d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d791d798d798d794 d791d7a9d7a8 - מאפינס בטטה ממולאת בשר

מאפינס בטטה ממולאת בשר

בטטה בשר - מאפינס בטטה ממולאת בשר

מתכון לבצק בטטות:
600 גרם בטטות לקלף ולבשל – למעוך במזלג
להוסיף :
כף טחינה גולמית/מיונז
כף אבקת מרק פטריות
2 כפות קמח / קמח מצה
מעט מאד מלח (אחרי טעימה)
מעט מאד פלפל שחור (ביחד עם טעימה)
לערבב ולשמור במקרר עד להכנת מלית הבשר

מלית בשר :
200 גרם בשר טחון עדיף בקר
בצל גדול קצוץ
קצת סילאן וקינמון
מלח
פלפל שחור
קצת פפריקה חריפה+קצת פפריקה מתוקה
במחבת שטוחה לטגן את הבצל בכף שמן עד שיזהיב
להוסיף את הבשר ולערבב כל הזמן עד שישחים ויתפורר
לתבל בעדינות רבה . לטעום ולשפר טעם.
להכין בצד 2 כפות צנוברים (לא חובה)
רצוי לקלות אותם מעט ואז הם יהיו קראנצ'יים.

מכינים 12 תבניות מאפינס מסיליקון (רק כך אני יכולה להבטיח שהמאפים לא יידבקו)
שמים כף מבצק הבטטה בכל מאפינס (הבצק שנשאר בקערה יספיק לכיסוי)
ממלאים עד למעלה בבשר בצורה חופשית בלי ללחוץ או למעוך
מפזרים 2-3 גרגרי צנובר
מכסים את הבשר בכפית בצק נוספת ומיישרים . חורצים קווים בעזרת מזלג .
מחממים תנור לחום 175 ואופים כ-25 דקות. צבע המאפינס זהבהב.

הגשתי מ י ד חם מאד עם זירזופי טחינה וסילאן ועם סלט הבית שלי.
תהנו

12 תגובות על “מאפינס בטטה ממולאת בשר

    • בקר טוב בילי,בטח שאפשר תפוח אדמה.
      גם ניתן להמיר למלית צמחונית smile (מי שלא אוכל בשר)
      בהצלחה smile

  1. בוקר טוב פירגה

    איזו מלית צמחונית היית ממליצה ? אני כל הזמן מחפשת מתכונים צמחוניים חדשים !

  2. ניקרא טעים
    רציתי לשאול אם צריך לשמן את התבנית המאפנס smile
    ואם זה לא מתפורר באפיה תודה

  3. הכנתי את המאפניס
    כמו שרשמת בתבנית סלקון ומשום מה ה
    תפרקו לי מה לא עשיתי טוב

    • סופי,לא להוציא את המאפינס כשהם מאד חמים.צריך קצת לקרר.
      תנסי לשמן את התבניות שלך. smile

להגיב על בתיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *