004 - דלעת ערמונים

דלעת ערמונים

004 1 - דלעת ערמוניםהכנה פשוטה וטעם שמזכיר שילוב של בטטה עם תפוח אדמה, אבל הרבה יותר טעים,
ניתן להכין בשילוב אנטיפסטי ירקות או לבד כתוספת טעימה לכל ארוחה
מצרכים:
דלעת ערמונים יש בכל ירקניה וגם בסופר
שמן זית
מעט מלח גס ומעט פלפל שחור

הכנה:
חוצים את דלעת הערמונים לשניים
מנקים את הפנים בכפית
משמנים ניר אפיה ומניחים עליה את חצאי הדלעות (בצורה קעורה)כמו קערה.
מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס,פלפל שחור
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות
בודקים שרך,ואם לא,מוסיפים עוד זמן אפייה.

אפשר לנסות ליד:  יוגורט,טחינה.
תהנו.

18 תגובות על “דלעת ערמונים

  1. נפלא תמיד ראיתי בסופרמרקט ולא ידעתי איך להכינה smile smile תודה רבה smile smile איזה מתכונים ניתן לעשות עימה smile בארה"ב יש את החג ההלואיין ואת חג ההודייה ויש להם מתכונים נהדרים נשמח למתכונים smile smile כמובן באם ידוע לך.

    • ניתן להכין ממולאים, סלטים, עוף בתנור, ועוד הרבה מאכלים.
      רשמי בגוגל דלעת ערמונים מתכונים ותקבלי מגוון טעים.
      יום טוב smile
      מה שאני הכנתי זה את המתכון הבסיסי אפוי בתנור. smile

  2. קשה מאד לחתוך את דלעת הערמונים ולנקות אותה . אני מכניסה את הדלועיות למיקרו לשתי דקות ואז ממשיכה כמו שפירגה הציעה. (רק בזהירות,בגלל החום כשמוציאים מהמיקרו.)

    • דפנה בקר אור, קניתי את הקטנות,אז לא קשה בכלל לחתוך או לנקות. בקלי קלות.
      לא הכנתי במיקרו, הכנתי בתנור. שווה ממש. smile smile יום טוב

  3. האם זו דלורית? ,לא ניתקלתי במוצר דלעת ערמונים?איפה ניתן להשיג?

    תודה על כל המתכונים הנפלאים

    • הי זמירה, זה ממש לא דלורית ובכלל לא בטעם.
      לדלעת ערמונים יש טעם ערמונים ממשי . טעים להפליא.
      כתוב ליד הארגז….דלעת ערמונים או פשוט לשאול את הירקן. אני השתמשתי בקטנים בגודל תפוז,כך קל לחצות ולנקות את הסיבים והגרעינים.
      יש בעוד צבעים ובעוד גדלים. טרם ניסיתי.
      המשך טעים ביחד smile smile

  4. הי, אני חוצה לשניים ומבשלת במים מומלחים עד שמתרכך ..
    וזה יוצא יאמי.. תוספת נהדרת לארוחה…

  5. ;) ;) תודה רבה ;) ינוסה בסוף השבוע ;) ;) אדווח :? :? מגישים אותה עם הקליפה אחרי ההאפיה?

    • ציפי,נשארת הקערה של הקליפה. כן.
      תספרי לנו אם אהבת.

      אני מכינה שוב בשישי הקרוב עם עוף בתנור. אדווח…..כמובן.
      יום טוב smile

  6. שבת שלום פירגה מקסים למנה ראשונה לא? רק אין לי מתכון למילוי והאם מכניסים לאפיה נוספת עם המילוי
    תודה smile smile smile

    • רבקה יקרה צהריים טובים,
      אם את אופה את הדלעת והיא מוכנה ,את יכולה להכין סלטים קרים.
      גם סלט או ממרח גבינה יכול להתאים לדלעת ערמונים.
      כל סלט לדעתי משתלב פה,בהתאם לטעמכם.
      את יכולה להכין גם לארוחות בשריות,מליות חמות :
      כבדים מטוגנים בבצל
      או פטריות חמות ברוטב פטריות
      או בשר טחון כמו שמכינים ל"קובה" בשרית.
      למעשה כיד הדמיון והכל הולך..
      לבריאות smile

  7. האם ניתן להגישה כאנטי פסטי עם יתר ירקות ובאיזה טמפרטורה קרה/חמה ;) ;)

  8. תודה נכין אותה בתור אנטי פסטי בתור התחלה. והאם ניתן לפרוס אותה לפרוסות לאחר האפיה, על מנת שלא תהא גדולה מידי לכל אדם. smile laugh אדווח כמובן :P :P

    • ציפי הי,
      הוספתי למעלה תמונה של הדלעת.
      אני משתמשת בירוקים בגודל של תפוז , הם הכי הכי הכי טעימים לנו.
      חוצה לשניים (מבלי לקלף) מנקה את התוכן ומניחה בין הירקות לאנטיפסטי.התיבול שאהוב עלי הוא הפשוט:
      שמן זית,מלח ופלפל. בד"כ לכל אדם דלעת אחת כלומר 2 חצאים.
      תהנו smile

  9. תמיד דלעת הערמונים קרצה לי בסופר אבל לא ידעתי מה לעשות איתה laugh
    עכשיו עם כל המתכונים שהעלת החלטתי לנסות.
    יצא טעים מאוד! smile smile smile
    תודה ושבת שלום :lol:

להגיב על דפנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *