img 0314 - בצק פילו ממולא בשר ופירות יבשים

בצק פילו ממולא בשר ופירות יבשים

img 0313 1 - בצק פילו ממולא בשר ופירות יבשיםהמעדן הזה מאחיין שלנו שגר בסאן פאולו ברזיל ,חובב בישול ואפייה, שמכין מטעמים מאד טעימים.

ניתן להכין בצורת פסטייה .

מצרכים ל-20 יחידות:
בצק פילו מופשר במקרר (במהלך ההכנה לכסות את הבצק במגבת לחה שלא יתייבש).
400 גרם בשר כבש/טלה/פרגיות/עוף
20 גרם צנובר
20 גרם שקדים קצוצים
3 כפות צימוקים/חמוציות
6 שזיפים שחורים או משמש מיובשים קצוצים
2 בצלים קצוצים
כף סילאן
קינמון וכורכום לצבע וניחוח ,פפריקה,מלח,פלפל
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן הכנה:
מטגנים בשמן זית 5-7 כפות ,את הבצלים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר המפורר /קצוץ וממשיכים להקפיץ בעזרת 2 כפות עץ עד שישחים.
מוסיפים תבלינים.טועמים ומשפרים טעם. מוציאים את הבשר לקערה.
באותה מחבת קולים את הצנובר והשקדים ומוסיפים לבחישה קלה את הפירות היבשים.
מערבבים את הבשר עם הפירות ומקררים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים שוב.

הכנת בצק פילו ממולא:
פורסים 2 עלים של בצק פילו זה על גבי זה כשכל עלה זוכה בנפרד להברשה בשמן. מחלקים לריבועים של 12 ס"מ ומפזרים מעט פירורי לחם . מעליהם מניחים באמצע כל ריבוע את המלית.
כל ריבוע סוגרים מ-2 קצוות נגדיות ומהדקים וסוגרים היטב גם בצדדים.
מניחים על גבי ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מברישים למעלה שמן
אופים בחום 190 כ-30 דקות עד שמשחים ומוכן
אוכלים חם.img 0314 1 - בצק פילו ממולא בשר ופירות יבשים
תהנו

37 תגובות על “בצק פילו ממולא בשר ופירות יבשים

  1. היי פירגה, אני זוכרת שנתת בעבר מתכון דומה עם בצק עלים!

    אם אני זוכרת נכון, זה היה כבד בתוך כיסים של בצק עלים ורוטב פיטריות.

    פירגה את נהדרת, ינוסה בהחלט!

    רחלי.ג. smile

  2. פעם ראשונה שאני מגיבה אז אתחיל בזה שהאתר שלך ממש נחמד והאוכל נראה טעים ומגרהsmile
    דבר שני, האם אפשר להשתמש בעלי סיגר/ עלים במקום פילו?

  3. נראה,סוף הדרך,,,,,,,,,,,,מדהים ויינוסה

    פירגה תבקשי מהאחיין,,,, בבקשה מתכוניי ממתקים ברזילאיים,שמעתי
    מחברה שהייתה שם בביקור שהמתוקים שלהם מ ד ה ימ י ם !!!
    אשמח למשוב
    תודה שבת מלכה לך
    רחלי ;) ;)

  4. היום הכנתי עם האחיין שלי את המתכון רק בטוויסט אחר
    לאחייני בגלל בעייה בגרון,לא אוכל פילו,יבש לו מידיי,אז הכנתי
    את המתכון עם,הבצק מלוח ממכר עם שמן ושמתי
    שמן קנולה,יצא סופר מדהים,בצק נוח לעבודה,מדהים
    האחיין כל כך התלהב שהכין את המאפים,ממש היה לו כיף
    גדול והבטיח לבוא כל שישי איזה כיף,איזה יופי שיש אותך
    פירגה שלכל אחד יש את המתכון שיכול להתאים לו,וזה מעורר
    חדוות יצירה,איזה כיף,חדוות בישול דבר מדהים,לקטנים ולגדולים גם יחד
    אז דוב תודה ענקית,שבת שלום ממני ומהאחיין שלי,עידו-אל,תודה
    רחלי
    ;) ;)

  5. היי פירגה יש לי שאלה על עלי פילו באופן כללי,
    יש אפשרות להכין את הבצק עם המילוי לילה קודם
    ולאפות למחרת בבוקר או שהעלים יתייבשו?

  6. פשוט יש לי אורחים בשבת בבוקר ורציתי לחסוך זמן
    ולהכין הכל בשישי בערב ורק לאפות בבוקר שיהיה טרי

    • אז תכיני את המלית יום קודם ותפשירי את הבצק ותכיני בבקר.
      לא רואה כרגע אפשרות אחרת. smile

  7. הי, שאלה:
    האם ניתן להכין בצהריים ולהגיש בערב (לאחר שחומם על פלטת שבת)?
    תודה מראש

    • כפי שאת רגילה להתנהל עם בצקים תנהגי פה.אני לא יודעת להתנהל עם פלטה.
      מקווה שיצא טוב,אולי פחות פריך smile בהצלחה

  8. בוק טוב פירגה

    אם אני מכינה דפי פילו עם תפוחי עץ,אפשר להקפיא אחרי האפיה?

    • אני חושבת שאפשר להכין ולא לאפות. להקפיא ואז כשרוצים,אז להפשיר ולהוציא לאפיה.

      אישית אני לא מקפיאה

  9. פירגה

    מועדים לשמחה

    שאלתי אלייך היא מדוע הבשר לא נשאר אחיד ומתnפור האם זה בגלל שלא הוספתי את הפירות היבשים.

    • עופרה,כשאת מבשלת את הבשר עם התוספות תראי שוהא מספיק שמן ורטוב ואם לא,תוסיפי כף טחינה או ביצה.
      חג סוכות שמח

  10. היי פירגה,
    שנה טובה וחג שמח.
    הכנתי את המתכון לארוחת ערב ראש השנה.בני משפחתי התלהבו מהמתכון, יצא מצויין.
    תמשיכי לחלוק איתנו את המתכונים הנפלאים של.
    תודה :lol: :lol: :lol: :lol:

    • סורלה יקרה
      תודה על המחמאות והן כולן עוברות אליך,על העשייה והנתינה.
      שנה טובה והמשך ביחד.
      בריאות ,נחת ואושר.

  11. פירגה בוקר טוב,
    האם רוטב פטריות מתאים לזה או שאת ממליצה להכין טנזייה ליד?
    תודה שרי

  12. היי מתי צריך להוסיף את הסילאן? ובאיזה פפריקה מדובר חריפה או מתוקה? והאם לכסות בזמן הבישול את הפירורי בשר? תודה!

    • הי שני,סילאן זה תבלין,אז עם התבלינים.
      פפריקה מה שאת רגילה לשים במאכלי הבית שלך,זה לא משנה.
      לא לכסות צריך לערבב כל הזמן עד שמוכן.
      בבקשה ובהצלחה smile

להגיב על מירי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *