6 1 640x410 - לחמה בעג'ון-אחד המתכונים מג'עוני העתיקה

לחמה בעג'ון-אחד המתכונים מג'עוני העתיקה

 

6 - לחמה בעג'ון-אחד המתכונים מג'עוני העתיקהמתכון עתיק מאד מראש-פנה ממשפחת שבבו.
פעם בתקופת האנגלים, הערבים בג'עוני היו אופים את הספייח במאפיות שלהם-בבצק שמרים .
היום הוסב הבצק לבצק עלים ומבטיחה שלא פחות טעים.
המתכון זהה למתכון שאכלו בבית הורי בעלי החלאבי.
מצרכים והכנה:
צריך בצק עלים מגולגל
1/2 קילו בשר טחון
כוס צנובר – קולה אותו טיפה
2 עגבניות קצוצות
2 בצל קצוץ
כף שמן
מלח ופלפל
חותכים מהבצק ריבועים בגודל 7X7
את הבשר מפשירים בקערה
מוסיפים אליו את יתר המצרכים ומערבבים
אם יש המון נוזלים מסננים.
שמים באמצע הריבוע כמות נדיבה מהמלית
מרימים את השוליים
(לא מטגנים כלום)
מחממים מראש תנור לחום 190 מעלות
אופים כ-20 דקות עד שהבצק זהוב חומי.
אחרי האפייה, אני מצננת מעט את התנור ומכניסה את המגש כולו לתנור סגור .
שם נשארים הספייחות עד לארוחה.
אפשר להכין את הספייח בתבניות מאפינס כמו בתמונה.
הנה המתכון המקורי מתוך הספר הבישול הלבנוני של גרסיה גרגו:

לחמה בעג'ין

של גרסיה גרגו- שאין אין…על המתכונים שלה.

בצק:

25 מאפים קטנים

500 גרם קמח

2\1 1 כוסות מים

4\1 כוס שמן

כפית מלח

25 גרם שמרים יבשים מומסים במעט מים פושרים

מלית:

400 גרם בשר בקר טחון

50 גרם רסק עגבניות

כוס פטרוזיליה טחונה

כף שמן

1 בצל בינוני קצוץ

1 כף מיץ לימון

2\1 כפית פלפל שחור

קורט קינמון

2 כפות דבש רימונים

כף מלח

צנוברים מטוגנים כתוספת ולא כחובה

שמן לתבנית ולעבודה.

לשים את הקמח, המים,השמן והמלח עם תמיסת השמרים, עד שמתקבל בצק גמיש שאינו נדבק לידיים.

אפשר ללוש במעבד מזון.

מעבירים לקערה נקייה. יוצקים סביב הבצק כרבע כוס שמן ולשים ביד כדי שהשמן יחדור לבצק.

מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה במקום חמים.

בתום ההתפחה קורצים 25 כדורים בגודל כדורי פינפונג.

מערבלים את כל חומרי המלית במעבד מזון רק עד ליצירת עיסה אחידה.

אפשר לערבב היטב ביד.

משמנים תבנית אפיה במעט שמן או מרפדים בניר אפיה משומן.

טובלים את הידיים בשמן ומותחים כל כדור בצק – על משטח מקומח עד שמתקבל ריבוע.

מקפלים את השוליים למרכז שיתקבל מלבן.

שוב מותחים מעט ומקפלים ל-2 לאורך. ונוצר שוב ריבוע. שצלעו 7 ס"מ.

מניחים את הריבועים בתבנית המשומנת במרחק 3 ס"מ זה מזו.

מניחים כף מהמלית על כל ריבוע ומהדקים קלות.

לפזר את הצנוברים מעל.

אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה.

מגישים חם.

דבש רימונים משיגים בשווקים ואצל חנויות ערביות.

תהנו

11 תגובות על “לחמה בעג'ון-אחד המתכונים מג'עוני העתיקה

  1. היי פירגה,
    אני גרה בפלורידה ואני רוצה לברך אותך בכל הברכות הכתובות בתורה!!! ראשית האתר שלך מדהים! תבורכי על כל שפע הידע שיש לך ותבורכי על כך שאת חולקת אותו עם ציבור הנשים! בכל פעם מחדש אני בוחרת מספר מתכונים ומכינה אותם ובכל פעם מחדש אני קוצרת שפע שפע שפע של מחמאות על כל בישול ועל כל עוגה, אני מברכת אותך מכל הלב ובכל פעם מחדש אני מתרגשת בהכנת מתכון חדש. המתכון הזה פשוט להיט, קצרתי תשבוחות ברמות שלא תיארתי לעצמי! תודה על כל השיתופים ותודה על כל המתכונים! את מ ד ה י מ ה!!!

  2. היי פירגה
    מזמן מזמן לא כתבתי, אבל מידי פעם אני מתעדכנת במתכונים שלך…האתר שלך מדהים ואת עושה חיל! פשוט תענוג להיכנס לאתר שלך!!!
    שאלה לגבי הספיחה:
    חיפשתי ברשת מתכון של ספיחה/לחמעג'ון עם בצק שמרים ולא עלים, ומצאתי מתכון שנראה טוב ומפורט. אך אין לי את מי לשאול שם- לפי המתכון צריך לטגן את כל רכיבי המלית (בשר טחון, בצל עגבניות וכו')- ואח"כ למלא את הבצק ולאפות יחד. האם המלית לא מתייבשת בתנור? אני מניחה שיש לך נסיון בזה, אודה לך אם תחזירי לי תשובה.
    כמו כן – האם חובה לשים צנוברים- אין לי ולא נראה לי שהילדים יאהבו..

    • תודה רבה ביטון
      אם את שמה עגבניה כמו שרשמתי,לא יתייבש. אצלי לא התייבש.
      לא יודעת כמה זמן נאפה עם שמרים כי לא הכנתי
      אפשר בלי צנובר. חבל שאני לא מכירה את המתכון עם השמרים.

      • ביטון עוד…….
        הוספתי למטה במתכון גם את המתכון המקורי של גרסיה גרגו מהספר הבישול הלבנוני.
        תראי אולי זה יעזור לך. אין על המתכונים שלה.

        תהני smile

  3. פירגה תודה, את מקסימה
    אמנם כבר לשתי בצק קצת שונה, אם התוצאה תהיה מוצלחת אשלח לך בעזרת ה' את המתכון שהעליתי מהרשת. ואם לא… אנסה את מה שהעלת מספר המתכונים של גרסיה גרגו.
    בכל אופן תודה לך יקרה.

  4. הכנתי היום מתכון דומה, נשארו קציצות מבושלות, מעכתי והכנתי כמו סמבוסק אך בתוך מלאוח, למעלה סומסום
    יצא מעולה, אולי אוסיף רוטב עם פטריות- לא הכרחי
    אוכל לא זורקים…..משדרגים
    גוט שאבס ;)

להגיב על ביטון770 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *