d7a9d79ed7a0d7aa d791d798d7a2d79d d7a4d798d79c - קינוח שמנת פטל וגבינה

קינוח שמנת פטל וגבינה

d7a9d79ed7a0d7aa d791d798d7a2d79d d7a4d798d79c1 - קינוח שמנת פטל וגבינה

מעדן קייצי בהכנה של רגע מחומרים זמינים ובלחץ שיהיה משהו טעים טעים ומהר מהר….

מצרכים:

תבנית עמוקה וגדולה של אינגליש קייק

2 שכבות של ביסקוויטים או עוגיות לתחתית. טפטפתי עליהם סירופ פטל מהול במים.
מארז פטל קפוא 380 גרם
250 גרם גבינה לבנה אפשר לשלב מסקרפונה
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס חלב
2 כפות ליקר פירות או יין מתוק
שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סירופ מייפל או דבש
סוכר לטעם

הכנה:
שמים את הפטל הקפוא בקערה ויוצקים 3 כפות סירופ מייפל או דבש – 30 דקות להפשרה
בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה+חלב+אינסטנט
כשמוקצף לקרם מוסיפים לאט את הגבינה וטועמים אם צריך להוסיף סוכר
מוסיפים את הפטל והסירופ
מערבבים רק קצת שתישאר דוגמת השיש .כמו שרואים בתמונה.

מסדרים את הביסקוויטים בתחתית ויוצקים את הקרם.  לא מיישרים למעלה משאירים גבשושים וגבעות קטנות פשוט יותר יפה.
שומרים במקרר למוס או בפריזר למקפא.
מהפריזר מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.
תהנו

24 תגובות על “קינוח שמנת פטל וגבינה

  1. שלום פירגה
    תודה את מקסימה בדיוק יש לי אורחין בסופ"ש וחיפשתי משהוא קל

    תודה

  2. פירגה יקירתי
    מה יכול להיות אם נאמר אני אוסיף קצת ריבת תות או דובדבנים עם פרי כמו במעדניות הרוסיות?

    תודה

  3. מתכון נפלא.
    יש לי כמעט 3 קילו פטל אדום שהבאתי איתי מבולגריה
    ועוד 2 קילו בערך פטל שחור.
    בערב הולכת להכין את המתכון הזה שיצטרף לגלידת
    משמש הנהדרת שלך.

    שאלה אפשרי יהיה להכין גם עם הפטל השחור?
    תודה אישה יקרה מפז ויום נפלא.
    smile smile smile smile smile

    • יהודית,אני מניחה שפטל שחור גם מתאים כמו כל פרי יער אחר שיכול להתאים למקפא הזה.
      בהצלחה חמדתי ותהנו smile

    • סיגלית
      פירות יער מכל סוג יהיה מעולה.
      לדעתי אפשר גם עם פרי העונה.
      נסי ותהני. smile

  4. היי פירגה
    ברצוני להכין את הקינוח כפרווה
    האם אפשר לוותר על הגבינה?

    smile

  5. אשתמש בחלב סויה להקצפת השמנתׁ(אני עושה זאת מידי פעם ומאוד ממליצה)

  6. סמדר – אם את נורא רוצה לעשות את פרווה, אז יש להשיג גבינת טופו. המרקם שלה הוא כמו גבינה לבנה, ויש את זה בסופרים (ולא רק בחנויות טבע). הבעיה היא רק המחיר שהוא פי 2.

  7. הייי פירגה הולכת להכין את העוגה הזאת
    לא צריך לבשל קודם את הפטל????
    לי יש פטל שחור במקפיא..

    אף פעם לא הכנתי עוגה עם פטל…פשוט גיסתי אמרה לי קחי….בסוף תמצאי משהו להכין..בטוח יש לפירגה הניפלאה שאת מספרת לי עליה..משהו טעים וניפלא
    והנה………..מצאתי
    העוגה ניראת מאוד יפה וציבעונית… בטוח שהיא גם טעימה כמו יתר העוגות שאת מביאה לכאן ויתר הבישולים הטובים שלך,
    תודה וסוף שבוע שקט רגוע וניפלא
    לך ולכל בית ישראל

  8. בוקר טוף לך פירגה יקירתי
    העוגה יצאה נהדר , היא טעימה ולא מתוקה
    הקפאתי את שני העוגות שיצאו לי
    והוצאתי 10 דקות לפני והגישתי
    הצבע ניראה ניפלא והטעם גן עדן.
    תודה לך והמשך יום ניפלא

להגיב על סמדר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *