d79bd7a8d795d791d799d7aa d791d798d798d794 d79cd791d799d791d795d7aa - לביבות כרובית ובטטה - גם אפוי

לביבות כרובית ובטטה – גם אפוי

d79bd7a8d795d791d799d7aa d791d798d798d794 d79cd791d799d791d795d7aa - לביבות כרובית ובטטה - גם אפוילביבות כרובית בנגיעות בטטה
יופי של טעם יופי של צבע בשילוב נהדר.

כרובית מבושלת-מפורקת מעוכה
מוסיפים :
בטטה מגוררת ללא בישול מוקדם
כף גדושה קמח מצות
3 כפות קמח רגיל
2 ביצים + כפית סלט טחינה/חומוס
מגררים בצל קטן
מוסיפים מלח ופלפל

מכינים בידיים רטובות קציצות ומטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו.
כדאי לטגן על מחבת טפלון משומנת קלות
להשחים היטב ומותר להפוך מידי פעם את הקציצות.

מגישים עם רוטב צ'זיקי , טחינה או שמנת חמוצה.

שיטת האפייה:
להניח את הלביבות  צ פ ו ף  על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן  ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות. 

תהנו

19 תגובות על “לביבות כרובית ובטטה – גם אפוי

  1. היי פירגה!
    הכנתי היום את לביבות הכרובית עם בטטה יצאו יפהפיות וטעימות.
    תודה לך על המתכון.
    מה ששינתי הורדתי את הבצל.
    השאר כמו שכתבת וטעמן היה נפלא.
    תודה לך,
    שבת שלום והרבה מנוחה,
    מיתי.

  2. לצד הלביבות הקלאסיות, שגם הם מהאתר שלך, הכנתי גם את לביבות הכרובית והבטטה.
    הן נחטפו מיד. הן מאוד טעימות ויפות.
    מומלץ.
    תודה פירגה.

    • פנינה יקרה ערב טוב
      תודה לך . smile
      אני מאד ממליצה על הלביבות שלי ויש ביניהן שילובים מפתיעים וטעימים.
      שווה לנסות. smile

      • פירגה יקרה.
        עברו להן שנים ואני עדיין עושה את מתכונייך אני שולחת את חברותי לשבח..
        עשיתי שוב ושוב את אלה וגם אחרים. רציתי לומר שאני מברכת אותך על הרעיונות הניפלאים והקלים.
        וכשראיתי את התגובה שלי מלפני שבע שנים היתה לי צמרמורת איך הזמן טס.
        שיהיו לנו עוד הרבה שנים פןריות ושנהנה מכל רגע בבריאות ויצירה.
        נשיקות פנינה.

        • פנינה יקרה,עברו וחלפו מהר מדי smile
          ממשיכים עם המשפחה המורחבת הילדים והנכדים והכל עדיין בסבבה smile
          חיבוק יקירתי smile

  3. היי פירגה
    אני מחפשת מתכון ללביבות כרובית לקטנה שלי ואלה נראות לי משהו שהיא תסכים לאכול :P
    אם תוכלי לענות מה שמים במקום קמח מצות? ומה עושים אם אין סלט טחינה/ חומוס?
    תודה מראש
    ואם אפשר להגיד משהו קצת 'ביקורתי' אבל ביקורת בונה.. האתר מפוצץ במתכונים שנראים כ'כ טוב ואני כ'כ הולכת ל'גור' כאן אבל הוא לא כ'כ נוח לשימוש. אני מוצאת מתכונים שנראים לי ואני אומרת אחזור אליהם אחרי שאסיים לעבור על הכל. אבל אז צריך לחזור על כללל הדפים כדי למצוא את המתכון בעמוד הראשון או השני. קצת מעייף, יהיה יותר נוח אם תמספרי את הדפים ואז יהיה הרבה יותר פשוט.
    אני כמובן לא אומרת את זה מתוך כוונה רעה ואני מקווה שלא נעלבת או נפגעת, אם כן קבלי את סליחתי מראש.
    המשך יום נעים :P

    • מירב חמדתי מה שלומך?
      תודה על ההודעה.
      כמה דברים:
      כשאת מכינה מתכון שמוצא חן לך רשמי את השם שלו כמו שרשום בנושא של המתכון למעלה.השם שאני נתתי לו במדוייק.
      כדי להגיע לאותו מתכון פשוט כנסי לחפש באתר בצד שמאל למעלה ורשמי ב ד י ו ק את שם המתכון כפי שאני רשמתי בדף. זו הדרך הקלה ביותר. כי ברגע שיש טעות אפילו באות אחת או ברווח לא תגיעי למתכון.
      תכיני לך דף קישור למתכונים שאת אוהבת ושוב, רשמי במדויק את שם המתכון כפי שאני רשמתי בנושא (גם כשיש "גרשיים" זה חשוב לרשום עם "גרשיים".תודה.

      בנוסף,יש לי מנהל אתר ואני לא בעניינים של תכנון,שינוי וכו'….. אני רק מכניסה מתכון+תמונה וזהו….
      המנהל יקרא את התגובה שלך ויחליט אם לשפר או לא. זה לא בשליטתי.

      לענין הלביבות:
      שימי קמח במקום קמח מצות
      פשוט לוותר על החומוס/טחינה
      עדיין יצא מעולה.

      תעדכני אותי אם הקטנה אהבה.
      תודההההההההההההההה

      • מירב,
        למשל המתכון הזה, אם תרצי לחזור עליו ויהיה לך טעים.
        תכיני לך דף קישור ורשמי אותו בנוסח שרשום בנושא:

        לביבות כרובית ובטטה – גם אפוי

        זו הצורה שתרשמי בחפש באתר .
        בסדר? לפחות בינתיים עד ואם יהיה שיפור לדרישה שלך.
        תודה.

  4. סליחה שאני משגעת אותך אבל אפשר לאפות במקום לטגן? ואם כן יהיה אפשר להקפיא את מה שנשאר? חוץ מהקטנה (שאולי) תאכל את הכרובית והבטטה אנחנו לא אוכלים ועם כמה שיהיה טעים הקטנה שלי לא תסיים את כל הכמות :P
    תודה

    • מירב

      אפיית לביבות/קציצות

      אם אין לך חומוס או טחינה תוסיפי לבלילה כף שמן.
      שמני היטב ניר אפיה ותניחי את הקציצות
      תאפי צד אחד כ-20 דקות
      תהפכי ותרססי במעט שמן.
      תאפי גם את הצד השני כ-15 דקות או לפי הצורך.
      חום כמו שאת אופה עוגות בערך 175. אפשר להקפיא.
      תכתבי לי איך יצא לך.
      תודה.

  5. חחחחחח הצחקת אותי עם הבן שלך ;)
    תודה על התשובות אעדכן אותך בהמשך.
    בנתיים אלך להכין את הקציצות עם הכבד עוף, את הלביבות האלה ובא לי גם עוגיות טחינה טעימות…
    אגב אני נרשמת למ'ועדון' חברים אז אל תשכחי לעדכן אותי אהה ;)

  6. פירגה שלום!
    הכנתי עם פירורי לחם וטיגנתי. יצא ממממדהים :lol: כרגיל.
    בפעם הבאה אנסה לאפות.
    שבת שלום smile

להגיב על מירב לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *