d79ed7a0d796d79cd794d790d7aad7a8 - תבשיל חצילים ובשר טחון - מניזלה

תבשיל חצילים ובשר טחון – מניזלה

.jpg - תבשיל חצילים ובשר טחון - מניזלה

מניזלה במחבת – זה תבשיל של חציל אציל ובשר בקר שמשולבים בהרמוניה נהדרת ונוסטלגית
שחזור מתכון נפלא מבית חמותי – סגנון חלאבי.

מצרכים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
2-3  חצילים מקולפים פרוסים עבה . ממליחים קלות ומשהים לשעה. מייבשים.
כוס מים חמים+כפית אבקת מרק עוף-לערבב.
פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום,פפריקה חריפה ומלח.

אופן הכנה:

אפשר להניח את החצילים על ניר אפיה משומן ולרסס עליהם שמן. לאפות בתנור משני הצדדים עד שישחימו.

או לטגן….

במחבת עמוקה וגדולה לטגן את פרוסות החצילים ולייבש על נייר סופג.

באותה מחבת בלי לשטוף או לנגב להוסיף 4 כפות שמן ולהשחים את הבצלים
להוסיף את הבשר המופשר ולמעוך עם כף עץ עד שיתקבלו פירורים.
מתבלים וממשיכים לטגן עד שהפירורים שחומים קלות אבל לא יבשים.

מחזירים למחבת את החצילים ומערבבים בעדינות כדי שהחצילים יישארו שלמים.
יוצקים מלמעלה את המים עם אבקת מרק העוף ומבשלים כ-10 דקות. (אם חסר נוזלים מכינים עוד כוס מים+אבקת מרק)
טועמים ומשפרים  ממגוון התבלינים.
בוצעים חלה או לחם שחור ומגישים חם ומהביל ביחד עם רוטב.

"טיפ"
טעים זה לטגן צנוברים ולהוסיף בהגשה.
תהנו

34 תגובות על “תבשיל חצילים ובשר טחון – מניזלה

    • בוודאי שאפשר לאפות אבל לשים לב לא לייבש אותם הם צריכים עדיין להיות רכים ועסיסיים.
      תהנו smile

  1. פירגה יקירתי
    זה עתה אני מכינה את המנזלה בתוך הבצק האם לשפוך עם הנוזלים? והאם צריך למרוח משהוא על הבצק?
    smile
    תודה

  2. פירגה יקירתי
    יצא נפלאאאאאאאאאאא את העלה העליון לא שמתי בשלמותו אלא כמו ב פאי רצועות יצא נפלא
    תודה smile smile smile

  3. הי פירגה,
    מתכון מצויין ובצ'יק צק. ממש בקלי קלות.
    אני שמתי בפיתה ויאללה אוכל משגע לטיול.
    אקפיא גם פיתה אחת עם הבשר ואז ברגע של רעב אחמם בטוסטר אובן. אם יצא טוב-אדווח.

    • הי קרן יקרה
      כל פעם שאני מכינה לבעלי את המנזלה הוא עם דמעות בעיניים. זה מזכיר לו את בית אימו.
      טעים טעים smile תהני חמודה smile

  4. הי,
    אז בעלי מדווח שהפיתה הקפואה עם המנזלה היתה טובה.
    הוא חימם בעבודה , אכל ונהנה.

  5. שלום לך פירגה!

    רק רציתי לוודא שהבנתי נכון-
    את החצילים מטגנים בשמן עמוק? ואחרי הטיגון שופכים את השמן מהמחבת אבל לא מנגבים או שוטפים?

    תודה!
    יהודית

  6. היי פירגה
    בשבת הכנתי את המנזלה, יצאה טעימה ביותר. :lol: :lol: :lol:
    התערובת סופגת המון שמן, אין מה לעשות. בסוף הבישול שפכתי את השמן שהצטבר בסיר וגם כך נשאר מספיק שמן, החצילים סופגים ….
    בישלתי כתוספת אורז עם אטריות דקות ושמתי את המנזלה מעל לאורז – הארוחה הייתה ממש מעדן.
    תודה לך על הכל ועל שהפכת אותי לבשלנית שלא מפחדת לבשל דברים חדשים ואפילו לאורחים.
    כי אני יודעת שכל מתכון של פירגה תמיד מצליח לי.
    מאמא שלי לא למדתי כלום, ממך אני לומדת המון. אין עלייך :lol: :lol:
    המשך שבוע נפלא ויצירתי וקיץ קריר ונעים, בתוספת חיבוק ענקי smile smile smile smile

  7. בוקר טוב פירגה,
    בסוף שבוע זה ברצוני להכין בשנית את המנזלה.
    מאחר והחצילים סופגים המון שמן, יש לי שאלה – האם כדאי לטגן/לאפות את החצילים בתנור ?
    מה דעתך ? האם זה יפגום בטעם של התבשיל ?
    על עזרתך הרבה – שולחת לך חיבוק ענקי smile smile smile

    • ברור שאפשר לאפות.
      להבריש ניר אפיה בשמן.
      להבריש את החצילים מ-2 הצדדים ולאפות בחום גבוה.

      לנעשה זו השיטה של כל הקציצות /לביבות שממירים טיגון באפייה.
      בהצלחה והנאה.

    • אז לא להסתכל.חהחהחהחהחה. תעברי הלאה.
      smile לא כל דבר בחיים מושך והוא בכל זאת מיוחד ונפלא. :|

  8. הרבה תגובות מדברות על בצק ממולא מנזלה אבל במתכון זה לא מופיע. איך משדכים בצק למתכון ?

  9. חוזרת על שאלתי
    7 באוקטובר 2015 בשעה 20:26
    הרבה תגובות מדברות על בצק ממולא מנזלה אבל במתכון זה לא מופיע. איך משדכים בצק למתכון ?

    • הכי טעים זה להכין רולדה מבצק עלים,אבל אפשר גם בצק שמרים.
      לשים בצד לכל האורך את המילוי ולגלגל. יוצא נהדר.
      למקרה של מלית בבצק צריך לדאוג שלא יהיו נוזלים במלית ואפילו להוסיף קצת פירורי לחם שייספגו את הנוזלים לפני שממלאים.
      בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *