d790d793d79ed795d7a0d799d7aa d791d7a8d795d798d791 d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa d795d7a9d795d79d - דג אדמונית מטוגן מוגש ברוטב שום אדום

דג אדמונית מטוגן מוגש ברוטב שום אדום

d790d793d79ed795d7a0d799d7aa d791d7a8d795d798d791 d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa d795d7a9d795d79d - דג אדמונית מטוגן מוגש ברוטב שום אדום

דג אדמונית מטוגן מוגש ברוטב שום אדום

הדג מעולה,נקי וללא עצמות (קניתי את הדגים מוכנים ונקיים במגשית)

מצרכים:
6 פרוסות יפות של דג אדמונית מושרה במיץ לימון +מים כ-10 דקות. לייבש במגבות ניר.
בצל גדול קצוץ
1/2 ראש שום פרוס
3 כפות רסק עגבניות
5-6 כפות שמן
מעט קימל טחון , מלח, פלפל שחור,קצת סוכר
כוסברה או פטרוזיליה טרייה
פפריקה מתוקה וחריפה
הכנה:
לטגן את הבצל בשמן עד שיהיה זהוב
להוסיף את התבלינים השום והרסק בלי הפטרוזיליה/כוסברה
להוסיף 1/2 1 כוסות מים ולבשל על להבה בינונית 20 דקות
להוסיף את הירק וכל פעם כשהמים מצטמצמים להוסיף עוד קצת מים ושוב לצמצם.
הרוטב שיישאר יהיה מאד סמיך ואדום.
להכין צלחת עם קמח
לטבול את הדגים מ-2 הצדדים בקמח ולטגן להשחמה
להניח את הדגים המטוגנים בצלחת הגשה ולצקת עליהם את הרוטב
מכינים לחם טעים וזהו….
תהנו

18 תגובות על “דג אדמונית מטוגן מוגש ברוטב שום אדום

  1. בןקר נפלא פירגה
    כלומר הדג לא מתבשל ביחד זהו רק רוטב
    אני לא יודעת אם יש במגה אפשר גם דג אחר כמו נסיכת הנילוס :? :? :?

    • בקר אור ריקה יקרה
      יש במגה ואם את לא מוצאת…..
      הכי טוב לשאול בקופה. לא הכנתי עם דג אחר. smile

  2. אשת חייל מי ימצא.. כיף להכנס מדי בוקר לאימל ולמצוא שם ניחוחות מהמטבח שלך…
    בוקר טוב ומבורך פירגה יקרה

  3. עכשיו חזרתי ממגה בול בקריות אין להם דג כזה המליצו לי במקום על מלרוזה שהוא דג בקלה ולא קניתי :| :|

    • ריקה,אני מטגנת את המרלוזה והוא נהדר,אבל לא הכנתי אותו עם הרוטב הזה. smile

  4. הי פירגה היקרה,
    הכל הסתדר במייל, ( אתמול היו לי בעיות בכניסה לאתר), תודה!

    אני מחפשת מתכון לאמנון מבושל בנוסח מרוקאי-טריפוליטאי= חריימה, האם הכנת פעם תבשיל כזה עם דג
    לא קפוא? אשמח מאוד לקבלו, הדגים רחוצים במקרר ולי אין מושג איך מכינים זאת, המון תודות!!!

  5. תודה!!!! מצאתי, מחר אכין לפי המתכון שלך, איך לא חשבתי לחפש תחת "מושט"- כ"כ הגיוני!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *