d79bd793d795d7a8d799 d798d795d7a0d794 d795d791d798d798d795d7aa - קציצות טונה ברוטב אדום עם בטטות

קציצות טונה ברוטב אדום עם בטטות

d79bd793d795d7a8d799 d798d795d7a0d794 d795d791d798d798d795d7aa - קציצות טונה ברוטב אדום עם בטטות

קציצות טונה בשילוב בטטות זה אחד המתכונים שחלמתי עליהם בלילה ואיך שקמתי בבקר הכנתי.
מה אומר ומה אגיד? שזה טעים כמו בחלום.

הנכדה הכינה ושלחה תמונה טעימה

cid  16ee4863070cd9af3591  - קציצות טונה ברוטב אדום עם בטטות

המצרכים:
2 או 3 קופסאות טונה בשמן מסוננות ומפוררות היטב
1/4 כוס קמח מצה או פירורי לחם
2 ביצים טרופות
פטרוזיליה טרייה קצוצה
בצל מגורר
מלח
פלפל שחור
לערבב היטב. להכין כדורים או קציצות שטוחות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים.
טיגון מהיר—רק לצריבה והשחמה מ-2 הצדדים.

אופן הכנה:
לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב להוסיף
2 כפות סילאן
כף פפריקה מתוקה
כף מלאה אבקת מרק עוף
כף או שתיים קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק
להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב.
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
לטעום ולשפר טעם.
להוסיף 2 בטטות מקולפות חתוכות גס
לצמצם את הרוטב במשך כ-5 דקות ולהכניס את את הקציצות.
לבשל על להבה קטנה רק עד לריכוך הבטטות

"טיפ"
1. טונה בשמן מסוננת ושלא תחשבו אפילו להכין עם טונה במים.לא טעים.טוב,זו דעתי.
תהנו.

25 תגובות על “קציצות טונה ברוטב אדום עם בטטות

    • כל הכבוד לך הייזל יקרה
      אני כל כך שמחה שקיבלת מחמאות מהבעל. זה הכי נפלא שיש. הכי.
      שבת שלום לך ולמשפחה smile

  1. הי פירגה, רציתי לשאול אם ניתן לוותר על פטרוזיליה או להחליף במשהו אחר (לא כוסברה)?
    תודה ( :

  2. אה, ועוד שאלה, יש לי פטרוזיליה וכוסברה יבשים, למה הם טובים והאם ניתן להחליף טרי ביבש?

    • עינב בקר טוב
      אפשר לוותר בכלל.
      אני לפעמים מכניסה כפית תבלין במקום ירק טרי. בהחלט אפשר תנסי פעם.

  3. פירגה יצא מ ע ו ל ה ! פשוט להכנה וטעיםםםםםם laugh
    השתמשתי ב 3 קופסאות של טונה, 1/3 פירורי לחם , דבש במקום סילאן ורוטב צ'ילי מתוק.
    סה"כ כ- 30 קציצות / כופתאות . ציון 5 כמובן !
    שנה טובה וחג שמח :lol:

    • מאיה ערב טוב ותודה רבה על חוות הדעת הטעימה. תודה על הציון הגבוה.
      שנה טובה מאושרת וטעימה smile

  4. פירגה שלום,
    שאלה בנוגע למתכון. במקום טונה אני רוצה לנסות עם בשר טחון.
    אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מרכיבים נוספים לקציצות הבשר שישתלבו עם הרוטב שבמתכון הנ"ל.
    ( רוטב הצ'ילי יצא נהדר שבוע שעבר, בעלי ביקש לגוון , בקום טונה – בשר :oops: ).
    ראיתי שבכדורי הבשר את משלבת לעיתים אורז… מטעמי דיאטה האם אפשר לשלב מרכיב אחר? אולי בורגול? או להשאיר את הבשר הטחון כמו שהוא + תיבלון + בצל + ביצה +פירורי לחם? :?
    תודה מראש,
    לילה טוב, מאיה ב.ב smile

    • מאיה ערב טוב
      פשוט תקחי כדורי בשר ממתכון אחר ויש המון בקטגוריה:בשר.
      למשל:

      קציצות:
      1/2 קילו בשר טחון
      1/2 כוס פתיתים לא מבושלים – או אורז ———את לא חייבת להוסיף
      בצל מגורר
      מעט חרדל
      כפית דבש
      שן שום קצוצה
      מלח,פלפל,פפריקה ומעט כמון,פטרוזיליה קצוצה
      ביצה וקצת פירורי לחם
      בעזרת ידיים לחות מכינים קציצות אובליות ומטגנים על קצת שמן מכל הצדדים
      מניחים במרום הסיר ומנערים את הסיר
      סוגרים מכסה ומבשלים

      יש לך גם המון מתכונים שאין צורך לטגן את הקציצות פשוט לזרוק אותם לרוטב הרותח וזהו.
      פשוט תבחרי מתוך האוסף הגדול שבאתר.
      בהצלחה ותהנו

  5. תודה על מהירות התגובה. :lol:
    מחר בצהריים נראה מה יצא … אין לי ספק שזה יצא טעים כמו כל המתכונים המושלמים שלך ! smile
    לילה טוב .

  6. בוקר טוב פירגה ,
    אתמול הכנתי את קציצות הבשר עם הרוטב מהמתכון שכאן, השתמשתי בכל המצרכים שאמרת לי,
    עיינתי במתכוני בשר נוספים ובהשראתם חתכתי את הבטטות ותפו"א לריבועים, לכדורי הבשר הוספתי מעט סולת ופרורי לחם, תבלינים, דבש, ו – 4 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות .
    לרוטב הצ'ילי הוספתי עגבניה גדולה מגוררת, שום, קטשופ ופפריקות…
    כשבעלי חזר מהעבודה ופתח את הדלת הוא התענג על הריח, רץ למטבח , פתח את הסיר , טעם, והיה מבסוט ! ;) פירגן ואמר : " וואוו.. יצא מושקע ". עניתי לו.. " עוד מתכון מנצח של פירגה, שנעשה באהבה ובכיף". :lol: חג סוכות שמח וטעים לכולם smile
    מאיה ב.ב. (גיברלטר)

    • מאיה,נהיית בשלנית דגולה.חהחהחהחהחה.
      איזה כיף לקבל מחמאות.תמשיכי להנות ותהני את בני ביתך
      חג סוכות שמח וטעים smile

  7. פירגה, אני נשואה 3 שנים ואין ספק שבזכות אתרך, מתכונייך הטעימים ופשטות ההכנה השתפרו כישוריי
    ויכולות הבישול שלי.. ( אני מגלה ממתכון למתכון כמה כיף לבשל ;) ).
    אני מאחלת לכל בנות ישראל באשר הן לגלות את האתר ! החיים שלהן יהיו הרבה יותר קלים ובני ביתם יהנו וישבעו laugh . ( פירגה, חשבת להוציא ספר ? או די וי די עם המתכונים? , אני ובעלי חושבים שיש פוטנציאל גדול! חובה בכל בית :P ) .
    שוב תודה על המתכון, התגובות וחג סוכות שמח smile

    • מאיה יקרה
      תודה על הפירגון והמחמאות.ואואואואוווו תשמעי, הבן שלי שהוא בונה ומנהל את האתר כי לי אין מושג מה זה אינטרנט וכל הכרוך בזה. בגילי גם קשה לי ללמוד ולתפוס…חהחהחהחה
      הוא לימד אותי להכניס מתכונים ותמונות וזהו……. את כל היתר הוא עושה ואני לא שואלת ולא מתערבת…
      הבן גם שאל וברר בקשר לספר וזה לא פשוט.
      מה גם שהיום יש את האינטרנט על כל הפורומים והבלוגים וקונים פחות ספרי בישול.

      האתר שלי כבר מאד גדול יש אלפי אורחים שמשתתפים באופן פעיל או פסיבי.
      אני אמשיך עם האתר ושרק נהנה ביחד שיהיה לכולנו כיף עם המשפחות שלנו.
      שוב תודה לך ולבעל. בריאות ושנה מתוקה לכם. smile

  8. שלום פירגה,
    אתמול הכנתי את המתכון להיום,אבל לא עמדתי בפיתוי וטעמתי. יצא טעים… ישר כח!
    בלהה

    • halish ערב טוב
      גם אנחנו אוהבים את הטונה.גם אנחנו חושבים שה פיתוי :lol: טעים
      smile

  9. היי פירגה הכנתי אתמול ויצא נחמד לא בהתלהבות…אבל תודה רבה על מתכונים טעימים אחררים.

    • מעין הי
      טונה אצלינו זה פיתוי אמיתי בכל טעם, צבע וריח.

      רוב המכינים הגיבו בואואואואווו.

      אשמח לשמוע עוד את חוות דעתך. תמיד. smile

  10. שלום פירגה
    עשיתי כבר כמר פעמים קציצות מטונה בקופסא אך לצערי הן מתפוררות מאוד בזמן הטיגון למרות שאני מכניסה ביצים לעיסה מה עלי לעשות כדי שלא יתפוררו?
    תודה מרים

    • מרים צריך לטגן את הקציצות ולהכניס רק לכמה דקות לרוטב המתובל.
      תכיני כמו שרשמתי. smile תודה.

  11. פירגה,
    הכנתי כמה פעמים-ממש טעים וקל.
    ראיתי שכתבת מתכון לאורז לבן באחד המתכונים. אני לא מוצאת את המתכון-אשמח לעזרה.
    תודה מראש על המתכונים הנפלאים שלך.
    הם מככבים אצלי בכל ארוחה וחג.

    • גילי הי חמודה

      אורז לבן

      מטגנים כוס אורז ב-2-3 כפות שמן ומזהיבים אותו מעט בבחישה
      יוצקים מעליו 2 כוסות מים ר ו ת ח י ם ומלח לטעם
      מנמיכים ללהבה הכי קטנה . סוגרים במכסה תואם (חובה)
      מבשלים בדיוק 20 דקות
      משאירים כ-5 דקות בסיר מכוסה ומגישים.

      כנסי לעוד מתכוני אורז בקטגוריה:אורז.

  12. פירגה, תודה רבה רבה,
    סוף סוף הצלחתי להכין אורז כמו שצריך.
    לאחר נסיונות רבים, ידעתי שר בזכות מתכונייך הנפלאים-אצליח.
    תודה רבה ושבוע טוב.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *