d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a9d791d795d7a2d795d7aa - בורקס במלית גבינה צפתית

בורקס במלית גבינה צפתית

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a9d791d795d7a2d795d7aa 1 - בורקס במלית גבינה צפתית

בורקס נוסטלגי ונפלא במיוחד לחג השבועות
ואם תראו שהוא באמת משהו משהו…תכינו כל השנה. נהדר בבצק עלים.
מומלץ.
המצרכים וההכנה:
200 גרם מרגרינה רכה/חמאה
1/2 כוס שמן קנולה או אחר
1 כוס מים
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
ללוש ולהוסיף עוד קמח תוך כדי לישה לבצק רך וגמיש
מחלקים ל-4 כדורים
מכל כדור מכינים נקניק ארוך
מחלקים כל נקניק ל-11 מנות
מכל מנה מכינים עיגול ושמים מלית בנדיבות
סוגרים ומהדקים ואחר כך מסלסלים את הסגירה שהגבינה לא "תברח"
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
המצרכים למלית הגבינה בקערה:
500 גרם גבינה "כנען" (הגבינה בנייר בלי נוזלים)
2 כוסות גבינה צפתית "קדוש" זו הגבינה הקשה המלוחה ויש לגרר אותה ולשמור בפריזר עד לשימוש
אם אין אפשרות להשיג את המקור אפשר להשתמש בחיקויים (לבקש גבינה "צפתית קשה")
ביצה שלמה
אין צורך במלח כי הגבינה מלוחה מאד.
מערבבים וממלאים.
אופים את הבורקס על ניר אפיה בתנור שחומם מראש בחום 175 כ-25 דקות רק עד הזהבה.
שומרים בקופסה סגורה כשבוע.
"טיפ"
1. להקפיא את הבורקס ולחמם בתנור לפני ההגשה.
תהנו

28 תגובות על “בורקס במלית גבינה צפתית

  1. הבן שלי "חולה" על בורקס בצורת ירח, חיפשתי אצלך מתכון ומצאתי
    הכנתי היום בבוקר על פי ההוראות ההמדוייקות שהינן קלות וברורות והתוצאה נהדרת.
    להקלה על הסגירה של הבורקסים, השתמשתי במכשיר שמכינים איתו סמבוסק (מכשיר פלסטיק שעושה את כל העבודה הקשה של הסגירה והמילוי) :idea:
    את מרבית הבורקסים הקפאתי לא אפויים…. אחרת הכל היה נגמר היום.

  2. ערב טוב פירגה

    בצק נפלא!!!
    קודם כל הוא קל מאד להכנה,
    שנית – הוא נעים מאד לעבודה,
    ושלישית – חוויה לאכילה :!:

    הכנתי עם מילוי של בטטה,פיטריות,בצל וביצים קשות. ולתיבול הוספתי קצת זעתר.

    עוד מתכון נהדר ממטבחה של פירגה היקרה

    שיהיה לך ערב נהדר
    נשיקות ממני וויני smile

    • וויני יקירה,איזה מלית נהדרת שהכנת,עשית לי חשק.
      יש לי את המרכיבים אולי מחר אכין. הקפאת?
      יאמי של מתכון . מעלה זכרונות. תודה ששיתפת.
      ערב נפלא לך smile

  3. הי פירגה
    כן, הכנתי בכוונה כמות גדולה, והקפאתי חלק. כמו שאמרת לי פעם – עם נייר אפייה מפריד בין השכבות.

    ראיתי את המלית (בלי הביצים הקשות) באתר של שימרית ("שמרית" של השמרים). שם זה עם בצק שמרים. אבל ידעתי שאת הבצק אני מכינה ממתכון שלך!
    המלחתי טיפה יותר מדי, אז פשוט הכנתי מהר 2 ביצים קשות והוספתי למלית.
    באמת יצא נהדר :P

    פירגה – אםי מותר לי אז הייתי מציעה שתוסיפי את המתכון הזה לקטגוריית הבצקים.
    כמו בעצם גם את כיסוני השמרים, ואת הבצק הלבן. ויש עוד

    • ויני תודה רבה
      בינתיים הוספתי את 3 הבצקים האלה לקטגוריה:בצקים
      אין כמוך שיידעת אותי ושמת לב. smile

  4. בוקר טוב פירגה

    אני חייבת לכתוב לך שוב ולהגיד לך שהבורקס הזה עוד יותר טעים לאחר הקפאה וחימום מחדש!
    חיממנו את זה על הפלטה והגשנו למנה ראשונה עם סלטים בארוחת הצהרים בשבת.
    הבצק מעולה! פריך וטעיםםםםםםםם :!:
    ולדעתי באמת יותר טעים לאחר חימום מחדש. זה הוסיף לו פריכות
    אני משתגעת איך שהבצק כך קל להכנה וכל כך טעים, אנשים חשבו שטרחתי שעות כדי להכין אותו.

    חיבוק ענק smile
    וויני

  5. היי פירגה,
    2 כוסות גבינה צפתית "קדוש" זו הגבינה הקשה המלוחה . איזה טעם יש לגבינה הזאת ? האם כמו לצהובה ?

    • סילבי,תבקשי את הגבינה הקלאסית המקורית "גבינה צפתית" לא בכל מקום יש.
      היא מאד מאד מאד קשה. יש רק במשקל. smile

  6. היי פירגה, איזה טעם יש לגבינה הזאת ? שאלתי נובעת מכך שכל גבינה שמזכירה גבינה צהובה, לא באה בחשבון.

      • במדרחוב בנחלת בנימין יש חנות לסכינים וכלי מטבח באמצע המדרחוב שם ראיתי בחלון ראווה את המכשיר לסמבוסק ולא אין לי את הכתובת אנסה להשיג אותה

  7. היי,
    האם להקפיא את הבורקסים כשהם לא אפויים?
    או שקודם לאפות אותם ולהקפיא כבר אפויים?

  8. היי פירגה שבת טעימה לך ולמשפחתך
    הכנתי היום את הבורקס\סמבוסק הנ"ל בפעם השניה ויצאו מדהים נטרפים !!!
    מה שרציתי להוסיף זה שהכנתי את הבצק בליל יום חמישי כדי לחסוך זמן (אבל עם חשש גדול בגלל אבקת האפיה שאני יודעת שמקסימום אפשר שעה להשהות בצק עד לאפיה עם האבקת אפיה בתוכו,כי כוחה נחלש),בכל מקרה ניסיתי ו….
    יצא מדהים ביותר כאילו הרגע הבצק מוכן -ולא לילה לפני ,אני יודעת שבצקים לפעמים משביחים עם מנוחה אך לא אבקת-אפייה,על כל מקרה לא התאכזבתי יצאו נ ה ד ר !!! עטפתי אותם טוב עם ניילון הנחתי אותם במקרר ללילה ויצאו חלומיים
    מילאתי עם פיראוס מעודנת + צפתית +מעט אגוז מוסקט מגורר,ומעט אבקת פטריות חלבית.
    ממש מעדן מומלץ וברור למה
    סוף שנה אזרחית מהודרת ונעימה לך- הרבה שנים של מאפים טובים וטעימים והמשך הצלחה את נפלאה
    רחלי ;)

    • רחלי,נהדר לקבל בכזו התלהבות את המסר שלך.
      אני מקווה שתמשיכי להכין מתכונים מהאתר ושתמיד יצליחו לך.
      ברור שנמשיך ביחד באהבה גדולה לפנק את כל אוהבינו
      שבת שלום

    • אורטל הי,
      אם אין לך את הגבינה הצפתית המקורית (מלוחה) את צריכה לשלב בולגרית מלוחה . בצפתית אין מלח וזה לא מתאים.
      ה"כנען" משתלבת עם המלוחה.תטעמי ותראי שזה במליחות מתאימה.
      בהצלחה smile

  9. שבוע טוב פירגה , כמה בולגרית לשלב ? תוכלי לומר לי כמויות ? וטוב טעם זה כמו כנען ? ואחרון חביב טוב שיש לנו אותך ואת המתכונים המדהימים שלך . :lol:

    • אורטל ערב טוב,
      אותה כמות בולגרית שרשומה במתכון =תחליף את הצפתית.
      כנען=טוב טעם
      לבריאות smile

  10. הכנתי ויצא מצוין. שילבתי גבינה בולגרית עם צפתית והוספתי קצת גבינה לבנה רכה. תכננתי להקפיא חלק אבל לא ממש נשאר. כל הכבוד על המתכון הנפלא.

  11. בוקר טוב פירגה. כדי לא להסתבך עם גבינה קשה, האם כל גבינה צפתית יהיה בסדר?

    • שוש בקר טוב
      שימי איזה גבינות שאת רוצה העיקר שיהיו קשות ולא נוזליות.
      בהצלחה והמשך יום נפלא לך smile

  12. פירגה יקרה שלי,
    הכנתי את הבורקס לחג ובמקום צפתית שמתי בולגרית, הכל נטרף וקיבלתי ים של מחמאות
    אכין שוב נגלה לשבת בבוקר.
    רפואה שלמה
    אוהבת שרי

    • שרי מקסימה ויקרה,
      תודה מהלב. שימחת אותי הכי הכי וכיף שאהבתם.
      שימשיך כך לעד heart kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *