d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d790d7aad7a8d799d799d799 - ברוקולי מוקפץ בשום פטריות ושומשום

ברוקולי מוקפץ בשום פטריות ושומשום

d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d7a4d798d7a8d799d795d7aa 300x225 2 - ברוקולי מוקפץ בשום פטריות ושומשום

ברוקולי ארומתי בשום מוקפץ בפטריות ושומשום

כה פשוט טעים ומוחמא

מצרכים:
ווק או סיר עמוק ורחב
קילו  פרחי ברוקולי טרי ירוק
300 גרם פטריות שמפיניון טריות -חצויות
10 שיני שום משומר שלמים (בצנצנת)
2 כפות רוטב סויה בטעם סיני
כף חומץ בלסמי
כף סוכר חום
כפית טימין יבש
2 בצלים
את המלח והפלפל להוסיף אחרי ההקפצה לשיפור הטעם

אופן הכנה:
לחלוט במים רותחים את פרחי הברוקולי כ-4 דקות ולסנן
לטגן בצלים פרוסים לאורך ולהזהיב
להוסיף פטריות ולטגן ביחד עוד מספר דקות
להוסיף את כל המצרכים ב ל י   הברוקולי   ולטגן בבחישה 5 דקות
להוסיף את פרחי הברוקולי לסגור מכסה ולהקפיץ מדי פעם
ס"ה כ-5 דקות
משפרים טעם
אופציה להגשה: לפזר שומשום/אגוזים קלויים
תהנו

39 תגובות על “ברוקולי מוקפץ בשום פטריות ושומשום

    • לימור ברוקולי קפוא לא צריך לחלוט.תוותרי על השלב הזה.
      שיטפי אות במים רותחים ומיד אחרי זה בקרים והמשיכי לפי המתכון.
      בהצלחה ותהנו smile

  1. ירגה בוקר טוב
    מזמן לא התכתבנו, ובכן המתכון הזה נראה מנצח ואותו אכין במיוחד לכלתי שהיא צמחונית.
    תודה על רעיון מנצח.
    תודה ממני אנטה

    • אנטה יקרה
      האם קיבלת את המתכון במייל או שראית אותו כשפתחת את האתר?
      תודה מראש על תשובתך החשובה להמשך הבדיקה.
      סוף שבוע נעים smile

  2. שלום
    אתמול התודעתי לאתר שלך וגלשתי בו עד הלילה.הכל נראה כה מעורר תאבון.
    שאלה קטנה
    האם אפשר עם שום רגיל? לא אוהבת לקנות משהו חריג שקשה למצוא או שאחר כך אני לא משתמשת בו יותר.

    • ורד ברוכה הבאה בצל קורתינו החמימה והביתית
      אפשר לוותר על השום הכבוש ולהוסיף 2-3 שיני שום טרי,בהחלט.
      במתכונים שלי כמעט תמיד יש אלטרנטיבות,שווה לשאול.
      תמשיכי להנות ולשתף אותי במעשה ידייך.אשמח לחוות דעתך בתגובות על המתכונים שבאתר.
      מאחלת לכם חג נפלא וטעים smile

  3. פירגה יקרה כל המתכונים שלך מדהימים אך יש לי בקשה ג ד ו ל ה אם אפשר לציין בסוגריים מה התחליף לחלויי צ ל י א ק. אני יודעת שיש הרבה אנשים שיודו לך מקרב לב. תודה רבה רבה בשם כולם וחג שמח רחלי

    • רחלי חמודה
      צר לי כל כך שאין לי מושג לגבי התחום הזה.
      כתבתי פעם שאם מישהי מחליפה במתכון שלי למוצרים שמתאימים לחולי צליאק שתכתוב לי ואני מיד אכניס לקטגוריה.
      בינתיים זה לא עובד. אם יהיה בעתיד אוסיף לקטגוריה לרווחת כולם.
      חג שמח smile

  4. פירגה שלום
    ראשית- תודה על קבלת הפנים החמה. smile
    חייבת להתוודות -אני מאוד אוהבת לקרוא מתכונים ול"פנטז" איך אני מכינה אותם ,אך יש לי חרדת בישול (מתוודה בפעם הראשונה בפומבי )וברגע האחרון חוטפת רגליים קרות או יותר נכון -ידיים קרות.
    אז הרבה לא יהיה לי לשתף אבל מבטיחה שכשאכין משהו משלך אספר איך היה . הברוקולי נראה כל כך פשוט וטעים ולכן מצא חן בעיני.(ויש לי במקרה …ברוקולי במקפיא)
    אז שוב תודה וחג שמח גם לך

    • ורד יקרה
      לא לפחד.התאמתי את רוב המתכונים שלי שיהיו בגובה העיניים ולא פלצניים. אחרי הכל אנחנו בבית אוכלים את מה שאני מבשלת.
      הכל פשוט,קל להכנה ומאד טעים.
      תתחילי לאט לאט ותראי שלא תרצי להפסיק.
      שלך,פירגה
      חג שמח וגם smile

  5. היי פירגה,
    האם ניתן לאכול את הברוקולי גם קר?
    אני רוצה להכין אותו היום לארוחת ליל הסדר….

    חג שמח

  6. לכרטיס האישי של m i t a l y
    תודה רבה פירגי
    מאוד אהבנו את הברוקולי כמו שאנחנו אוהבים את כל המתכונים שלך…

    חג שמח גם לך,
    מיטלי

  7. פירגה שלום רב
    הכנתי והיה טעים ביותר. תודה
    אילו ניתן היה לפתור את בעית הצבע הדהוי שהברוקולי קיבל הרי שהיה זה מתכון מנצח!
    הכנתי בדיוק כפי שאמרת אך תוך כדי הטיגון וגם בהמשך הברוקולי האפיר ולא היה מלבב לעינים אם כי טעים לחיך כפי שצינתי
    .
    יש לך אולי פטנט לשמירת הצבע ?
    (למחבת הוא נכנס ירוק)

    • ורד,את הברוקולי לא מטגנים. מוסיפים אותו אחרי הטיגונים בסוף להקפצה.
      את יכולה פחות זמן ולא 5 דקות כפי שרשמתי. אפילו אחרי דקה יהיה טעים וירוק.

      את יכולה אחרי בישול/אידוי הברוקולי להעביר אותו מיד לסיר עם מי קרח ולהשאיר במסננת לייבוש קל.
      ואז להתחיל בהליך ההכנה.

      smile

  8. פירגה יקרה,

    הכנתי את המתכון הזה מספר פעמים ויצא מעדן. אבל עכשיו אסור לבעלי חומץ ורוטב סויה. במה לדעתך כדאי להחליף? צ'ילי מתוק יכול להתאים או משהו אחר?

    תודה וחג שמח

    • סיגלית,כל התבלינים מותרים לפי טעם אישי.תזרמי.
      באהבה. חג שמח.

  9. פירגה שלום רב לך, הרבה זמן לא הגבתי אבל אין זה אומר שאני לא מכינה ונכנסת לאתר כמעט כל יום. זהו אחרי החגים אני רוצה להכין אוכל בריא וקצת דיאטטי ובחרתי במתכון הזה רק יש לי שאלה האם אשר להוסיף כרובית לאחר חליטה לכל התבשיל? לתשובתך אודה.

  10. פירגה שלום
    קודם כל מודה ומתוודה שמאז שגיליתי את האתר שלך אני מחפשת עכשיו בגוגל את שם המתכון + פירגה smile תמיד אני מגיעה למתכוןן מנצח.
    שאלה בקשר למתכון – האם נראה לך שאפשר עם כרובית במקום ברוקולי?
    תודה מראש ובכלל תודה על האתר הנפלא שלך.
    פרידה.

  11. המתכון נוסה בהצלחה!
    הוגש עם פילה קוד על הפלנצה עם שמן זית וגרגרי חרדל צהוב ושחור.
    יצא סוף!!!!!
    תודה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *