק- המליות מספיק מתוקות.
            לרוגלך-השתמשתי בממרח שוקולד פרווה של עלית, ו לעוגיות קינמון – השתמשתי במלית קינמון של חב' פוליבה . בצלוחית שמתי כף קינמון עם כף וחצי סוכר ערבבתי ומרחתי על המילית קינמון .
            טעים מאד.
            אירית smile

  3. ידעתי ידעתי ידעתי שלא תאכזבי אותנו מחרימי המרגרינה בבמק :lol:
    ידעתי שתארגני גם בשבילנו בצק שק"מ

    אוהבת אותך
    (מהר להגיד: "בן, יש כאן חוסר של אייקון לב….לטיפולך בהקדם ;) )

    • ברבורית יקרה,לא מחרימה חלילה מרגרינה,גדלתי עליה וטוב לי איתה. חהחהחהחהחה
      אבל הנה לכם,שמבקשים את השינוי המיוחל. לבריאות ובריאות smile

    • היצירתיות והדימיון שלך הם מתנה משמיים!!
      ותודה שאת משתפת אותנו.
      אצלנו בבית מכורים לרוב המתכונים שלך.
      שבת שלום ומבורך עדי :idea:

      • עדי מקסימה אין עלייך בפירגון.אוהבת אותך הכי בעולם חהחהחהחהחה
        המשך טעים ונהדר לנו smile
        סוף שבוע נפלא לכולכם smile

  4. בוקר טוב פירגה
    אני מקווה שפנינה התכוונה שזה מתכון מעולה!!! בטירוף
    כי אכן כך זה!!
    תודה לך וכל הכבוד פירגה

  5. פירגה בוקר טוב
    תודה רבה מילאת את מבוקשי. אבל עוד שאלה אחת למען שהבצק יהיה פרווה האם אני יכולה להשתמש במקום בשמנת חמוצה בריצ' אני עושה כך עם מרגרינה אבל מעדיפה לעבוד עם שמן נראה לך שגם כאן זה יצליח?

    תודה לך שוב
    ושיהיה לך יום נפלא
    ליאת

    • ליאת אין לי שמץ. צריך לנסות כי באופן הגיוני אפשר….
      בהצלחה smile ויום מקסים לך :lol:

  6. פירגה אני צריכה עזרה דחוף, אני בת 34 ועדיין לא יודעת להכין אורז אחד אחד מה לעשות :oops:

    • מאיה יקרה
      קודם כל יש לי קטגוריה של אורז עם מבחר מתכונים קלים מאד להכנה.ממש ממש קלים.

      אורז פשוט:
      לשים בסיר מתאים כוס אורז י ב ש
      להוסיף:
      2 כוסות מים רו ת ח י ם ומעט מלח
      מיד כשרותח להנמיך ללהבה הכי הכי קטנה לסגור מ כ ס ה
      לבשל בדיוק 20 דקות ולסגור להבה להניח מגבת על המכסה ולהשארי עוד 5 דקות
      האורז כמובן יוצא אחד אחד ויפהפה למראה
      לזלול בהנאה.
      לבריאות.

  7. לנכדה שלי יומולדת בשבת- וזה בדיוק המתכון שאני צריכה!!

    תודה לך פירגה ושבת שלום

  8. עזרה למאיה

    על כל כוס אורז הוסיפי כוס וחצי מים רותחים מהקומקום.

    שוטפים את כמות האורז הרצויה במסננת, בסיר יוצקים מעט שמן ומטגנים את האורז תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד שהאורז יבש מנוזלים ונפרד אחד אחד, מוסיפים את המים הרותחים מוסיפים מלח וכל תבלין אחר שרוצים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 15 דקות סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לכ-5 דקות.

    בתאבון ובהצלחה

  9. פירגה רק לראות ולהשמין :eek: איך ניכנס למחוך. ככה הבנות אומרות אמא עם כל הנישנושים :twisted: איך ניכנס …ממש כיף איתך אני החשב מכינה את השומשום נבקש מהילדים לצלם

    • בולגריה,מלראות לא משמינים.חהחהחהחהחהחה אבל אפשר להתפנק מדי פעם.למה לא? זה טעם החיים.
      אם הבנות יצלמו,את יכולה גם להעביר לפורום בישול ילדים.בכיף שלכם smile

  10. סליחה,טעיתי….
    על כוס אורז שתי כוסות מים רותחים.כך אני מכינה יוצא מעולה. ;)

  11. אני עוקבת בקביעות אחרי : מתכונייך הנהדרים, וזו פעם ראשונה שמצאתי לנכון להעיר משהו. גבינת "פטינה" המומלצת היא אכן גבינה טעימה מאוד, וזו גם הסיבה שהשתמשתי בה זמן רב עד שקראתי שזו אינה גבינה אלא "גבינה סינתטית" המכילה מרכיבים שונים שכל קשר בינם ובין חלב מקרי בהחלט. אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

    • יעל ערב טוב
      יודעת גם יודעת ופשוט אנחנו אוהבים מאד את הפטינה.
      כמובן שלאור הכתבות הרבות אני מניחה שכל עקרת בית יודעת את ההבדל ומחליטה אם לקנות פטינה או פטה.
      מצידי, זה בסדר וזה טעים לנו מאד.
      תודה על הפירגון למתכונים והערות מתקבלות בהבנה smile בברכה.

  12. פירגה ערב טוב,
    כמו כולן גם אני שמחה להתעשר במתכוניך הנפלאים.
    התמונה מדהימה!
    שאלה: ביתי חולת צליאק. הקמח בו אני עובדת דומה במרקמו לקורנפלור.
    מה דעתך? ניתן יהיה להכין את הבצק?

    תודה רבה.

    • ירדן ערב טוב
      תודה רבה חמודה .
      לא מכירה את נושא הצליאק והקמחים שמתאימים.צר לי שאין לי תשובה
      בריאות וסוף שבוע נעים smile

  13. smile פירגה ערב טוב
    אוהבת את מתכונייך מאוד
    שאלה האם למילוי מתוק יש להוסיף לבצק סוכר
    וכמה?
    תודה

  14. hi pirga i likie so much i am going to try it i am going to be cooking all the night and iam going to try ii with out sour cream any way i am chacking evry day to see if y are going to give us a matcon for sufganiyot i am waiting for y all y matconim are the best and every matcon ta that i try fromy are the best thank y
    smadar

    • סמדר יקרה בקר אור
      יש באתר קטגוריה חגים. כנסי לחנוכה .הכנתי מגוון מתכוני סופגניות טעימות לחג ועוד מתכונים נהדרים.
      תהני smile

      • אירית בקר אור
        תודה רבה על התגובה לגבי המתקת הבצק.
        אישית,אני אוהבת להמתיק אפילו בכף אחד. שלא יהיה אנמי בטעם.
        בטוחה שחלק ישמחו לשמוע שהבצק טעים גם ללא המתקה.
        תודה ששיתפת smile

  15. היי פירגה פירה יקרה,

    הכנתי בשבת בבוקר את ה 'מלוחיות' כך כיניתי אותן, יצא מעולה!! הוספתי לחלק מהן במילוי חציל קלוי, שידרג בהרבה, טרפנו עד כי לא נודע כי בא אל קרבינו smile.

    • איריס יקירה
      אהבתי את המלוחיות שהכנת.חהחהחהחהחה
      אהבתי את החציל שגם אני מוסיפה. ולפעמים מוסיפה בטטה או טונה. ממש כיף לקרוא אותך.
      המשך יום נהדר וטעים smile

  16. שלום פירגה
    קודם כל – המתכונים נקראים ונראים טעימים להפליא!

    כזוג צעיר – עדין אין לנו תנור בבית, אבל הייתי רוצה להכין משהו קצת מושקע – האם ניתן להכיןאת הנ"ל בטוסטר אובן?!

    תודה
    הדר

    • הדר הי
      תודה מתוקה . מקווה שגם בעתיד תמשיכי להנות ואפילו לשתף.
      אם את נוהגת לאפות בטסטר שלך,אז תאפי.
      לא מכירה אפיה כזו. אין לי טוסטר כזה.
      בהצלחה smile

  17. הי פירגה היקרה
    רציתי לדעת כמה מאפים יוצאים בערך עם הכמות שנתת?
    באהבה :!: :!: :!:

  18. פירגה היקרה, המתכון נוסה ואין מילים להביע . ושוב תודה שאת מעשירה אותנו במתכונייך :lol: :lol: .

    • רותי יקירה
      אמן ואמן שימשיך ושלא יפסיק לעולם. העונג גם שלי. תודה רבה :lol:
      המשך טעימות עם המון הנאה smile
      חג שמח smile

  19. היי פירגה,אני רכש חדש באתר המקסים שלך,וכבר הספקתי להתרשם ממתכונים מקסימים וטעימים.
    הכל נראה משגע.כל הכבוד.
    ולמי שמאוד אוהבת בישול ואפיה ,הנני ניגשת למלאכה.
    תודה לך. :lol:

    • שושי הי
      תודה חמודה וברוכה הבאה בצל אתרינו החם והביתי.
      אשמח לשמוע מה תכיני ואם אהבת.
      ערב טעים smile

  20. יש תגובה
    מאת : ניהול קריירה‏ (IP: 81.218.26.138 , bzq-218-26-138.cablep.bezeqint.net)
    תגובה:
    חברות יקרות,
    הוא אשר כבר כתבתי: שיטת תגובות ספציפיות על מתכונים ספציפיים יהיה לעזר רב.
    אני ניסיתי את עוגת הקוקוס קלמנטינה (תפוז) שוקולד – יצא נפלא, ניסיתי את בצק השקם (גם עם תחליף השמן) במילוי ש. "השחר" וכן במילוי חלבה – סוף הדרך….., ניסיתי את הפרגיות בירקות ורוטב (בצוע ספונטאני של ביתה של פירגה) ובני הבית והאורחים ליקקו אצבעות, עשיתי את מרק הקרופניק – טעם גן עדן.
    ועוד ועוד – עליהם אשמח לדווח בהמשך.
    ישר כח גדול לעשייתך, פירגה smile

  21. יש לי שאלה.. עם בצק שק"ם הייתי עושה עוגיות של תמרים ואגוזים מגולגלים בבצק (העוגיות המוכרות)
    אפשר לעשות את זה עם הבצק שק"ם בשמן שלך?
    כי כאן את מראה שהכנת עם זה מאפים, ומאפים הם רכים אבל העוגיות יותר קשות, אז איך זה מסתדר?

  22. פירגה אני מצטערת אם לא כל כך הבנתי
    אם אמלא את הבצק בשוקולד/חלבה/תמרים או כל ממרח אגלגל לרולדה ואחתוך ואז אאפה, זה ייצא קשה או רך? כי מצד אחד ככה עושים את העוגיות והן קשות ומצד שני את הכנת פה מאפה מגולגל עם זה
    תודה שאת עונה על כל השאלות בסבלנות! smile

  23. פירגה יקרה
    הבצק דיי מתפרק לי כשאני מכינה כרוכיות ממולאות ( לפני האפייה),
    האם כי שמתי יותר שמן או פחות מידיי ( פעלתי לפי ההוראות במתכון)
    הבצק לא מתאחד בקלות. הוא הופך להיות גושים גושים.??????
    מה לעשות ?
    תודה.

    • זה מה שאני עושה…..

      אז ככה..את הקמח להוסיף ליתר המצרכים לאט לאט ותוך כדי לישה רק עד שהבצק מתגבש לגוש חלק ונוח לרידוד.
      בקיצור, להוסיף כל פעם כף אחת של קמח וללוש. הבצק מתקבל חלק ונעים ואפשר לרדד אותו.
      smile

  24. מתכון מצויין!!! הכנתי אתמול לפיקניק גם בגרסה מלוחה- שושנים פיצה וגם בגרסה מתוקה-כרוכיות סילאן, אגוזים וחלבה. שתי הגרסאות יצאו טעימות וקצרו מחמאות רבות!!! תודה על עוד מתכון מעולה וקל!

    • גל חמודה אני כל כך שמחה שהצלחת להכין את הבצק בהצלחה
      אז תהנו מהמאפים גם בהמשך
      חג עצמאות שמח smile

  25. הכל סבבה רק שבצק שק"מ הוא בצק של שמנת,קמח ומרגרינה ולא שמן.
    1 חבילה קמח תופח קטן
    1 גביע שמנת (או אשל)
    200 גר' מרגרינה רכה (או חמאה)
    ללוש ולהניח לקרור לחצי שעה (עם חמאה רצוי לשעה). ככה הבצק יוצא גמיש נוח ולא מתפרק.
    אפשר למלא עם מליות מתוקות או מלוחות כיד הדמיון.
    :lol:

    • שרון,הכל סבבה,אבל ביקשו להמיר את המרגרינה לשמן ומפה בא המתכון ;)
      תודה smile

  26. שלום פירגה
    כיוון שאין לי במקרר חומרים למילוי ויש לי זמן פנוי הייתי רוצה להכין רק את הבצק ולהקפיא.
    צה דעתך?

  27. קיבלתי ממך "טיפ" גדול לגבי בצק עם שמן.
    ישנה אפשרות להמיר את השמן במרגרינה?

    המון תודה!
    ודרך אגב – היום עשיתי וריניקס בפעם הראשונה. עד עכשיו היה לי פחד להתחרות עם חמותי הרומניה
    ועם המתכון שלך ידעתי שזה יצליח ומה גם שעשיתי ישר כמות כפולה להקפאה מפני שהכנתם דורשת המון
    עבודה.ממש לא היה משנה לי שלכלכתי את כל המטבח מהלחץ איך יצא.
    יצא נהדר אמשיך להכין אותם, בטוח שהפעם השניה תהיה יותר קלה.

    שאלה טכנית – אפשר לשים את האתר שלך בסרגל הכלים?

    • טלי יקרה

      כמה דברים:
      יכול להיות שבצק עם שמן יחזיק יפה בפריזר אבל רק אחרי האפייה . צריך לנסות כמות קטנה ולבדוק.הגיוני שכן.

      בד"כ ההמרה שלי ל=200 גרם חמאה/מרגרינה היא 3/4 כוס שמן. את הקמח אני מוסיפה לאט ותמיד פחות ממה שרשום במתכון. עדיף להוסיף את הקמח תוך כדי לישה כדי שהבצק יצא רך וגמיש לעבודה.

      כל הדברים הטכניים הם בידי מנהל האתר (הבן שלי) אני לא מתמצאת אפילו בדבר טכני אחד.
      נחכה ונשמע ממנו. סבלנות.

      שמחתי שהורוניקס הצליחו. כל עבודה שווה את התוצאה. דווקא אלה כל כך קלים להכנה בגלל הבצק הנפלא שלהם.

      לאט לאט תלמדי להכיר את המתכונים שלי שרובם קלי הכנה ומוצלחים.
      המשך טעים ושבת נפלא לכם smile

  28. נהדר נהדר כמה שפחות מרגרינה אני יעשה השבוע
    אבל מה זה הורוניקס
    המשך ערב טוב smile

  29. פירגה היקרה,
    האם יש לך רעיון במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה כדי להפוך את המתכון לפרווה ?
    תודה על התיחסותך לשאלות אוהביך.

  30. ראיתי שיש עוד יהודית אז אני יהודית מחיפה
    רצתי לשאול אם אפשר לעשות את זה כמו מאפה סגור
    תודה והמשך יום טוב :lol:

  31. פירגה היקרה
    נשאר לי פירה טעים מאתמול, אז מייד נכנסתי לפה והכנתי את הבצק הזה ויצא בורקס טעים
    איזה כיף, שבת בבוקר, גשומה , עם ריח של בורקס.
    בהמשך היום, הכעכים
    שתהיה לך ולמשפחתך שנה אזרחית מקסימה ,מלאה בדברים טובים

    • חוה,אין כמו בורקס ועוד עם תפוחי אדמה , זה יאמי.
      תודה רבה ושנה אזרחית טובה גם לכם

  32. הי, משהו לא ברור לי :cry: – כתוב במצרכים לבצק 2 כוסות קמח ולאחר מכן בהוראות ההכנה כתוב ללוש עם 2 כוסות קמח – האם סה"כ 4 כוסות?

    תודה רבה מראש,
    קרן

    • שימי 2 ותוסיפי כל פעם כף לפי הצורך. תלושי כל הזמן תוך כדי הוספת הקמח, עד שתקבלי בצק קל ונוח לרידוד והכנה.
      בהצלחה

  33. שלום לך
    רצתי לשאול עם המלית בקערה אחת או שתיים
    מספיקה לכול הבצק
    תודה ושבת שלום :lol:

  34. פירגה יקירה,

    האם מתאים למלא בגבינה מתוקה? להוסיף מלח לבצק גם עם מילוי מתוק?

    תודה!

    • מרב,להוסיף רק רבע כוס סוכר למליות מתוקות.
      גבינה בד"כ נוזלת מהבצק . לשיקולך.

  35. פירגה יקרה

    דבר ראשון כרגיל…מצוין!

    הכנתי והקפאתי וכל יום אני מוציאה מעט לילדים לנשנש בתור קינוח
    וזה נמר מצוין בהקפאה.

    אפשר השערה של זמן כמה בערך צריך להיות בתנור?

    תודה רבה!

    • ערב טוב רותם,
      הצבע חום שחום.
      אפשר לבדוק,ואין פחד לפתוח את התנור ולראות את הצבע במהלך האפייה.
      אין לי השערת זמן.פשוט לבדוק.
      תמשיכי לפנק את כולם,תהנו ולבריאות.

  36. פריגה יקרה
    רצתי לשאול לכמה מספיק כול מלוי
    לכדור 1 אן לא כדורים
    תודה רבה :lol:

להגיב על טל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *