d7a4d799d79cd7945 d797d79ed795d7a6d799d799d795d7aa - פרוסות פילה בקר ברוטב חמוציות מתוקות

פרוסות פילה בקר ברוטב חמוציות מתוקות

d7a4d799d79cd7945 d797d79ed795d7a6d799d799d795d7aa1 - פרוסות פילה בקר ברוטב חמוציות מתוקות

 

פרוסות פילה בקר ברוטב חמוציות מתוקות
הרעיון למתכון בא לי כשעמדתי בתור אצל הקצב
וכך גם השלמתי את הקניות שהצטרפו לפרוסות הבקר.

מצרכים:
עד 2 קילו פילה טרי  5  לבקש מהקצב לפרוס פרוסות די עבות
4 כפות שמן זית
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
3 גזרים מקולפים ופרוסים
2 כוסות חמוציות (שימו לב מוסיפים בסוף הבישול)
4 שיני שום שלמות ועוד 2 כתושות
1/2 כוס רכז רימונים
2 כפות דבש, קורט קינמון, 2 כפות אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, עלה טימין , 1/4 שורש סלרי
4 עלי פטרוזיליה.

אופן הכנה:
בסיר רחב לחמם שמן ולטגן את פרוסות הבשר. להוציא לקערה.
באותו סיר לטגן את הבצלים ולגרד את תחתית הסיר. להוסיף את השומים
להחזיר את הבשר ואת יתר המצרכים.
למלא את הסיר במים עד 1 ס"מ מעל התכולה ולהרתיח.
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-3 שעות. כדאי לטעום ו- "בדרך" ולשפר טעמים.
לפני שסוגרים את האש להוסיף את החמוציות . אין צורך לבשלם.

"טיפים"
1. אפשר להשרות את הבשר לילה לפני ההכנה עם דבש, קינמון,מלח ופלפל ולשמור עטוף במקרר.

2. אחרי שעתיים של בישול על הגז אפשר להכניס את הסיר עם מכסה תואם לתנור ולהמשיך לבשל עוד 3-4 שעות על חום 100 מעלות.
תהנו

37 תגובות על “פרוסות פילה בקר ברוטב חמוציות מתוקות

  1. וואו פירגה, זה ניראה מדהים
    מידי פעם בעלי קונה פילה בקר, אבל אני לא נוגעת בו כי אין לי שמץ של מושג מה לעשות איתו.
    עכשיו אני אדע איך להפתיע אותו,

    תודה פירגה היקרה,

    רחלי.ג. smile

  2. פריגה יקירתי smile
    חג שמח שנה טובה :idea:
    השבוע כבר אכין לשבת באהבה גדולה
    מי יתן והשנה כל חלומותיך יתממשו
    הרבה בריאות לך ולבני משפחתך
    אוהבתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת סיגל

  3. פריגה ! שאלה ?
    אולי את יודעת איך מכינים :|
    עוגיות עירקיות ממולאות
    בוטנים קוקוס סוכר קינמון
    בתוך בצק שמרים
    אני רוצה לנסות להכין ברכות לבית כנסת
    ליום כיפור לב יו תודה

    • אני מכירה עם תמרים
      זה מהאינטרנט ויש אצלי באתר בקטגוריה:פורים

      עוגיות ממולאות תמרים

      3 כפות שמרים יבשים
      1 כוס מים חמימים
      1 כף מלח
      2 כפות סוכר
      300 גר` חמאה רכה
      3 כפות שמן
      1 ק"ג קמח

      1 כפית שטוחה הל
      1 ביצה טרופה עם מעט מים
      שומשום לזריה

      למלית
      ממרח תמרים

      בקערה שמים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים ומוסיפים את החמאה והשמן. לשים לבצק גמיש. מכסים במגבת ומתפיחים – מתחת לפוך – כשעתיים.
      מרדדים חלק מהבצק לעלה דק ומורחים במלית תמרים ומעל לזרות הל. מרדדים עוד חלק ומכסים את שכבת התמרים. חותכים לעיגולים בעזרת ספל או רינג קטן.
      מחממים תנור לחום 180 מעלות.
      משמנים תבנית עוגיות ומניחים עליה את העוגיות . למרוח בביצה טרופה ולזרות שומשום . לנקב את העוגיות עם מזלג / קיסם ולאפות
      כ 10-15 דקות .

  4. פריגה יקרירתי smile
    הבצק יצא ממממממממממממעעעעעעעעווווווווווולללללללללללההההההההההההה
    המילוי בהתאם תודה על העזרה והרצון לעזור
    חבל שאני לא יכולה לשלוח תמונות
    אני משוכנעת שלא ישאר כלום אחרי הצום
    המתפללים כבר מחכים לזה :lol:

  5. ערב טוב פרגה,
    ברצוני להכין הפילה וקניתי רכז רימונים ללא סוכר. טעמתי את רכז הרימונים והוא כל כך חמוץ. אני חוששת לשים
    1/2 כוס רכז רימונים כמו שכתוב אצלך במתכון, ניראה לי שיצא מאוד מאוד חמוץ. מה עושים?
    האם כך הוא רכז הרימונים ממש חמוץ? איך אפשר לבשל איתו אם הוא חמוץ מאוד?

    שנה טובה

    • ענת,רכז רימונים טעמו חמוץ מתוק. כנראה בגלל שקנית בלי סוכר טעמו חמוץ מאד.
      שימי רק 3 כפות. אחרי רתיחה של התבשיל תטעמי ותראי אם כדאי להוסיף עוד תיבול.
      בהצלחה.

  6. שלום פירגה
    אפשר לוותר על רכז הרימונים ?
    אפשר לשים משהו אחר במקומו ?

    • הדס,אם אין לך אפשרות להשיג תכיני בלי,אבל זה נותן את כל הארומה בתבשיל.
      חג שמח smile

  7. פירגה ערב טוב ושנה טובה לך למשפחך ותמשיכי להפתיע אותנו במתכונים.
    כמו כן רציתי להגיב על המתכון הזה הכנתי אותו לחג ויצא מעוללללללללה כולם שאלו על המתכון
    בדרך כלל לא לוקח סיכון על מתכון חדש בחג במתכון הזה הלכתי על בטוח לוקלוקו את הצלחות.
    תודה על המתכון שנה טובה. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • מנדל,הי,כולי גאווה.איזה יופי שבחרתם במתכון שלי.תודה.
      שתמשיכו להכין ולבלות ושיהיה כל השנה טעים ומתוק smile

  8. שנה טובה
    יצא מדהים ליקקו את האצבעות
    מה עוד נותר להוסיף …. כל הכבוד
    תודה laugh

  9. פירגה בוקר טוב…
    במה אפשר להמיר את הרכז רימונים?
    בתודה ויום טוב נטלי. ;)

  10. במקום רכז רימונים שמתי נקטר חמוציות. יצא פשוט פנטסתי! ריח וגם טעם היה משגע!

  11. מתכון מהמם אצלי לא אהבו בשר צלי מס' 5 בגלל הסחוס השומני באמצע וכשעשיתי את המתכון הזה כולם התלקקו ושאלו איזה בשר זה .אז תודה לך על זה!

  12. אז ככה, עשיתי את זה לחג השני יצא מעולה.
    כמו תמיד לא היו לי את כל הדברים בבית, אבל מה שהיה יצא טוב.
    הוספתי תפ"א לתבשיל, כי היה לי חסר משהו, ראש סלרי לא היה לי אז שמתי סלרי גבעולים, חתוכים.
    לכן, זה הכיל סלרי, גזר, תפ"א ובצלים.
    יצא ממש טעים.
    עכשיו שקראתי שוב, ראיתי ששכחתי לשים חמוציות.
    אז גם זה לא היה בתבשיל, ובכל זאת זה נגמר ראשון…

    תודה. :lol:

    • בקר אור הדס ותודה שחזרת לשתף אותנו
      אני אוהבת להוסיף גיוונים וצבעים לאוכל שלי ואחד מהם זה החמוציות. לדעתי מוסיף המון.
      תודה ששיתפת בשידרוגים שעשית.נקרא טעים מאד.
      המשך שבוע טעים

  13. הי פירגה כמה זמן מראש אפשר להכין את הצלי האם אפשר יום? במיוחד כי את החמוציות שמים בסוף.. מה לגבי החימום של שאריות?

    • בילי שלום,
      תכיני יום קודם ובחימום לפני ההגשה תוספי את החמוציות.
      חימום שאריות אני נוהגת לחמם במיקרו.

  14. בכל חג אני מכינה את המתכון הזה, מוסיפה גם קופסת רסק עגבניות וזוכה לשבחים רבים.
    תודה פירגה

    • הי טלי,
      ערב טוב.
      באהבה גדולה. כיף לצרף את המחמאות למתכון.
      תמשיכי להכין ולהנות.
      שנה טובה לכולכם smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *