d791d7a6d79c d7a2d793d7a9 - מרק בצלים ועדשים

מרק בצלים ועדשים

עדשים חדש - מרק בצלים ועדשים

אחרי כף המרק הראשונה מתמוגגים בהנאה

מצרכים:
שמים בסיר מרק בקוטר 24 ס"מ ובעומק 13 ס"מ
כף חמאה+2 כפות שמן קנולה
3 בצלים אדומים פרוסים
3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
על להבה קטנה מאדים את הבצלים הרבה זמן ובסבלנות (אפילו 30 דקות) עד שמתקרמל. המכסה מכוסה חלקית ומדי פעם לבחוש.
מוסיפים לסיר:
2 כפות קמח רגיל ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים
1/4 כוס גריסי פנינה
1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
מערבבים שתי דקות
ממלאים את הסיר 3/4 מגובהו במים ומוסיפים:
כוס יין לבן שיש לכם בבית
שמים כמה עלי פטרוזיליה שלמים ומי שרוצה יוסיף גם את השורש.
מרתיחים ומנמיכים להבה
מוסיפים:
כף אבקת מרק בצל
2 כפות אבקת מרק עוף (אני לא מוותרת על אבקות המרק מי שרוצה לוותר שיוותר)
מלח ופלפל שחור אחרי טעימה
לבשל כשעה וחצי על הלהבה הכי קטנה .

אם המרק מאד סמיך מוסיפים מים רותחים.
לקראת סוף הבישול אני מוסיפה  כמה קישואים חצויים ובטטות חתוכות גס וממשיכה לבשל עד שיתרככו.
תוספת הירקות ממש לא חובה,המרק מאד עשיר גם בלי.
תהנו

107 תגובות על “מרק בצלים ועדשים

  1. הי פירגה
    בעלי מאוד אוהב מרקים וזה המרק החדש שנכין (אני מקווה( לבסוף השבוע
    נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך

    • חוה ערב טוב
      ממליצה בחום על המרק הנפלא הזה.
      תכיני ותגווני לבעלך. יאמי.
      smile

    • הי פריגה

      הכנתי את המרק יצא מעולה-חמים וטעים. הוספתי קוביות גזר
      תודה על המתכונים שאת שולחת

  2. בקיץ אני מוסיפה טימין ובחורף כמון. המרק מצויין עם עצם בחורף.

    שמתי את הגירסה שלך ואהבו את זה.
    תודה ! :lol:

  3. בוקר טוב פירגה,

    איזה תבלינים אפשר לשים במקום אבקות המרק? אני לא משתמשת בכלל באבקות מרק ומאוד רוצה לעשות את המרק הזה…

    • כשהייתי בתזונה של נטורופתיה נאמר לי שבמקום אבקות המרק – ב כ ל ל י אפשר תמיד להוסיף תבלינים
      בריאים וארומטיים אחרים כמו: מלח גס להמלחת המרק, פלפל שחור גרוס, כמון, כורכום, שום, מיץ לימון, עשביי תיבול שונים שמתאים למרקים, שמיר, פטרוזילייה, עליי סלרי וראש סלרי נותנים הרבה ארומה, כוסברה למי שאוהב ועוד…

      כמובן שטעמו של המרק שונה ללא אבקות המרק השונים, אבל אם אין ברירה אז אילו הם האפשרויות
      שאני מכירה. אולי יש לאחרים עוד רעיונות בשבילך.

      נ.ב.
      למרק הספציפי הזה אם את לא משתמשת אבקת מרק בצל, אפשר להכין אותו בבית בדומה
      למה שפירגה רשמה.
      לאדות הרבה בצלים למשך שעה בערך על אש קטנה עד להתקרמלות. להוסיף קצת מלח גס לפי הטעם,
      בכוס להוסיף 1 כפית קורנפלור המדולל ב2 כפות מים ולבחוש היטב שלא יהיו גושים. להוסיף את הקורנלור
      המדולל במים לבצלים המאודים ולבחוש מס' דקות על שהמסמיך. להוסיף פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

      לגביי אבקת מרק עוף ניתן גם להכין בבית. תחפשי באינטרנט או בהומופטתיה איך מכינים.

      בהצלחה smile

      • ותחפשי גם באתרי נטורופתיה לגביי הכנת אבקות מרק למיניהם. יש גם פורומים שלהם שאפשר לשאול אותם.
        :lol:

      • אפשר ומאד מומלץ להוסיף תבלין תימני-חוואייג' למרק.
        למי שמחפשת תחליף לאבקה וגם כתוספת .(ואני בכלל מערבות פולניה…)

  4. פירגה יקרה,

    אני פחות בעניין הקמח, אם אוסיף תפו"א , הוא יסמיך את המרק באותה מידה?

    • לא יודעת .השידרוגים עליכם. תנסי ;) או כמו שאת מכינה מרקים אחרים ומסמיכה.

  5. שלום פירגה,
    תודה על כל המתכונים הנפלאים.
    פטנט נפלא לבישול עדשים מאמא שלי. לפני ששמים את כל החומרים האחרים מבשלים את העדשים. מכסים אותם במים רק עד הגובה שלהם ומחכים עד שהמים נספגים כמעט לגמרי ואז מוסיפים עוד מים שוב עד גובה העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שנספג וחוזר חלילה. נשמע כמו סיפור ארוך אבל לוקח גג 10 דקות או רבע שעה, מתקבלים עדשים רכים ונימוחים ומשך הבישול של כל המרק מתקצר מאוד.
    דרך אגב, גם אני הייתי משתמשת באבקות מרק והיום אני מעדיפה תבלינים במקום. לא ממקום של בריאות. פשוט אחרי שהתרגלתי אני מרגישה מאוד את הטעם המלאכותי של האבקות במרק. יש מאכלים שאני עדיין משתמשת בהם באבקות מרק אבל הם במיעוט.

    • היי אסנת,

      גם לי יש פנטנט לבישול העדשים, אבל קצת שונה משלח. לוקח קצת יותר זמן אבל שווה:

      שוטפת היטב את העדשים במסננת. בסיר נפרד מרתיחה מים ולאחר הרתיחה מוסיפה את העדשים
      וסוגרת את האש. מכסה את הסיר עם העדשים במכסה או בצלחת זכוכית מתאימה לסיר ומשאירה
      ככה למשך שעה. לאחר שעה העדשים רכים. ואז אני מסננת את המים הנותרים ומוסיפה
      לבישול המרק או להכנת מג'דרה וכו'…

  6. היי פירגהרק לאחרונה הצטרפתי אלייך וכל יום כמעט אני מקבלת במייל את מתכונייך הנהדרים.
    הבוקר הכנתי את מרק העדשים והבצל וזה פשוט מקסים את כאילו אוכלת מרק בצל והעדשים מופיעים
    ומודיעים גם אנחנו כאן והשילוב מנצח.
    מה דעתך על תוספת גבינה עם ההגשה???
    יום נפלא
    רחל

    • רחל ברוכה הבאה לאתרינו החמים והביתי.
      שימחת אותי בבקר זה.תודה smile שילוב מנצח וכל כך טעים.
      ברור שמרק בצל מתאים להגיש עם קרוסטיני גבינה או טוסטים פיצפונים או גבינה מגוררת.
      נהדר :lol: תודה על התוספת שתופסת smile

  7. כבר מס. שנים שאיני משתמשת באבקות מרקים למיניהן.
    במקומם משתמשת באגוז מוסקט- מהתבלינים שקונים עם מטחנה.
    להשתמש במשורה משום שהוא מאוד דומיננטי.
    מעולה למרק עוף, למג'דרה ולכל תבשיל שבעבר תיבלתי במרק עוף.
    שווה לנסות.
    שושי
    :lol:

    • smile
      smile :lol:
      smile
      לכל המגיבות תודות עמוקות מקרב לב על התוספות והשידרוגים לתבלינים ושיטות הבישול שזה נפלא בעיני ואני שמחה שהכל מופיע בתגובות ויהווה פיתרון מושלם להרבה מהקוראים.
      תודה וחיבוק ממני פירגה smile

      • שבת שלום!
        אתמול הכנתי את המרק,ובערב אכלנו ממנו.
        וכמו שחשבתי כולם אמרו שהמרק טעים מאד.
        ביקשו תוספת.

        • עדנה יקרה תודה על חוות הדעת הטעימה.כמעט הייתי בטוחה שזה מה שתכתבי לי. נהדר.
          smile המשך יום נפלא לך :lol:

  8. פירגה המדהימה, איזה מרק מדהים!

    אני זוכרת שסבתא שלי היתה מכינה לנו את המרק הזה כשהיינו ילדים וכדי לא להשתמש במרק עוף היא היתה שמה שוקיים של עוף.

    פירגה היקרה, תודה רבה וחג חנוכה שמח

    רחלי.ג. smile

  9. פירגה יקירתי, הבלוג שלך מדהים! איזו השקעה,חבל"ז!
    נראה לי שהמרק הזה יהפוך ללהיט בביתי.

    • טליה יקרה ערב טוב
      חן חן על המחמאות ואני מבטיחה לך שהבן שלי שמנהל את הבלוג רואה ונהנה.
      מרק מעולה ואני בטוחה שכולכם תהנו smile

  10. פירגה ערב טוב
    כרגע סיימתי לבשל את המרק,הריח כמו מרק בצל וההפתעה בפנים הן העדשים
    אני הוספתי גם בטטה וקישואים במרק ממש מעדן ללקק את השפתיים.
    ממני אנטה

    • אנטה ידעתי שתכתבי לי. מה שלומך ?
      הכנת בדיוק כמו שאני הכנתי.סבבה .
      תהנו וחיבוקים smile

  11. חודש טוב – חנוכה שמח
    המרק בהחלט מצוין ואפילו הכנתצי אותו לארוחת צהרים כמעט כל יום.
    שאלה לי אליך: יש לך נסיון עם התערובת של חצילים בתנור אפוי וגרגרי חומוס?? או אלולי טחינה גולמי? אני חושבת חהכין לשבת לאורחים מיוחדים חצילים אפויים וחלק מהם לעשות איזה ממרח. מה דעתך? :idea: אולי לתבל עם מיץ למון טבעי ומלח ופלפל??
    תודה מראש לכל המתכונים…. :lol: סבתה

    • סבתא בקר אור
      תודה על המחמאות למרק :lol:

      כנסי לחפש באתר.רשמי את המילה חצילים.עד כמה שאני יודעת יש המון מתכוני חצילים שיתאימו לך בסגנון שאת מחפשת.
      יום טוב smile

  12. הי פירגה לכול מי שחוששת ממרק עוף יש אשרות להשתמש במרק עוף עם רכיבים טבעיים של אוסם או של קנור המאכלים והמרקים בלי מרק עוף הם יוצאים לא משהו אני בקושי מישתמשת במלח אני מכורה למרק עוף והאוכל יוצא פיצןץ שבת שלום אילנית מהדרום הקר… :lol: :lol: :lol:

  13. פירגה בוקר טוב ושבת שלום,
    אין אין על המתכונים שלך… הכנתי לסוף השבוע את מרק העדשים. יש לי אוסף מתכונים מרשים של מרקי עדשים כי כל כך אוהבים אותם אצלנו בחורף אבל אין ספק שהמתכון שנתת הוא פשוט מנצח ובגדול!
    הטעם פשוט גן עדן!!!
    שיניתי מעט: אצלינו לא אוהבים גריסים אז החלפתי אותן באורז. על החמאה ויתרתי והוספתי מספר עלי סלרי. כמו כן הוספתי 5 גרונות עוף. מה אגיד לך? מ ע ד ן כזה לא אכלתי מזמן.

    תבורכי :lol: smile

    • מיכל חמודה בקר טוב
      חן חן על הפירגון למתכונים והשיתוף בחוויות.
      נהניתי לקרוא ואהבתי את התוספות. מתכון מנצח .השילובים מעולים.
      המשך טעים ויום נעים smile

  14. לפירגה היקרה\
    רק אתמול הנכו את המרק, עכשיו אכלתי ממנו ,
    כמו כל מתכונייך יצא מעולה
    תודה על האתר המדהים smile

  15. פירגה יקרה
    ביום שבת הכנתי את המרק. כולם היו מרוצים וביקשו תוספת. טעמו של המרק מעולה.
    במקום 2 כפות קמח הוספתי 2 קפות קוואקר ולא הוספתי אבקת בצל.
    כמו שכתבת הוספתי בטטה ו-2 קישואים וכמובן שורש סלרי ועלי סלרי.
    המרק היה 10
    כל הכבוד לך שבכל בוקר את מפנקת אותנו במתכון חדש.
    ייש כח
    :lol:

  16. מעריצה סמויה שלך כבר המממממון זמן! עוד מהפורום גם…..לוקחת כל מתכון שלך בעיניים עצומות ובחיבוק אוהב!
    הבישול והאפיה בביתי השתדרגו מאז ניצמדתי אליך ולמתכונייך!
    התוצאות אינן מאכזבות אף פעם וזה בזכות המתכונים המצויינים, ההסברים הפשוטים והמפורטים!
    תודה תודה תודה!
    הכנתי את המרק והוא נפלא!
    כל הבית התמלא בריח נהדר! הארומה של הבצל והיין ממממממ….משהו משהו!
    :lol: smile :lol: smile :lol: smile :lol:

    • הי הילה יקרה
      מחבקת בחזרה ושולחת נשיקה על כל מילה שכתבת לי מכל הלב.את נפלאה.
      אני כל כך שמחה שכל מתכון שלי זוכה אצלך להצלחה ואני כל כך שמחה כשאתם משתפים אותי בהצלחות ובפידבקים שאתם מקבלים בבית.אין כמו מחמאות על אוכל ביתי וטוב.
      המשך שיתוף ויום נפלא וחמים לך smile :lol:

  17. פירגה יקרה,
    עוד מאתמול אני מפנטזת על המרק עדשים שנאכל היום בערב….
    המרק במתכון הנ"ל נראה נ-ה-ד-ר אבל הילדים לא אוהבים כ"כ הרבה בצל sad
    אנחנו אוהבים מרק עם עדשים ירוקים והמרק שאני מכינה בד"כ די משעמם smile
    יש לך מתכון מתאים?
    יהיה לנו מרק עדשים טעים בערב?…..
    תודה.

    • גל חמודה
      רשמי במנוע החיפוש של האתר את המילה: עדשים
      תדפדפי בין המתכונים שיעלו שיש בהם עדשים וראי מה מתאים לכם
      בהצלחה ותהנו smile

      • מרים שלום
        לא מצאתי אותך בתגובות :|
        אנא כשאת כותבת תגובה כתבי אותה אחרונה מתחת לכל התגובות שכבר יש .
        בכל אופן,תודה רבה על המחמאות למרק . המשך טעים והמשך שיתוף :lol:
        תהנו smile

  18. יצא טעים טעים!!!! ומאוד משביע. ארוחה שלמה. לילדים הכנתי סיר אחר ובו מרק עם עדשים וגריסים. כולם היו מרוצים. הילדים כי לא היו צריכים לאכול בצל ואנחנו כי נשאר לנו יותר smile.
    בחיפושי אחר עדשים הגעתי למתכון לקיצ'רי שאני אף פעם לא מצליחה להכין לפי המתכון של אמא שלי…
    אכין בשבוע הבא ואדווח איך יצא. איזה כייף שמצאתי את המתכון הזה!
    שוב תודה. ושוב- האתר נ-פל-א!!!! :lol:

    • גל תודה שחזרת לדווח ולשתף.כיף שלילדים מצאת פתרון טעים.
      הקיצ'רי מאד מאד טעים ואני מקווה שגם תאהבו.
      המשך משותף,כייפי ובאמת בעיקר שימשיך להיות טעים smile

  19. עוד שאלה, האם משנה איזה סוג עדשים ירוקים?יש לי עדשים גדולים ויש לי עדשים בלאדי מה עדיף?אני רוצה להכין למחר תודה

    • שושי ערב טוב
      רק שטפתי את העדשים ולא השריתי אותם.
      לא חשוב איזה עדשים אבל שיהיו ירוקים.
      בהצלחה ומחכה לקרוא את התגובה שלכם smile

  20. המרק יצא מעולה,נכוןשעכשיו רק 10 בבוקר ,אך בעלי סיים שתי צלחות ואני אחת.
    לא הוספתי יין בגלל הילדים.
    אני מאוד מקווה שהילדים יאהבו(הם רגילים רק למרק עם עדשים כתומים)
    תודה על המתכון

  21. ערב טוב פירגה,
    פעם ראשונה שאני מכינה מרק עדשים ובצלים, הבעל מקורר ומרק מחמם זה בדיוק מה שהוא צריך.
    המרק יצא מדהים!! laugh טעים , משביע ויש ביקוש לתוספת . ( כרגיל ציון 5 ) laugh
    רציתי לשתף את הקוראים בשידרוג קל למתכון . מיכוון שאני קצת בעייתית בכל הקשור לבצל… החלטתי לקצוץ אותו דק דק בקוצץ. אחרי שקירמלתי אותו בסיר 25 דקות בערך, הוספתי כף סוכר, עירבבתי, הוספתי את העדשים, קמח ובמקום גריסים השתמשתי באורז מלא. (זה מה שהיה לי בבית).
    עירבבתי , הוספתי מים ותיבלנתי במלח, פלפל, כמון, חוואיג', קצת פפריקה אדומה,
    פטרוזיליה קצוצה דק וכף וחצי מרק עוף.
    עירבבתי ובישלתי על אש נמוכה כמו שציינת. חצי שעה לפני סוף הבישול, הוספתי קוביות גזר ובטטה..
    קצת כתומים בשביל הבריאות ;) . יאמי יאמי !!! שוב תודה לך פירגה על מתכון מנצח ! smile

  22. פירגה יקירה אלופת המרקים
    וואייייייייייייי כמה שהמרק הזה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
    וכל כך מתאים למזג האויר החורפי בחוץ.
    עשיר וסמיך, כמעט כמו נזיד, ובדיוק כמו שאני אוהבת :P
    מ-ע-ד-ן :!: :!:

    מי שלא הכין אותו עדין – עצה שלי שירוץ ויכין.

    • אממממממממממממממ
      וויני יקרה,תודה רבה.
      ההמלצה שלך מהבהבת ברחבי האתר smile
      הקשיבו הקשיבו סוף שבוע קררררררררר.תכינו את המרק הטעים הזה.
      גם אני ממליצה בחום smile

  23. פירגה יקרה,

    אכן הכנתי לסוף השבוע הקר. כולם התלהבו וזללו וגם לקחו עוד. נכנס הישר למאגר המרקים.

    מומלץ מאד למי שעוד לא הכין.

    אין גבול ליצירתיות של פירגה. :!: :!: :!: :!: :!:

    • ריקי בקר אור יקירה
      זו אני פירגה
      ואני שולחת לך מקרב לב חיבוק על כל המחמאות.
      את נהדרת ותודה על ההמלצה למרק הטעים. smile

  24. פירגה יקרה,
    כבר כמה זמן שאני רוצה לכתוב לך שהמרק הזה הוא הצלחה גדולה אצלנו.
    בדיוק נכנסתי כדי לקחת שוב את המתכון, אז זו הזדמנות לשלוח לך ברכת חג פורים שמח.
    נהנית מאד מהבלוג המקסים שלך.
    שבת שלום smile ,
    לילך

    • לילך יקירה
      מי שהכין אותו בטוח שיחזור ויכין אותו שוב ושוב.
      מנצח לטעמי :lol: ושמחה שגם לטעמך.
      תודה שהגבת,את נהדרת smile

  25. פירגה יקירתי!
    ה מ ר ק של הסבתות. מדהים במיוחד בימים קרים מאוד. כיף לטבול חלה של שבת. מה שעוד מדהים, שהילדים אוכלים אותו ונהנים לגרוס את העדשים והגריסים הרכים.
    הבת שלי בת החמש הודיעה לי שאני טבחית מעולה כשהכנתי אותו לארוחת יום שישי. אני לא צריכה יותר כלום….
    אז תודה שעזרת לי להיות טבחית מעולה. smile smile smile

    • נורית חמודה ערב טוב
      מסרי תודה לילדים וחבקי את הקטנה . שילחי לה נשיקה מפירגה.חהחהחהחהחהההה איזו חמודה.
      תמשיכי להכין ולבשל ותהנו smile

  26. הכנתי היום, יצא מעולה! ממש ארוחה בפני עצמה
    אפילו הגיעו אורחים וממש התלהבו!
    אגב, לא שמתי עדים ירוקים כי לא היה לי, שמתי כתומים.
    עכשיו לקראת החורף אני הולכת לחגוג על המרקים שלך…. :lol:

    • רחלי יקרה
      מסכימה איתך לגוון במרקים ויש לי המוני המונים וכולם בניחוחות ביתיים וטעימים.
      חג שמח ונפלא לכם smile

  27. אז הכנתי את המרק.
    שמתי עדשים כתומים,בצל לבן בלבד ובטטה מגוררת בסוף הבישול (ובלי יין כי לא היה לי).
    יצא ממש טעים!!!
    תודה! :lol:

  28. הכנתי את המרק לשבת חורפית זו ויצא כל כך טעים שגם ילד שלא אוכל מרקים אכל-תודה על ההמצאה. אני לא מחליפה את האתר שלך ומבשלת כל פעם משהו אחר…כולנו נהנים עד בלי די.
    שבת שלום לך ולבני משפחתך…

    • אסנת יקרה
      את ממש מחממת לי ת'לב.איזה כיף לקרוא את המחמאות.
      הלוואי ותמשיכי להכין מטעמים ולהנות כמו שאת כותבת עד בלי די :lol:
      תודה והמשך ערב נעים smile

  29. מרק מעולה. הכנתי היום עם כמה שינויים: קמח כוסמין מלא, בלי מרק עוף- רק מלח ים ופלפל שחור.
    ירקות: גם גזר, סלרי ותפוח אדמה.
    יצא טעים. תודה על מתכונים שתמיד מצליחים….

    • ערב טוב לאישה והעששית
      אני בטוחה שהשידרוג שלך יענין רבים מהקןראים באתר.
      תודה על השידרוגים והמחמאות כמובן. בכיף smile

      • מרק בצלים ועדשים ירוקות – של פירגה 03/01/11 16:02
        מאת: 1winnie

        מרק מעולה, שהכנתי שנה שעברה, ובגלל שרותי הזכירה אותו בשרשור על המרקים, הכנתי אותו שוב
        והפעם דווקא הוספתי יין לבן (במילא פתחתי סוף סוף בקבוק בשביל העוגיות שרותי נתנה) כמו שמופיע במתכון, אבל פעם קודמת לא הוספתי והוא עדיין יצא מצויין, אז היין לא חובה.
        אין לי הרבה מה להוסיף – המרק פשוט נ-ה-ד-ר

        תודה לוויני המקסימה על הפירגון וההמלצה smile

  30. היי פירגה זה נראה ממש מצויין אבל האם הבצל לא מורגש יתר על המידה ?? יש גם אבקת מרק בצל ואני מפחדת שזה יהיה טו מאצ'.. עוד משו, אפשר לוותר על הגריסים ? והאם סיר 24 סמ' 4.5 ליטר יספיק לכמות המרק?
    תודה מראש !

  31. פירגה מה זאת אומרת עד שהבצלים מתקרמלים? איך הם אמורים להיות? והאם אפשר לחתוך אותם קצוץ אחרי שהם מתקרמלים? לא נראה לי שהילד יאהב חתיכות בצל כאלה גדולות במרק..
    תודה

    • הבצלים מקבלים צבע אדמדם.תקצצי אותם.
      מרק בצל זה בד"כ לא לילדים.הם לא אוהבים.

  32. טוב שמעי המרק הזה טעיםםםםם הכנתי אותו בחששות,חשבתי שהבצלים ישתלטו על הטעם אבל לשמחתי והנאתי זה יצא סוףף. בעלי ביקש צלחת נוספת,ואורח שהפתיע אכל ואמר וואלה שיחקת אותה באמת טעים..
    אגב,אחיינית שלי באה לבקר ואכלה מהמרק וכשסיימה אמרה לי מירב, את מבשלת טעים,זה באמת היה טעים..כך שהמרק הזה מתאים גם לילדים. ;)
    תודה לך על מתכון מנצח !! smile

  33. שלום פירגה!
    עשינו פעם אחת חצי כמות
    ומאוד אהבנו- אז כבר עשינו פעם שנייה
    מרק מעולה, וקל להכנה!
    תודה רבה!

  34. מרק מעולה!!! מומלץ לעשות כמות כפולה, המרק גמר ואפילו הילדים(שלא אוהבים בדר"כ מרק) אכלו הכל וביקשו עוד…. :lol: :lol:
    תודה רבה
    שרית

  35. יצא מעולה!!! השילוב של כל המרכיבים מדהים. אפשר בהחלט לוותר על הירקות.
    כשיש כזה מרק אפשר להגיד שחם בחורף…………….

  36. אוף פירגה אני באה להכין את המרק ומגלה שאין לי פטרוזיליה sad זה יהיה נורא אם לא אשים במרק או שאפשר לשים משהו אחר במקום?
    תודה

  37. פעמים רבות צחקקו עליי שאני לא יודעת לבשל.. ואפילו שורפת ביצים.
    מאז שגיליתי את האתר שלך – אין מתכון שלא מצליח!!
    התמונות עושות חשק להכין ואת ממש נפלאה..

    אז רציתי להגיד תודה שבזכותך כישורי הבישול שלי השתפרו
    והמשפחה מפרגנת smile :lol:

    אנינ אכין את המרק ואעדכן איך יצא, נראה מעולה! :lol:

    • הי מורן,את מדהימה.
      אני מאחלת לך להמשיך ולהעז ולהכין,כי באמת האתר שלי מתאים לנשים כמוך.
      הכל בגובה העיניים,פשוט,מובן ובעיקר טעים מאד וביתי. המשך הצלחה.
      חיבוק תודה מקרב לב.

  38. פירגה יקרה,
    רק רציתי לכתוב לך שאני מאוהבת במרק הזה. איך שמגיע החורף אני מייד ניגשתלהכין אותו זו השנה השלישית, אני חושבת. מרק מעולה ובריא. אתמול הוספתי לו ריבועי שורש סלרי.
    תודה וחורף טעים וחמים לך ולמשפחתך.
    smile smile
    לילך

    • לילך שלום
      אחד המרקים שיצאו לי ב"פוקס" בהצלחה ענקית.
      אני שמחה שאת מכינה ואוהבת.
      שבוע נפלא וחמים לך smile

  39. הי פירגה שאלה לי אליך האם גריסים של סוגת הם גריסי פנינה אבקש תשובה מהירה תודה רבה שובה

  40. הכנתי את המרק השבוע בפעם ה10000 והוא לא איכזב אף פעם טעיםםםםם
    כמו כל המתכונים שלך!!!!
    מדהים כמה שזה פשוט ויוצא כ'כ טעים!
    תודה פירגה על מתכונים כאלה מוצלחים.
    יש עוד מתכון שאני רוצה להגיב עליו אבל אני לא מוצאת אותו.
    זה מתכון של קציצות עם כף ממרח חומוס- וואו הן כאלה מצויינות!!!!
    כ'כ פשוט שאני בשוק שהן יוצאות כאלה טעימות. אני מכינה אותן עם כל דבר. רוטב עגבניות, אפונה וגזר,
    תפ'א, פטריות כל מה שהולך.
    הן הפכו לקציצות הבית שלי :-))))
    תודה שוב
    ורק בריאות!
    smile

    • מירב,תודה על התגובה הטעימה למרק.
      כיוון שרוב הקציצות באתר מכילות טחינה/חומוס אני לא זוכרת במה מדובר.
      אבל תודה בכל אופן.
      המשך בישולים מענגים וטעימים ביחד.

  41. וואוו,
    רק מהתגובות עושה לי חשק עצום להכין!
    הסיר לא קטן מידי?
    כמה מנות יוצאים ממנו?

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *