dscf5087 800x600 - מאפה פסטה פטריות ובטטה עם גבינות

מאפה פסטה פטריות ובטטה עם גבינות

אטריות בטטה - מאפה פסטה פטריות ובטטה עם גבינות

מצרכים שבשגרה בבית  לפעמים יוצרים הרמוניה של טעם נפלא.

מצרכים:

כוס פסטה לפני בישול (כל סוג של פסטה)
400 גרם פטריות חתוכות
400 גרם בטטה מקולפת (2 בינוניות)
2 בצלים קצוצים
גליל גבינה עיזים חתוך לקוביות או 100 גרם גבינה צהובה
200 גרם גבינת פטה מפוררת
1/2 כוס קמח
3 ביצים
5 כפות שמן+כף שמן זית או טחינה גולמית
עירית קצוצה
קורט אגוז מוסקט,מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
להרתיח מים ולבשל במים הרותחים את כוס הפסטה עד שמוכנה .לסנן. להניח בקערה.
להוסיף לפסטה את כף שמן הזית/טחינה וגם את הביצים ולערבב.
לטגן את הבצלים עם הפטריות עד להזהבה ולהוסיף לקערת הפסטה
לבשל את הבטטה (מקולפת),לקרר ולהוסיף פרוסות לקערה.
להוסיף גבינות ותיבול.
לפזר מעל לכל קמח ולערבב.
לטעום ולשבח.
לאפות בחום 175 מעלות כ-45 דקות.
תהנו.

29 תגובות על “מאפה פסטה פטריות ובטטה עם גבינות

  1. פירגה יקרה!!!
    הפשטידה נראית מעולה! :lol:
    אני מעוניינת להכין אותה לשבת, אשמח אם תתני לי רעיונות למאפים שמתאימים לשבת בבוקר.
    תודה מראש ושבת שלום! smile

    • שי לי יקרה
      הכנתי מלא קטגוריות שמתאימות smile גם לשבת בבקר.
      כנסי לשוטט ותבחרי מהמבחר העצום שיש באתר.
      בהנאה והצלחה.

  2. פירגה ביומיים האחרונים שכחת אותי, המתכונים פשוט לא מגיעים למייל שלי.

    נהנית מהמתכונים וגם מכינה.

    • לא שכחתי.אין כל יום מתכון.
      כנסי לאתר וראי איזה מתכון אחרון פרסמתי.
      המשך הנאה משפע ומאות המתכונים שכבר יש באתר.

  3. פירגה בוקר טוב!
    אנחנו נהנים מהמתכונים המדהימים שלך כבר המון זמן (בערך 3 שנים)!
    הכנתי את המאפה ביום שישי לצהריים. יצא טעים מאוד . חשבנו שמאפה זה יככב גם בערב שבועות, אבל גילינו שהחג נכנס מייד לאחר שבת, לשומרי שבת ומסורת לא יהיה אפשר לאפות !!!!!
    תוכלי בבקשה להציע לציבור הדתיים מה אפשר לבשל חלבי לחג? כי בישול מאש לאש מותר!
    אודה לך מאוד!
    שבוע טוב ומבורך!!!!

    • מרינה מתוקה תודה.
      פשוט תבחרי מהקטגוריה הענקית שהכנתי לחג מה שאתם אוהבים.יש היצע ענק.
      הפרדתי בין הקטגוריות שיהיה יותר זמין למצוא.
      בהצלחה,הנאה וחג שמח. smile

  4. אני כבר הרבה זמן נהנית מהאתר שלך, אבל רציתי לשאול אם יש באתר מקום כל שהוא כדי להכניס אותם לספריה, כמו למשל באתר של פסטו. כדי שאפשר יהיה לשלוף באותם ברגע המתאים
    אודה על תשובתך.

  5. בוקר טוב
    חג שבועות מתקרב…וככל שנה אני מארחת בביתי.כ – 30 איש….ונהנת מאוד ממתכוניך….
    בגלל עיסוקי הרבים…אני מתחילה את ההכנות "הרבה" לפני ומקפיאה…השאלה…האם פשטידות/מאפים הכוללים פסטה…אפשר להקפיא?…כדוגמא המתכון הנוכחי..?
    תודה על התייחסותך
    ושיהיה לנו יום טוב

    • רוחלה בקר טוב
      אני מעדיפה את הפשטידות שלי להכין יומיים לפני ולשמור מכוסות במקרר. אני ממש לא בעד הקפאות.
      יום נפלא לך.

  6. ערב טוב פירגה
    המצרכים אכן נדושים וההכנה פשוטה ביותר אך התוצאה מצויינת.

  7. יופי של מאפה ! הכנתי לכבוד יום ההולדת של בני ואכין כנראה גם לשבועות.
    והכי אני נהנית מהמחמאות של כל בני המשפחה !
    תודה תודה תודה smile

    • דקלה יקרה,אני שמחה שאת מתלהבת וממשיכה להכין מתכונים מהאתר שלי.

      המתכונים אמנם פשוטים אבל בכל אחד יש משהו ממני באהבה לכולכם.
      שבת שלום.

  8. ערב טוב פירגה,
    האם ניתן להחליף את גבינת העיזים בגבינה אחרת? אני לא כ"כ אוהבת את הטעם של גבינת העיזים.
    ואם כן, איזו מתאימה לדעתך?

    תודה ושבוע טוב,
    הדס

  9. הי פירגה,
    הכנתי את הפשטידה לארוחת ערב עם חברים ויצא פשוט מצוין! כולם אהבו וקיבלתי המון מחאמות :lol:
    תודה ענקית smile
    הדס

  10. הי פירגה יקרה,
    אני רוצה להכין את הפשטידה לחברה שילדה ומאד אוהבת את הפשטידה הזאת.
    האם ניתן לאפות בשתי תבניות אינליש קייק? והאם ניתן להקפיאה?
    תודה מראש,
    הדס

    • הדס בקר טוב לך,
      כל תבנית מתאימה. השאלה אם נכנס.
      לא יודעת לגבי הקפאה בגלל הבטטה.
      יום נפלא לך ומזל טוב. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *