d7a4d7a8d7a4d794 d790d792d795d796d799d79d d792d79d d7a4d7a1d797 - גלידה אגוזים

גלידה אגוזים

d7a4d7a8d7a4d794 d790d792d795d796d799d79d d792d79d d7a4d7a1d797 - גלידה אגוזים

גלידה אגוזים – גם לפסח

הקינוח המתוק שכבש את לב האורחים בליל הסדר
קערה בצורת פרח של טפוואר או תבנית סיליקון פרח -לתבנית פרח מסיליקון להכפיל כמויות.

מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה 38% להקצפה –  אפשר פרווה של ריץ'
4 כפות ממרח אגוזים ללא סוכר של אגוזית
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל עם פצפוצים / או טעם אחר
1/2 כוס חלב/יין
להוסיף טעמים כמו כף או שתיים ליקר/ברנדי

אופן הכנה:
להקציף במיקסר את השמנת והפודינג עד שיהיה קרם
להוסיף את ממרח האגוזים והחלב ולערבל במהירות איטית לקרם אחיד
להוסיף טעם לערבב שוב
להקפיא ולהוציא מהפריזר חצי שעה לפני הארוחה.

d7a4d7a8d7a4d794 d79ed795d7a1 d790d792d795d796d799d79d d79ed79ed7a8d797 d797d79cd7911 300x200 - גלידה אגוזים
תהנו

d79ed79ed7a8d797 d790d792d795d796d799d79d - גלידה אגוזים

ניתן להשיג במדף של מצרכים ללא סוכר בסופר או בטבע עדן.

תהנו

87 תגובות על “גלידה אגוזים

  1. חג שמח לכולם,נראה משגע פירגה יקרה,כרגיל כמו כל דבר שאת מכינה ;)

  2. פירגה יקרה, האם ניתן להמיר את ממרח האגוזים בטעמים אחרים כגון ממרח חלבה, ממרח שקדים, חמאת בוטנים לא מלוחה, ממרח שוקולד?

    הגלידה נראית מצוין והמתכון – קליל להכנה.

  3. כמה שזה ניראה טוב !!!!ממש תענוג…איך שאני מיתגעגת!!!

    אחלה מתכון יקירתי…מאמצת…

    אוהבת מאוד
    שונטי
    ❤❤ smile

    • טולי הי,
      האלכוהול מונע מהגלידה לקפוא לגמרי והיא נעימה לאכילה.
      בחרי כל סוג של אלכוהול שאת רוצה. smile

    • לישראלית
      במים,אבל הכי טוב חלב סויה ואפילו בטעם וניל כמו שוויני עושה במתכוניה בהמרה לפרווה.
      המלצה חמה. smile

  4. מיכל שמנת מתוקה קטן או גדול?
    תמיד עדיף לשים בסוגריים את המידה.
    תודה

  5. האם ניתן להכניס לתבנית שקעים של סיליקון כדי שאפשר יהיה להפשיר רק חלק מהמאכלים?

    • ברבורה יקרה :lol:
      נעלמת לי אתמול ;) .
      רציתי להגיד לך שמיד אחרי שאמרתי לך לחפש בגוגל ,נכנסתי לחפש בעצמי וראיתי שזה לא עולה בקלות.
      בקיצור, ברגע שראיתי את התמונה הכנסתי אותה למתכון לטובת כולם.
      אז המשך נעים ובעיקר טעים smile

  6. ווא כמה תגובות כבר יש למתכון נראה מעולה כל הכבוד על הרעיון
    יפה ששמת את התמונה של הממרח
    גם את מתכון זה אני מוכרחה לנסות מתישהו
    באהבה

  7. שכחתי לקנות ממרח אגוזים, אני עומדת לנסות עם חרוסת תעשייתית שנשארה לי מחג הפסח המכילה סילן אגוזים מרוסקים ומעט יין אדום. מקווה שזה לא יהיה מתוק מדי
    אדווח כשיהיה מוכן
    נאוה

    • נאוה הי
      לאוהבי המתוק כמוני לא יהיה איכפת :lol:
      להבא,תקני ותכיני עם ממרח אגוזים smile

  8. בוקר טוב פירגה.
    אני מאוד אוהבת את המתכונים האלה שהם במינימום מאמץ ובמקסימום טעם.
    לכן ניסיתי.
    יצא מאוד טעים.
    קינוח ניפלא לשבועות לצד ובנוסף לעוגת הגבינה ולכל ימות השנה.

  9. פירגה, המתכון נוסה (עם ממרח שוקולד במקום ממרח אגוזים) והתקבל בהתלהבות רבה. תודה! להבא יש לי רעיון לשדרוג: לעשות גלידה כזו בשני צבעים (למשל שוקולד\חלבה) ולהניח בין השכבות ביסקויטים טבולים בליקר. לפי דעתי יכולה לצאת עוגת גלידה נהדרת.

    • נכון אנושקה בהחלט טעים.ואם תכנסי לעוגות המוס / גלידה שלי תראי כמה עוגות בסגנון שכתבת. שווה נסיון. smile

  10. פירגה יקירתי, רציתי לשאול, האם זה שהממרח ללא סוכר פוגע בטעם? כי אני אוהבת מתוק,חחחח
    smile

  11. תודה לך על עזרתך המהירה והאדיבה.

    בלי נדר, למרות שאני לא מרגישה טוב, אני רוצה מחר להכין חוץ מקוסקוס לבן החייל שלי,
    כן כן, הבן שלי התגייס לפני פסח………
    רוצה להכין את הקציצות האפויות לבת שלי ואם אצליח, את הגלידה, אני רק צריכה
    היום ללכת לסופר ולמצוא את הממרח.

    שוב המון המון תודה על הכל.
    כייף לי להיכנס למטבח ולבשל ממטעמייך!!

    • רותי יקרה
      תרגישי טוב בשביל הילדים. לא להגזים רק קצת תשומת לב זה גם מספיק ויעריכו מאד.
      בהצלחה ושיהיה טעים לכולם
      תודה על התגובה החמה smile

  12. פירגה יקירתי, שבוע טוב,
    רציתי לעדכן אותך, ביום חמישי בלילה הכנתי את הגלידה, אתמול הבן שלי טעם ממנה ושאל
    אותי אם להשאיר לי משהו…..חחחח………טעים בטירוף, לפי דעתי, הטעם מאוד מאוד מיוחד,
    מתאים מאוד לימי הקיץ החמים.
    לפי דעתך, אפשר מדי פעם להחליף את הממרח? למשל, לשים נוטלה או ריבת חלב וזה כמובן
    הטעם שונה, אבל זה אפשרי כדי לגוון?

    המון המון תודה לך על הכל!
    שבוע נפלא שיהיה לך, חג עצמאות שמח
    ממני, רותי

    • רותי יקרה שלום
      גם אני ממליצה בפה מלא על ממרח האגוזים כמיוחד.
      גם ממרח השקדים נפלא ושווה להחליף מדי פעם.
      כמובן שכל ממרח שתקחי כמחליף הוא יהווה את הטעם הדומיננתי.בהחלט אפשרי.
      לבריאות ובכיף smile

  13. פירגה יקירתי!
    הכנתי היום את הגלידה. רק מהטעימות היא כמעט נגמרה עוד לפני שקפאה…… laugh
    מה שאני אוהבת אצלך זה שמהמתכון הבסיסי הדמיון מתחיל לעבוד ואז אני עושה שינויים לפי מה שיש לי בבית (סליחה שלא שמרתי על אותנטיות המתכון) השתמשתי בפודינג שוקולד ובממרח חרוב שקד של
    "חרובית" שאמור להחליף את ממרח השוקולד לגן בהמלצת חברות וגננות. אבל על ילדים אי אפשר לעבוד. שוקולד זה שוקולד! מזל שמצאתי את המתכון שלך, עכשיו יש לי מה לעשות עם הממרח הזה…… ;)
    נראה לי שגילית לנו את המתכון לגלידה זמינה ונפלאה לקיץ, בלי לרוץ לסופר כל הזמן.
    שוב תודה smile

  14. פירגה יקרה,
    הכנתי את גלידת האגוזים.
    הבנתי לפי המתכון שזה יקלע בול לטעם של בעלי. :lol:
    עד כמה שצדקתי. הוא טורף את המעדן. :P
    מזל שהכנתי ישר כמות כפולה לשתי טבעות ג'ל של טפרוור (כמו בתמונה).
    בעלי "הסכים" לכבד גם אורחים וזכיתי להמון מחמאות. כמובן שהסברתי שמחמאות אלו מגיעות לפירגה.
    כל הכבוד לך ותודה מיוחדת מבעלי היקר. smile

    • רחל ערב טוב
      לא סתם הרבה מחמאות לגלידה. תודה ענקית גם לבעל שטרף :lol:
      אבל יש לי עוד המון גלידות מדליקות.כנסי לראות smile

  15. פירגה יקרה,
    אכן יש לך המון גלידות מהממות וטעימות. smile
    הפכתי מכורה לאתר שלך וחורשת את המתכונים. ;)
    כבר הכנתי גם את מוס השוקולד הקפוא ושלחתי תגובה.
    מאד מעריכה את המתכונים שכתובים כל כך ברור ואת מפרגנת לכולם בהמון סבלנות ואהבה.
    המטעמים שלך חוגגים בביתנו . גיליתי אותך רק לפני כחודשיים. :lol:
    הפסד הזמן כולו שלי אבל אני אשלים במהרה את החסר. מבטיחה. :lol:

    • רחל,בשמחה.
      מאחלת לשתינו המשך עשייה נהדר וטעים ביחד.
      אין לך למה למהר,כל פעם תכיני משהו טעים מהאתר ולא לשכוח לשתף אותי smile

  16. הגלידה הזו מעולה.
    אפשר במקום הפודינג אגוזים לשים פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד?
    שנה טובה.

  17. היי פירגה עשיתי את הגלידה לסוכות יצא מדהים חוסל ללא זכר ! שמתי נוטלה ואבקת פודינג אגוזים, רק דבר אחד איך את מצליחה לשמר את הצורה של הגלידה הכנתי בתבנית טבעת שאפשר להכניס לפריזר , לא הצלחתי להפריד בהתחלה חיכיתי זה קצת נמס ויצא , טעים טעים אבל דפנות לא חלקות כמו שפינטזתי, פעם הבאה להוציא מהתבנית ולהכניס לעוד 10 דקות למקפיא? מה את עושה ? laugh

  18. תמיד את יודעת להפתיע אותי כל פעם מחדש
    שהקב"ה ייתן לך כוחות לתת לנו כל פעם משהו חדש laugh :lol:

  19. פירגה..הפעם שאלה אחרונה (תודה על הסבלנות):

    האם כדאי להכין את הגלידה הזו אבל(!) פרווה, בתור עוגת מוס? זאת אומרת עם תחתית (למשל של העוגת קרמבו) ועם ציפוי שוקולד?

    עם כן.. מה יתאים יותר? עוגת קרמבו או העוגת גלידה? ברור לי ששתי העוגות אבח בכל זאת, אם תצטרכי לבחור??? smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

  20. הבנתי נכון? את מתכוונת לגלידה אגוזים שבמתכון הזה?

    אם כן, איזו תחתית להכין? של העוגת קרמבו או של הרולדה או של העוגת מרנג קוקוס?

    אכין עוגה אחת מוס ועוגה שניה כושית קוקוסית עם קצפת באמצע… יאמי smile smile smile smile smile smile smile

    תודההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

  21. פירגה שלום, ניתן להשתמש באבקת נוגט במקום הממרח אגוזים?
    תודה מראש וחג כשר ושמח לך ולבני משפחתך

  22. בוקר טוב ושוב, חג שמח.
    הכנתי את הגלידה הזו לערב החג של ליל הסדר, בגירסת הפרווה.
    יצא מדהים. :P

    בלית ברירה, עשיתי כמה שינויים:
    לא מצאתי את ממרח האגוזים שבתמונה (אולי אין כשר לפסח?) אז החלפתי עם קרם בוטנים עם דבש.
    גם לא מצאתי פודינג פצפוצים – אז בתור תחליף, ריסקתי במג'מיקס 50 גר' שקדים ו- 50 גר' שוקולד מריר, לפירורים די קטנים, וערבבתי פנימה לתוך הגלידה. ;)

    שמתי בתבנית הטאפוור ואחרי שהוצאתי "מילאתי" את החור בליצי' (מקופסא, בלי המיץ).

    כמה מחמאות!! :lol: :lol:

    • פוליאנה יקירתי
      איזה כיף שהקינוח יצא מדהים.
      יש ממרח כשר של משק לין. אבל כל ממרח אחר כשר מתאים לגלידה.
      בכל אופן, תמיד אפשר לשדרג את הגלידה הזו ולשים כל מה שרוצים בפנים. כל אחד לטעמו.
      הרעיון עם הליצ'י משגע…..כל הכבוד.

      המשך חג טעים ונפלא smile

  23. איך בדיוק עושים את המתכון פרווה?
    אני מבינה שאפשר שמנת מתוקה פרווה, אבל במה את מחליפה את ה- 1/2 כוס חלב?

    • יש גם חלב פרווה את יכולה גם חלב פרווה בטעם וניל.יוצא מעלף.

      במתכון הזה, את יכולה להמיר פשוט למים.

      בהצלחה smile

  24. אם אני לא רוצה שזה יהיה על בסיס שמנת צמחית אפשר להכין את הגלידה על בסיס קרם קוקוס ולא על בסיס שמנת

  25. או שיש לך רעיון אחר אשמח לתשובה מהירה אני רוצה להכין לחג חג שמח :P

  26. היי פירגה

    האם לאחר הוספת החלב וממרח האגוזים צריך להקציף שוב או רק לערבב?

    תודה!

    • ערבול איטי יקירתי

      אופן הכנה:
      להקציף במיקסר את השמנת והפודינג עד שיהיה קרם
      להוסיף את ממרח האגוזים והחלב ו ל ע ר ב ל במהירות איטית לקרם אחיד
      להוסיף טעם לערבב שוב
      להקפיא ולהוציא מהפריזר חצי שעה לפני הארוחה.

      שבת נפלאה ומתוקה smile

להגיב על שלומית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *