d7a0d792d799d7a1d799 d79bd7a8d795d791d799d7aa d799d790d7aad7a81 - לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

d7a0d792d799d7a1d799 d79bd7a8d795d791d799d7aa d799d790d7aad7a81 1 - לביבות כרובית אפויותמכורים לכרובית כמוני? שורו וראו….

מצרכים ל-20 נגיסים:
כרובית קטנה
תפוח אדמה מגורר במגררת דקה וסחוט מנוזלים
בצל קטן מטוגן בכפית שמן
שן שום כתושה
ביצה
כפית  ש ט ו ח ה  טחינה גולמית
כף אבקת מרק בצל
2 כפות שמיר טרי ואם אין טרי אז כפית שמיר יבש –תבלין
1/2 כוס פירורי לחם
מלח להוסיף מעט מאד או רק אחרי טעימה כי אבקת המרק מלוחה.
פלפל שחור

אופן הכנה:
מרככים את הכרובית בסיר עם מים או במיקרו
מכניסים את פרחי הכרובית (בלי מים) לקערה ומקווצ'ים ביד
מוסיפים את יתר המרכיבים כולל התבלינים
מערבבים.
מכינים 20 כדורים בגודל ביצה
משמנים ניר אפיה
מניחים את הכדורים (צפוף)
מרססים עליהם שמן ומפזרים פירורי לחם
אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 20 דקות
הופכים בעדינות בעזרת  כ ף  ומזלג  מרססים עוד קצת שמן ומפזרים עוד פירורי לחם
אופים 10 דקות  נוספות ומגישים  חם

אפשר לאפות בפעם אחת בלי להפוך

נהדר עם טחינה/רוטב צ'זיקי וסלט עשיר
תהנו

50 תגובות על “לביבות כרובית אפויות

  1. היי פירגה, :?
    נראה נפלא..כמו שאר הנגיסים שכבר הכנתי וקצרו תשבוחות…
    האם ניתן להוסיף כאן את שבבי תפו"א במקום תפוח אדמה מגורר??

    • הי דליוש יקרה
      ראיתי וגם אצלך טעים מאד. חהחהחהחהחה,כשההיא תיפול אני אקום…
      נשיקות smile

  2. ני פירגה מדהימה,
    אני כבר הולכת להכין אלא שלא הבנתי משהו. האם פרורי לחם שמים גם בתערובת וגם בציפוי? או שפרורי הלחם נועדו רק לציפוי? מצפה לתשובתך,
    תודה

    • הי יהודית
      הפירורים לתוך העיסה.
      לשים עוד קצת פירורים (נוסף) בציפוי
      בהצלחה ותעדכני smile

  3. הי פירגה, קודם כל תודה על התשובה המיידית, יצא מ-עו-לה!!!!!!!!!!!!! צריך רק להיזהר עם כמויות מלח ואבקת מרק בצל (שניהם מלוחים)

  4. לענין הקראנצ' גבינה עם טוב טעם. כתבת במתכון חבילת טוב טעם 200 גרם. אבל בחבילה יש 250 גרם.
    האם הכוונה לחבילה או ל200 גרם?

    תודה וסליחה שלא היה לי חשק לחפש את המקום הרלבנטי לשאלה.

    • לארה,בקראנץ' את יכולה לשים את כל החבילה.
      בהצלחה ותהנו מהעוגות הנהדרות smile

  5. י יק ירתי! ניסיתי ואכן גם טעים גם מוצלח וגם מיוחד. תודה ושבת שלום.אורה

    • שבבים קונים בסופר.שואלים את סדרני המדפים.
      לטגן? תנסי אחד ותראי.

  6. רחלה Reply:

    יולי 29th, 2010 at 14:05

    פירגה יקרה,
    הכנתי השבוע את נגיסי הכרובית וממש נחטפו. קל וטעים מאד.
    אני הולכת להכין את הקישואים. בטוחה שגם יחוסלו… אגב, האם כדאי לערבב עם הקישואים כמה פרחי
    כרובית?

    תודה לך יקירה.

  7. פירגה, נפלא נפלא..
    רציתי לשתף אותך בשידרוג קל שעשיתי,
    השתמשתי כמובן בחצי כוס שבבי תפוחי אדמה,במקום תפוח אדמה מגורר.
    ובעת הכנת הכדורים שימנתי את הידיים,כך שהם קיבלו זיגוג שומני קל,
    גילגלתי אותם בקערת פירורי לחם זהובים, ואז שמתי על תבנית משומנת
    כך לא היה צורך להפוך באמצע האפייה ( חם..חם..)ולהזליף שוב שמן…
    יצא סוף הדרך.. כמו כל המתכונים הנפלאים שלך. :P ;)
    את יודעת שבעת מפגש עם חברים אנחנו משוחחים המון על המתכונים הנפלאים
    והמוצלחים שלך,שכולם מכינים, וממליצים הלאה…. יישר כוח.
    שבת שלום :lol: smile

  8. פירגה היקרה,

    האם לדעתך אפשר להחליף את חצי כוס פרורי הלחם במשהו אחר כדי להמעיט בקלוריות ???

    תודה

  9. פירגה היקרה ,

    נעלמה ההודעה שכתבתי לפני כמה דקות …..

    האם אפשר להוסיף לבלילה משהו אחר במקום פרורי לחם ( להפחית קלוריות ?????)

    תודה

  10. היי פירגה,
    כמו תמיד כל מתכון שלך מנצח…… סוף הדרך . הכנתי באחד המפגשים החברתיים והם ממש נחטפו.

    יש לציין שלא ריססתי שמן בתרסיס אלא שימתי את ידיי ויצרתי את הכדורים, ואז טבלתי אותם בפרורי לחם. מתכון נפלא.

    • ערב טוב קרן
      תודה על המחמאות
      השבוע יהיה מתכון לכרובית שלמה בתנור.משהו משהו……
      בינתיים שיהיה שבוע נפלא smile

  11. הכנתי הערב והוספתי סלט ירקות כתוספת והכל נגמר!!! זה מצחיק כי כל פעם הילדים שואלים איזה אוכל של פירגה הכנת לנו היום? :lol:

    • אילנית בקר אור
      אני שמחה במשפחת הנגיסים והקציצות הענפה והמיוחדת שלי.
      תוכלי לגוון מדי פעם בטעמים אחרים :lol:
      שלך,פירגה

  12. שבת שלום!!
    שתי שאלות:
    1. מה אפשר כתחליף לטחינה.
    2. האם אפקשר מרק עוף במקום אבקת בצל?
    תודה

    • אורה שלום רב
      במקום אבקה שימי עוד כף בצל מטוגן

      במקום טחינה שימי מיונז באותה כמות

      בהצלחה smile

  13. כל כך טעים, לא משמין – מוצלח ביותר, תודה רבה. גיליתי את האתר רק לפני יומיים וכבר התאהבתי וניסיתי 3מתכונים ! !!

  14. מתכון מדהים! איזה כיף שיש מאכלים שהם לא כ"כ משמינים… אגב, לתבנית השניה הוספתי חצי גביע קוטג 5% – יצא נהדר- עם נגיעות גבינה

  15. :eek: אויי ואבוי…… זה נראה כל כך טעייייייים laugh

    חייבת להכין.. אך האם אפשר להפחית מהתכון את האבקת מרק עוף.. או לשים משהו אחר במקום?

  16. עוד מתכון מוצלח מאוד ממתכוניה של פירגה !עשיתי בדיוק מה שרשום ויצא נהדר, יישר כח פירגה את אלופה-שבת שלום

    • שפרה שלום
      נהדר שחזרת לשתף אותי ואת כולנו בחוות דעתך הטעימה.
      תודה ושבת שלום

  17. חיפשתי קציצות כרובית בגוגל נכנסתי לאתר שלך כי משך אותי קציצות ללא ללא טיגון
    והיה טעים ביותר פשוט חויה ללשון, לא היה לי טחינה ושמתי כפית מיונז לייט ויתרתי על השמיר והוספתי חצי
    גביע קוטג 5%, תודה

    • תודה רבה נילי,יש באתר שלי מגוון גדול של נגיסים וקציצות/לביבות אפויות והכל טעים מאד.
      תודה על כל השדרוגים שכתבת ונפלא שיצא טעים smile

    • הי עירית
      כנראה שהכרובית גדולה מדי ואת צריכה עוד קמח וביצה. תוסיפי עוד קצת מזה וקצת מזה ותכיני שוב קציצה. לא חייבים עגולה אפשר שטוחה.
      בהצלחה
      smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *