d79ed7a4d7a8d795d79d d79cd790d7aad7a84 800x600 - מפרום חצילים עם בשר

מפרום חצילים עם בשר

 

לאתר4 800x600 - מפרום חצילים עם בשר

 

מצרכים:
2 חצילים ארוכים מקולפים חתוכים לסדויצ'ים .פורסים עובי של 1/2 1 וחותכים באמצע לא עד הסוף שיתקבל סנדויץ' יפה למילוי.

מלית בשר:
1/2קילו בשר טחון אפשר לערבב בשר כבש+בשר בקר
2 בצלים
1/2 כפית בהרט
להשלים טעם עם מלח,מעט פפריקה,פלפל שחור ומעט קינמון
כף וחצי סלט חומוס או סלט טחינה מוכן
לטגן את הבצל ולהוסיף את הבשר ולטגן תוך ערבוב שיתקבל פירורי.לתבל.
בסוף להוסיף את החומוס/טחינה.לערבב.
ממלאים בנדיבות רבה את פנים הסנדויץ'.
מכינים צלחת עם ביצה מתובלת במלח ופפריקה
מכינים עוד צלחת עם קמח רגיל
טובלים קודם בקמח ואחר כך בביצה ומטגנים מ-2 הצדדים לצבע שחום יפה.מוציאים לצלחת.

רוטב:
מטגנים 1/2 ראש שום טיגון של כמה שניות ומוסיפים:
1/2 1 כפות רסק עגבניות בריכוז גבוה 28%
מוסיפים עגבנייה מגוררת (רק התוכן), פפריקה חריפה או פלפל חריף קצוץ ופרוסות מגזר
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור (אני מוסיפה כף אבקת מרק עוף)
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
מכניסים את החצילים ויוצקים עוד מים עד 1 ס"מ מגובה התכולה . מרתיחים. טועמים ומשפרים.
מבשלים כשעה על להבה קטנה עם מכסה חצי מכוסה.
מדי פעם יוצקים מהרוטב האדום על החצילים.
מגישים חם עם חלה טרייה .
תהנו.

10 תגובות על “מפרום חצילים עם בשר

  1. נקרא נהדר (אני בכלל מתה על חצילים),
    את יכולה בבקשה להסביר שוב איך חותכים את החציל לסנדוויצ'ים?
    מה זאת אומרת" פורסים עובי של 1/2 1 וחותכים באמצע?"
    תודה רבה.

    • אורית ,
      כמו שחותכים לחם אבל פרוסה עבה כדי שאפשר יהיה לחתוך אותה באמצע כ מ ע ט עד הסוף לא לחתוך לגמרי כי ממלאים (שהמילוי לא יברח).

    • לאה בקר אור,
      יש עשרות סוגים. תעשי חשבון פחות או יותר בעין….
      תקני את הארוכים,אז יצאו לך אפילו 6 סנדוויצים.
      בהצלחה והנאה smile

  2. בוקר טוב, אני חייבת לומר שנפלנו על הרצפה מהמפרום. יצא מ ד ה י ם! נכון, קצת עבודה, אבל וואו אחד גדול. תודה לך פירגה על המתכון המוצלח, הטעים והברור.
    כל הכבוד.
    מירי

    • מירי יקירתי,
      תודה על המחמאות.
      גם אצלינו אוהבים מאד את המתכון הזה ולא מוותרים למרות העבודה. המהנה ;) :lol:

  3. אכן, הצלחה מפי כל בני המשפחה. תודה על מתכון טעים ומהנה. ובכלל – תודה על מאמציך לרענן את
    התפריט המשפחתי.

  4. החלפתי את הבשר בחזה עוף טחון
    הכנתי לחג כמנה מרכזית נוספת ליד הבשר
    קצר תשועות נלהבות
    תודה
    ושנה טובה!!

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *