dscf6299 - לביבות ברוקולי אפויות

לביבות ברוקולי אפויות

.jpg - לביבות ברוקולי אפויות

לשאלתכם,אז הכנתי אותן ר ק אפויות , לא ניסיתי אפילו לטגן והכל בסבבה וטעים מאד.

מצרכים:
500 גרם ברוקולי אחרי ניקוי הגזעים ומשתמשים רק בפרחים ובחלקים העדינים שלהם.
בצל קצוץ דקדק
שן שום מגוררת
1/2 כוס קמח מכל סוג
2 ביצים
3 כפות שקדים או אגוזים גרוסים ואפשר סתם פירורי לחם או בפסח קמח מצה
2 כפות סלט חומוס מוכן ביתי או קנוי – החומוס של שטראוס אחלה עם שיפקה חריף אש נותן חריפות עדינה ומוסיף המון.לשיקולכם.
מלח ופלפל שחור להשלמת הטעמים ונהדר להוסיף טיפה פלפל חריף כמו פלפלצ'ומה

אופן הכנה:
לבשל את הברוקולי עד שרך ולקצוץ אותו מאד דק,ניתן לגרר עבה.
לערבב הכל ביחד לעיסה דביקה ולהכין 12 קציצות די גדולות
להניח על גבי ניר אפייה מ ש ו מ ן.
175 מעלות כ-20 עד 30 דקות .
תהנו

46 תגובות על “לביבות ברוקולי אפויות

    • פירגה את אלופה !
      כל המתכונים שלך שניסיתי יצאו מעולים !!!!
      אני מפרסמת אותך ברבים smile
      היום אכין את לביבות הברוקולי לטיול עם הגן של הקטנה מחר smile
      תודה שאת קיימת !!!

      :lol:

      • ואת נהדרת שרית,שמחתי לקרוא את התגובה המפרגנת שלך.
        המשך טעים ביחד ותהנו בטיול בכיף.
        חיבוק.

  1. אני שמחה שעוברים לאפייה ומוותרים על טיגון בשמן.
    מחשבה על בריאות תהיה טובה לכולנו… :lol:

    • נגה,תמיד את כל הקציצות המטוגנות ניתן להמיר לאפיה.אין בעיה בכלל.
      שמים ניר אפיה ויוצרים עליו קציצות.
      אופים בחום 180 כ30 דקות וזהו……..אני ממליצה לכל הקציצות להוסיף 2 כפות חומוס או מיונז שיצאו רכות ועסיסיות וגם יצא טעים ונפלא.
      smile

  2. רציתי רק להוסיף, לקציצות אפויות בתנור,ניתן להוסיף חצי כוס לחם שרויי,איזה שרוצים,מלא,שיפון,לבן,חלה,זה נותן עסיסיות,למי שאוהב מתקתקות ניתן להוסיף חצי כוס רסק תפוחי עץ,יש ללא סוכר כך שזה לא ממש מתוק,יש רסק תפוחי עץ ללא סוכר בחנויות טבע,וכן לעסיסיות ניתן להוסיף חצי כוס בטטה מבושלת,
    עוד דבר , ניתן למי שלא אוהב ברוקלי להחליף לכרובית, :lol:
    מקווה עזרתי
    רחלי
    ;) ;)

  3. תודה על המתכון.
    שאלה? האם ניתן להשתמש בברוקלי של סנפרוסט?
    ואם כן, האם גם אותו צריך לבשל או שמספיק להפשיר ולרכך קלות במיקרוגל,
    ואם כן, מה גורל הגבעולים?
    שבת שלום

    • אילנה,ניתן ורצוי לרכך במיקרו.
      צריך אחר כך לחתוך על קרש חיתוך דק, אז אם הגבעולים נחתכים בקלות אז אין בעיה להשתמש בהם.
      בהצלחה smile

  4. שלום פירגה,כמה גדולה הייתה שמחתי לקבל למייל בחזרה את מתכונייך.מזה זמן ארוך לא קיבלתי כלום
    ולא הבנתי מדוע .מאוד מקווה שדברים מסתדרים כי מאוד נהנתי כל בוקר לפתוח ולראות משהו טעים שכמובן לרוב נוסה.
    תודה רבה ויישר כח.
    שבת שלום

    • שושי, זה לא תלוי בי אלא בגוגל.
      אני מקווה שיחזור במהרה
      שבת נפלאה ומתוקה לך smile

  5. מעולה! מבחינה בריאותי עדיף קמח כוסמין, שיבולת שועל גרוסה דק (ניתן לרכוש בשוק או בחנויות הטבע) כמו כן, השתמשתי בחומוס שאני מבשלת ומחלקת לשקיות ושומרת בפריזר עד השימוש (כמו סנפרוסט) וזאת מדוע? כי חומוס עשוי בבית הוא באמת!!! חומוס! ואילו כל הקנויים ללא יוצא מהכלל הם "הנדסת מזון" ישנם גם כאלה (שלא אפרט כמובן) שאין בהם ולו טיפת חומוס אמיתי, חבל! על כי חומוס מלא בויטמינים ותורם לבריאות הגוף ללא כל ספק.
    המתכון הזה בפירוש מתכון בריאות, תודה רבה. smile :cool: ;)

    • רוחלה,שימי , אבל לא הרבה כי היא יותר דחוסה ודומיננטית. אולי רק כפית? smile

  6. איזה כיף לקבל שוב מתכונים ממך.
    אני מאוד מקווה שהבעיה נפתרה והעדכונים ימשיכו להגיע באופן רציף.

  7. פירגה הי, הכנתי ויצא מצויין smile הילדים פחות אהבו פשוט לא אוהבים ברוקולי :cry:
    אבל אני ובעלי חיסלנו הכל …טעים ובריא :lol: שבת שלום ;) :P

    • אפרת אני שמחה שאהבתם,גם אצלי הילדים לא אוהבים ברוקולי.
      שיהיה שבוע נפלא smile

  8. שלום פירגה יקרה , אתמול הכנתי בכיף ויצא ממש מוצלח , המרשם עכשיו שמור בין כל המוצלחים האחרים שלך שאני חוזרת אליהם פעם אחר פעם . המשך יום נפלא ! smile

    • לידיה ערב טוב,
      תודה רבה ואני מאחלת לנו שנמשיך להכין בכיף מטעמים לפנק ולהתפנק.
      שבוע נפלא וטעים לכם smile

  9. נפלאות ! יצאו קציצות יפות וטעימות. הכנתי אתמול וכולם נהנו.
    תודה ושבת שלום
    smile smile

    • דקלה,שימחת אותי מאד והעונג שלי שנוספה עוד תגובה טעימה לקציצות
      שבוע נפלא לכם smile

  10. אתמול ערכתי קניות, והסתכלתי על הברוקולי היפהפה שעמד על מדף הירקות
    ומאחר ואין לי מושג מה עושים עם ברוקולי, לצערי לא קניתי
    ואני יודעת עד כמה ירק זה בריא.
    עכשיו אשמח בהחלט לנסות להכין את הלביבות שהכנת
    אף פעם לא התאכזבתי מהמתכונים שלך.

    תודה אישה יקרה ומדהימה!

    רחלי.ג. :lol:

  11. היי פירגה
    הרבה זמן לא נכנסתי לאתר שלך והנה מצאתי היום מתכון של קציצות ברוקולי ומיד עמדתי להכין הקציצות יצאו מאוד טעימות אבל רק דבר אחד קרה שהן נדבקו לתבנית. שמתי נייר אפיה ומרחתי שמן על הנייר כפי שציינת, האמת ששמתי מעט יותר מ-500 ק"ג ברוקולי האם זו הסיבה שהן נדבקו? מה שעוד יכול להיות שהרטבתי את הידיים קצת במים בהכנת הקציצות האם זו הסיבה?
    אודה לתגובתך המשך יום נעים

    • י.כ. חמדתי
      מה שלומך? נעים לראות אותך שוב באתרי.
      אם הברשת שמן על ניר האפייה,אני לא רואה שום סיבה שהקציצות נדבקו . הרי השמן מונע הידבקות.
      להבא עדיף לדייק בכמויות ולהיצמד במדוייק לאופן ההכנה למרות שהוא קל למדי.
      אני גם לא בטוחה שהכמות ששינית בברוקולי היא הסיבה,אבל אולי?
      בהצלחה לעתיד
      חיבוק smile

  12. היי פירגה
    קניתי סלט חומוס שלא טעים לי. אני רוצה לשלב אותו בתוך מאכל. שתי שאלות –
    1. האם את מוסיפה סלט חמוס רק לקציצות או גם למאכלים אחרים (כמו פשטידות וכו').
    2. האם יש לך מתכון שיש בו יותר משתי כפות חומוס (יש לי כמות גדולה של סלט חומוס).
    תודה

    • שרונה,תרשמי בחפש באתר את המילים: סלט חומוס
      כל המתכונים שיעלו לך מכילים סלט חומוס.
      בהצלחה smile

להגיב על שרית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *