d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a1d795d7a4d792d7a0d799d794 d79ed79cd795d797 - מאפינס סופגניות במליות מלוחות

מאפינס סופגניות במליות מלוחות

סופגניות מלוח33 - מאפינס סופגניות במליות מלוחות

 

לשבועות מאכלי גבינה מיוחדים  או לחג החנוכה המואר והנפלא
אחרי ההצלחה המסחררת משנים קודמות
של מאפינס סופגניות מתוקות – אפויות ולהלן הקישור אליהן:

http://pirge.co.il/המלצת-היום/המלצת-היום-מתוך-קטגוריהחנוכה-מאפינס-ס

עכשיו…….המלוחות
ואחרי טעימה זה הכי קרוב לטעם של סופגניה לא מטוגנת.
אם לא תכינו,לא תדעו.

וגם ללא גלוטן,ראו הערה איך להכין למטה.

מצרכים לבצק בקערה ל-8 מאפינס:        כדאי להכפיל כמויות.
1/4 כוס שמן קנולה
מיכל גבינה לבנה 5% 250 גרם – או לפרווה תחליפי סויה/טופו
2 ביצים טרופות היטב במזלג
5 כפות מלאות קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
כף סולת
מלח לטעם

מלית שאני הכנתי: סלט טונה עם בצל ביצים ומיונז + ממרח פלפלים בשום ועגבניה
תכינו מגוון מליות מלוחות ותגוונו את החג.

אופן הכנה:
לערבב בכף עץ עד להתמזגות החומרים. הבלילה די דלילה לא להוסיף קמח
לצקת לתבניות 3/4 גובה מהבצק אפילו קצת יותר כי הם לא תופחים, רצוי תבניות מסיליקון.
ל ה נ י ח על כל מאפינס כפית מלאה במלית המלוחה שבחרתם .
שימו לב שהמלית לא תהיה דלילה .
לאפות בחום 175 30 עד 40 דקות או עד שיזהיבו יפה.
לקרר. לשחרר בעדינות מסביב למאפינס בעזרת סכין ולשלוף את המאפים החוצה.

חימום לפני ההגשה:
כחצי שעה לפני הארוחה מחממים תנור לחום 180 מעלות וסוגרים את החימום.
מכניסים את המאפים מכוסים בעדינות בניר כסף שישהו שם עד לארוחה. דלת התנור סגורה. תהנו.

נ.ב.

המתכון בהמרה לא גלוטן מאת:יעל
בוקר טוב וחג שמח
אתמול אמא שלי (ברטה) הכינה את המאפינס המעולים האלה!!! היא החליפה את הקמח באותה כמות של קמח נטול גלוטן עבורי ולא שמה משהו במקום הסולת, וזה יצא מעולה עם מלית שהיא מכינה לבורקס גבינה ואפילו שאר בני המשפחה אהבו את התוצאה למרות השינוי בקמח. זה יצא כ"כ מוצלח, רך ואוורירי שהחלטתי שאני אנסה להכין את המאפינס המתוק עם קמח נטול גלוטן.
תודה

52 תגובות על “מאפינס סופגניות במליות מלוחות

    • פירגה שלום
      ותודה על המתכונים מהדהימים והמיוחדים שלך
      שאלה אליך, אילו עוד מליות מלוחות ניתן לשלב במאפינה האילו?
      תודה
      זהבה

  1. היי פירגה
    אתמול בערב הכנתי את המאפינס המתוקים עם הריבה. הם יצאו 10 = משהו משהו.
    להבא אינני מתכוונת יותר לקנות סופגניות שמנות ומשמינות ושלאחר זמן מה אינן טעימות.
    היום הבאתי טעימות לחברותי בעבודה.
    יישר כח על המתכונים שאת שולחת ללא הרף, התוצאות כל כך טובות שאי אפשר להאמין שההשקעה אינה רבה בזמן , ואינם מצריכים כלים מרובים (מה שכולנו לא אוהבות).
    חג אורים שמח לך ולכל בני משפחתך. :lol:

    • מירי בקר אור חמדתי
      את נהדרת ששיתפת אותי בתוצאה הטעימה למאפינס סופגניה מתוקה וחמימה.
      חיבוק לכולכם ותהנו מהסופגניות.
      המאפינס סופגניות מלוחות לא פחות מלהיבות. לא לפספס.
      חג שמח לכולכם smile

  2. המאפינס האפוי הם אצלנו להיט כל שבוע במשך כל השנה, משנה את המליות מי שוקולד נוטלה לחלבה עם קוקוס ועוד כיד הדמיון אין סוף מומלץ מאוד, והילדים הגדולים והקטנים פשוט…. :| :|

    • לאנונימי? בקר אור
      תודה על התגובה הנפלאה שלך.
      אני בטוחה שמי שמכיר את המאפינס האלה לא יחכה להכין אותם רק בחנוכה.
      חיבוק לילדודס ותכיני להם את המליות שהם אוהבים.

      לחג בא לי להכין עם קרם גבינה צימוקים וקינמון .
      אולי אכין גם עם תפוחי עץ מקורמלים.
      חג אורים שמח ומתוק לכולכם smile

  3. היי פירגה

    כאמא שעובדת מחוץ לבית במשרה מלאה אין לי הזמן לאפות באמצע השבוע, לכן הנהגתי מנהג בביתי, את חדוות היצירה במטבח אני שומרת ליום שבת בבוקר. ו
    מאז שהתוודעתי אלייך פירגה יקרה המתכונים שלך מככבים בארוחה זו. ו
    דרך אגב מצאתי דרך נפלאה לגרום לילדים להתעורר בשעות סבירות בשבת בבוקר . אני מכינה את המאפים שלך ריחות האפייה של המאפים הנהדרים שאת מפרסמת כאן שעולים מהמטבח ועם הריחות וניחוח האפייה הילדים מתעוררים בכייף לארוחת בוקר נפלאה של שבת .

    את נכס!!

    • איריס חמודה
      תודה לך על התגובה והדגש שאת מכינה את המאפים הנפלאים כל השנה ולא מחכה לחג החנוכה ;) :lol: .
      תודה על הפירגון smile
      חג אורים שמח וטעים smile

  4. פירגה שלום
    ותודה על המתכונים מהדהימים והמיוחדים שלך
    שאלה אליך, אילו עוד מליות מלוחות ניתן לשלב במאפינה האילו?
    תודה
    זהבה

    • זהבה הי
      כמו שכתבתי כבר ;)
      כנסו לראות בקטגוריה : מליות יש שם המון רעיונות

      תודה ובהצלחה smile

  5. פירגה שלום
    תודה על מתכונים הטעימים שלך.
    האם תוכלי לתת הסבר לגבי מליות מלוחות עבור סופגניות מאפינס.
    מה זה ממרח פלפלים בשום ועבניות. תוכלי לפרט לגבי סלט טונה שלך,בבקשה.
    חג אוים שמח לך ול משפחתך. smile
    תודה
    ברטה

    • ברטה שלום
      את המטבל פלפלים קונים בסופר במדף של כל הרטבים לתוספות לטעם. הוא בא בצנצנת קטנה.השבוע הבאתי את התמונה. ראי במתכון: נזיד שעועית לבנה
      את יכולה לרשום בחפש באתר:למעלה בצד שמאל נזיד שעועית לבנה ותראי את התמונה של הצנצנת.

      מליות מלוחות מה שאת ממלא בבורקס.
      או…..יש לי קטגוריה של מליות תכנסי לראות כדי לקבל רעיונות.
      סלט הטונה שלי עם ביצה קשה מעט מיונז בצל מגורר מלח ופלפל.
      בהצלחה וחג אורים שמח smile

  6. פירגה יש לי שאלה אפשר להכין בלי המלית רק הבסיס .וזה יהיה חלבי אשמח לתשובה מהירה שהכין הערב לשבת לחנוכה

    • בולגריה ערב טוב
      הגיונית אפשר.אולי תוסיפי עשבי תיבול? לא חובה,סתם הצעה.
      חג אורים שמח smile

  7. בוקר טוב וחג שמח :lol:

    אתמול אמא שלי (ברטה) הכינה את המאפינס המעולים האלה!!! היא החליפה את הקמח באותה כמות של קמח נטול גלוטן עבורי ולא שמה משהו במקום הסולת, וזה יצא מעולה עם מלית שהיא מכינה לבורקס גבינה ואפילו שאר בני המשפחה אהבו את התוצאה למרות השינוי בקמח. זה יצא כ"כ מוצלח, רך ואוורירי שהחלטתי שאני אנסה להכין את המאפינס המתוק עם קמח נטול גלוטן.

    תודה smile

    • יעל יקרה
      אני כל כך מתרגשת לקרוא את ההודעות שלך. תודה לך.
      יש לי בקשה.
      אני אפתח קטגוריה: גלוטן. אם את או אמא תכינו מהמתכונים שלי בהמרה לקמח גלוטן,אנא ידעי אותי כמו שיידעת אותי על המאפינס האלה ואני אכניס לקטגוריה החשובה הזו.
      אגב, מאפינס המתוקים אמורים לצאת גם בסדר כי זה אותו מתכון. במידה והמלית נוזלת לקרקעית,פשוט מגישים אותם הפוכים.
      אין לאפות אותם מעבר לזהבהבות.
      שוב,תודה ובריאות
      חג שמח smile

  8. פירגה את מקסימה!!!!! smile כל הכבוד לך!!!! אין כמוך!!
    מאוד משמח אותי שתוסיפי קטגוריה ללא גלוטן.
    אנחנו נשמח לעדכן אותך על כל מתכון שנכין ונתאים אותו לחולי צליאק.

    תודה (חבל שאין אייקון של פרצוף עם נשיקה :P )

    • יעל בשמחה,למה לא?
      אני מקווה שמי שייכנס לאתר ויראה שיש קטגוריה כזו ייזכר אולי בעוד מתכונים שמתאימים אליה.
      כמובן מתכונים מהאתר.
      תודה על שיתוף הפעולה smile

  9. הי פירגה,
    אין לי תבניות מאפינס,אפשר בתבנית רגילה ולחתוך ריבועים?
    תודה על הכל,
    שרה

  10. פירגה, שלום!
    ראשית רציתי לומר שהאתר שלך נעים ומזמין ונהנתי מאד לגלוש בו.
    שנית רציתי לומר לך תודה רבה! השבוע חגגתי לבכורתי יום הולדת 4, הגעתי לאתר כשחיפשתי מתכון לעוגה שלא תהיה מסובכת אבל תהיה טעימה יותר מעוגת-שוקולית-לגן, ומצאתי אצלך את כל מה שרציתי.
    הכנתי את ה"עוגה הכושית הענקית" והיא היתה טעימה ועסיסית גם כמה ימים אחרי ההכנה.
    אחרי שנסגר המתכון לעוגה חיפשתי גם משו מלוח… שיהיה למבוגרים שיבואו. הכנתי את המאפינז האלה, שיצאו טעימים וקלילים , ואפילו סבתא שלי הודתה שהיא נהנתה מהם. הם יצאו כל כך חטיפיים שעשיתי כמות כפולה – פעמיים, וחצי מהם נחטפו עוד לפני המסיבה. הכנתי אותם עם מלית פטריות מעמוד המליות המלוחות+ מלית ברוקולי (משאריות רוטב ברוקולי ושמנת לפסטה).

    אח"כ נזכרתי שכלת השמחה , הקרם מעניין לה יותר מהעוגה אז הכנתי לה ולחבריה פחזניות, גם הן מהמתכונים שלך, ויצאו נהדרות.
    הכל יצא מאד מאד טעים , קל להכנה, וכל האורחים, מגיל שנה וחצי ועד 83 נהנו מאד.  ואני – נהנתי להכין ונהנתי לראות אותם אוכלים.

    תודה רבה , ישר כוחך !

    • אנטוניה יקרה בקר אור
      תודה על אוסף המחמאות הנפלא לכל המתכונים שניסית.
      מאחלת לך תמיד שמחות וכל טוב והרבה מחמאות ושיצא תמיד טעים.

      אני אנסה להעביר את כל המחמאות למתכונים הספציפיים שרשמת,כי חשוב לי שכולם יראו.
      שיהיה אחלה יום והכל בכיף smile

  11. שבוע טוב. הכנתי את המאפינס המושלמים האלו כבר כמה פעמים ועליתי על מתכון מנצח למלית: טיגנתי רצועות בצל+תרד עם אגוז מוסקט,מלח ופלפל שחור…הוספתי מעט צנוברים,ושפכתי כף מהמלית על כל מאפינס….אין מילים!! מושלם…תנסו. בהצלחה. :lol:

    • מירב חמדתי התוספת נקראת נפלא.
      אין כמו תרד וצנובר למאפים ועוד למאפה כל כך עדין כמו הסופגניה האפויה.
      יישר כח לתוספת ושהוספת לנו עוד אופציה מדליקה.
      באמת אין מילים שולחת לך חיבוק גדול מכל הלב smile
      תודה smile

  12. פירגה המקסימה…
    האם ישנה אפשרות להחליפ את הגבינה לבנה במשהו שהמאפינס לא יהיו חלביים ואז נוכל להוסיף אותם לשוחלן ערב שבת עם תוספות בשריות?
    ;)

  13. פירגה יקרה,מתכון מנצח לא מחליפים,ובהפרש של כמה ימים לבקשת כל הטועמים הכנתי שוב את המתכון עם התרד והצנוברים! מושלם.
    יישר כוחך.
    ותודה על התשובות המהירות. :!:

    • מירב חמדתי
      את רואה למה חשובה לי התגובה שלכם מתחת למתכונים? בדיוק בשביל זה שמי שנכנס וקורא את המתכון קורא גם את התגובות שלכם. מהתגובות לומדים הרבה ומקבלים עוד רעיונות ושידרוגים נפלאים.
      אשרייך,אוהבת אותך smile

  14. פירגה את העיסה עם הטונה בצל ביצים ומיונז גם להכניס למאפינס? או זה רק רעיון או טיפ ?
    חייבת לנסות-

  15. היי! מחפשת ללא הצלחה את המאפינסופגניה המתוק וללא הצלחה. האם זה אותו בצק כמו למלוח? ובאשר למלוח איזה הצעות יש לך למילוים אחרים?לא אוהבים טונה במשפחה המון המון תודה וחג אורים שמח לך ולמשפחתך.

    • אלה יקרה בקר טוב
      רשמי בחיפוש: מאפינס סופגניה עם רווח.
      בצד שמאל כנסי לקטגוריה מליות ותראי מבחר גדול של מליות גם מלוח וגם מתוק
      בהצלחה וחג שמח ומתוק לך ולבני ביתך smile

      • מאפינסופגניה מלוחה….ו raya ו 12:12 | 06/12/10

        הכנתי ביום שבת לאירוח, עבור מי שלא יכול לאכול מתוק.
        מהכמות הרשומה יצאו 12 מאפינס.
        המילוי היה גבינה בולגרית, קוטג' וגבינה צהובה.
        הסוכרתיים שיבחו ושמחו שהיה להם מה לאכול.
        ליד הגשתי גם שארית שגלגלתי כמו רולדה של פשטידת פטרוזיליה, וגם זה קבל שבחים.
        אשמח לצרף מתכון לפשטידת הפטרוזיליה אם תהיה בקשה לכך.

        רעיה

  16. פירגה שלום!
    מתשובתך הקודמת הבנתי שיש לך מתכון מענין לפשטידת פטרוזיליה- אני ואחרים נוספים (אני
    בטוחה) נשמח לקבל ממך את המתכון.
    דבר שני: הכנתי את המאפינס עם מילוי טונה ויצא מדהים :lol: גם בצורה וגם בטעם. :lol:
    יישר כוח ;) ;) ;)

    • יעלי,בימים הקרובים אכין ורק אז אביא מתכון.
      תודה על ההמלצה וחוות הדעת הטעימה למאפינס טונה. נקרא שווה ביותר :lol:

      • יעלי,הנה המתכון.טרם הכינותי וטרם יש לי הערות ….

        מתכון לפשטידת פטרוזיליה…ו raya [מצורף קובץ jpg] ו 18:53 | 06/12/10

        מצטערת, רק עכשיו ראיתי את התגובה.
        המתכון שייך ל-sasso מפורום האוכל של אורט.

        נושא : אכן נהדר – חזרתי עכשיו מהשוק עם המון פטרוזיליה ואכין שוב
        שולח : sasso
        תאריך כתיבה : 01/06/2004 19:31:53

        מתכון: פשטידת צנוברים ופטרוזיליה

        רכיבים:
        בצק:
        1 חבילת מרגרינה מומסת שמתי חמאה בערך 175 גרם
        1 קמח אוסם350 גרם קמח מנופה ואבקת אפיה
        1 חבילת גבינה 9% (5%)
        מילוי:
        150 גר צנוברים
        2 חב גדולות פטרוזיליה קצוצות דק (שקלתי הפעם, היו לי 5 חבילות, אחרי הורדת הגבעולים נשארו 350 גרם, ולקחתי בערך 150 גרם עלים קצוצים) (כל זה – כי אין עדיין פטרוזיליה בגינה)
        3 בצלים מרוסקים בפוד פרוססור
        מלח,פלפל,שמן זית
        1/2 שקית מרק פיטריות לא היה לי, אז אבקת מרק בצל של קנור [

        2-3 ביצים
        חצי שמנת מתוקה שמנת לבישול 10%

        אופן הכנה:
        בצק למעלה
        בצק למטה
        באמצע מילוי
        מעל למרוח ביצה ושומשום

        הערות:

        הבצק קצת מתפרק אבל אפשר לעשות ממנו פאזל (בשעות הפנאי)לא מתפרק, נוח לעבודה

  17. הי פירגה! המאפינס המקבילים לזה- המתוקים כבר נוסו וקיבלו את שלל המחמאות על ידי במקום המתאים. שאלתי היא- אני רואה שפה אין אבקת אפייה (במתוקים יש אבקת אפייה ולכן שמתי קמח תופח במקום). מדוע כאן זה שונה והאם אפשר או כדאי גם כן עם קמח תופח או אבקת אפייה? נראה מצוין וע"פ התגובות- אני רצה להכין בשלל מליות..תודה רבה לך על הרעיונות והשיתוף smile

  18. שלום פירגה!
    מעולה. הרגע היה מוכן ולא התאפקתי וטעמתי מיד. יצא נהדר!
    עשיתי עם גבינה לבנה מתובלת בזעתר ושמן זית, שמשום מה לא הלכה פה טוב, ועם קמח 100% מלא וסולת מלאה. הוספתי לגבינה גם רבע קופסת קוטג', פשוט למלא כמויות. יצא נהדר.
    תודה לך אישה טובה smile
    מיד מעתיקה ומכניסה לקובץ מתכוניי. :lol:

    • בקר טוב אנה
      נקרא טעים ושימחת אותי מאד שחזרת לשתף,שיצא נהדר ושאהבתם.
      שבת שלום ונפלא לכולכם smile

  19. פירגה יקרה,
    לא הבנתי: להכין מלית סלט טונה עם בצל ביצים ומיונז – מותר לשים בתנור סלט טונה עם ביצים קשות+מיונז?? או שלא הבנתי נכון.
    עוד שאלה, האם להכניס לתבניות מאפינס מנג'טים או שאין צורך?
    תודה
    smile

    • רותי חמודה,
      זו בדיוק המלית ויוצא נפלא.
      אני מכינה בתבניות סיליקון ע"מ שלא יידבקו.
      בהצלחה והנאה smile

  20. פירגה
    תודה על עזרתך
    מעולם לא הכנסתי לתנור משהו שיש בתוכו מיונז או ביצים קשות…….
    אני מקווה שהבנתי נכון………

    • הבנת נכון רותי

      יש המון פשטידות שמכילות במצרכים מיונז .

      ביצים קשות? הרי יש בורקס ממולא ביצה קשה ;) :lol:

      תכיני ותהני smile

  21. פירגה
    לא ידעתי שיש פשטידות עם מיונז שהולכות לתנור……..
    תודה לך על הכל
    את מקסימה
    smile

  22. בוקר אור פירגה
    התחלתי את הבוקר בשוטטות במתכוני שבועות
    קבלתי "ירושה" של גבינות שונות, על מנת שלא יפוג תוקפן -אני כבר מתחילה להשתמש.
    הכינותי את המתכון "סופגניות|" עם מילוי של -לא להיבהל… סלט מטבוחה שהכנתי ונותר קצת
    של סלט גזר מרוקאי- שמעכתי עם מזלג ושמתי מעל- המטבח מריח נפלא- שום…..
    נראה נהדר יצאו לי 12 מאפינס הכנתי בתבנית אלומניום חד פעמי עם שקעים.

    תודה פירגה יקרה ואני חוזרת כל יום על המנטרה מתוכוניך – שם דבר
    smile smile smile smile smile

    • ערב טוב אסתי יקרה
      כרגיל,תהנו מהמאפים הטעימים ואני מאחלת לך המשך מוצלח ונפלא.
      לבריאות :lol:

  23. היי פירגה,
    אכן יצאו מאפינס מוצלחים וטעימים מ א ו ד ! וחזרתי לדווח שהכנתי פרווה:
    כפי המלצתך,במקום עם הגבינה רגילה, הכנתי עם גבינת טופו רכה.(ממרח טופו) .

    כמו כן,למי שנמנעים מקמח חיטה,(ציליאק),
    ניסיתי והוספתי במקום קמח חיטה, 5 כפות קמח חומוס ,וכפית אבקת-אפייה.
    (במקרה,יש לי בבית קילו קמח חומוס ,וזו הזדמנות לנצל בכול מאפה מלוח).

    מכיוון שאני לא משתמשת במיונז, (מכיל יותר מדי חומרים מזיקים לבריאות, לטעמי ),
    לכן,ריסקתי את הטונה,עם ביצה קשה ,
    והוספתי בצל קצוץ ,מלח ,פלפל ,ו-2 כפות נדיבות שמן -זית.

    אגב,גם ב"תערובת -הבצק" ,השתמשתי ב- 1/4 כוס שמן -זית משובח,(במקום השמן קנולה),
    וטעמו לא מורגש בכלל לאחר האפייה.

    פירגה ,חייבת לציין, שבן זוגי הנחמד,שלא אוהב טונה ,
    אכל 2 מאפינס, ובכלל לא הרגיש את הטונה במאפינס,
    אמר שזה טעים מאוד,ועל הדרך גם שאל,, גם זה מתכון של הבשלנית פירגה ?
    (ברור!!! איך לא ?)

    פירגה יקרה,
    מהיום אימצתי את המאפינס הזה ,הכול כך טעים,(יצאו לי 10 מאפינס).
    ואכין עוד , שיספיקו גם לאורחים שיגיעו לבקר בשבת.

    שבת שלום ומבורך.

    • הי דניאל יקרה,תודה מהלב ;) :lol:
      יופי של שדרוגים,טעימים ונפלאים.
      המלצות מכל הלב. לא לפספס.
      שבת נפלאה,שבת שלום לכולכם smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *