חומוס1 4 - סמבוסק חומוס מזרחי

סמבוסק חומוס מזרחי

 

לאה - סמבוסק חומוס מזרחיהמצרכים וההכנה:
3 כוסות קמח רגיל מנופה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה שמרים יבשים
כף שמן
כוס מים פושרים
שמים בקערה את הקמח המלח והשמן ומערבבים
מוסיפים את המים ולשים לבצק מאד רך
מתפיחים שעה מכוסה
לשים שוב ומתפיחים עוד שעה – מכוסה
בוצעים מהבצק עיגולים ומשטחים בעזרת שמן על שיש
ממלאים וסוגרים חזק .
רצוי סגירה בצורת סלסול שהיא הרמטית יותר.
מטגנים בשמן עמוק. משחימים תוך כדי גלגול בשמן.

למילוי הכמות של החומוס צריך להכפיל את כמות הבצק:
חצי קילו חומוס גרגרים מבושל -טחון גס
4 בצלים קצוצים (מי שאוהב הרבה בצל ישים יותר)
כף כמון
פלפל שחור מלח לטעם
לטגן את הבצלים ולהזהיבם. לתבל.
לערבב בצל+חומוס. לטעום ולשפר טעם.
תהנו

40 תגובות על “סמבוסק חומוס מזרחי

  1. פירגה יקרה, כרגיל, נראה נפלא ובטח טעים מאוד! האם אפשר להישתמש במקום בקמח לבן רגיל – בקמח אוסם החדש אשר כבר מכיל בתוכו את השמרים? תודה על תשובתך. המשך יום נפלא, שרה.

    • הי שרה
      טרם ניסיתי להכין ממנו משהו.לא יודעת.
      שימשיך להיות טעים ונפלא בכיף שלנו smile תודה.

    • תודה רבה זיוה, העונג גם שלי.
      לא טעים באפיה. באפיה זה בורקס רגיל, ועם כבר אז להכין מבצק שמתאים לאפיה.
      יום נפלא לך smile

  2. שלום פירגה
    האם ניתן להשתמש בחומוס גרגרים משימורים?
    האם ניתן להקפיא? או לשמור במקרר ולחמם למחרת בתנור?

    תודה!

    • יונה,צריך פשוט שהחומוס יצא סמיך ולא דליל. נראה שאפשר גם משימורים מסוננים היטב.
      לדעתי אפשר להקפיא ולחמם.
      בהצלחה. smile

  3. בוקר אור פירגה, תודה על המתכון הבן חוזר היום מהצבא ואני מכינה לו במיוחד את הסמבוסק מקווה שייצא לי טעים כמו שלך תודה חנה smile

  4. צהריים טובים פירגה, חזרתי לעדכן ולהודות לך שהסבוסק יצא מדהים הבן מאוד אהב וגם שאר בני הבית תבורכי טעים טעים ונחטף במהירות כמובן שגם אני אהבתי smile

  5. היי פירגה,

    המתכון ניראה טעים מאוד, בהחלט ינוסה!
    הכנתי מתכון אחר שלך עם בצק שהכנסתי לתנור במילוי בשר טחון
    יצא מעולה וטעים נורא!

    נשיקות…………….. smile
    רחלי.ג. :lol:

  6. הכנתי עכשו יצא מעולה רק שהבצק לא הספיק למילית ולכן יש להכפילו מראש
    :P

  7. הכנתי!!! עשיתי קילו, לקחת המון זמן אבל יצא מ ד ה י ם
    הבצק יצא פריך ולמילוי אפילו הוספתי כורכום ומעט פרפריקה מתוקה והוא דרש גם כמון בנדיבות.
    תודה על המתכון!

    smile

    • עדי, מעולה,תודה רבה לך.
      כל הכבוד לך על התוצאה ובעיקר על הסבלנות smile
      לבריאות ושבת שלום

  8. פירגה יקירה!
    עשיתי אתמול את הסמבוסק שלך…כמו תמיד
    המחמאות לא הפסיקו לזרום!
    שאלה לי אלייך אם אני רוצה להעביר לך
    תמונות על היצרות שלך איך עושים זאת? :shock:

    • הי אילנית מקסימה,
      אני יודעת שאפשר להעביר לפה קישור ..לתגובות.(אבל אני לא יודעת איך עושים את זה)
      גם אפשר להכנס לפורום אוכל כשר של תפוז ולשים שם תמונה. (משם אני יודעת לאסוף את התמונה).
      בכל אופן,אני שמחה שאהבתם ומאחלת לנו המשך טעים smile ביחד

  9. פירגה שלום,
    תמיד אני מכינה את המתכונים שלך והם מוצלחים.
    יש לי שאלה לגבי הסמבוסק אבל אודה לתשובה מפורטת.

    אני רוצה להכין כמות כפולה. חלק לטגן במקום וחלק להקפיא לפני הטיגון.
    את החלק שאני רוצה להקפיא – אני רוצה להקפיא אחרי שמילאתי בחומוס וסגרתי – ואז כשצריך- להוציא מההקפאה, להפשיר על השיש ולטגן.
    מה דעתך?
    תודה.

  10. פירגה בוקר טוב, האם יש מילוי נוסף לבצק הזה? השתמשתי בחומוס שיש לי בבית וזה לא הספיק לכל הבצק. יש משהו אחר שאני יכולה לשים בתור מילוי? תודה רבה מראש.

  11. פירגה שלום, יצא מאד טעים!! הבררן שלי טרף וטרף!! נחת. עשיתי עוד כמות כי ביקשו, והפעם שמתי יותר מדי חומוס (יש לי חומוס מבושל במקפיא לשעת הצורך) ונשאר לי חומוס טחון בכמויות. שמתי במקפיא, מקווה שזה בסדר, ואעשה בקרוב שוב בצק. תודה על מתכון טעים מאד.

    • הי פנינה
      כמה אני שמחה שהבררן אהב.חהחהחהחה
      המשך עשייה מבורכת וטעימה.
      חיבוק.

  12. מאד טעימים…אך מאד גדלים בטיגון כך שיש לעשות עיגולים קטנים למראה אסטטי. :lol:

    • בקר אור ארנה
      סמבוסק תמיד מכינים קטנים.
      העיקר שאהבתם,ואת הגודל להבא תשני smile חג אורים שמח smile

  13. פירגה שלום רב, מה שלומך? האם יש לך מתכון לבצק כמו זה, ממולא בחומוס, אבל שאפוי בתנור ולא מטוגן? לא יודעת איך לחפש אז אשמח לעזרתך ותודה רבה

  14. פיריגה שלום
    מתכון מעולה. שאלה אלייך אני מכינה את זה היום בשביל מחר אז שכך מחר אני לא יוכל לטגן אתה סמבוסק האם אני יכולה לטגן את זה היום.ואם כן איך אפשר לשמור על הטריות תודה :lol:

    • סיגל הי,
      את יכולה.פשוט לא להכניס למקרר שימי בסיר וכסי היטב עם המכסה. שמרי בארון או על השיש.
      תהנו חמודה. smile

  15. היי
    אחלה מתכונים, רציתי לשאול אם יש בצק ללא שמרים למתכון של הסמבוסק חומוס?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *