d791d7a6d7a7 d79cd791d79f d79ed790d7a4d799 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן

כרוכיות תמרים בבצק הלבן

 

d791d7aa d794d7a9d79cd795d79d d791d7a6d7a7 d79cd791d79f1 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן
למעלה הכינה וצילמה:בת השלום
ופה:
כרוכית תמרים שהכינה shir123
shir123 d7a9d798d7a8d795d793d79c 300x225 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן
d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d79cd791d79f d7aad79ed7a8 d7a9d799d7a8123 300x225 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן
shir123 חיתוכיות תמרים.
—————————————————————————————————————–
ופה במלית הפרג הנפלאה שלי:
d7a4d7a8d792 d791d791d7a6d7a7 d794d79cd791d7a0d79fd79fd79f 300x225 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן

כרוכית פרג בבצק הלבן-פירגה

ופה הכרוכיות הנפלאות שהכינה רותי410:
d791d7a6d7a7 d79cd791d79f d7a8d795d7aad799410 300x210 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן

כרוכיות תמרים בבצק הלבן-רותי

ללחוץ על התמונה להגדלה
במחברת אוצרות משפחתית של פירגה ישנו בצק שנקרא "הבצק הלבן"
הכרתי אותו לראשונה במאפים לחג הפורים בעיקר למעמול ולאזני המן מדליקים .
לשים את הבצק ומכינים מגוון עוגיות צורות או ממולאות. הבצק גמיש לדמיונכם.
אחרי האפיה הבצק נשאר לבן . טיפונת זהבהב.
בסוף למטה תמצאו את שלל הטיפים של בקי השפית המהוללת שאימצה את המתכון בחום.

חומרים לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה, כך במקור

1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח אבל מתחילים ללוש עם 3 כוסות ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה.
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
אופן ההכנה:
ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-4 כדורים שווים.
לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל במה שרוצים.
אופים בחום 175 לא יותר מ-30 דקות , את המאפים מניחים על ניר אפיה במרווחים כי הם תופחים.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.
"טיפ"
רצוי לשים את הבצק במקרר לפחות שעה לפני ההכנה.
תהנו ממאפים שהכינה:noa12
d791d7a6d7a7 d79cd791d79f d7a8d791 noa121 - כרוכיות תמרים בבצק הלבן
תהנו
תהנו ממגוון עוגיות ממולאות שהכינה זפרנים:
d796d7a4d7a8d7a0d799d79d d79cd791d79fd79f - כרוכיות תמרים בבצק הלבן
תהנו
שלל טיפים של השפית בקי לבצק הלבן שהוא אצלה בן בית כבר שנים:
טיפים , עצות ושימור הבצק הלבן של פירגה
מאת: אימא של בתאלו   25/02/09 | 16:10
מניסיון שלי.
אני את המרגרינה ממיסה במיקרו כמה שניות שתהיה קצת נוזלית, או שאני מוציאה את המרגרינה לשעתיים/שלוש בחוץ תלוי, יום אחד הנחתי אותה ליד המיקרו מעל התנור והמחום של התנור היא נמסה לי די מהר…………….
ניתן ללוש את הבצק ביידים להתחיל עם החומרים היבשים ואז הרטובים יותר קל…………..
אני בטעות פעם אחת שמתי 1/2 כוס שמן במקום 1/4 כוס יצא רך ומדהים…………….
אני שמה רק 3 כוסות קמח יוצא מדהים גם
לא תמיד אני שמה במקרר לפעמים אני ממהרת לאפות, ולפעמים אני משאירה במקרר כמה שעות, יום אחד זה היה גם יום שלם במקרר מעל 24 שעות הבצק,
אני לא מחלקת את הבצק לכדורים אלא כדור אחד……………… אם ממהרים אפשר להכניס למקפיא ל 5-10 דקות .
אני גם שמה קמח על המערוך ועל השיש שלא ידבק……………
ניתן לאחסן את העוגיות עד שבוע מחוץ למקרר, בקופסא אטומה, וניתן לשמור אותם גם במקפיא, כן כן מה שאתם קוראים
יום אחד נתקעתי עם מלאי של עוגיות כאלו והלקוחה שלי אמרה לי תשמרי לי לשבוע הבא, הקפאנו הכל, הפשרנו הכל ויצא מעדן כאילו עכשיו אפינו אותם…………
מחוץ למקרר קופסאות אטומות , ולמשל יש קופסאות בחד פעמי כמו שאתם רואים בתמונה שאפשר לארוז איתם, נכנסים בזה כ 400 גר' של עוגיות .
הבצק מאוד פריך וטעים ופשוט נהדר………….
אני מניחה גם נייר אפיה על המגש .
אם אני יוצרת רולדות
אני עושה חריצים עם סכין חדה כי מרוב שהבצק רך סכין רגילה מורחת ולא חותכת, אני עושה חריצים עם סכין חדה למי שיש סכין יפנית לבצקים (מהניסיון שלי במאפיה………) אז גם אפשרי.
אחרי האפיה מחכה שזה יתקרר וחותכת.
כמעט לכל המילויים אני שמה אגוזי מלך שאני מרסקת אותם עם שקית ודופק שניצלים……………
אני שמה את התנור על טורבו כי אני אופה כמה מגשים ביחד, מסדרת לי 3 מגשים ואז אופה אותם, ובערך כ 15 דקות אפיה על חום של 200 מעלות………….אבל שעושים את זה בפעם הראשונה להשגיח ממש להשגיח כי הם נהיים זהובים מהר מאוד
השילובים המנצחים אצלי ,  נוטלה חלווה ואגוזים, או רק נוטלה, או נוטלה ואגוזים
אגוזים עם שמנת מתוקה של פירגה
שוקולד ואגוזים
תמרים , תמרים ואגוזים
והמלית פרג של פירגה החלבית שהיא פשוט מעדןןןןןןןןןן

119 תגובות על “כרוכיות תמרים בבצק הלבן

  1. בצק מנצח
    כבר שנה שנייה שמשתמשת בו לאזני המן.
    אפיתי אתמול כקוראסונים קטנים במילוי ריבת משמש ביתית ואגוזי מלך קצוצים. מוצלח מאוד.
    אני אשמח אם תתני לי עוד רעיונות למילויים, בבקשה.

    תודה
    בז בעיר

  2. היי, פירגה,
    הכנתי את העוגיות האלה לאזכרה של אבא שלי. כעשרה ימים לפני פסח.
    הן היו מ ע ו ל ו ת!!!
    נכנסו רק 3 כוסות קמח ויצאו 3 כרוכיות שנחתכו לעוגיות. 2 מילאתי בממרח תמרים, קינמון ואגוזים, ו-1 מילאתי בממרח שוקולד, שוקולד מומס ותערובת השוקולד שלך למילוי מאפה שמרים והוספתי קינמון ואגוזים (כל מה שהיה לי בבית, כי לא רציתי לקנות כלום לפני פסח). הקיצר, יצא מעולה. נטרפו על זה ואפילו ביקשו ממני להכין עוד, אבל אמרתי שרק אחרי החג.
    אני רוצה להכין ליום העצמאות, ומקווה שאצליח לממש את כל התכניות.
    אז תודה רבה רבה לך על עוד מתכון נפלא, שיהיה בן בית אצלנו.

  3. :P :| :lol: :oops: :oops: :oops: הי פירגה שלום לך רציתי לדעת לא צריך לשים את הבצק במקרר לפני העבודה כדי שיהיה יותר קל תודה על התגובה :?

      • רות יקרה
        זה הבצק הכי מפורגן בכל הפורומים,כך שלא להתייאש ולא להשבר ולהמשיך לנסות.
        כנראה התפקשש לך משהו….
        חג שמח ונפלא לכם smile

  4. :cool: ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: הי פירגה הכנתי ויצא מאד מאד טעים קיבלתי מחמאות והעברתי את המתכון לביתי שנמצאת בחול ויצא טעים טעים תבורכי על כל המתכונים ש ב ת ש ל ו ם ……… :eek:

    • ויקי תודה על הכל ושאת טורחת לעדכן אותי.
      נפלאאאאאאאא. תהנוווווווווו smile באמת העונג גם שלי smile

  5. אהלן פירגה הבצק הזה טעים ונמס בפה שגם אותו נסיתי חבל"ז
    רציתי לשאול אותך אם אוכל מהבצק לבן הזה לעשות תחתית לעוגת גבינה אפויה גם
    במקום הבצק פריך סטנדרטי שבד"כ אני אופה לעוגת הגבינה
    ואם כן , אז לאפות את הבצק קודם קצת או לשפוך את בלילת הגבינה עליו ישירות
    מצפה לתשובתך
    רב תודות מראש :!:

    • הי אמיר בקר אור
      תודה :lol:
      כיוון שאני יודעת מפורום אוכל חלבי שהכינו את הבצק כתחתית לעוגות פירות,נראה לי שאין בעיה להכין גם לעוגות אחרות. האמת,שאישית לא ניסיתי,וקשה לי לתת תשובות ברורות מוחלטות,אז אני משאירה את ההחלטה בידיך.
      אשמח כמובן וכרגיל לשמוע אם הצליח,חוות דעת,כדי שאוכל להוסיף למתכון לטובת כולנו.
      smile
      יום מוצלח וטעים ;)

    • חגית,נראה שזה לא משנה כי זה נוזל. אישית,אף פעם לא הכנתי ספציפי את הבצק הזה עם תפוזים,כי הוא נקרא אצלינו הבצק הלבן…..
      יום נעים smile

  6. פירגה יקירה
    זה באמת נראה בצק פריך טוב לאוזני המן אמרה לי בשלנית טובה לא לשים אץ אפיה כך הם ישמרו על צורה יפה :eek: :eek:

    • הי ריקה יקרה
      שימי לב שבלי אבקת אפיה זה משנה את המירקם. לשיקולך.
      תנסי פעם כך ופעם כך כדי שתטעימי לכם לטעמכם. smile

  7. פירגה שלום,
    תודה לך על האתר המקסים והעשיר, אני מפרסמת אותך בכל יום לחברה או מכרה נוספת ומקבלת ברכות, אז אני מעבירה את הברכות אלייך- כי לך הן מגיעות.
    שאלב בקשר לאפית הכרוכיות בבצק לבן- האם לחתוך לעוגיות לפני/באמצע/אחרי האפיה?

    תודה ליאת

    • ליאת יקרה
      תודה לך מקרב לב על הפירגון והפצת האתר שלנו.
      תודה ששיתפת אותי. smile

      למטה בסוף המתכון אחרי התמונות כנסי לטיפים של השפית בקי
      היא כותבת כל מה שחשוב לדעת על הבצק הנפלא והמיוחד הזה. כולל חיתוך.
      תהני מהבצק הכי הכי טעים שלי למגוון גדול של מאפים smile

  8. פירגה שלום,

    כל שבוע אני נכנסת לאתר המדהים שלך, ואין אצלנו בבית שבוע ללא מאכל מבין המתכונים שלך!
    תודה על כל ההשקעה והנתינה.
    כרגע יצאו מהתנור מאפים מהבצק הנ"ל – מעדן!

    שירה

  9. שלום פירגה

    האם יש אפשרות להשתמש בחמאה במקום מרגרינה
    אני פשוט לא מחזיקה מרגרינה בבית

  10. היי פריגה

    הכנתי אזני המן במלית ממרח תמרים וחלק עם ממרח שוקולד .את החלק של השוקולד הכנתי בצורת
    סהרון כדי שמור הבת שלי תוכל להבדיל ולא לפתוח את כל האזני המן כמו בשנים עברו .
    יצא מדהים והבצק נוח לעבודה
    תודה לך וחג פורים שמח :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • ואואווו יפה חמודה
      שימחת אותי עכשיו ביותר. תו :lol: דה
      הבצק הזה גם נוח לעבודה וגם טעים ברמות.
      תתפנקו לכם,בעונג רב smile

  11. הי פריגה
    הכנתי כעת את הבצק , שכחתי לשים מים. הוספתי לפחות עוד 1 כוס קמח ( סה"כ 5 ) ולא ניתן לרדד הבצק מבלי שיתפרק. מה לעשות ???

  12. שלום פירגה
    הכנתי את הבצק לפני שבועיים בערך אבל הבצק יצא קצת קשה לא יודעת למה ?
    הכנתי כמו שצריך ,
    איפה היתה הבעיה לפי דעתך אולי בחום התנור או צריך להוסיף יותר שמן קנולה ל4 כוסות קמח ?
    תודה רבה
    וחג שמח

    • הי הדס
      לא מוסיפים את כל הקמח אלא , כמו רשום בהדרגה.
      לא אופים מעבר לחצי שעה. המאפים נשארים לבנים טיפה זהובים.
      בהצלחה לפעם הבאה הטעימה :lol:
      חג שמח

  13. פירגה,
    את לא מבינה איזה כיף זה להיכנס למטבח בזכותך !!!
    כבר לא מפחדת מכלום.
    אחרי כל מיני בישולים שעשיתי מהמתכונים שלך (למשל קציצות הבשר עם כף החומוס)
    החלטתי היום לקחת עוד סיכון ולהתחיל לאפות…. ובחרתי בבצק הזה.
    ו… מה אני אגיד לך…. הבנות והבעל מלקקים ת'אצבעות.
    חיסלו לי תבניות..
    אז עכשיו אני מכינה עוד מנה של בצק.
    שיהיה במה להשוויץ מחר במשרד…

    מ-זה תודה לך !!!!!
    אני מאוהבת בעצמי :lol:

    • ערב טוב ענבר יקירתי
      אני מאוהבת בבצק הזה. באמת.
      אפשר להכין ממנו את כל סוגי העוגיות שאת רוצה.בצק משגע ובעיקר טעים ברמות קשות.לא פלא שהחברה שלך מחסלים תבניות smile
      תמשיכי להעיז,להכין ולהפתיע את בני ביתך

  14. פירגה שלום.הכנתי את הבצק קל להכנה ופשוט תענוג.השארתי כ 24 שעות במקרר כי היה לי חם לאפות ויצא נהדר.פשוט מדהים. תודה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • שרה בקר טוב
      בצק המחמאות.אין עליו. ניתן להכין ממנו את כל סוגי העוגיות שאת רוצה :lol:
      תודה ותהנו :lol:

  15. היי פירגה יקרה,
    רציתי להתייעץ איתך, אני מאוהבת בבצק הלבן שלך, מכינה המון, בדר"כ עם מילוי תמרים.
    החלטתי לגוון ולהכין כרוכיות במילוי פרג. ראיתי את המלית שלך לפרג, בכמות של חצי קילו פרג.
    האם לדעתך מילוי הפרג מתאים לבצק הזה, והאם הכמות של הפרג גם מתאימה.

    בתודה מראש, ושבוע נפלא!!!!

    • הי אורני מקסימה
      הוספתי לך תמונה של כרוכית פרג שאני מכינה כי היא האהובה עלי במיוחד.
      אין כמו פרג משולב בבצק הלבן.
      תכיני,תהני,ותספרי לי איך?
      המשך יום נפלא וטעים smile

      • תודה יקירתי! נראה נפלא!
        הבאת לי חשק להכין עכשיו, רק חבל שאני בעבודה.. smile
        וברור שתקבלי דיווח אחרי!

        חיבוק ענק ממני

  16. תודה על שהשקעת שעות אינספור,
    כשמטרתך היא אחת:
    לתת ולעזור,
    עלייך בעתיד לא נוותר
    ונאחל שיתוף פעולה פורה ויוצר,
    שנה טובה -בריאות ואושר-והמון נחת לך ולבני ביתך smile smile
    לאה

  17. אוייש שכחתי לציין שהבצק כבר מוכן ,
    מכינה מעמול +תמרים ואגוזים וקינמון, laugh
    קבלו דווח בקרוב
    יום קסום ומהנה :lol:

  18. פירגה יקרה smile smile
    מעולה
    עכשיו כל מה שנותר,להיזהר מהשמנה,,,,, :eek:
    כל הכבוד smile smile אהבתי מאוד smile
    עוגיות מעמול לא חשבתי לעולם שהצליח להכין :oops:
    המון תודה יום קסום מלא חיוכים smile
    לאה

  19. מ ע ו ל ה !!!
    פשוט מדהים! הכנתי מיני קרואסונים עם רחת לקום, יצא מעדן!
    פירגה יקרה שתהיה שנה מדהימה, ותודה על עוד מתכון מדהים.

  20. ערב טוב ושבוע טוב,פירגה,
    אפשר להשתמש בשמן בלבד?אני לאחרונה ממירה הכל לשמן,מלבד הפן הבריאותי
    הטעם יותר טעים,לטעמינו. smile

  21. פריגה היקרה אין כמוך…. הבצק פשוט מעולה!!!!!
    לפני כמה שעות יצא מהתנור וכבר התחסל….. :lol:
    את הבצק חילקת לארבעה- מאחד הילדים נהנו לעשות צורות, מהשני- תמרים ואגוזים השלישי- שוקולד השחר והרביעי- חלבה. הכול פשוט יצא מעולה!!!!!!!!

    • שרית יקרה,מנצח ובגדול,זה מה שכולם החליטו ;)

      שמחתי לקרוא שאהבתם וגיוונת במליות.כל הכבוד smile

  22. יוווו, הכנתי מקמח תופח – מקווה שלא הרסתי (לא הוספתי א.אפייה כמובן)………………….
    עכשיו בתנור……

  23. הבצק הזה פשוט מנצח
    כל פעם שאני מכינה ממנו אני קוצרת מחמאות
    הפעם אפיתי כמו פה עם תמרים ופיזרתי קינמון
    כולם אהבו ובקשו מתכון
    שיהיה יום טוב smile

    • הי ענת
      הבצק הזה הצלחה מסחררת לכל מי שמכין אותו. צודקת.
      תזכרי אותו בחג הפורים ותכיני ממנו אזני המן , מעמול, בעבע ועוד.
      המשך שבוע נפלא smile

  24. הי פירגה,
    שתי שאלות:
    האם אפשר להכין עם חמאה?
    היכן ניתן למצוא את מלית הפרג שלך? בקטגורית המליות לא מצאתי.
    תודה

    • תמר ערב טוב
      אפשר להכין עם חמאה.אישית לא מכינה אבל כבר הכינו עם ושיבחו. שימי בהדרגה את הקמח שלא יצא יבש.

      כנסי לקטגוריה:מליות שונות ותרדי למטה עד למליות מתוקות
      שם יש את מלית הפרג ועוד שלל מליות אחרות.
      מלית פרג שאני מתה עליה
      חשוב ביותר לקנות פרג טחון טרי במעדניות (יש מכונה שטוחנת את הפרג במקום)
      פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה.
      לשים בסיר:
      חצי קילו פרג טחון טרי
      2 כוסות חלב וכוס סוכר (לאחרונה אני שמה 3/4 כוס דבש ולא שמה סוכר בכלל)
      כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
      כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וצימוקים אם רוצים.
      אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
      אפשר לפזר מקופלת או שוקולד צ'יפס – מתאים ל-3 כרוכיות

      בהצלחה smile

  25. פירגה יקרה
    זה הזמן שוב להודות לך על מתכון נוסף מיני רבים שנוסו בהצלחה!!!
    הבצק מאוד קל לעבודה הכנתי פעם פרווה עם תמרים ופעם חלבי (עם חמאה) כאוזני המן עם מילוי פרג (יש לקנות מילוי מוכן של חברת מימונס)
    עם כמה חתיכות בצק שנשארו ניסיתי גם לאלתר – דבש עם טחינה גולמית
    שוקולד עם פירורי חלבה
    פרג עם פירורי חלבה
    הכל יצא מדהים והכי נפלא – זה נשמר היטב!!!! בהקפאה
    מחר אני אכין כמות כפולה והפעם אשתדל לא להתפתות לחלק את הכל… :P
    תודה שוב

    • מאיה יקרה בקר טוב
      שמחתי לקרוא שהכנת אזני המן כאלה טעימים עם מבחר טעמים נהדר.
      אגב,אני מכינה סילאן עם טחינה ומוסיפה אגוזים.
      שיהיה לך יום נפלא smile

  26. פירגה, האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום בקמח רגיל (כמובן בלי להוסיף א.אפיה)?

  27. פירגה, ניסיתי עם קמח תופח. יצא מ-ע-ו-ל-ה!
    אפילו בעלי, שלא אוהב שאני משנה מתכון – פשוט חיסל אותן.

    מומלץ בחום!

    • תודה רבה אלינור.
      קמח תופח זה בדיוק קמח רגיל עם אבקת אפיה ויוצא אותו דבר. אין הבדל.
      שמחתי שאהבתם.לבריאות ותהנו smile

  28. elinor: we r making those cookies every Friday!
    dates, chocolate, cinnamon, coconut and chocolate, poppy seeds
    AMAZING!

  29. היי פירגה,

    אני רוצה להכין עכשיו את הכרוכיות, האם להשתמש גם במרגרינה וגם בשמן שרשומים במתכון?

    (אני מקווה שכן, זה מה שעשיתי…) מחכה להוראות.

    תודה smile smile smile smile

  30. טוב, אני בשוק!!!!!

    הכרוכיות יצאו מ ד ה י מ ו ת !!!!!!!!

    מילאתי במלית פרג המהוללת שלך – הכי טעים בעולם!!!!!

    וגם בממרח נוגט לבן (של השחר העולה)

    בדיוק הגיעו אלי חברות, מיותר לציין שכמעט התעלפו…איזה כיף!!

    את ענקית פירגה smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • ענבל תודה רבה חמדתי
      למה שוק? smile כיף שהצטרפת לשורת המחמיאים למתכון מנצח.
      תהנו smile

  31. רציתי לשאול 2 שאלות
    1. האים צריך לחמם את התנור לפני?
    2. הכנתי אותם בעבר והם יצאו לי קצת סדוקים מה הסיבה?
    בתודה אורלי.

  32. תודה רבה,
    עשיתי עוגה עם תפוחים ופירות יער
    הבצק מצויין פריך ונימוך. הכנתי 2 רולדות מצוינות.
    תודה על הרעיונות, על התשובות ועל הכל.

    טיפ!
    הרולדה שרדדתי דק דק יצאה טוב יותר.

  33. פירגה, קודם כל תודה על המתכון….זה נראה ונשמע מעדן של ממש!
    אני מאוד מעוניינת לנסות, הבעיה היחידה שאני ממחרימי המרגרינה. למי שלא יודע זה רעל לכל דבר ועניין!
    אני לא מגזימה. אני ביוכימאית במקצועי אז אני יודעת.
    השאלה היא במה ניתן להחליף את המרגרינה?
    רוב תודות ויום טוב (-:

  34. פירגה שלום.
    אני יודעת שהשאלה שלי קצת מוזרה אבל האם אפשר להשתמש בשמן זית? אפשרי או לוותר על האפייה?
    (נתקעתי בבית בלי שמן קנולה).

  35. היי פירגה היקרה,
    הכנתי בסופ"ש עם הבצק הנפלא והנימוח כרוכיות במילוי של נוטלה+חלבה ובמילוי תמרים+אגוזים.
    העוגיות נחטפו ולא נשאר כלום.
    חבל שלא צילמתי כדי להראות לך כמה יפות יצאו הכרוכיות.
    אני מאמצת את הבצק הזה בחום.
    יישר כוח :lol: ;) ;) :lol:

    • מלי,זה הבצק הכי מדובר ,טעים ונפלא אצלי באתר ויש עוד המון מתכונים ממנו.

      לקראת פורים,תכיני ממנו מעמולים,אזני המן,עוגיות ממולאות ריבה ושוקולד ועוד המון.

      בצק מנצח ללא ספק. רשמי בחיפוש באתר : בצק לבן.

      לבריאות ובאהבה.

      • אני משתמשת במתכון זה שנים בשינויי קל 1/3 כוס מים רותחים במקום מי ברז , 1/3 כוס שמן , 1 מחמאה או מרגרינה מומסת , 3 כפות סוכר , חצי כפית א.אפיה ,1 וניל , 3.5 כוסות קמח בדיוק מאותה הכוס שמדדנו את השמן והמים – חובה לקרר חצי שעה יוצאות 3 רולדות יפות
        את הרולדות אני פורסת אחרי 10 דקות אפיה ומחזירה לתנור להמשך אפיה
        מיד כשכיביתי את התנור אני מפזרת אבקת סוכר וסוגרת את התנור לשעה נוספת כבויי

  36. פירגה יקרה, שמעתי בקולך והכנתי גם השבוע את הבצק הנפלא הזה
    במלית של ריבה ביתית ומלית של תמרים ואגוזים.
    שוב העוגיות קצרו מחמאות רבות smile :lol: ;) :lol: smile

    • באהבה מלי,

      הכי טעים שיש,לדעתי.

      למרות שיש לי עוד מתכונים לאזני המן באתר ,זה לדעתי הכי שוסי.

      הוא מלווה אותנו בנוסטלגיה משפחתית עשרות רבות של שנים.

      תהני מתוקה.

  37. בס"ד
    שלום לך פירגה, שוב אני עושה את המתכונים הנפלאים שלך!
    רציתי לשאול אותך איזה מילויים אפשר למלא את הכרוכיות? יש לי תמרים, פרג מוכן, אגוזים, איך לשלב? אשמח לדעת אם תוכלי לומר לי? תודה לך והמשך יום טוב ושבת שלום

  38. הכנתי כבר את הבצק כמה וכמה פעמים, בצק מעולה , נמס בפה… האם אפשר להכין אותו גם למאפים מלוחים?

  39. שלום פירגה
    הייתי רוצה להיעזר במיקצועיות שלך,כי לי אין מושג
    בטעות הכנתי בצק :קילו קמח לבן רגיל,כןס סוכר ,5 ביצים ומים פושרים,שלזה הייתי צריכה להוסיף שמרים לבצק שמרים ושכחתי ,נוצר בצק פריך בעצם אך חסר א.אפיה. בכל אופן מה אפשר לעשות עם הבצק הזה שכרגע מחכה במקרר???אם בכלל sad

    • אולי תוסיפי חמאה או מרגרינה.תתחילי עם 300 גרם ותראי איך הבצק מתנהג.

  40. אז זהו ששתי רודלות עם שוקולד חתכתי והן קצת התייבשו מזל שנזכרתי לפני שחתכתי את השאר שהיו עם ממרח תמרים ואגוזים שאמא שלי לא חותכת. יצא ממש טעים והתלהבו מהפריכות והדקיקות של הבצק . תודה :lol:

    • אסור לאפות מעבר לצבע לבן. זה הסוד שלו. אפילו צבע צהוב זה כבר יותר מדי.
      אם אופים טיפה יותר זה כבר יבש. smile

  41. היי פירגה.
    תודה על המתכון.יצאו 4 רולדות,מלאתי בתפוחי עץ.
    מתכון מנצח.

  42. פירגה יקרה

    קודם כל
    אני חייבת לך אנקדוטה קטנה
    בערב שבועות, כשהבית היה מלא בריחות של המאפים שלך
    נכנס למטבח הילד שלי בן 12 ושאל: "אמא, נכון שזה המאפים של פירגה?"
    ואני היייתי בהלם ושאלתי אותו: "מנין לך"? והוא אמר – אני כבר מזהה לבד את הריח של התבשילים שלה
    אז זה אני מקדישה לך את הסיפור באהבה – מגיע לך. ותדעי שהריחות שלך מגיעים עד ירושלים.

    עכשיו לשאלה שלי – האם אני יכולה למלא את הבצק הלבן בקרם פטיסייר? איך זה הולך?
    תודה

    • הדס יקרה
      מרגש אותי מאד לקרוא את התגובה של הילד המקסים שלך. תני לו חיבוק ממני ,מסבתא פירגה.
      בהחלט כיף לקבל בחזרה אהבה גדולה.
      לגבי הקרם,הקרם במליות לבצק הזה צריך להיות סמיך.
      תנסי להכין שבלולים ולטבול אותם בקוקוס וסוכר או אגוזים וסוכר. יכול להיות שבצורה כזו הקרם לא יישפך החוצה.
      המלית שאני מכינה לבצק היא גבינה טוב טעם+סוכר לטעם+מעט שמנת חמוצה+אינסטנט פודינג שייצב את המלית .
      חיבוק ממני אליכם.
      smile

      • ללא מוצרים מהחי בכלל smile
        (לא עבורי, אבל אני שוברת את הראש איזה עוגיות להכין למישהי טבעונית, ופתאום נפל לי האסימון לגבי המתכון שלך… smile )

        • דווקא יש היום המון אתרי טבעונות עשירים במזונות ועוגות/קינוחים מכל טוב.
          מקווה שתמצאי משהו לטעמך smile

  43. שלום פריג'ה,
    האם ניתן להמיר את המרגרינה /החמאה בשמן? אם כן כמה שמן לשים במתכון?
    תודה

  44. אוי אוי פירגה יקירתי,,, תגובתי לכרוכיות שלך :lol: :lol: ,,,אין מילים,,,מוצלח ביותר,,,למחרת בבוקר נשארתי עם הקופסא בלבד !!! 1000 תודות smile smile

    • ברי יקירתי,תודה רבה.
      חהחהחהחהה, שימחת אותי עם ההתלהבות. תמשיכי להכין ולהנות.ושכוווווולם יהנו איתך smile

  45. פירגה היקרה שובת שלום !

    הבוקר הכנתי רולדות טעימות מאוד מאוד מהבצק שלך , אני רוצה להודות לך על האתר המקסים שלך ועל היותך אישה אדיבה וסובלנית . היי ברוכה בשנה טובה עם המון בריאות וישר קוח לעוד שנים רבות .

    • לילה טוב שובה.
      לבריאות ועם המון אהבה. שנמשיך להכין מטעמים ולהנות ביחד.
      שנה טובה לך ולכל בני ביתך smile smile

  46. היי ושבת שלום פירגה !

    שאלה לי אליך האם יש אפשרות להקפיא את הבצק ?

    הכנתי אותו ואין לי זמן למלא ולאפות אשמח לתשובה בהקדם .

    • שובה יקרה
      קודם סליחה שפיספסתי אותך.
      יש לי תקופה קשה מאד עם אמא שלי ואני די מבולבלת וכמעט לא במחשב.
      אני אף פעם לא הקפאתי ולכן אני לא בטוחה.
      אם הקפאת ויצא טוב אשמח להוסיף זאת למתכון.
      שתהיה לכולכם שנה טובה,מאושרת,בריאה ונחת.
      גמר חתימה טובה לכם smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *