d79ed795d7a1d7a7d7942 - מוסקה חצילים ובשר-אפוי

מוסקה חצילים ובשר-אפוי

d79ed795d7a1d7a7d7944 - מוסקה חצילים ובשר-אפוי
העבודה משתלמת והמחמאות לא יתמהמהו. מומלץ בחום.

אפשר להכין בסיר רחב ושטוח על הגז או לאפות בתנור.

מצרכים:
2 חצילים מקולפים לסירוגין (משאירים קצת קליפה) חתוכים לפרוסות (סנדוויץ) לא חותכים עד הסוף את הפרוסות.
משאירים כיס למלית.

המלית:
בקערה מערבבים חצי קילו בשר טחון עם ביצה, כף חומוס (ממרח) , פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל שחור, מעט כמון,פפריקה מתוקה וחריפה לטעם וכפית כורכום.
כ-2 כפות פירורי לחם/קמח מצות , כ-2 כפות צנוברים מטוגנים על מחבת יבשה.
לטגן בכף שמן בצל קצוץ ו- 2 שיני שום כתושות ולהזהיב.
להוסיף לבשר ולערבב.
מכניסים מהמלית כמות נ ד י ב ה לתוך הכיס ומהדקים מסביב .

בקערה אחת שמים ביצה טרופה + כפית רסק עגבניות + מלח
טובלים את הפרוסות הממולאות.
בקערית נוספת שמים קמח ומצפים היטב את הפרוסות מכל הצדדים.
מטגנים על שמן ומשחימים . מניחים על ניר סופג.

בינתיים בסיר רחב מכינים את הרוטב:
מטגנים ב-2 כפות שמן 2 בצלים גדולים קצוצים ומזהיבים. מוסיפים 4 שיני שום פרוסות ופרוסות דקיקות מ-2 גזרים ומטגנים כדקה.
מוסיפים קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם.
ועוד קופסה אחת קטנה של רסק עגבניות.מוסיפים כף סוכר,כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור, קורט קינמון, כף פפריקה אדומה, פטרוזיליה קצוצה .
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומבשלים 10 דקות. טועמים ומשפרים טעמים. מוסיפים מלח ופלפל לטעם.
מסדרים את הממולאים בתבנית מתאימה (עמוקה) ויוצקים את כל הרוטב שיכסה את הפרוסות.
מכסים בניר כסף ואופים כ-40 דקות בחום 180 מעלות.
מורידים ניר וממשיכים לאפות עוד 15 דקות כשמדי פעם יוצקים מהרוטב על הממולאים.
תהנו

40 תגובות על “מוסקה חצילים ובשר-אפוי

  1. נשמע ונראה טעים. יש לך אולי רעיון איך להפוך את המנה לצמחונית?
    תודה ושבת שלום

    • שרון,יש לי מוסקה חלבית
      אם את רוצה תקישי מוסקה ותראי את המתכון
      שבת שלום עם חיבוק :lol:

    • רוני,אין על שילוב חצילים ובשר . בכיף. יש לי עוד מתכונים בשילוב הזה.יאמי.
      תהנו ושבת שלום לכם smile

  2. פירגה יקרה,
    וכרגיל מתכון מנצח שכמובן הועתק. כתבתי עכשו חוות דעת לעוגת הקסטה המדהימה שלך. מקווה שתראו. שבת שלום וחיבוק גדול. smile

  3. היי פירגה,

    כשכתוב "אפשר להכין בסיר רחב ושטוח על הגז או לאפות בתנור."- האם ניתן לוותר על שלב הטיגון ?

    אני מתנצלת מראש באם עליי להבין מהכתוב ואני מטרידה :oops:

    תודה לך,
    שבוע נפלא

  4. האם אפשר "לבנות" את המתכון כמוסקה כלומר שכבות של חצילים, בשר, עגבניות עם הרוטב שבמתכון?

  5. איך אפשר לדרג את המתכון כציון 10?(אני רואה מידי פעם דירוגים ש-5 זה כמו 10)
    הכנתי בסיר והיה מעולה. נהנתי להכין ולאכול ובעלי בכלל-הוא מת על מוסקה. המנה גם כל כך יפה. כמעט לא האמנתי שיצא לי כל כך יפה! הצליח בגדול והמלית נשארה יפה בחציל(פחדתי שהיא תתפרק…)
    נשאר רוטב למחרת אז פשוט טבלנו בו חלה בארוחת ערב.
    תודה על המתכון!

    • קרן יקרה
      מפרגן לקרוא את המחמאות למוסקה. תוד smile ה
      בכיף,לבריאות ותמיד בהנאה כזו מושלמת :lol:

  6. לצערי חלק נכבד ממשפחתי אינו אוהב חצילים (קורה….). האם ניתן להשתמש בתפוחי אדמה במקום וכיצד?

    תודה

  7. היי פירגוש !
    בא לי להכין את זה השבת ;) .
    אני גרה בבאר שבע ומקווה שתהיה לנו שבת שקטה ושנהנה מהמעדן הזה.
    smile

  8. הי ,
    הכנתי היום את המוסקה שלך, יצא מדהים! השלכתי את כל מתכוני המוסקה הקודמים שלא
    אתבלבל,, הוספתי בשר כבש טחון ביחס של 200 גרם בתוך חצי הק"ג עגל טחון. אני חושבת שזה שידרוג שהוסיף למתכון הנפלא שלך. בעבר הכנתי רוטב בשמל כציפוי, אך זה היה טעים גם בלי.
    ש נ ה ט ו ב ה!!!

    • מליסנדה,מה שלומך?
      כמעט שכחתי מהמוסקה הנהדרת הזו. מזמן לא הכנתי.
      היא באמת נפלאה וכל המחמאות מגיעות לה.
      שנה מתוקה לכם

  9. פירגה
    בוקר טוב וחג חנוכה שמח.,
    ארוחת שישי הייתה מוצלחת וזאת בעקבות אתר שלך אין עלייך.
    מוסקת החצילים הייתה מעולה. אך לדעתי הייתי מורידה מהרוטב את הגזר.

    • הי עופרה,שאלת טעם,ואין עליה ויכוח.אצלינו אוהבים.
      המשך טעים ושבוע נפלא לכם

  10. שלום פירגה ובוקר טוב ביום אפרורי וגשום זה. האם אפשר לשלב באותו סיר חצילים ותפוחי אדמה ? מה דעתך?

    • לא. כי התפוחי אדמה מתבשלי ם זמן ממושך יותר מהחצילים והחצילים התפרקו לך.
      יותם.

  11. ערב טוב פירגה .. לא הבנתי את מה שכתבת לגבי החיתוך של החציל לפרוסות – ולא לחתוך עד הסוף … האם את מתכוונת לכל שתי פרוסות כדי שלמעשה יהיו כאילו כריכים … ואז למלא בבשר … לטבול ברוטב וקמח ולטגן ?? קצת לא מצליחה להבין :eek: … תודה … ולילה טוב :oops:

  12. פירגה היי!
    האם לאחר הטיגון חובה להניח אותם בשכבה אחת בתבנית,
    או יכול להיות אחד מעל השני מחכה לתשובה בבקשה כי אני באמצע התהליך. תודה מהמכורה למתכונים שלך

    • שובה הי,זה לא טאבו ואין חובת הנחה.
      אם לא מסתדר בשורה אחת שימי מעליה. ברור שיותר יפה לשלוף כל אחד בנפרד,אבל אם יש אילוצים,אז הכל סבבה.
      בהצלחה smile

  13. פירגה היקרה!
    חזרתי לשבח ,הכנתי בשיכבה אחת יצא טעים מאוד.מאוד ומדויק בטעמים שאנחנו אוהבים .
    בזכותך אני שפית כך מכנים אותי המשפחה והחברים. תודה רבה לך אישה יקרה אוהבים אותך ולילה טוב.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *