d7a2d793d7a9d799d79d d7a6d791d7a244 - לביבות עדשים צבעוניות - אפוי

לביבות עדשים צבעוניות – אפוי

d7a2d793d7a9d799d79d d7a6d791d7a2441 1 - לביבות עדשים צבעוניות - אפויעל הקציצות האלה "ישנתי" בלילה
ברעננות של בקר הכנתי ומהתוצאה התלהבתי.
רוצים גם? צאו לדרך….

מצרכים ל-16 קציצות גדולות:
3/4 כוס עדשים ירוקות
3/4 כוס עדשים אדומות
3/4 כוס עדשים שחורות
בצל גדול או 2 בינוניים
5 כפות שמן – כף לטיגון הבצל ו-4 לעיסה
2 גזרים מבושלים מקולפים ומגוררים קטן
כפית רוטב צ'ילי מתוק
3 ביצים גדולות
2 כפות טחינה גולמית
קורט קינמון
מלח ופלפל
אפשר להוסיף לטעם :כוסברה/פטרוזיליה טרייה קצוצה או בתבלין יבש
אופן הכנה:
שמים את כל העדשים בקערה גדולה ממלאים הרבה מים ומשאירים ללילה.
למחרת, לשטוף היטב ולסנן את העדשים.
לבשל אותם בהרבה מים (כמו אטריות) עד שיתרככו . לי לקח 15 דקות.
ל ס נ ן , ולכתוש אותם במג'ימיקס אפשר להוסיף ר ק 2-3 כפות מים.
הכתישה חלקית ולא עד שיווצר ממרח. מדי פעם מפסיקים ועם מרית מורידים את העיסה שנדבקה לדפנות. העדשים רק נשברים ולא נהיים דייסתיים.
לקצוץ את הבצל ולטגן בכף שמן
להעביר לקערה את כל המצרכים
חשוב לטעום שטעים ואם לא אז לשפר טעם.
ללוש ולהכין לביבות גדולות – הידיים לחות
אפשר לטגן על שמן מרודד –לא הרבה שמן ועל להבה בינונית ולהוציא על ניר סופג.
באפיה מנסיון יוצא נפלא. יותר טעים מהטיגון,וזה לדעתי.
אפיה:
לרפד ניר אפיה ולרסס עליו שמן זית
להניח את הקציצות
לחמם תנור לחום 175
ל ר ס ס     מעל הקציצות שמן ולאפות כ-20 דקות
לחכות דקה ובעזרת מרית לשחרר בעדינות ולהעביר אותם לצלחת הגשה.
להגיש מיד חם , מלווה בסלט טחינה או ברוטב צ'יזיקי מתובל פיקנטי.

ןאם נשאר? שמרו במקרר (לא בהקפאה) וחממו שוב לפני ההגשה.
תהנו

83 תגובות על “לביבות עדשים צבעוניות – אפוי

  1. בוקר טוב!
    המתכון נשמע מעולה ובהחלט אכין אותו…
    האם אפשר להשאיר את העדשים שלמות ולא לטחון אותם?

  2. ניראה יאמממי. האם לבשל את כל סוגי העדשים ביחד? למיטב ידיעתי העדשים הכתומות מתבשלות מאד מהר. אשמח לקבל תשובה על כך כי אני רוצה להכין עוד היום.
    תודה ויום מקסים smile

    • פנינה אני יודעת smile
      חלק מהעדשים התבשלו יותר וחלק פחות וגם הקיצוץ במג'ימיקס חלקי כפי שאת רואה בתמונות ולא כל העדשים שלמות.
      הקציצות יצאו לי די טוב ולא התפרקו לא בטיגון ולא באפיה.
      שוב,לא ניסיתי אחרת.כל שינוי לשיקולכם.
      smile

  3. הי פירגה,
    את יכולה לפרט קצת יותר בקטע של הגזר? קודם לבשל אותו בקליפתו ואז לגרור אותו? או לגרור אותו ואז לבשל אותו? הלכתי לאיבוד עם הגזר… :?

    • אורית
      תקלפי מתי שאת רוצה או לפני הבישול או אחרי הבישול.
      כשהגזר רך לגרר.

      smile

  4. נראה מעולה. איך הקציצות לא מתפרקות? לא צריך להוסיף שום ביצה ושום קמח? תודה.

    • שושי הי,
      תקראי שוב
      יש ביצים
      והטחינה…. עושה עבודה טובה.
      לא התפרק לי.
      גם אין קמח ובלי פירורי לחם
      smile

  5. בוקר אור פירגה. smile
    עשית לי את הבוקר עם המתכון. אוהבת ארוחות צמחוניות.
    רק שאלה קטנה-
    מה יעשה מי שאין לו מג'ימיקס? יש לך פתרון אחר??
    תודה מראש על תשובתך.

    • תנסי לבשל עוד מספר דקות שיתרככו יותר.
      או לשים בשקית ע ב ה ולדפוק עם פטיש השניצלים.אולי זה יעזור לא בטוחה…..
      בהצלחה smile

    • את יכולה למעוך את הכל עם מזלג- כך גם תהייה לך שליטה טובה על הגסות של העדשים.
      יש לי מתכון אחר למעין המבורגרים צמחוניים שעושים עם מזלג…. יוצא מעולה ככה!! :lol:

  6. אהבתי את הצבעים וההגשה אבל הכי האהבתי שהם אפויות ולכן הערך התזונתי שלהם לא נפגע…..
    עבר למחברת שלי וינוסה בקרוב

  7. יש לי אותו שאלה פשוט אני לא רואה שענית לה גביי העדשים אין לי מיג'מיקס אפשר שלמות בלי לטחון

  8. הרעיון מדליק, עונה למשאלותי לאחר שצפיתי בפרסומת הטלוויזיה עם ארז קומורובסקי על קציצות עדשים. שאלה קטנה לי אליך ,כתבת וציינת שאת מרססת בשמן זית, האם יש בקבוק מיוחד שנמכר במרכולים שמגיע בתרסיס ,או שאת אילתרת מיכל התזה בעצמך. ואם כן גלי את סוד האילתור.
    בילי

    • הי בילי
      קניתי בהום סנטר במחלקת גינון בקבוקי התזה.
      לא יודעת עם זה תקני לאוכל. אני משתמשת בהם חופשי…..אז לשיקולך.
      זה הסוד שלי ;)

      • פירגה- הרעיון מעולה!
        אבל היום מוכרים בכל מיני חנויות תרסיסים לשמן ולחומץ.
        אחותי הגדולה קנתה את זה לאמא שלי כסט עם עוד משהו מתנה לאחד החגים. תרסיס נוח ופשוט לשימוש

    • פירגה כ ל ה כ ב ו ד על כל המתקונים הנהדרים נהדרים נהדרים. אבל דבר אחד אבקש אם לא קשה כיתבי אפילו בערך כמה קלוריות המנות הדייטטיות.זה יהיה מושלם ושוב תודה על הכל רחל טיבי

      • רחל יקרה

        אני לא מבינה כלום בעניני דיאטה.צר לי.

        להבא אם לא קשה לך תרדי למטה מתחת לכל התגובות וכתבי את התגובה שלך. אחרונה בשורה.
        תודה ענקית smile

  9. ניראה מתכון מעולה!

    ינוסה בקרוב, אנימאוד אוהבת עדשים וכנ"ל גם ילדיי ובעלי.

    תודה אישה מקסימה!

    רחלי

  10. הי פירגה,
    קיוויתי שהפרסומת עם ארז תפעיל את יצירתיותך ותמציאי לנו קציצות עדשים, שידרתי לך, והופ… יש!!!
    תודה פירגה,
    נ.ב. מתי מארגנים מפגש אוהדים איתך? אולי באיצטדיון רמת גן?

    • מליסנדה,כבר יש באתר קציצות עדשים מגוונות טעמים,זה בנוסף ;)
      לא מארגנים :P כי אני שומרת על אנונימיות לפחות בשלב זה…..
      תודה smile מתוקה

  11. נראה טוב
    אין כמו עדשים…אני אוהב לעשות אותם כמו פלאפל…מוסיף גם פיתה לבנה רטובה סחוטה..חתוכה גס..ישר למגימיקס..יוצא משהו משהו..פלאפל עדשים..

    תודההה

  12. אישה יקרה!
    כל הכבוד לך.זה נראה משגע,בע"ה ינוסה בקרוב.אני מצטרפת לשאר הבנות שרצו לעשות קציצות כמו של ארז וחיכו לך…
    בטוח ששלך יותר טעימות.
    תבורכי כל יום מחדש.

    • אורנה,אני עוד אשדרג עוד טעמים במשך הזמן.יהיה בסדר.
      תכינו,ותשתפו אותי :lol: תודה smile

  13. נראה לך שאפשר להכין רק עם סוג עדשים אחד או שניים, במקום שלושתם? ( אני שואלת כי קניתי לפני כמה שנים שלוש חבילות עדשים, אחד מכל צבע, ובסופו של דבר הן מצאו את מקומן בפח כי הכנתי מהם רק מרק פעם אחת.. לא רוצה שזה יקרה שוב…).

  14. פירגה יקרה, הכנתי, יצא מושלם!
    אפיתי בתנור, בצד יוגורט וסלט, פצצה של ארוחה, טעים ברמות!

    • אסנת,בקר טוב
      איזה יופי לקום ככה ולקבל על הבקר את ההודעה שלך.
      נפלא.
      תודה לך smile

  15. פירגה יקרה, גמרתי להכין עכשיו את הקציצות והפעם התאכזבתי מאד. הקציצות התפוררו לי. שמתי בדיוק את המיצרכים ואיני מבינה מה הסיבה?אנא עזרתך. יש לי בת צימחונית והמתכון יכול להתאים לה. :lol: :lol: :lol: :lol:

    • רחל,אולי שכחת ביצים? שכחת טחינה?
      תרגישי את העיסה שתהיה קצת רכה ותכיני עם ידיים לחות.
      זה הכל,אין פה משהו מיוחד smile
      בהצלחה ושהבת תהנה.

  16. בוקר טוב
    אתמול "על הבוקר" הכנתי את הקציצות (כמובן שלילה קודם השרתי את העדשים)..יצא מעולה….
    השינוי היחידי שעשיתי…לא טגנתי את הבצל אלה הוספתי אותו חי…את הגזר בשלתי יחד עם העדשים
    יישר כח!!!!!!!!!!!!!!!
    רוחלה

  17. אין לי עדשים שחורות, מה לעשות? להגדיל את הכמות של העדשים הירוקות והכתומות?
    תודה ויום טוב|4U|

  18. היי,

    רציתי לשאול כמה זה קריטי להשרות את העדשים?
    ואם אפשר אולי להסתפק בשעתיים- שלוש?

    תודה!!

  19. וואוו איך הגעתי לי בזמן

    היום עמדתי מול המקרר בסופר כל כך רציתי את הקציצות של קומורובסקי אבל זה היה יקר וקצת דילגתי על ימי הכניסה לכאן אז באתי להתנחם אחרי שהלב רצה ולא קיבל… ופתאום את כאן עם זה

    תגידי…את הלב שלי את שומעת עד אלייך? ;)

    smile smile smile smile smile

    • ברבורית יקירתי,אם ההר לא בא אל מוחמד מוחמד בא אל ההר ;)
      חהחהחהחהחהחה ג'עג'עתי…
      טוב, כיוון שלא טעמתי את קומורובסקי,ואני לא יודעת מה הכניס לשם או לא. הכנתי משהו צבעוני ונחמד משלי. מקווה שיהיה טעים גם לכם.
      smile

  20. היי פירגה

    זאת הזדמנות להודות לך על המתכונים הנהדרים, ממש חגיגה לעיניים .

    הכנתי את הקציצות באותו יום שפורסם המתכון. מאחר ושלדעתי הן קצת יבשות, הכנתי בסיר רוטב חמצמץ משמן זית, שום, לימון ותבלינים. יצא נהדר. הבת חיסלה הכל תוך יומיים.

    בפעם הבאה אשתמש ברסק עגבניות במקום טחינה. :lol:

    • מירי הי חמודה
      אני אהבתי שהקציצות קצת יבשות ולא רטובות.
      אני שמחה שהוספת רוטב משלך.
      אני אהבתי אותן עם טחינה ועם רוטב צ'זיקי והם מוסיפים את העסיסיות לקציצות.
      העיקר שטעים ומיוחד.לבריאות smile

  21. הי פירגה, תודה על הבקרים המעניינים . עשיתי את הקציצות.
    1. בישלתי את העדשים ביחד 15 דק', רובם קיבלו צבע חום ויצאו מבושלים מאד.
    2. הקציצות יצאו יבשות לטעמי ולטעם שאר האוכלים, בפעם הבאה אוסיף עוד ביצה.
    3. את הגזר גררתי דק -חי , יצא מעולה
    4. הטחינה בבלילה היא רעיון מעולה (מחכה לעוד מתכונים עם טחינה בפנים)
    5. למרות הכל, הקציצות נחטפו (גם בעלי המפונק שלא מוכן לטעום כלום – לא הייתי בבית ולקח לבד ושאל מזה הטעים הזה?) עם טחינה טרייה.
    שוב תודה
    אני "חולת" טחינה

    • פיביס,אם תצליחי בשידרוג תעדכני אותי כדי שאוסיף למתכון.
      עם טחינה זה עסיסי ונפלא.לא רק בבלילה גם בהגשה.
      smile

  22. בוקר טוב פירגה
    יש מצב לטיגון הקציצות במקום אפייה ( מה לעשות אני מאוהב במטוגנים)………..?
    ואם כן , צריך שינויים בכמויות\מצרכים?
    תודהה
    smile

  23. הזדמנות לומר תודה על בלוג מדהים!!!!!!!!!!
    ועכשיו שאלה
    אני מתכוננת להכין את הקציצות הנ"ל ליום שישי בצהרים וכן למוצא"ש. [אורחים שונים ארוחה שווה..]
    ניתן להשאיר את העיסה במקרר ולאפות במוצא"ש
    או לאפות את כולן ולחמם?

    • בילי בקר טוב
      תודה על המחמאות לבלוג
      חשוב להכין באותו יום. את יכולה לשמור במקרר ולחמם.
      הייתי מוסיפה לעיסה עוד 2 כפות שמן בנוסף למה שרשמתי.
      בהצלחה ותהנו מהאורחים smile

  24. אני סטודנטית שמ-א-ו-ד אוהבת לבשל. לצערי בזמן הלימודים אין לי זמן לזה והרבה מתכונים מחכים בצד עד שאני מספיקה לגשת אליהם בחופשת הסמסטר (בתקווה) או בסוף שנת הלימודים האוניברסיטאית.
    הפעם החלטתי שאני מתעקשת על הקציצות האלו וביקשתי מאמא שתכין אותן.
    והתוצאה- טעים!!!!!! laugh
    אמא לא השרתה את העדשים לילה לפני (אבל בישלה אותן עד שהיו רכות ממש), ובמקום לטחון את העדשים במעבד המזון היא מעכה עם מזלג בקערה כדי שתהייה לה שליטה טובה יותר- וכך הקציצות יצאו עם עדשים בגדלים שונים.
    אכלתי אותן כל השבוע- יום אחרי יום אחרי יום (ואפילו נתתי את המתכון לחברות ללימודים!)
    הקציצות מאוד טעימות כשהן קרות!
    אבל הן יצאו מעט יבשות…. ללימודים הייתי לוקחת את זה עם סלט וירקות מבושלים והייתי אוכלת את זה יחד עם ירק כלשהו. אבל הייתי רוצה לדעת האם יש דרך לשפר את זה לפעם הבאה?
    כמו כן, רציתי לדעת האם אפשר לוותר על הקינמון? אני לא אוהבת קינמון והכשהקציצות היום חמות וטריות טעם הקינמון היה דומיננטי מידי ולא הייתי מסוגלת לגעת בהן. גם לאמא שלי הפריע הטעם הדומיננטי הזה. לשמחתי ככל שהימים עברו הקציצות הפכו לטעימות יותר וטעם הקינמון לא הורגש (לפחות לא כשהן קרות).
    חוץ משני הדברים הללו אני חייבת לציין שהקציצות היו ממש ממש טעימות! נדיר שאני מוצאת את עצמי אוכלת כל השבוע את אותו הדבר ;)
    אפילו אמא שלי אהבה!!!! (ובדרך כלל דברים כאלו יוצא שאני היחידה שאוכלת בבית… כי אין בזה בשר) :lol:

    אז תודה רבה על המתכון, ואשמח לקבל תגובה ממך על שתי השאלות שלי

    שבת שלום!

    • ענת יקרה בקר טוב
      הוספתי עוד קצת שומנים לקציצות .
      אני שמחה שכולכם אהבתם את הקציצות המיוחדות.
      תכינו ותהנו smile

  25. אני חייבת לשתף אותך
    הכנו שוב את הקציצות (בקשה שלי מאמא שתכין אותן כי ממש התחשק לי). הוספת השומנים כפי שעשית (ולאמא שלי נפשך עוד טיפה טחינה- לא נורא, אני מתה על טחינה P: ) פשוט מעולה!
    הקציצות ממש טעימות! אני לא מפסיקה לפרסם את הקציצות הללו!!!!

    תודה רבה רבה!!! :lol:
    כן יירבו מתכונים צמחוניים!!

    • ענת חמדתי תודה רבה על השיתוף.
      עוד טחינה זה לא נורא ואולי אפילו טעים יותר.
      תודה תודה וכיף שיצא טעים smile

  26. היי פירגה
    הכנתי את הקציצות בעבר ויצאו טעימות ביותר ומזינות!!!!
    הפעם חסרו לי עדשים כתומות אז הוספתי מאש נראה איך יצא
    רציתי לשאול אם אפשר את התערובת רק של העדשים הטחונים בלי תוספת תבלינים וכל השאר האם אפשר להקפיא את הבסיס הזה ואז אחר כך להפשיר ולהוסיף את השאר ולהכין?
    פשוט יצאה כמות גדולה מדי ונראה לי שאולי אפשר להקפיא האם ניסית?
    אשמח לתשובה
    אורנה

  27. שלום פירגה
    הבלילה של הקציצות יצאה מאוד דלילה אולי בגלל הביצים.
    לצערי הייתי צריכה לשנות את המתכון ולהוסיף קמח מלא.
    אולי לא לשים ביצים ?
    אבקש תגובה ממך בברכה נ.ש.

    • לי התאים בדיוק כמו שרשמתי במתכון. הבלילה לא צריכה להיות קשה.

      בכל אופן לידעה כללית….
      לקציצות רכות מוסיפים לחם או פירורילחם/מצה
      קציצות קשות מוסיפים ביצה

  28. אין דברים כאלה!

    הכנתי היום לארוחת ערב עם חברים, אני עדיין לפני שלב התגובות אבל מקווה שלא אחסל הכל לפני שאגיע לשם…

    מדהים! מזמן לא התענגתי ככה על כל ביס וביס :lol:
    תודה!!!

  29. היי פירגה
    קניתי את כל הצרכים, יש לך פיתרון למה אפשר לשים (ואיזה כמות) במקום הביצים?
    תודה רבה רבה
    את מעולה!!

  30. היי פירגה,
    התלבשתי לך על האתר,
    ובמרץ ר הכנתי את קציצות העדשים,
    שיצאו טעימות , וממש כולם נהנו.

    היו שינויים קלים, , הכנתי עם 2 ביצים בלבד,
    היה לי גזר קפוא במקרר , אז ריסקתי כמות של 1/2 כוס – במג'מיקס,בלהב הפלדה,
    העיסה אמנם מעט דלילה,אז הוספתי 3 כפות גדושות טחינה,

    חיממתי את התנור 15 דקות מראש ,לחום של 190 מעלות,
    והקציצות הרכות התייצבו היטב במהלך האפייה,
    ואז הורדתי ל-175 מעלות חום, והמשכתי באפייה בצד השני ,לעוד 15 דקות.

    פירגה יקירה,
    הקציצות היו נפלאות, טעימות ולא שיגרתיות.
    אימצתי את המתכון , ואמשיך להכין אותם גם בהמשך.
    .
    ממליצה לכולם להכין ולהנות,
    מהמתכון ,ומהאתר הנפלא.

    בברכה,
    רויטל

    • שמחתי לקרוא שטעים לכם.
      חן חן על הפירגון לאתר שלי.
      תודה על ההמלצה.
      לילה טוב עם חיבוק .

  31. פירגה ערב טוב
    אני רוצה לאפות קציצות עדשים שיהיה דומה לטבעול יש לי מספר שאלות
    האם אפשר רק עם עדשים כתומים?
    ראיתי שלא הוספת פירורי לחם בטבעול הוא מצפה עם פירורים וקצח האם להוסיף?
    תודה

  32. היי פירגה יקרה,
    תודה על המתכון המעולה,הכנתי ויצאו טעימות מאוד מאוד!!!!!!!!
    כעת,לאחר ההכנה, נותרו לי עוד 3 כוסות עדשים ירוקות ומבושלות במסננת ,לאחר סינון,
    האם אפשר לשמור אותם במקפיא עד לשבוע הבא ?

    בתודה מראש,
    דניאל.

    • הי דניאל,תהנו מהקציצות הטעימות ובוודאי שאפשר להקפיא את העדשים.
      לבריאות.

  33. פירגה יקרה,
    תודה רבה רבה, לתשובה הזריזה !!!
    יופי,פתרת לי בעייה,
    אלך מיד להקפיא.

להגיב על רחלי.ג. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *