d7a7d7a6d7a3 - עוגת תפוחים בציפוי קצף עם תחליף סוכר

עוגת תפוחים בציפוי קצף עם תחליף סוכר

.jpg - עוגת תפוחים בציפוי קצף עם תחליף סוכרעוגת נוסטלגיה ששדרגתי לנטולי סוכר שגם יהנו
העוגה מורכבת משכבות של בצק דל שומן,ריבה דיאט ותפוחים ומצופה בקצף חלבונים.

מצרכים לבצק בקערה:
3/4 כוס קמח תופח
4 חלמונים
ביצה שלמה
4 כפות שמן
2 כפות יוגורט או אשל
2 כפות כמו סוכר
תמצית וניל/קליפת לימון
לערבב עם כ ף,כי הבצק מאד דליל ורטוב.(זה לא בצק לישה)
למרוח את הבצק עם הכף בשכבה דקה בתבנית עגולה קפיץ משומנת (24)
שוב, חשוב לדעת שהבצק דליל ומאד נמוך. אחרי האפייה הבצק תופח.
לחמם תנור מראש ולאפות בחום 175 כ-10 דקות עד שיקבל צבע זהוב חום.

הכנת התפוחים:
10 תפוחי עץ גראנד
מקולפים וחתוכים לקוביות
להכניס לסיר ביחד עם:
1/4 כוס כמו סוכר
3 כפות סילאן ללא סוכר/ריבה דיאט
כפית קינמון
לערבב עד שהתפוחים יתקרמלו-כ-6-10 דקות
לסנן עד שאין נוזלים ולהוסיף:
כף או שתיים ביסקוויטים נטולי סוכר – מפוררים (אפשר להמיר לאגוזים כתושים)

למרוח את בסיס העוגה הקרה ב-3-4 כפות ריבה דיאט
מעל לסדר את התפוחים (מסוננים היטב מנוזלים)
לפזר (אם רוצים,לא חובה) בין התפוחים אגוזים שבורים גס

להקציף במיקסר את החלבונים עם:
1/2 כוס כמו סוכר ולמרוח אותם בעדינות שהקצף לא יישבר,על התפוחים

להוריד טמפרטורה ל-170 ולאפות עד להזהבה. כ-10 דקות או עד שהקצף ישחים.
תהנו

21 תגובות על “עוגת תפוחים בציפוי קצף עם תחליף סוכר

  1. שתי שאלות, איך הופכים את העוגה לפרווה, ואיך מגדילים לגודל של תבנית רגילה.
    תודה

    • בילי,לא יודעת להגדיל. אולי כפול 2?

      אבל לפרווה אפשר לדעתי עם מיץ תפוזים. אבל…לא ניסיתי אז נקווה לטוב.

  2. בוקר אור יקירה
    אין עליך…חושבת על כולנו, הסוכרתיים
    כמו כן את מצמררת אותי כל פעם מחדש עם הנוסטלגיה
    אימי ז"ל הייתה בשלנית, ואופה – נהדרת – זוהי בערך עוגה שהייתה מכינה
    השבת יעלו לי המניות אצל בעלי מזה 39 שנה- כי אכין לו את העוגה שכ"כ אהב – ממעשה ידי אימי ז"ל
    אני בטוחה שהיא תהייה לטעמו, היות ואוהב את כל העוגות שלך ועוד בלי סוכר , הוא"ירביץ" אותה
    שבת שלום אישה יקרה
    smile :lol: laugh
    אסתי(מהברכה לגיל 60)

    • הי אסתי,זוכרת אותך מתוקה.מה שלומך?
      אני מאד שמחה שאת איתי ביחד כל הזמן הזה.

      העוגה מעולה וטעימה מאד ואני בטוחה שכל מי שיכין ייזכר ויהנה ממנה מאד smile

      חיבוק smile

  3. בוקר טוב פירגה,
    זו עוגה שסבתי זכרונה לברכה היתה מכינה, אבל עם סוכר.
    האם ניתן להמיר את הכמו סוכר בסוכר רגיל או שזה מינונים אחרים ?
    סליחה לכל הסוכרתיים – אני ממש לא יכולה להשתמש בתחליף (אני מקבלת תופעות לוואי לא נעימות).
    כנ"ל לגבי העוגה של כרוכיות הגבינה – האם ניתן להחליף ?
    תודה,
    לימור

  4. פירגה היקרה אני אפיתי אותה כמה פעמים ומעולה מעולה :lol: :lol: :lol:

    אני לא הכנסתי חלבי אפשר טיפה מים עם חסר. ו…

    ואפיתי מקמח מלא. smile smile smile smile smile smile

    • בולגריה,תודה
      אני יודעת שאת אופה המון עוגות שלי עם תחליפים.
      בריאות.
      יישר כח smile והמשך טעים ביחד

  5. היי פירגה ,
    ברשותך מקלידה לסוכרתיים עוד עוגת תפוחים וקצף:

    העוגה הטעימה הזו נפלאה בטעמה, ומכילה 500 קלוריות בלבד, ונטולת סוכר לחלוטין.

    החומרים:

    4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

    כפית שטוחה קינמון

    כוס תה- תפוחים (משקית אחת) ,ומוסיפים 2 שקיות סוכרה-דיאט.

    כפית שטוחה קליפת -לימון מגוררת

    להכנת הקציפה:

    4 חלבונים
    4 שקיות סוכרה-דיאט
    קורט מלח

    ההכנה:

    חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ בלבד.
    במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) ,
    לאדות עד שהם מתרככים.
    מסננים את הנוזלים (הם טעימים במיוחד, מוסיפים להם מים רותחים ושותים תה טעים ).

    משטחים את התפוחים המאודים והמסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.
    מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב.
    יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית.

    אופים בתנור בחום גבוה 15 -20 דקות, או עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה,
    ונזהרים שהיא לא תישרף.
    מצננים, ונהנים.

    הערה:
    התפוחים יוצאים רכים ועסיסיים בזכות האידוי.
    חשוב לדעת ,כי ללא האידוי התפוחים ייצאו מאוד יבשים,
    ולכן אין קיצורי דרך, כי האידוי כאן מאוד חשוב.
    תכינו – וההנאה מובטחת.

  6. פירגה שלום
    אני משתמשת עם סוכר לוז בשקיות כמה סוכר לוז לשים במקום חצי כוס סוכר רגיל פשוט שאני יכולה לחשב את כמות הסוכר לוז
    תודה מראש נינה

    • ערב טוב, אני לא משתמשת בסוכר הזה. אולי רשום על האריזה. בד"כ רושמים את ההמרה על האריזה.
      תבדקי.
      בהצלחה blum

      • היי פירגה ,
        עוגה נפלאה,כמו שאר המתכונים הנפלאים שלך.
        אגב, לחולי סוכרת מתאים קמח שקדים ,ולא קמח חיטה שהוא עתיר בפחמימות .
        השאלה היא "
        האם קמח שקדים יתאים לעוגה הנהדרת הזאת ?
        תודה וחג -שמח

        • בקר טוב שולי
          ראיתי באתר אחר עוגת תפוחים שהבסיסי עשוי מקמח שקדים, אז נראה שאפשר וגם מכינים…..
          מצרכים למתכון:

          לבצק שקדים:

          200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

          100 גר' (שקיק) אבקת סוכר

          100 גר' (כוס) שקדים מולבנים

          2 כוסות ( 280 גר') קמח לבן רגיל

          50 גר' קורנפלור

          1/4 כפית מלח

          2 חלמונים

          כפית מחית/תמצית וניל

          אני לא הכנתי אבל תדפדפי בגוגל ותכתבי עוגת תפוחים עם בצק שקדים ותקבלי שלל הצעות.
          בהצלחה kiss

להגיב על אסתי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *