dscf4868 - צלי בקר מפואר וחגיגי

צלי בקר מפואר וחגיגי

d7a6d79cd799.jpgצלי בשרררר - צלי בקר מפואר וחגיגי

צלי נהדר לארוחת חג/שישי

מצרכים:

2 קילו בשר מספר 5
6 כפות שמן זית
3-4 בצלים  +  3 שיני שום פרוסות
בטטות,גזר,דלעת,פירות יבשים.
4 כפות סילאן
3/4 כוס יין אדום יבש
4 חתיכות זנגביל מסוכר
2 לימונים חתוכים קטן
פלפל שחור
מלח
פפריקה.

אופן הכנה:
משחימים את הנתח מכל הצדדים בשמן הזית ומוציאים לקערה.
מגרדים את תחתית הסיר ומוסיפים את התבלינים ועוד שמן זית. מערבבים עד שיתקרמלו בסילאן.
מניחים את הבשר ומסביב את הירקות.
ממלאים את הסיר במים וסוגרים מכסה.
מרתיחים וממשיכים לבשל על להבה קטנה 5 שעות. בודקים בעזרת סכין שהבשר רך מאד.
ניתן לאפות בתנור למשך 8 שעות.

"טיפ"
אחרי הבישול מקררים הכל בסיר.
מוציאים את הנתח בשלמותו ומקררים בכלי סגור במקרר למשך לילה שלם.
את הסיר עם הרוטב שומרים במקרר.
לפני הארוחה פורסים בסכין חדה את הנתח ומחזירים לסיר. מחממים היטב ומגישים עם הרבה רוטב על אורז לבן.
תהנו.

46 תגובות על “צלי בקר מפואר וחגיגי

  1. חג שמח פירגה. ראשית,ישר כח על האתר המקסים שלך.

    עצה קטנה,אני חושבת שכדאי לך לצלם תמונה נוספת של הצלי כשהוא פרוס עם הירקות פזורים מסביב לבשר,זה יראה יותר מושך לעין.המתכון מעולה והתמונה קצת מקלקלת,חבל.

    חג שמח ותמשיכי לשמח אותנו עם מתכונים מדליקים :lol:

  2. חג שמח פריגה .
    מתכון נהדר ושרון אלימלך צודקת התמונה לא עושה צדק עם המתכון !!!!

    חג שמח

  3. בוקר טוב פירגה יקרה ומועדים לשמחה…שאלה, אפשר להחליף את היין האדום ביין לבן? תודה מראש.. smile

  4. מרגיש טוב ומריח טוב!
    ותמיד כשאני מתחבטת מה כדאי להכין לשישי הקרוב, את מעלה מתכון שווה!
    שיהיה לכולנו חג שמח
    ויקי

  5. תודה לך אשה גדולה על כל המתכונים והתשבחות שקיבלתי בליל הסדר והכל בזכותך. אני מרגישה שאת מאד אוהבת בשרים, עופות וכל הקשור לכך חמוץ מתוק. הכל יוצא מצוין. הייתי שמחה לקבל גם מתכון לבשר שיהיה יותר מלוח וחריף. תודה וחג שמח. smile smile smile

    • רחל יקרה,את התבלינים את מווסתת איך שאת אוהבת.איפה שיש סוכר/סילאן פשוט תשמיטי.
      חג שמח וטעים.

  6. הצלי יצא מצויין. בישלתי 2 נתחים ועתה הם במקרר נחים….
    את הלימונים חתחתי לקוביות. זה בסדר? בישלתי יחד עם כל החומרים.
    יצא המון רוטב כי ציינת למלא את הדיר במים. מלאתי על כמעט מעל הנתח. האם בסדר?

    בערה נחתוח ונחמם כפי שרשמת…..
    עשיתי גם את הפרפה תות, אך עם כמו סוכר ויצא מדהים.

    שיהיה חג שמח לכולנו.

  7. הצלי יצא מצויין. בישלתי 2 נתחים ועתה במקרר הם נחים.

    יצא המון רוטב כי ציינת למלא את הסיר במים. מלאתי עד כמעט למעל לנתח. האם בסדר?
    בערב נחתוח ונהנה.

    הכנתי גם פרפה תות , רק עם כמו סוכר ויצא מצויין.

    שיהיה לכולנו חג שמח.

  8. פירגה שלום, שאלה 1. לבשל את הירקות במשך 5 שעות? הם לא יתפוררו לגמרי?

    • שימי ירקות קשים. בכל אופן,על להבה קטנה ירקות לא מתפוררים.

  9. שאלה 3. מחר סוף סוף זה קורה ואני מכינה את הבשר אז למה בעצם מוציאים את הבשר אחרי כמה
    דקות ומכניסים שוב ?

    • ככה אני מכינה את המתכון הזה.את יכולה להכין איך שנראה לך.לא חובה להצמד למתכון.
      בהצלחה ויום מתוק לך.

  10. בוקר טוב
    איפה קונים חתיכות זנגביל מסוכר ואיך נראת האריזה, שנוכל להסביר לבעל שהולך לקניות ;)
    תודה

    • מאיה,איפה שמוכרים תבלינים בתפזורת. לפי משקל. היום יש בכל הרשתות הגדולות.

  11. האם אפשר לחתוך את הנתח בשר ולטגן אותו כבר מההתחלה ? והאם אפשר להוסיף תפוחי אדמה?

  12. היי פירגה,
    שאלה: האם אפשר לוותר על היין ( רגישות בבית לריח ), והאם יש תחליף ליין? :P

    • יש מלא מתכונים בלי יין,בעיקרון אפשר לוותר או להכין על בסיס מיץ תפוזים/רימונים וכו'…..

  13. נהדר, אני מתכוונת לאמץ את המתכון הזה לליל הסדר. תודה רבה וחג שמח! :lol:

  14. פירגה יקרה
    מרגע שגיליתי את האתר שלך אני לא מסוגלת לעזוב אותו.
    ממש מקסים
    יישר כוח

  15. האם הלימונים לא נותנים טעם חמוץ. והאם לטגן את הבצל.
    הכנתי עכשיו ושמתי רק רבע לימון חתוך לקוביות קטנות ?
    פוחדת שיהיה חמוץ ? ?.

    • מירי,תתחילי ב-200 ותורידי אחרי שעה ל-180.
      תבדקי במהלך האפייה שיש מספיק נוזלים.

      בהצלחה smile

    • שושי בקר טוב,

      אני מכינה יום קודם.. שיהיה במקרר לילה , כדי שאפשר יהיה לפרוס יפה.

      לא יודעת לגבי תקופה יותר ארוכה smile

  16. לפירגה חג שמח לך ולמשפחתך הכנתי את צלי יצא מעולה וגם את מרק עם קנידלך :lol:

    • תודה smile רבה חיים.
      שמחתי שבחרת להכין מתבשילינו.
      שימשיך להיות טעים ומהנה smile

    • ערב טוב, תלוי כל אחד כמה אוכל 200 גרם או 300 או יותר.
      תלוי גם מה יש עם השולחן?

להגיב על חיים קליגר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *