סודה 1 - כרוכיות פרג עדינות

כרוכיות פרג עדינות

 

DSCF7134 - כרוכיות פרג עדינות

 

מתאים למאפים אישיים או 3 כרוכיות ממולאות לטעמכם.

טעמו עדין ומלטף והמילויים בשלל טעמים לטעמכם.

המצרכים לבצק בתוך קערה גדולה:
3/4 כוס שמן
כוס משקה מי סודה (עושה את הבדל המופלא, אז לא להתפשר על נוזל אחר)
1/2 כוס סוכר    –   אפשר להכין עם תחליפי סוכר
2 ביצים
1/2 3 כוסות קמח תופח ולהכין בצד עוד כ-2 כוסות קמח תופח לזמן לישה.
לשים את הבצק תוך כדי הוספת הקמח ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.

הבצק מתאים לכל סוגי העוגיות הממולאות והכרוכיות במליות שונות לפי דמיונכם העשיר,

משהים את הבצק על ה ש י ש עטוף בניילונית 1/2 שעה.

מלית פרג עשירה מאד ללא סוכר:
300 גרם פרג טחון טרי ישירות מהמעדניה (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
לשים בסיר:
את הפרג ולהוסיף:
1/2 1  כוסות חלב דל שומן
6 כפות דבש/סילאן או ריבה דיאט ללא סוכר (לטעום ולהוסיף מתיקות כל אחד לטעמו)
2 כפות חמאה/מרגרינה
להמשיך לבחוש
המלית צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית  (ניתן להוסיף נוזלים או מצרכים מסמיכים כמו: ביסקוויטים טחונים,אגוזים,צימוקים.)

אפיה בחום 175 עד שמשחים

תהנו.

6 תגובות על “כרוכיות פרג עדינות

  1. הי שרה, סודה זה שתיה לא אבקה. סודה ששותים כמו קולה או קינלי או מיץ…..

  2. נכון, להכין עוד קמח, אבל להשתמש תוך כדי לישה רק בתוספת הרצויה לבצק . כשהבצק לא רטוב ונוח לעיבוד מפסיקים להוסיף.

  3. ערב טוב דניאל, כשחולים בדרך כלל בסוכרת יש רופא , אחות והדרכה ובוודאי ניתן להחליף את הקמח , בקמחים בריאים.
    שווה לנסות.
    כל מלית מתאימה לבצק . מליות של פירות, גבינות, או פיצוחים כפי שכתבת.

    יש מתכונים רבים לחולי סכרת והמינון שאוכלים חשוב מאד.
    ערב נפלא והמון בריאות kiss

  4. תודה יקירה, מרגש אותי למרות שאני מוותיקי או ממתחילי אתרי האוכל מיובלות….חהחהחה עדיין אני גורמת לכם להכנס ולהכין ממטעמי.
    תודה רבה ושבת מבורכת לך heart

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *