dscf7672 - סלמון במעטה קריספי

סלמון במעטה קריספי

dscf7672 1 - סלמון במעטה קריספי

קצת שום דבש ופירורים עושים לדג טעים.

6 מנות נתחי סלמון

תיבול:
3 כפות מיונז
כף דבש
כף רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום קצוצות דק
כף מיץ לימון טרי סחוט
מלח ופלפל שחור

ציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם/קמח מצה
50 גרם שקדים טחונים

מערבבים את מרכיבי התיבול ומורחים את נתחי הדג.
טובלים בציפוי.
מניחים על ניר אפיה משומן.

מחממים תנור לחום 180 ואופים כ-10דקות מכל צד . (ניתן לטגן)
תהנו.

43 תגובות על “סלמון במעטה קריספי

  1. פירגלה,
    יש לי עכשיו במקפיא חתיכה בינונית של דג נסיכה, חושבת שיתאים?

    • פירגה יקרה
      מתחילת חודש יוני לא מגיעים אלי מתכונייך
      אני מחכה להם מידי יום (גם אם לא את כולם אני מכינה)
      מאחר והפכת בת בית במייל שלי,והם לא מגיעים
      אולי תוכלי בבקשה לבדוק מה קרה?
      תודה לך כל טוב
      והמשך יצירה פוריה
      ענת smile :P

      • הי ענת יקרה,
        הבעיה לא מהאתר שלי. מקווה שבקרוב יסתדר לך.
        smile

  2. דידי הי,
    יתאים,כן.
    תכתבי לי משוב על התוצאה.
    תודה smile

  3. הי פירגה,
    מקבלים את התשובות ממשתמש אנונימי ולא ממך… למרות שאני יודעת לפי החום והסימפטיה שזו את…

    חתכתי את הנתח ל4 חתיכות, יצא לי מצוין, איזה פריכות!
    לא הפכתי פחדתי שתפרק… אז אפיתי ככה כמו שזה בלי ל הזיז 20 דקות.

    מצוין!

    • הי דידי חמדתי
      אני יודעת . יש הרבה וירוסים ובעיות באתר.
      הבן שלי עובד על אתר חדש ומשוכלל יותר,אז אני מקווה שבקרוב נהנה ממנו ביחד כולנו.
      בינתיים :oops: ,סליחה.
      אני ממש שמחה שהצליח לך ושיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן ולשתף.
      smile

  4. יקירתי,
    יש לך רעיון למרכיב אחר במקום מיונז? אני ממש לא אוהבת מיונז וכן גם בני הבית לא אוהבים מיונז.

  5. אני מבקש את עזרתך בא לי רעיון לחתוך חציל לאורך להבריש בשמן זית ולתנור להוציא ולמלא אותו בפילה דג לגלגל להניח בתבנית עד פה זה מסתדר לי השאלה היא איזה דג איזה רוטב זמן אפייה חום
    אולי בגלגול להוסיף עלה מנגולד לטעם חמצמץ ממתין לתשובתך

  6. שבת שלום פירגה,
    אולי יש לך אפשרות להעלות לאתר תמונה של כוס שאת משתמשת בה.כקוראת אדוקה של מתכונייך ראיתי שאת כותבת שאת משתמשת בכוס פשוטה עם ידי. יש ברשותי כוס כזו אבל ראיתי שהיאמכילה יותר מ-250 מ"ל ואפילו קרוב יותר ל-300 מ"ל.לכן מאוד יעזור לי לראות תמונה של הכוס שאת משתמשת בה או לחילופין אם תצייני כמות במ"ל.
    תודה מראש וסליחה על הטרחה,אני פשוט רוצה שהמתכונים יצליחו.
    המשך שבת שלום ושבוע נפלא smile smile smile

    • גרותי,זה לא מאג .
      זה כוס זכוכית קטנה שהמשקל כ-240.גם 230 זה בסדר וגם זה לא חייב להיות כל כך מדוייק ברגע שאת משתמשת בכל המצרכים באותה הכוס.
      שבוע נפלא וחיבוק להמשך טעים smile

  7. הכנתי לכבוד שבת. יצא מצויין והתחמם מעולה על הפלטה – לא מכוסה.
    תודה על מתכון שאפשר להכין עם חומרים שזמינים בדר"כ.
    שבת שלום!

    • בקר אור יפעת smile
      תודה על התגובה הנהדרת והטעימה.
      לבריאות ובאהבה ושבת שלום לכם smile

  8. מצטערת על הבורות, אבל, מה הכוונה נתחי סלומון?

    מצאתי בסופר סטייק סלומון קפוא. להשתמש בו? או שיש לקנות משהו אחר?

    תודה

    • אם זה לא גוש גדול,אלא קטנים אז מתאים. (ראי תמונה) אגב,קונים במגשים כבר מוכן.

  9. היי פירגה..
    במידה ורוצים לטגן , לא אמורים לעשות כמו טיגון שניצל – בשמן עמוק , משמע גם קימוח הדג \ טבילה בביצה.
    ואם כן , אזי למררוח בתערובת תיבול שציינת ואז לקמח ולטבול בביצה ואח"כ טבילה בפירורי הלחם\קמח שקדים?

  10. מממ.עשיתי אפוי בתנור אבל כשניסיתי להפוך צד אחרי עשר דקות , העסק התחיל להתפרק..
    יכול להיות בגלל שלא שמתי קמח שקדים עם הפירורי לחם ? ( לא היה לי)

    sad

  11. ! היי פירגה ,מתכון מעולה
    !!!!! רק שבמקום דבש הוספתי סילאן – ושום

    ! יצא טעים

  12. הי פירגה,
    אפשר בלי השקדים?
    עד עכשיו הכנסתי סלמון עם מיונז וחרדל, אבל בא לי לנסות משהו חדש…(:

  13. הי פירגה.
    מעריצה נלהבת שלך ושל מתכונייך :lol:
    האם אפשר בלי צ'ילי או סויה?ובמקום פירורי לחם קמח מצה?

  14. שלום פירגה חשבתי לעשות נתחי סול מגוגלים ממולאים בירקות.
    הירקות: בצל גזר ופלפלים בסללייסר להדות הייטב ואח"כ לערבב ביצה ביחד במחבת כדי שיסמיך את העיסה .
    לשים בתוך הסול לגלגל ולאפות – השאלה האם הרוטב הזה נראה לך קשור למרוח מעל?

  15. פירגה יקרה,
    הכנתי את זה לערב חג עם תוספת פסטה
    יצא יאאאמייי ..
    מתכון נהדר ללא צורך בטיגון והכנה בצ׳יק..
    אין עלייך!!
    תודה

    • תודה רבה נורית,
      שימחת אותי. אני מקווה שכל מה שתכיני יצא טעים ומהנה.
      יום טוב smile

  16. היי פירגה.
    אחרי כל כך הרבה אוכל בחג ובשישי. ביום ראשון עברתי לקליל.
    גם את זה מאוד אהבו.
    קל טעים ובטוח אכין שוב.
    תודה רבה.

    • הי נלה,נראה שאת אוהבת לבשל ולפנק.
      כל הכבוד.
      ךבריאות smile smile תודה שחזרת להודות. ;)

  17. אחרי תקופה ארוכה שלא הייתי באתר (סתם בלי סיבה) ניסיתי את המתכון הזה. הוספתי לבלילה מעט כוסברה קצוצה שהיתה לי ויצא פשוט מעולה! ממש ממש טעים! תודה רבה לך על עוד מתכון מושלם! (מניחה שחתיכות הדג אמורות להיות בלי העור, נכון?).

    • הי גלית,שמחתי שחזרת אלי.
      לבריאות ועם המון אהבה וכמובן עם המשך טעים ומפנק ביחד.
      smile את יכולה עם או בלי עור. לשיקולך. smile

      • יש לי עוד שאלה…אחד הילדים לא כ"כ אהב את הדג לדעתי בגלל הציפוי של הפירורי לחם. האם אפשר לדעתך רק לטבול ברוטב בלי לצפות בפירורי לחם? או שאולי יש לך מתכון אחר קליל כזה שלא דורש הרבה עבודה והוא בלי רוטב…

        • גלית,
          במקום פירורי לחם תצפי את הדג רק בקמח רגיל בלי ביצים, ואת התבלינים מלח ופלפל שימי בקמח.
          לטגן וזהו…..ילדים מתים על זה. smile

  18. שלום פריגה
    לאחרונה הגעתי פעם ראשונה לאתר שלך,שמלא בכל טוב ומגרה, אני רוצה להכין היום לארוחת ערב את הסלמון במעטה קריספי, השאלה היא מה את מציעה להגיש כתוספת ליד הדג.
    אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי
    ותודה מראש
    פ.

    • הי פ. יקרה,ברוכה הבאה לביתי.

      בחרת להתחיל במתכון שאהוב עלינו במיוחד. תודה רבה.
      אני מגישה עם תפוחי אדמה במיקרו וסלט חסה לימון בצל ומלח. אפשר להכין פירה.

      תפוחי אדמה במיקרו נוסח פירגה:
      מקלפת תפוחי אדמה ופורסת לפרוסות של 1 ס"מ.
      משמנת בספריי צלחת גדולה ומניחה עליה את הפרוסות. מברישה במעט שמן,מלח ופלפל,מכסה במכסה של המיקרו ומפעילה ל10-12- דקות.
      בתיאבון ותהנו.

להגיב על גיל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *