d797d799d798d794 d791d793d79cd7a2d7aa d79ed7a7d795d7a8d79ed79cd7aa - סלט חיטה ודלעת

סלט חיטה ודלעת

d797d799d798d794 d791d793d79cd7a2d7aa d79ed7a7d795d7a8d79ed79cd7aa - סלט חיטה ודלעתסלט חיטה קר/פושר

סלט עם מגוון צבעים ומגוון טעמים . חגיגה לאוהבי החיטה

מצרכים:
מחבת עמוקה ורחבה
2 כוסות חיטה מושרת לילה ומבושלת עד לריכוך
"טיפ" לשיטת התרמוס רשום למטה.
1 בצל סגול קצוץ
2 גמבות אדומות חתוכות קוביות
כוס צימוקים/חמוציות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות של ס"מ
2 עלי בצל ירוק קצוץ
2 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה
4 כפות סילאן
כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מלח רק אחרי טעימה.

אופן הכנה:
להזהיב את הבצל
להכניס את כל המצרכים למחבת
לערבב כ-5 דקות ולטעום.לשפר טעמים.

"טיפ"
להכנת חיטה בתרמוס
שמים בתרמוס 2 כוסות חיטה יבשה
ממלאים את התרמוס במים רותחים עד למעלה וסוגרים היטב
מחכים מינימום 3 שעות
מסננים והחיטה מוכנה להכנת סלטים,תבשילים.
תהנו

43 תגובות על “סלט חיטה ודלעת

  1. היי פירגה נקרא מאד מעניין.לא הבנתי לגבי התרמוס:מכניסים אליו את החיטה אחרי השריה של לילה?אם מכניסים לתרמוס,לא צריך להשרות לילה?לא כ"כ ברור :P

  2. מרשים ביותר.אוהבת ובכלל, אוהבת את הבלוג הנפלא שלך אשר אינו שוקט על שמריו ומתחדש כל הזמן. תענוג. :lol:

    • טליה בקר אור
      תודה חמודה . אהבתי אותו מאד.
      אני חושבת שלהגשה כדאי לפזר אגוזים קלויים ואפילו מסוכרים.

  3. התלהבתי מהפטנט עם התרמוס. האם אפשר לרכך כך גם שעועית וחומוס? תודה מראש על תשובתך.

    • אין לי מושג כי עד עכשיו אני בפטנט של החיטה בלבד.
      אם תנסי ויצליח,אנא שיתופך בענין :lol: תודה smile

  4. תודה פירגה כבר מתכננת להכין זאת. הילדים שלי גדולים ונשואים ונכדים, מאוהבים במתכון מתוק שאני עושה מחיטה. וניראה לי מצויין להכין את המתכון הזה. יקירתי את אחת ויחידה.

    • תודה חמדתי חטפתי את המחמאה ;)
      יש באתר מתכון של החיטה המקורמלת.מכירה?
      אישית? מעדיפה את החיטה שלי מתוקה :lol:

  5. צהריים טובים לך פירגה!
    האתר שלך מרשים ביותר ! smile אני ומשפחתי מאד אוהבים חיטה. בדרך כלל בעצם רק בחמין אני שמה חיטה. האם יש לך מתכון טעים לחיטה לחמין ? אודה לך מאד שיהיה טעים כמו כל המתכונים שלך באתר.
    shila :!:

    • שילה צהריים טובים
      תודה רבה על הפירגון והמחמאות. תודה גם לבני הבית :lol:

      בדיוק פתחתי קטגוריה שנקראת:חמין תראי אחרי הבשר.

      במתכון של החמין עם ה"אלקה" יש דרך להכין חיטה ב"קוקי" .את מוזמנת להתרשם.

      למדתי בשנים האחרונות להוציא את השקית אחרי 3-4 שעות כדי שתישאר פריכה ולא דייסתית.
      אם אני משאירה את החיטה כל הלילה הכל יוצא דיסה. כשעה לפני הארוחה אני מחזירה את השקית לסיר לחימום.

      יש בכוונתי להכין חמין חיטה כמובן לקראת החורף הקרוב.
      בבקשה smile

  6. בוקר טוב
    האם הכוונה להכניס למחבת את כל מרכיבי הסלט ( כולל צימוקים והחיטה ) או רק את הירקות ואחר כך לערבב את כל המרכיבים.
    תודה על ה-כ-ל !!!

  7. פירגה יקרה שלום
    המתכון נראה מגרה ביותר.
    יש לי בבית חיטה ולא ידעתי מה לעשות בה תודה על המתכון.
    חשבתי להמיר את הדלעת בבטטה מה דעתך.
    תבורכי על האתר הנפלא :lol:

  8. יאמי כמה טעים!

    כרגע יצא מהסיר. אני "טועמת" בעודו חם. אני מקווה שישאר משהו גם לבני הבית האחרים.

    השתמשתי בחיטה מלאה מאחר וזה מה שהיה לי בבית. לקראת הסוף הוספתי כף חומץ בלסמי לניגוד המתיקות.

    גרגרי החיטה כהים וקרנצ'יים, יפה לעיניים וטעים טעים ללשון.

    תודה לך פירגה על הרעיונות והשילובים המיוחדים.

    שאי ברכות

    • חיה יקירה
      תודה :lol:
      בעונג רב ואני שמחה שמשתתפים איתי בטעמים שלי ביחד איתי.
      אני הכנתי כמות גדולה ולמחרת חיממתי טיפה במיקרו והיה עוד פעם נפלא ;)
      תהנו smile

  9. קודם כל, אחלה אתר ואחלה מתכונים, חבל על הזמן!
    רציתי לשאול, אם אין לי תרמוס, כמה זמן לוקח לרכך את החיטה בבישול רגיל בסיר?

    תודה מראש,
    אורית

    • אורית תשרי אותה לילה במים ולמחרת תבשלי כ-40 דקות.
      לא לשים בזמן ההשריה מלח בעיקר לא בזמן הבישול.המלח מקשה את החיטה.
      החיטה צריכה להיות פריכה ולא דייסה. רצוי לבדוק אחרי 20 דקות כל פעם ולהחליט מתי לסגור להבה.
      לסנן ולשמור בשקיות בפריזר לפעם הבאה. smile

  10. פירגה בוקר טוב
    גם את החיטה הכנתי לארוחת ערב שבת,כולם נענו מהחיטה בעיקר כלתי שהיא צמחונית,ואני מוצאת
    שפע של מתכונים שלך,
    נ.ב. גם הנכדים אהבו, ילדים בדרך כלל לא אוהבים לטעום דברים חדשים
    תודה ממני אנטה

    • אנטה הי
      לא פעם אני חושבת שהסלטים האלה יכולים לשמש כמנה אחרונה לתפארת.
      גם פה העונג שלי לקרוא שכולכם נהניתם :lol: תודה smile

  11. גם את הסלט הזה עשיתי והוא ממש טעים , חגיגת טעמים שמשתלבים נהדר יחד.
    מומלץ בחום.

  12. פירגה היקרה!
    בכל פעם אני מברכת אותך מחדש על אוסף המתכונים המרשים והמגוון.
    הערב אני מארחת לארוחת ערב. בין היתר הכנתי את לחמניות הפטה שלך, אצבעות פיצה מהירות, פשטידת אטריות סבתא ובטטה ואת סלט החיטה ודלעת.
    הרגע הורדתי מכירת הבישול את סלט החיטה. יצא לי בדיוק כמו בתמונה שלך ואני גאה בעצמי!!!
    הטעם פשוט גן עדן!!! אני מקווה שעד הערב יישאר משהו לאורחים כי זה כל כך טעים לי – יאמי.
    מי שאוהב את ניגוד הטעמים של מלוח-מתוק יאהב את המתכון.
    חששתי קצת ש-4 כפות סילאן יהייה מידי מתוק ואכן הספיקו לי 2 כפות.
    אני ממליצה בחום על המתכון ומאחלת לך המשך פורה בהמשך הדרך.
    smile

    • מיכל יקרה
      תודה ואני מאחלת לך ערב טעים ומוחמא בפי כל.
      לסלט אכן,יש 4 כפות.תמיד אפשר לגרוע ולהוסיף לפי הטעם האישי.
      בחרת להכין מטעמים נהדרים ואני בטוחה שתהנו ותבלו יפה
      תודה שחזרת לפרט ולשתף אותי smile

  13. בוקר טוב פירגה,
    נראה טעים מאוד אני חייבת לנסות, רציתי לדעת אם הדלעת תספיק להתבשל בחמש דקות?
    האים יש תחליף לסילאן,ולאבקת מרק עוף, אני לא משתמשת בסילאן אני סוכרתית, והמרק עוף מזמן כבר לא במטבח שלי.
    אשמח אים תתני לי אלטרנטיבה אחרת אים יש.
    תודה רבה מראש. :?

    • דלעת מתבשלת מהר
      אין לי תחליפים אולי באתרי בריאות. דיאטה. סכרת.
      שווה לנסות שם.

      רוב המתכונים שלי עם אבקות וסילאן . יש סילאן ללא סוכר. יש גם אבקות בריאות. צריך רק לקרוא על האריזה.

      בריאות חמודה smile

  14. פירגה היקרה!
    בעבר כבר הגבתי על המתכון המדהים הזה והנה אני שוב כאן.
    הכנתי אותו בחג הזה פעמיים ובכל פעם זכיתי לתגובות נלהבות.
    מצאתי לנכון לכתוב שוב תגובה היות ולעיתים אני קוראת מתכון ומשתוקקת לשמוע
    הדים ממישהו שהכין ולא רק את המלצת המחבר.
    לדעתי חשוב מאוד לשתף באתר גם אחרי ההכנה ולא להסתפק בהתרשמות ראשונית
    מקריאת המתכונים.
    לקראת השנה החדשה אני מאחלת לך המשך פעילות מבורכת באתר ושמוחך הקודח ימשיך
    להמציא לנו יצירות קולינריות ביתיות, טעימות ולא מסובכות.

    • מיכל בקר אור
      תודההההההההה
      אני מחכה ומצפה באמת שישתפו אותי בתוצאות.
      זה חשוב לקבל חוות דעת.
      תודה רבה לך והמשך נפלא ביחד

  15. הי פירגה,
    לגבי הפטנט עם התרמוס, האם זה משנה גודל התרמוס,? מה היחס בין כמות המיםלחיטה או שזה לא משנה?
    ועוד שאלה: אם אבשל חיטה ללא השרייה, עם אידוי קל קודם לכן בשמן, האם זה גם ייצא טוב? ובכמה זמן?
    תודה מראש

    • אורלי,את יכולה לשים בכל תרמוס.
      את יכולה גם לבשל חיטה במים כמו אטריות.כל הזמן תוסיפי מים עד שתראי שהחיטה מבושלת.
      חיטה אמורה להיות מבושלת ופריכה אחרי הבישול. תטעמי במהלך הבישול.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *