d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d792d791d799d7a0d794 d791d79cd799 d7a9d79ed7a8d799d79d - עוגת גבינה בלי שמרים - קראנץ'

עוגת גבינה בלי שמרים – קראנץ'

d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d792d791d799d7a0d794 d791d79cd799 d7a9d79ed7a8d799d79dd79dd79dd79d 1 - עוגת גבינה בלי שמרים - קראנץ'
באתר שלי פלאי פלאים ומיטב חלומותי מתגשמים ביצירתיות במטבחי הקט.
כולנו כבר יודעים שאני מכינה קראנצ'ים ב ל י שמרים במגוון טעמים.
אחרי הקראנץ' שוקולדה בלי השמרים שכל כך אהבתם והחמאתם
ואחרי הקראנץ' טחינה וסילאן הנפלא והמיוחד במינו,
הכנתי קראנץ' גבינה שיתווסף למשפחה המתוקה.

מכינים 3 תבניות אינגליש קייק מקרטון או מרופדות בניר אפיה -משומנות

מצרכים בקערה להכנת הבצק:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
חלמון ביצה (את החלבון שומרים לציפוי)
2 כפות אבקת סוכר
מיכל שמנת חמוצה (או שמנת מתוקה פרווה)
1/2 2 כוסות קמח תופח מ נ ו פ ה
לשים בצק נעים ואם צריך מוסיפים עוד קמח
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים
כ ל  ח ל ק  מרדדים על משטח מקומח לעלה מלבני ל א דק.

מצרכים למלית:
600 גרם גבינה לבנה 5%
שקית אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
4 כפות צימוקים
לערבב

אופן הכנה:
מורחים כל מלבן בחלק מהגבינה (בשוליים לא מורחים) ומגלגלים לכרוכית שמנה .
בוצעים את הכרוכית באמצע לאורכה ומפרידים בעדינות ל-2 חלקים שווים.
מניחים את 2 החלקים לאורך אחד ליד השני ומתחילים לשזור כמו בורג חלק על חלק כשהגבינה פונה כלפי מעלה
מניחים כל חלק בתבנית אינגליש קייק כשהגבינה פונה כלפי מעלה.
מקציפים בעזרת מזלג את החלבון שנשאר ומברישים את פני העוגות
מפזרים סוכר. מי שאוהב קינמון שיפזר גם קינמון.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות עד שהכרוכיות יקבלו גוון זהוב חום עדין כ-35 דקות. כדאי להניח ניר אפיה ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות כדי להבטיח שגם בפנים הכרוכיות יאפו היטב.

תהנו.

176 תגובות על “עוגת גבינה בלי שמרים – קראנץ'

  1. בוקר טוב!!זה פשוט חלומי!!פירגה הפעם הגזמת!! :lol: laugh laugh לא עוברת את היום הזה בלי להכין !
    תודה לך ושבת שלום!!

    • טוב, אז אזהיר אותך על הבקר. זה ממכרררר ;) זה טעיםםםםםםם זה משו משו…… :lol:
      לא לאפות מעבר לצבע זהוב שרק מתחיל להיות חום אחרת הגבינה תיעלם בנבכי המאפה.ראי תמונות.

      תהנו וסוף שבוע נפלא smile

  2. טוב, שוב יום שישי עם פירגה, העוף עם החומוס כבר על האש עכשיו יש גם קינוח (או קינוחה כמו שהילדים שלי אומרים) אין עלייך פירגה יקירה, תודההההההה

    • איבונה יקרה
      אשמח לשמוע תגובות על העוף במתכון עצמו .
      שיערב לכם ושתהיה שבת מקסימה smile

  3. הי פירגה,
    אני מחפשת כל השבוע באתרים מתכון כזה-בלי שמרים {אני נמנעת ממאפי שמרים), איזו טלפתיה?
    לא יאומן, הנה זה מחכה לי באתר הנפלא שלך בדיוק ליום שישי. מה קורה פה???
    ברכות, מליסנדה.

    • אילניתי,לדעתי אף טעים משמרים.הבצק פריך ונפלא מתרקם לו בהתמוססות הגבינה.יאמי smile
      תודה :lol:

    • ברבורה חמודה
      זה קל. מאד קל.
      אחרי שתכיני רולדה (כרוכית) ממולאה בגבינה תחצי אותה לאורך ל-2 חלקים שווים ותשזרי זו בזה כמו צמה/בורג.
      זה הכל.

      אם אני אזכור,בפעם הבאה ;) למרות שאני לא נוהגת לצלם שלבים ,(ממש אין לי סבלנות לזה) אצלם בשבילך.
      באהבה smile

  4. אה…כרוכית זה רולדה :oops: :oops: :oops:

    ומגלגלים לאורך לפני שחותכים לאורך?
    ומה פירוש הגבינה פונה למעלה זה הרי מגולגל לא?

    • תכיני כרוכית רגילה. הכי פשוטה.
      ככה: מרדדים עלה מורחים במלית ומגלגלים לכרוכית.
      זה שלב ראשון.
      יש לך כרוכית ממולאת גבינה.

      את הכרוכית כשהיא כבר ממולאת גבינה את חוצה ל-2 לאורך.
      עושה לה ניתוח בטן פתוח
      תקבלי 2 רצועות דקות ארוכות ממולאות גבינה אבל…….חצויות.

      כבר אין כרוכית אחת אלא יש 2. 2 אבל לא שלמות כי מכרוכית אחת נהיו 2 חתיכות ארוכות…חצויות.

      את 2 החתיכות האלה תשזרי שוב זו בזו. תעלי חלק על חלק פעם מהצד הזה ופעם מהצד השני. כמו שעושים צמה לילדה אבל מ-2 חלקים.

      תקבלי שוב כרוכית אבל שזורה בצורת בורג

      את הכרוכית שימי בתבנית כמו שכתבתי.

      [הוספת תגובה]

      • בוקר טוב פירגה נישמתי smile smile smile smile smile
        כמה שאת מקסימה , נותת חום ואהבה לכולםםם :lol: :lol: :lol:
        קבלי חיבוק ענקקקקקקקקקקקק smile smile smile smile smile
        יום קסום ושמח

        • לאה אנא כתבי את התגובות למטה בסוף ואחרי כל התגובות שכבר רשומות.
          תודה ויום מקסים smile

  5. ככה זה כשאני נבהלת…ישר נאטמים לי במוח חיבורים ;)
    בטח שכרוכית זה רולדה ואז בטח שמגלגלים לאורך נכון?

    ועכשיו כשנרגעתי … laugh laugh laugh
    צילום זה יהייה בונוס ;)

    smile smile smile smile smile smile

    • ברבורה מקסימה
      אני שמחה שיש לי את זה.
      אני י ו ד ע ת להסביר.חהחהחהחהחה.
      אני בהחלט מבינה אותך. כשמתבלבלים,אז מתבלבלים.לא? :lol:

      מה את אומרת? נראה לך המתכון? תתכונני לשוס וליישור תמידי :lol:

      • נראה לי מאוד כי איו שמרים :lol:
        לא מכניסה שמרים הביתה ככה שכרגיל אצלך אני מוצאת אצלך מלא דברים של "לאכול בלי להרגיש עם"
        (כמו הלזניה…לא אוהבת לזניה גבינה ואצלך הייתה בשרית וגם אני הולכת עכשיו כמו טווס מנופח עם ההצהרה "גם אני אוכלת לזניה" ;) )

        נכון להרגע עוד אין קראנץ באופק…אתמול קנינו מוצרים לעוגיות בריאות..כמות שנראה לי לשנה שלמה :| (ועדיין לא מצאנו סירופ חרובים)
        הדרישה היא עוגיות בריאות שלך

        אז יחכה הקראץ'… smile

        • ברבורית יקרה
          אנחנו לא הולכים לשום מקום ונהיה פה לעד. גם הקראנץ'.
          אז עוגיות בריאות קדימה…עד שיגידו דייייייייייייי :lol:

  6. שלום פירגה, בזמן מריחת העלה עם הגבינה ,הגבינה לא נשפכת? ובזמן האפיה הגבינה לא בורחת?, כי הגבינה קצת רכה לא?. בגדול, נראה לי שאכין אותה בהמשך השבוע כי כבר הכנתי לשבת 3 סוגי עוגות.

    • לא לדאוג מיכאלה
      הפודינג שומר על הגבינה שתהיה מוצקה

      את הרי מכינה בתבנית אינגליש קייק…איך תברח ;)
      תכיני מדוייק להוראות שלי.
      תודההההההההההה smile

  7. פירגה שבת שלום
    את העוגה הזו אני חייבת,וחייבת מאוד להכין. הדפסתי לי את המתכון ואכין לארוחת שבת
    הראשונה ללא בשר ואדווח לך את התגובות
    להתראות אנטה

  8. פירגה שאלה זה קצת ניראה לי מסובך ההברגה אפשר לרדד לעלה ואז למרוח את המלית ולגלגל לרולדה

  9. פירגה יקרה שבוע טוב, הכרוכיות יצאו משו משו, את המלית הכנתי עם גבינת טוב טעם, לא היו לי צימוקים אז הוספתי מעט חמוציות, ממש טעים ומומלץ, ולשאלה של חגית עזר, אחת מהרולדות גלגלתי רגיל ויצא מצויין.

  10. היי פירגה,
    עשיתי את העוגה ביום שישי בידיוק לפי ההראות ויצאה נהדר,
    רק העוגה יצאה מהתנור וכבר חיסלתי חצי…
    קבלי את כל המחמאות!!

  11. הי פירגה
    את קראנץ השוקולד אני מכינה בלי הפסקה והוא מדהים!!!
    כל הזמן רוצה לברר איתך- והנה ההזדמנות – המרקם שמתקבל לי קרוב יותר לעוגיוה (פריך ופירורי) ופחות לבצק של עוגה
    האם אני אופה יתר על המידה או שמא זו הכוונה (הטעם מהמם בכל מקרה….)
    תודה
    יפעת

  12. פירגה את גדולה. איזה כייף למשפחה שלך כל יום יש להם מאפים כל יום משהו חדש וטעים.. תגידי גם השכנות נהנות מהעוגות שלך…. :? נבוא אליך בתור שכנה חחחחחחחחח :lol: :lol:

    • יעלי בקר טוב
      לא הקפאתי אני לא בטוחה. תעשי בדיקה של חתיכה אחת ללילה ותבדקי.
      אני שמרתי במקרר
      smile

  13. פירגה בוקר טוב,
    הגבינה לא נוזלת מהקראנץ'?
    ו-2 כוסות קמח זה לא מעט ל-3 קראנץ כי זה לא טופח?

    תודה רבה לך, אני רוצה לעשות את הקראנץ היום יש לי אורחים. :lol:
    :lol:

    • שרון,כתבתי ללוש לבצק נעים ורך ונוח לרידוד.אם חסר קמח אז מוסיפים
      לא נוזל.
      בהצלחה ותהנו smile

  14. אויש פירגה, זה נראה טוב…….נראה לי שאני אבטל את קבלת העידכונים ממך laugh ;)

  15. שאלה עניינית :כמה אבקת אפיה יש להוסיף ל 2.5 קמח רגיל כדי להשיג אפקט של קמח תופח ???

  16. היי פירגה יקירתי,
    המתכון המושלם בשבילי .
    בעלי תמיד מבקש "גבינה בבצק פריך",
    אני מכינה כרוכיות רגילות אבל העוגה שלך נראית פיצוץ.
    אכין בשבת הקרובה ואדווח איך יצא. smile :P

    • מלי,אני בטוחה שבעלך מאד יאהב את החידוש.
      אחכה לשמוע ממנו ;) חוות דעת
      תודה smile

  17. הלכתי היום לניחום אבלים, על הבוקר הכנסתי את העוגה לתנור, היה לי בבית 470 גרם גבינת סקי שהם קיבלו באהבה שקית של אינסטנט וניל וקליפת לימון. כל השאר על פי המתכון המקורי. נחל הצלחה רבתי, הרבה אנשים שנכחו שם קיבלו הפניה לבלוג שלך.

    • ערב טוב לארה ותודה רבה שחזרת לשתף אותי. שמחתי לקרוא שהעוגה הצליחה וטעימה.
      אני שמחה תמיד להרחבת המשפחה שלנו באתר :lol: שכולם יהנו :lol:

  18. הי פירגה
    יצא מצוין ונעלםבמהירות כשעוד היה חם. את השאריות העברתי לנכדים שאכלו סוףסוף עוגת גבינה.
    האם אפשר להכין מאותו בצק משהו מלוח? אם כן – לשים את הסוכר בבצק?

  19. הי פירגה
    חברתי היקרה הכינה הכרוכיות טעם גן עדן אלוהי

    שאלתי האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה וכמה ואם לא למה (הי ייצא לי חרוז)

    • שולי תודה לך ולחברה
      אני חושבת שאפשר להמיר ל-3/4 כוס שמן
      צריך לנסות….אם את מוכנה smile

  20. אני מחפשת מתכון לעוגת גבינה [מגבינת סקי ] על בסיס בסקוויטים שניתן להקפיאה כמו קסטה??!! יש לך מרשם קל שכולל שמנת מתוקה וללא פודינג כלשהו- זה מה שיש לי בבית כרגע.
    זקוקה למרשם s.o.s !!!

    • אני לא מכירה בלי פודינג.
      את יכולה להקציף שמנת ולהוסיף לה גבינה וסוכר.
      smile

  21. הכנתי את העוגה אתמול לאחרי הצום. נאכלה חמה מן התנור. מלאתי בחלבה ושוקולד צ'יפס, יצא טעים מאוד. הבצק ממש נעים ונוח לעבודה, ואאמץ אותו למילויים אחרים.תודה רבה על המתכון הזה ובכלל על כול המתכונים באתר.

    • אור בקר טוב חמדתי
      מלית כלבבי ולטעמי.את יכולה לפני האפיה לזלף על הכרוכית דבש.מוסיף המון smile

    • פריגה יקרה הכינותי כבר מספר פעמים השבוע
      וזה סוף הדרך אין מילים
      גם טעים וגם ממכר
      ואין מתכון אחד שלך שהיכנתי
      ולא היתה לזה הצלחה
      תבורכי smile

      • שושי,גם אני כשטעמתי לראשונה "התעלפתי" מעינוגים.
        תמשיכי להכין ולשמח אותי בתגובות טעימות smile

  22. פירגה יקרה,
    מאז הקראנץ' סילאן, טחינה וכו', אני עוקבת אחרי כל מתכון נוסף "מהמשפחה" הזו.
    שמתי לב שלמעט בשוקולד [שאת מוסיפה סוכר וניל, ויחסי א. האפייה אחרים] זהו אותו בצק.

    אז שתי שאלות:
    האם מתאים הבצק גם למילויים מלוחים? והאם אז עדיף באמצע אפייה לפרוס ולהמשיך לאפות כך ע"מ שיהיה יותר "קראנצ'י"?

    שאלה שניה, לפי הצילום, האם על הגבינה פיזרת שוב אבקת סוכר לאחר תום האפייה?

    *אגב, הוספתי מעט צ'יפי שוקולד לגבינה וזה מאוד טעים, וכרגע עלה רעיון במוחי: אם לערבב נוטלה בגבינה יהיה טעים? כמויות של חצי חצי? או, שליש שוקולד שני שליש גבינה?

    הגעתי למעשה ליותר משתי שאלות ואשמח מאוד על תשובותייך!!
    תודה!
    אגב, הסילאן + טחינה מקום ראשון בעיני, עוגה פשוט א' א' א'!!!!!!!!!!!!!!!!! ופעם הבאה אולי אעשה מאותו בצק שלוש רולדות שונות בטעמים..
    תודה!

    • הי ש
      בדיוק נתתי ליפצ'י כמה קישורים כי גם היא ביקשה מאפים מלוחים.
      קצת לעלות למעלה בתגובות.את כבר תראי את התגובה שלי.

      המליות שאת כותבת לא נוסו ואין לי תשובה לגבי טעים או לא טעים.
      הכל שאלה של טעם אישי. את צריכה לנסות ולהחליט.
      תיעזרי בקטגוריה מליות מלוחות/ מתוקות .
      הבצק יתאים למלוח/מתוק ואין בעיה.
      פיזרתי אבקת אפיה רק בתום האפייה כשהעוגה התקררה.

  23. פירגוש!
    יצא מדהים בטעם, רק קצת דחוס ונמוך.
    זה נורמלי?
    (אני רגילה בקראנץ שמרים שהם יוצאים לי מאוד גבוהים ביחס לתבנית אינגליש קייק)

    • נורית בקר טוב
      ברור שזה לא שמרים והתוצאות שונות לגמרי.
      יום נעים smile

  24. פירגה יקרה,
    הכנתי בסופ"ש האחרון את הקראנץ גבינה ויצא מדהים.
    3 הרולדות נחטפו ונבלעו כהרף עין וכמובן הגיעה הדרישה לעוד מהטעים הזה.
    אין מה לומר כל מתכון שלך שאני מנסה יוצא "פצצה".
    כמובן שאכין להם שוב ובטח הפעם אכפיל כמויות ואשתמש במליות שונו כהמלצתך.
    ושוב – תודה . :lol: ;) smile

    • מלי יקרה
      נעשיתי שבויה של הבצק הזה.נפלא בגדול.
      תגווני ותכיני מבחר מליות .
      כיף לפנק את בני הבית smile
      תודה על המוני המחמאות :lol:

  25. שבת שלום פירגה,
    ראשית – תודה עבור המתכונים הנפלאים שלך ועבור החום והאהבה שא תמרעיפה על הגולשים באתר.
    יש לי מספר שאלות:
    א. האם את מפזרת סוכר או אבקת סוכר לפני האפייה? במתכון כתוב סוכר אבל בתמונה זה נראה כמו אבקת סוכר.
    ב. אם אני ירוצה להכין כל אחת משלושת הקרנצ'יות במלית שונה – מה את מציעה ומה הכמות המתאימה של המילוי?
    תודה רבה מראש!
    שירי

    • שירי ערב טוב
      אחרי האפיה פזרי אבקת סוכר
      1/2 כוס מלית נראה לי תספיק לכל כרוכית או איך שאת מרגישה..אולי יותר?
      שומרים במקרר smile

    • שבת שלום

      אפיתי את העוגה היאמי הזאת במקום שמנת שמתי מעדן וניל ובמקום צימוקים שביבי שקדים

      הבן שלי אמר "שתהיה בריאה פירגה" אז גם אני מיצטרפת לאיחולים :lol:

      • הי שרית
        אני מתארת לי כמה שנהניתם.עוגה מדהימה. יש לי עוד עוגות בנוסח הזה בבצק גבינה בקטגוריה : עוגות מבצק גבינה.
        המשך יום טעים

    • הכל טוב ויפה והעוגה נראית נהדר, אני מתה להכין אותה אבל לא הבנתי איך אפשר להבריג את שני החלקים אם יש על זה גבינה…… וגם לא הבנתי איך בדיוןק עושים את זה.

      • לימור,כתבתי מאד ברור :lol:
        אחרי שמכינים את הכרוכית בוצעים לאורך ושוזרים זה בזו את 2 החלקים. ונכון,יש עליהם גבינה.

  26. אופס… ועוד שאלה: אם מכינים יום מראש – איך שומרים על הטריות? במקרר או בטמפרטורת החדר?

  27. היי פירגה
    הכנתי ויצא מאוד טעים. נשארה עוגה אחת אותה הקפאתי וזה הציל אותי היום. גם אחרי ההקפאה העוגה הייתה נהדרת, אף אחד לא הרגיש שהעוגה יצאה מהקפאה וקיבלתי מלא תשבוחות. בעצם את קיבלת כי סיפרתי שזה מהאתר שלך…
    תודה :lol: :lol: :lol:

    • סיון יקרה
      תודה רבה ;) אני חושבת שכל קונדיטוריה היתה גאה בעוגות כאלה,לא?
      smile

  28. פירגה שלום
    סופ"ש עוגות פירגה, תגובה לעוגת אפרסקים וקינמון כתבתי לך,
    את עוגת היום הולדת כושית אני אכין במוצ"ש לנכד שמלאו לו שנה
    וכמו שהבטחתי לך תגובה על קרנץ הגבינה ,יצא סוף הדרך גם אותה אקח למסיבה.את האתר הפצתי בין כלתי ,המחותנת ואחיותיה שיתמוגגו גם הן
    בברכה אנטה

    • אנטה הי
      תודה רבה על הפצת האתר שלי בין מקורבייך.
      שימחת אותי שהכל הצליח לך וששיתפת אותי :lol:
      שבת שלום smile

  29. שלום פירגה
    אחת העוגות המהממות שאכלתי הבצק נפלא אני חושבת שאפשר למלא ולעשות קרנץ גם עם שוקולד
    תודה smile smile smile smile smile smile

    • ריקה יקרה
      המתכון האחרון היה קראנץ' גבינה
      אני לא אתן יותר מתכונים שוטפים.
      אולי רק פעמיים בשבוע, עוד לא החלטתי.
      מקווה שתמשיכי להנות ביחד איתי גם במתכונת יותר מצומצמת.
      smile

  30. פירגה יקירתי
    יצא נפלא מתכון מנצח
    שאלה לי האם אפשר למלא גם בתפוחים? כלומר עלה תפוחים ושוב עלה או רשת smile smile smile בצק?
    תודה ושבת שלום

  31. היי פירגה
    עכשיו הכנתי את הקראנץ' ואני רוצה להודות לך כי בזכותך התגברתי על הפחד מלהכין קינוח עם בצק
    אני כבר עוקבת אחרי האתר שלך מעל שנה ונכנסת כל יום וגם הכנתי כבר כמה מתכונים, אני וחבר שלי צמחונים והמתכונים שלך מאוד מגוונים לנו את שגרת הטבעול, אז תודה גם על זה
    smile

    • פלו יקרה,
      מאד מאד שמחתי לקרוא שהאתר שלי משדרג לך את הארוחות ו"מסלק" פחדים ;)
      תודה לשניכם ותמשיכו להנות ולשתף smile

  32. ווואאאוווו חבל על הזמן .ממש חוויה.
    הכנתי את הבצק נטול גלוטן ויצא מעולה.
    זה הבצק הכי טעים שהכנתי עד היום לסוג הזה של העוגות.
    השינויים שעשיתי:
    140 גרם חמאה
    2  כוסות קמח קונדיטור
    1/2 כוס קמח א.א.אורנים לעוגות ועוגיות
    1/2 כפית קאסטן גאם
    1/2 כפית משפר אפיה
    1/2 כפית סיבי פיברקס
    1/2 כפית קרם טרטר

    הבצק יצא רך ומאוד טעים.
    הבת שלי טרפה את העוגה עם השוקולד היא אוהבת את הסוג הזה של העוגות מאוד.
    אני אלך לישון עם חיוך על הפנים.
    לילה טוב ;)

    • ליאת,שימחת אותי מאד מאד שהילדה נהנתה וגם שהיה כל כך טעים.
      תודה על השידרוגים המעניינים.
      המשך יום נפלא לכם smile

    • שרה הי חמודה
      את לא יכולה לשזור 2 חלקים לצמה
      תשזרי כמו בורג. אחד בשני ותלפפי
      בהצלחה smile

  33. היי פירגה המקסימה
    אני כבר איזה חודש (מאז שגיליתי את האתר המדהים שלך) גולשת ויצא לי לנסות בינתיים עוגיות תמרים ופשטידה תירס. הדבר הבא שיהיה ב"ד זה הקראנץ גבינה הזה שנראה ונשמע נהדר.
    (במיוחד כי אין בו שמרים שעד כה לא יצא לי לנסות)
    אשתדל ב"נ לדווח איך יצא
    ברצוני לציין אותך לשבח על כך שאת מקפידה לציין שעל הקמח להיות מנופה- זה כ"כ חשוב !
    כבר יצא לי לראות סרטוני אפיה בהם לא נופה הקמח וזה בעיני היה מזעזע גם מבחינה דתית וגם מבחינה סטרילית!
    אז תודה ויישר כח על זה ועל השיתוף המקסים שלך בחוויות ומתכונים נהדריםQ שאי ברכה ושנה טובה ומבורכת! smile :lol:

    • טולטול יקרה
      אני שמחה שאת באתר שלי ומרוצה.
      תמשיכי להכין ולעדכן אותנו במתכונים שאת מכינה ובתגובות.
      שנה טובה מתוקה ומאושרת לך smile

  34. שלום פירגה
    ראשית המון תודה על המתכונים המעולים (והברורים)
    הקראנצ' גבינה יצא מוצלח ביותר
    יופי של אתר נראה שהכל הועלה נעשה ונרשם באהבה גדולה
    שתיהיה לך ולאהובייך שנה נהדרת
    מיה :P

    • מיה חמודה
      תודה מקרב לב על המחמאות לאתר ובעיקר שחזרת לשתף אותי במחמאות על הקראנץ' גבינה בלי שמרים.
      המשך טעים כל השנה ;) :lol:

  35. פירגה שלום,
    גיליתי לאחרונה את האתר שלך ואני ממש נהנית מכל המתכונים היפים והטעימים, בעיקר קלים
    ומוסברים היטב.
    יש לי שאלה לגבי הקראנץ גבינה. האם אפשר במקום שמנת מיץ תפוז או משהו אחר? אני רוצה שיהיה פרווה כדי שמהחלקים האחרים אני אכין עם שוקולד פרווה או ממרח אחר.
    בתודה,
    מרסל

    • מרסל בקר טוב
      ברוכה הבאה smile
      שמחתי לקרוא שהצטרפת לאתר ושאת נהנית מהמטבח הטעים שלי.

      את השמנת תמירי בשמנת מתוקה פרווה.

      בהצלחה והמשך הנאה smile

      • שבת שלום פירגה הכל ממך טעים מאד פשטידות ועוגות עשיתי המון משהו קרה בדואר שלי ופתחתי דואר חדש אם תאכלי לישלוח לי לשם אודה לך מאד מייל שלי karnim@gmail. com זה המייל החדש בימקום וואלה תודה מראש ושבת שלום smile sad

  36. ניסיתי לעשות ולא יצא – נראה לי שהטעות היא שלי. שאלה – מה האורך של תבניות האינגליש קייק שהשתמשת בהם ? תודה.

    • שרון, זה לא חשוב. בכל תבנית יצא טוב. זו לא הטעות.
      נדמה לי ששלי היו 30 אבל את יכולה פחות.
      הצלחה להבא smile

  37. הכנתי הערב אבל ללא צימוקים אלה עם שקדים יצא פשוא נפלא!!!!!!!!!!!אני כל כך אוהבת להכין מהמטעמים שלך. רוצה אני לספר שהרוגלכים והחיתוכיות ועוגת ארומה הם חובה אצלי כל שישי שבת וזה הקינוחים שמבקשים ממני חברים להביא כאשר אני מתארחת אצלהם ועוד עוגות ועוגיות ממתכונייך וכנ"ל לבישולים מילה שתי מילים יש לי אלייך! את מדהימה! :lol:

    • הי אילנית,אני גאה בראש שלי שממציא לנו מעדנים כאלה.
      כיף שאת מחוברת אליהם.חהחהחהחהחהחה.עשית לי את הבקר בפירגון ;) :lol:
      תודה יקירתי smile

    • אידה,זה המוטו של האתר שלי,לשאוף למתכונים הכי קלים והכי טעימים שיש.
      תודה רבה לך smile

  38. היי תודה על התגובה המהירה.

    יש לך במקרה מתכון לעוגה עם אשל? פשוט נשאר לי אשל עוד משבועות ורציתי להכין משהו מתוק (אני יודעת שיש באתר כאן פיצה מבצק אשל וניסיתי וזה לא ממש הלך לצערי…).

    • הי הילה
      בפיצה אשל אין הרבה מה לעשות רק לערבב את האשל עם קצת מלח ולהוסיף קמח עד שמתקבלת עיסה דלילה.מורחים אותה עם כף כי היא ממש דלילה….. על התבנית המשומנת ואופים ואחר כך מכינים את הפיצה ואופים שוב. היא פיצה ענקית…..יש עליה המון מחמאות.
      זה באמת משחק ילדים. תבטיחי לי שתנסי שוב.חהחהחהחהחה

      בכל אופן,תמירי את השמנת החמוצה באשל (בבצק שק"מ) ותכיני שטרודלוני שוקולד השחר.או מלית אחרת שאת אוהבת.

  39. היי…שאלה קטנה .את הפודינג ווניל מוסיפים ישר מהשקית למלית הגבינה או שצריך לערבב אותו עם חלב ואז להוסיף ? אודה על תשובתך בהקדם , כי המתכון נראה מעולה ביותר ואני רוצה להכין אותו כבר….. (:

  40. פירגה יקירתי,

    באיזה צימוקים את נוהגת להשתמש, צימוקים בהירים או כהים???????????. אני רוצה להכין היום את הקראנץ הזה ועניין אות לדעת באיזה צימוקים את משתמשת…

    תודה ויום קסום,

    ליאתי smile

  41. בוקר טוב.
    אמא שלי הכינה בישבילי. יצא מעולה אהבתי מאוד.
    תודה על המתכון הטעים..

  42. עוגה אלוהיתתתתת,
    בזמנו התקבעתי על עוגת השמרים הקריספית עם מילוי השוקולד.
    אבל העוגה הזו עולה עליה.
    הבצק נפלא ונוח לעיבוד ורך.
    הכנתי עם גבינה ועם שוקולד וקשה לי להחליט מה טעים יותר.
    הופך להיות הרפרטואר השבועי.
    תוך יומיים לא נשאר כלום וזה עוד לפני שגיליתי לבני הבית שיש עוגה….
    תבורכי פירגה.

    • שרון,גם אני התאהבתי בבצק הזה ויש לי קטגוריה גדולה עם מתכונים ממנו. גם מלוחים וגם מתוקים.
      תמשיכי להכין שכולם יהנו.

  43. היי פירגה
    אפשר להכין בלי לחתוך לקרנץ? כלומר לגלגל ולחתוך לעוגיות ? או שהמלית תברח? לא רוצה להכין קרנץ רוצה להכין לגלגל ולחתוך לחתיכות כמו עוגיות ולשים במגש, האם אפשר? המלית לא תיברח?

    • ההגיון אומר שאם תכיני מלית קשה היא לא תברח. דלילה כן תברח.

      שימי גבינות כמו טוב טעם או כנען ותדללי אותן מעט עם גבינה רכה.

  44. תודה רבה פירגה היקרה

    אם אשים חב גבינה 30% וחבילה טוב טעם ושקית אינסטנט פודינג וניל לא יברח? אני חייבת לעשות היום

  45. פירגה הכנתי יצא מדהיייייייייייייייייים וטעייייייייייייייייייייייייייייים עשיתי עם חפיסת טוב טעם ועם גבינת פילדלפיה { מאוד משמין אבל לא אכפת לי חג שבועות } ימאו ממש דוגמניות והגבינה לא נזלה. עשיתי רולדה וחתכתי לפני האפייה לעוגיות.
    מתכון שהולך להיות לי לכל החיים הבצק מדהים .
    תודה רבה רבה לך על המתכונים הנהדרים שלך יותר טוב מקונדטוריה

    • שירה,מצויין.
      עכשיו נותר להנות.
      תודה על השיתוף והמחמאות וחג שמח וטעים לכולכם.

    • היי שירה. מה טוב טעם וכמה גבינת פלדלפיה שמת? האם זה במקום הגבינה הלבנה? smile

  46. האם הבצק מתאים גם למליות אחרות לא רק גבינה? תודה חג שמח (ההסבר עם הגלגלולים לא כ"כ מובן לי…)

    • מיכל,הבצק מתאים לכל המליות המתוקות. יש קטגוריה באתר למליות מתוקות.

      לעצם הגלגול, נתחיל מהתחלה.
      תכיני 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
      תלושי את הבצק ותחלקי אות ל-3 כדורים שווים.
      כל חלק תרדדי,תמלאי ותגלגלי לרולדה/כרוכית.
      את הכרוכית הממולאה תחתכי באמצע לשניים לכל האורך (אחרי שהיא ממולאת) ותלפפי את 2 החלקים שחתכת זו על זו.
      בזהירות תעבירי את ה"צמה" לתבנית האינגליש קייק. תיעזרי במרית גדולה וביד. גם אם לא מונח יפה בתבנית,אחרי האפיה זה מסתדר.
      מקווה שעכשיו ברור.
      בהצלחה ובאהבה.

  47. אני בדיוק מכינה את הבצק, הוא יוצא מאוד דביק, הוספתי המון קמח… )-:

      • כן הוספתי… זה יצא הרבה יותר מ 2.5 כוסות.. אבל העוגה בסופו של דבר יצאה טעימה… תודה

          • הבצק הזה ללא החלמון וסוכר נקרא בצק שקם. וכשאני רוצה שיצאו לי 4 רולדות אני מוסיפה חלמון 2 כםות סוכר, אבל גם חצי כוס קמח יותר. כלומר 3 כוסות קמח. ואז הוא לא יוצא דביק.
            אני גם מוסיפה 2 סוכר וניל.

  48. עשיתי.יצא מדהים.הצטערתי שלא עשיתי יותר..אני אאמץ המתכון לקבועים שלי.
    תודה לך
    :lol:

  49. ערב טוב פרגה תגידי אפשר להוסיף משהו אחר במקום הצימוקים פשוט לא אוהבים אצלי צימוקים ??? או שפשוט לוותר ולא להוסיף כלום במקום ???

      • וואוו חזרת אלי מהר תודה רבה רבה כיד הדמיון זה אומר שאפשר גם שוקולדצ׳יפס ??? ואם כן אז מריר או לבן ???

  50. שלום פירגה
    הכנתי את הקראנצ' עם שמן וחצי מכמות הקמח הלבן החלפתי בקמח מלא,הכפלתי כמויות ועל חלק מהקראנצ'ים מרחתי ממרח שחר פרווה, מה אומר לך?
    פשוט מעולללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללה
    תודה ענקית על כל המתכונים . smile smile smile smile

  51. פירגה שלום, רוצה לנסות את המתכון, אבל לא כ"כ הבנתי את ההסבר של הרכבת הכרוכית מהחלק שלאחר הבציעה לאורך? אודה מאוד להסבר נוסף… תודה מראש וחג שבועות שמח וטעים.
    מירה

    • מירה,תכיני רולדה ממולאת.
      תחתכי אותה לאורכה לשניים .כך תקבלי 2 חצאים ממולאים
      את 2 החצאים תשזרי זה בזו בליפוף. (אחד על השני)
      בהצלחה smile

        • מעדכנת שיצא מדהים!!! וכבר מכינה "נגלה" שניה. תודה רבה! ד"א- מה דעתך על הוספת מעט קוביות תפוח עץ ירוק? האם ירטיבו מידי את העוגה לדעתך?

          • תודה מירה.
            לי אישית לא נראה אבל מי יודע? צריך להכין ולבדוק את התוצאה.
            אבל למה לקלקל? ;) :lol:

  52. היי שאלה לי, אם אני יכין את העוגה בצורת פרח המפורסמת ולא בתוך תבנית אינגלישקיייק? תודה smile

    • ביאטריס,
      אם את מכינה צפוף,אין בעיה.
      התבנית של האיגליש קייק מהדקת את הגבינה והיא לא נשפכת לצדדים.
      אז לשיקולך smile

  53. היי
    כוון שערב שבועות יוצא השנה במוצאי שבת.. האם אני יכולה להכין את הקרנץ ביום שישי לאחסן במקרר , ולמחרת לאפות? :P

    • הי יערית,לצערי,אני לא מכירה את השיטה הזו. בכל אופן,לשים במקרר כי יש במתכון גבינה.
      בהצלחה והנאה smile

  54. פירגה שלום אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    רוצה לדעת כמה שמן צריך לשים במקום 200 גרם חמאה
    תודה

    • עליזה,תודה רבה לך.
      לא הכנתי את המתכון הזה בהמרה לשמן.אני לא יודעת איך יצא.
      בכל אופן ההמרה שלי היא : על 200 גרם מרגרינה או חמאה=3/4 כוס שמן
      בהצלחה smile

  55. פירגה יקרה היי ! המתכון נראה ונקרא משגע ! הולכת לקנות את המצרכים להכנתו. רק שאלה לי אלייך
    בבקשה, אצלנו במעדנייה יש גבינת טובורג מצויינת שאני מאוד אוהבת להשתמש בה, את חושבת שזה
    יתאים למתכון ולא יהיה כבד מדי, אולי להוריד קצת מהכמות הכללית של הגבינה, אשמח לדעת מה דעתך
    ואם זה יעבוד ?? תודה על המענה שלך.

    • מרים ערב טוב יקירתי,
      אפשר לשלב את הטובורג עם קצת שמנת שלא תהיה יבשה . לא ניסיתי אותה,אני מקווה שיהיה טעים.
      בהצלחה. smile

להגיב על ליאתי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *