d79ed795d7a1 d798d795d7a0d794 d793d795d7a8d799d7aa - מוס טונה

מוס טונה

d79ed795d7a1 d798d795d7a0d794 d793d795d7a8d799d7aa 1 - מוס טונה

מוס טונה מתוך האתר של חמדה & איה
אישית אוהבת בלי ג'לטין
פשוט מכינה סלט טונה צבעוני וטעים ומעבירה לכלי יפה.
לפני ההגשה הופכת ומקשטת.
המוס של חמדה ואיה במלוא הדרו וטעמו כפי שהכינה אחותי לפניכם.
המצרכים וההכנה למוס הטונה :
2 קופסאות טונה, לא חשוב אם בשמן או מים, לפי העדפתכם
חצי מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם ( עם הכי הרבה אחוזי שומן! )
4 כפות מיונז (הכי טעים מיונז ביתי של איה )
רבע לימון סחוט
1 בצל בינוני
2 -3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפיות אבקת ג'לטין מומסות בחצי כוס מים רותחים
2 חלבונים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
מסננים את הטונה מכל הנוזלים, ומעבירים אותה למעבד מזון עם להב פלדה
מוסיפים את הבצל, מיץ מרבע לימון, שמנת חמוצה, מיונז ומעבדים למחית חלקה
מוסיפים את אבקת הג'לטין המומסת בחצי כוס מים רותחים, מערבבים היטב.
מקציפים את שני החלבונים לקצף חזק ויציב, מקפלים ידנית לתוך התערובת
קוצצים הכי דק שאפשר את הפטרוזליה, ומוסיפים לתערובת
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי
טועמים תיבול, מתקנים אם צריך

מעבירים את התערובת לטבעת הג'ל של טאפרוור, או אם אין – לכל כלי פלסטיק או תבנית שאחר כך יהיה קל להפוך אותה ולחלץ ממנה את המוס ושישמור על צורה יפה. אפשר גם בתבנית אלומיניום חד פעמית מאורכת.
מקררים במקרר לכמה שעות טובות לפני שאוכלים

להגשה, הופכים את הטבעת, או התבנית, על צלחת הגשה יפה, מקשטים בכמה עלי פטרוזיליה או כל ירק אחר פורסים לפרוסות יפות ומגישים לצלחות אישיות..

מנה ראשונה נהדרת!

4 תגובות על “מוס טונה

  1. פירגה יקירתי
    האם אפשר ללא חלבונים? כי אני לא ממש אוהבת ביצים לא מבושלות
    תודה smile smile smile

  2. פירגה היי שאלה האם יש לך עוד מתכוני מוס לא מתוקים. מלבד מוס טונה. אלפי תודות. ;) ;) smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *