dscf6082 - לביבות ירקות אפויות

לביבות ירקות אפויות

dscf6081.jpgירקות - לביבות ירקות אפויות

חנוכה בפתח,אז לביבות אפויות זה אין. ואלה נ ה ד ר ו ת. יש להן טוויסט מיוחד של נבט החיטה.
כמובן שתוכלו לשטוף ת'עיניים בעוד שפע של קציצות לביבות ונגיסים אפויים שהכנתי לחג.

לעוד עשרות מתכונים שכוללים קציצות ,לביבות ונגיסים אפויים , כנסו לקטגוריה:חנוכה.

מצרכים ל-8 קציצות או כפי שאני קןראת להם: קבב ירקות.

2 תפוחי אדמה מקולפים מגוררים גס
בטטה קטנה מקולפת מגוררת גס
4 – 3 גזרים מקולפים מגוררים גס
בצל גדול מגורר גס
3 כפות נבט חיטה
2 ביצים
כפית טחינה גולמית ואפשר גם כפית סוכר חום.
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
לערבב . אם נוזלי מדי להוסיף קצת פירורי לחם

אופן הכנה:
את הירקות סוחטים קלות להוצאת נוזלים מיותרים
מערבבים עם יתר המצרכים
אם יוצא דליל,תוסיפו מעט פירורי לחם
לרפד תבנית בניר אפיה משומן ולהניח קציצות בצורת קבב
לאפות בחום 170 מעלות עד שמשחימות קלות.
לא הפכתי את הקציצות במהלך האפייה, כי לא היה צורך בכך.
"טיפ"
אם יש לכם ירקות כמו:כרובית,קישואים,ירקות שורש,תוכלו לגוון לכם את הטעמים.
(אין צורך לבשל או לרכך את הירקות,רק לגרר).
תהנו

45 תגובות על “לביבות ירקות אפויות

  1. פירגה יקרה, חג חנוכה שמח ומלא טעמים נפלאים בזכותך. מקווה לנס, ביחס להמשך קבלת המתכונים למייל האישי שלי. לאחר הפסקה, חזרתי לקבל לזמן מה מיילים ולאחרונה, לצערי שוב לא מגיעים אלי. כל כך אשמח לחזור ולהיות מכותבת. מה עלי לעשות בעניין זה???!!! לך פירגה, יישר כוח! הרבה בריאות והנאה מכל השפע באתר שלך. שרה

  2. :lol: פירגה שלום
    היום כשחזרתי מהעבודה היתה במקרר קערה של כרובית מבושלתברוטב,שאף אחד לא אכל,מייד הפשלתי שרוולים,שטפצי את הרוטב,סיננתי הוספתי 2 ביצים,פירורי פאנקו,תבלינים שומשום טיגנתי בשמן שטוח ו,-וואלה,פלאפל כרובית קם לתחייה וחוסל,מיידית
    בהשראתך הכל,תבורכי

  3. שלום פירגה.
    ראשית – לעיתים רחוקות אני מקבלתממך עידכון.מה שלא היה בעיה במשך זמן רב.
    שנית – היכן קונים נבט חיטה? במה הוא שונה מחיטה?
    תודה על תשובותיך.

    • מיכל העדכונים לא משתבשים בגללי אלא בגלל הגוגל.
      נבט חיטה זה יותר כמו פירורי לחם,תשאלי בסופר. זה משהו אחר.
      לבריאות smile

    • שלום לכם שמי רחלי לגבי נבט חיטה,קונים את המוצר בחנויות טבע,צריך להשאירו במקרר לא בפריזר,הנבט קליל ,ומלא ויטמינים,טוב לעיכול לעור ולשיער,כפית ביוגורט,טובה לעיכול ולרגיעה במעיים,מעין סיבים בריאים, נוגדי חימצון יש בנבט חיטה, בקיצור בריא וקליל
      רחלי

  4. בוקר טוב פירגה,לאחר הרבה מאוד זמן סוף סוף קיבלתי את המייל שלך עם המתכונים,מיותר לציין
    שהתגעגעתי ופניתי אלייך ,אך ללא נענה.
    מקווה מאוד שהשרשרת תימשך כי כבר יש לי משהו טעים להכין.
    יום נעים ומאוד מקווה להמשך.

    • שושי,בהחלט שרשרת עם חבל טבור הדוק.חהחהחהחה.
      שתמיד נהנה לבשל ולאפות ושיהיה טעים לכולנו.
      חיבוק להמשך יום נהדר smile תודה לך.

  5. בוקר טוב פריגה

    האם ניתן להחליף את נבט החיטה במשהו אחר ללא גלוטן. ?

    תודה ויום טוב

  6. אפשר אולי במקום נבט חיטה קמח חומוס?????תודה, ועל כל המתכונים הביתיים הנהדרים.
    :P :P :P

    • שרה,בדיוק כתבתי לבנות ששאלו את אותה שאלה. כל קמח ללא גלוטן יתאים.
      בהצלחה ובהנאה smile המשך טעים ומהנה ביחד smile

  7. את יודעת שבזכותך אני שמה בכל דבר טחינה…..
    השבוע עשיתי עוגת שיש ולתערובת החומה הוספתי 2 כפות טחינה יצא שיש בטעם חלבה,
    מעולה!!
    את רואה שאני מפנימה דברים….(-:

    • דידי,אני יודעת. זה קסם הטחינה.חהחהחהחהחה
      חיבוק להמשך טעים וביחד.
      תודה רבה smile

  8. היי פירגה
    לפני כחודשיים הגעתי במקרה לאתר שלך ומאז המטבח שלי הוא על טהרת "פירגה " smile
    הכנתי כבר עשרות מתכונים מכל הסוגים ורובם המוחלט היו הצלחה אדירה.
    כמובן שהעברתי הלאה לחברות שלי וגם משם מתקבלות תגובות חמות.
    יש באתר שלך קסם מיוחד. פשטות, בהירות, זמינות ותוצאות מעולות.זה לגמרי לא עוד אתר של מתכונים .
    יישר כח ותודה רבה

    • מיכל מקסימה,את מרגשת אותי,באמת,אין לך מושג כמה.
      בדיוק בעלי יושב לידי ואני מקריאה לו מה שכתבת לי.
      שנינו מודים לך.
      באמת מתכונים מהלב ומהמון אהבה,כי כל מה שאני מכינה לבני ביתי המקסימים עובר הישר אליכם.
      תודה וחיבוק חם לך smile

  9. היי פירגה
    מה שמיכל כתבה לך כל מילה בסלע…
    מרגישים את הנשמה הטובה שלך במתכונים שלך
    יש לך מתכונים יצירתיים ומצויינים. ש פ ו
    אוהבת אותך בתיה.

    • בתיה יקרה,כיף לי שיש אצלי אנשים כמוך.רוב חברי האתר שלי קרובים לליבי מאד .הפירגון והיחס החם שלכם אלי,נותן לי כוחות להמשיך ולחלום עוד ועוד מתכונים.
      חיבוק smile

  10. פירגה יקרה

    אני לא מגיבה במקום הנכון.. אבל חשוב לי להגיב..
    ניסיתי את המאפה בשר עם בצק בתבנית עגולה. ויצא פשוט מעולה .. בהתחלה חששתי ובאמת עשיתי לפי המתכון..
    אז תודה
    גם המתכון הזה נראה מעולה כמו שאר המתכונים שלך..
    בהזדמנות אחפש את המתכון ואגיב במקום המתאים..
    ניסיתי לחפש עכשיו ולא מצאתי..

  11. הי פירגה
    רציתי לעדכן יש אתר ותיק צמחוני של אישה הודית מדהימה בשם מנג,'ולה,
    http://www.manjulaskitchen.com
    המבחר מדהים יש סרטוני וידאו
    רעינות מדהימים
    צמחוני כולל סרטונים
    תיהני smile

  12. היי פירגה
    עשיתי את הקציצות וקצת פישלתי … נזכרתי מאוחר מדי לסחוט את הנוזלים ולכן כל לביבה נסחטה לפני ששמתי בתבנית.
    בסוף יצא שהן קצת יבשות וחסרות טעם
    האם יש לך איזשהו רוטב או משהו שאפשר להגיש איתם כדי לתת קצת יות רטעם לביבות האלו?
    תודה ויום טוב!

  13. פריקה יקרה,
    האם את כל המתכונים של קציצות ירק או קציצות גזר גמדי אפשר להכין כפשטידה והאם צריך לשנות כמויות לתבנית חד פעמית בינונית.

  14. פירגה יקרה,
    ניסיתי למצוא נבט חיטה במספר סופרים . אף אחד לא ידע למה הכוונה.
    הכנתי את הקציצות ללא הנבט ויצאו טובות.
    האם קיים מצרך אחר שניתן להוסיף אותו במקום הנבט ?
    למרות זאת אני רוצה להבין מה זה נבט חיטה – זה צריך להימצא בין המוצרים היבשים או במחלקת ירקות עם שאר הנבטים ?
    חג אורים שמח
    smile smile smile smile smile

    • מירי,תבררי בחנויות טבע/טבע עדן בסופרים הגדולים כמו מגה.שם יש הכל.
      את יכולה לשים כל סוג של קמח/פירורי לחם וכו'…..חג שמח smile

  15. שלום פירגה היקרה
    לפני כמה חודשים נתקלתי במקרה באתר שלך כשחיפשתי קציצות בשר לילדים. מאד הכנתי כבר המון מתכונים מרשימותייך, ופשוט מדהים! כל המתכונים מצוינים! הילדים מלקקים את האצבעות, אוכלים דברים שלא אכלו מעולם (לבבות ארטישוק??) ופשוט הכל טעים טעים טעים
    תודה רבה!!!! :lol:

    • שני,תודה וחיבוק ענק לך ולילדים שאהבו.
      העונג והכיף גם שלי smile
      המשך טעים תמיד ביחד smile

  16. פירגה יקרה

    אשמח לעזרתך, איזה קציצות ירק אפויות את ממליצה לי , כדי להכין לנכדתי בת ה- 8 חודשים?
    תודה מראש
    smile smile smile

    • רותי יקירה,אם הקטנצ'יק לא אלרגי לירקות,את יכולה להכין מבטטה,קישוא,תפוח אדמה ובצל או כרפס. למעשה הכל הולך. רק שלא יהיה אלרגי.

      קציצות אפויות:
      משמנים היטב ניר אפיה ומניחים מהתערובת מרססים מעט תרסיס שמן למעלה ואופים 20 דקות,הופכים וממשיכים לאפות עד שמוכן בד"כ עוד 15 דקות.
      חום 170 מעלות.
      smile

  17. פירגה, תודה יקירתי. זה בשביל קטנטונת, לא קטנצ'יק….. יש לי 2 נכדות קטנות, מקווה שיהיה לי פעם גם נכד…… איזה תבלינים את ממליצה להוסיף? האם לגרד הכל ככה כמו שזה ולסנן?

    smile smile

    • תהני ממי, אושר גדול

      אני לא יודעת אם בגיל כזה אוכלים כבר מגורר. נראה לי שכן.
      אז לגרר בפומפייה קטנה,לסנן כמובן מנוזלים.
      לפי מה שאני יודעת שמים רק מלח בגיל הזה.
      smile

להגיב על בתיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *