d791d7a1d791d795d7a1d794 d790d799d7a0d792d79cd799d7a9 d79cd790 d7a8d798d795d791d794 - בסבוסה בניחוח טחינה וסילאן

בסבוסה בניחוח טחינה וסילאן

d791d7a1d791d795d7a1d794 d790d799d7a0d792d79cd799d7a9 d79cd790 d7a8d798d795d791d794 - בסבוסה בניחוח טחינה וסילאן
הכנתי אותה אחרי שנירה1 מחלבי סיפרה שטעמה במסעדה עוגת בסבוסה עם טחינה וסילאן.
נחה עלי מיד המוזה וזה מה שיצא.
מי שרוצה עוגה אוורירית יותר שיקציף את החלבונים עם הכמו סוכר ואחר כך יערבב הכל ביחד בתנועות עטיפה.

המצרכים בקערה:

1/4 2 כוסות קמח
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3 ביצים שלמות
1/2 כוס שמן
2 כפות סירופ שוקולד או חרובים ללא סוכר או סילאן ללא סוכר
כוס סוכר או כוס "כמו סוכר"

לערבב היטב
לצקת כוס מיץ תפוזים ושוב לערבב
לצקת לתבנית – משומנת- בגודל 24 או פיירקס בגודל 30X20 כמו בתמונה
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד הזהבה-חומית

מיד כשמוציאים את העוגה עדיין חמה—יש לחורר את פני כל העוגה במזלג כדי שהסירופ יחלחל פנימה.
הסירופ:
כוס מים פושרים
2 כפות גדושות שוקולד, סילאן או ממרח חרובים
2 כפות גדושות טחינה גולמית לא גושית
לערבב היטב-אין צורך לחמם

יוצקים את הסירופ על העוגה המחוררת ומחכים עד שכל הסירופ יחלחל לעוגה.
יכול להיות שהסירופ יצוף למעלה וייספג לאט לאט. סבלנות.
אחרי שהעוגה ספוגה היטב בסירופ וקרה, לצפות בהרבה קוקוס (ממש שכבה עבה) ולזרזף מסירופ החרובים שנותן את אפקט השוקולד.
העוגה משתבחת אחרי יום במקרר.

"טיפ" להגשה כמו בתמונה.
1. הכנתי כמות שווה של טחינה גולמית וסילאן (כף מכל אחד) ופיזרתי על צלחת ההגשה בטיפות גדולות אחד אחרי
השני. פעם טחינה ופעם סילאן במרווחים די גדולים . לקחתי סכין ועירבבתי בתנועות סיבוביות ביחד שיצא כמו קשקוש צבעוני.
את העוגה הנחתי מעל.
2. סירופ חרובים או סילאן ללא סוכר קונים בדרך כלל בחנויות טבע
תהנו

17 תגובות על “בסבוסה בניחוח טחינה וסילאן

  1. שאלה – נשאר לי הרבה מהרוטב ששמים על העוגה ושמתי אותו בקופסת זכוכית מה אפשר לעשות איתו?שוקו או מילקשייק?

    • אין לי רעיון לרוטב. אולי תכיני עוד עוגה שצריכה רוטב.מתאים לכל עוגה בחושה smile

  2. בסוף הכנתי שוב את אותה עוגה(הבעל לא היה מוכן לשמוע על שום עוגה אחרת אחרי העוגה הזו ) והשתמשתי ברוטב.
    אני בעוגה הזו לא שמה מיץ תפוזים.אני שמה חצי כוס מים מעורבב עם חצי כוס מיץ לימון טרי, הועגה לא יוצאת חמוצה יוצא לה טעם מדהים!

    • UDT
      תודה רבה שהבאת לנו את התגובה הנהדרת הזו.
      באמת עוגה די מוזנחת יחסית לטעם הנפלא שלה. הרבה לא מכירים אותה וחבל.
      תודה על המיץ לימון.בטוחה שזה נהדר.
      מסרי תודה גם לבעל
      smile

  3. בוקר טוב פירגה…
    האם אפשר להחליף את הסירופ שוקולד/חרובים/סילאן בדבש?
    ואם כן,כדאי להשאיר את מיץ התפוזים?או שאולי אפשר להשתמש בחלב במקום?
    תודה…

  4. תודה על התשובה…כבר הכנתי את העוגה הלבנה שלך ולה הוספתי טחינה ודבש….היא נראית מעולה,מקווה שכך גם הטעם….
    שבת שלום…. smile

  5. יש לי קמח סולת האם אפשר להמיר חלק מכמות הקמח בסולת?
    האם צריך להוסיף עם אבקת אפיה

    • הי אתי,את צריכה להכין לפי המקור ולשנות (להבא) לטעמך האישי.יש הרבה סברות. זו שאלה של טעם אישי.
      smile

  6. סיימתי לאפות את העוגה ומעט שיניתי במרכיבים : 1 כס סולת + ¼1 קמח רגיל + א. אפייה.
    במקום כוס מיץ תפוזים הוספתי כוס מיץ מנדרינות.
    את הסירופ שפכתי כשהעוגה חמה ויצא טעים מאוד מאוד מאוד.
    תודה על המתכון.
    smile

להגיב על דורה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *