d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d79ed798d795d792d79fd79f d7a6d7a0d795d791d7a8d799 - קציצות בשר בנגיעות צנובר

קציצות בשר בנגיעות צנובר

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d79ed798d795d792d79fd79f d7a6d7a0d795d791d7a8d799 - קציצות בשר בנגיעות צנובר
קציצות בשר כרישה צנובר –אפוי או מטוגן בפירורים.   בתמונה למעלה מטוגנות

16 קציצות נימוחות ורכות בשילוב טעמים נפלא.

לשים בקערה:
1/2 קילו בשר בקר או מעורב
2 ביצים מספר 2 + כפית סלט טחינה/חומוס
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה או כוסברה
1/2 כפית סודה לשתיה
כף קטשופ/סלט חומוס
תפוח אדמה מבושל ומעוך
כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב)
(את התפוח אדמה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית- 6-7 דקות)
50 גרם צנובר צרוב במחבת משוחה בשמן זית (רק ניגוב קל של שמן ולערבב כל הזמן שלא יישרף)
בצל מגורר
2 שיני שום מגוררים – מי שאוהב הרבה שום,יוסיף.
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 1/4 כוס מי סודה
פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח) או תבלין קציצות שמכיל הכל…
לערבב היטב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה.
להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות

להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש בשמן קנולה
לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים)
לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג.בעדינות . הקציצות נשארות שמנות וגדולות.
לחמם את התנור היטב לחום 175 ואז להכניס את התבנית בדיוק ל-20 דקות
להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות (את הצד שלא אפוי)
לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק.

טיגון:
מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד.
מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים.
מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו.
תהנו

 הקציצות אחרי אפיה:

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d790d7a4d795d799 d7a6d7a0d795d791d7a8 - קציצות בשר בנגיעות צנובר

16 תגובות על “קציצות בשר בנגיעות צנובר

  1. פירגה, הכנתי עם בשר עגל טחון מהסופר (הפשרתי לילה המקרר). להפתעתי – יצא מצויין!!!~! כולם נהנו smile
    המשיכי להפתיע בכל פעם מחדש, תודה על ההשראה (בכל פעם שאני מתלבטת מה להכין אני מקבלת ממך רעיונות).
    עוקבת גם פה וגם בפורום בתפוז.

  2. היי פירגה,

    מה תורם הסודה לשתיה בתבשיל הנ"ל?- מעניין לדעת וללמוד

    שבוע טוב,

    תודה יאמי

    • הסודה תפיחות ועסיסיות.
      לפעמים אני שמה מי סודה בכמות של 1/4 כוס.

  3. היי פירגה,

    אם כך מתי את בעצם בוחרת להוסיף את הסודה למתכונים/קציצות שאת ממציאה בכישרונך המדהים ופוער הפה? :!: :!: :!:

    תודה
    יאמי

  4. הכנתי היום את הקציצות אבל עם בשר הודו ובלי הכרישה.
    בעלי אכל כי אני צמחונית ואמר שממש טעים :P

  5. אמרתי לבעלי שרק לא מזמן גיליתי את האתר שלך…
    אני תמיד מחפשת דברים חדשים להכין. laugh
    לבנתיים אני מאוד מרוצה מהאתר..כבר ראיתי מלא קינוחים שבא לי להכין

  6. במקום להוסיף סודה לשתיה אפשר ורצוי להוסיף אבקת אפיה שגם בתוכה יש מעט סודה לשתיה והיא עושה יופי את העבודה

  7. הכנתי אתמול את הקציצות יצאו רכות
    כולם לקלקו את האצבעות היתי חיבת לכנס
    ולהגיד תודה ותמשכי להכין דברים
    טעמים

    • ערב טוב יפה,
      אני שמחה שהשילובים שלי מתאימים גם לכם. איזה כיף שאהבתם.
      תודה גם לך, בעונג ואהבה smile

להגיב על יאמי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *